El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2006.10.02. 16:22 Amondo

Rohadtul unatkozom!

Engem érdekelt a politika. Most kezdem unni. Van néhány javaslatom, hogy hogyan tegyük érdekesebbé.

Az unalom oka nyilvánvaló. Nem elég, hogy a parlamenti "hivatásos" politikusok ugyanazt a 3-4 érvet, szófordulatot és gondolati sémát ismételgetik, ráadásul mi többiek is ugyanazokat a mondatokat hajtogatjuk (ez testvérek között is 5-5 millió politikai imamalom a mai kettéhasadt országban  - na jó, a csecsemőket vonjuk ki).

 

Javaslom, hogy indítsunk egy politikai fekete-fehér, igen-nem játékot. Kérem, hogy írd le véleményed a kialakult helyzetről úgy, hogy gondosan kerülöd az alábbi érveket, kifejezéseket. Ez persze nehéz feladat, ezért a gyengébbek kedvéért adok két mentő/rávezető feladatot: 1. a kerülendő közhelyek listáját egészítsd ki, 2. őszintén bíráld saját kedvenc pártodat, politikai oldaladat, de úgy, hogy az ne a másik oldal burkolt fikázása és a sajátod bírálatba csomagolt felmagasztalása legyen.

 

Íme a hirtelen összeütött listám:

 

Baloldal:

1. de hiszen mindenki hazudott...

2. az Orbán az egy...

3. ...ez egyedül Orbán Viktor felelőssége...

4. nem véletlen, hogy ilyen erőszakos szélsőségek csak a jobb oldalon vannak, a jobboldali politikusok folyton uszítanak, már félem nyilvánosan felvállalni a véleményem...

5. ne vigyük utcára az embereket, a politikának a parlamentben a helye...

6. a jobboldaliak magyarkodó, nemzeti jelképeket kisajátító fellépésükkel kirekesztenek, pedig én is magyar vagyok...

 

Jobboldal:

1. ezek a "kommunisták" eladták az országot...

2. a Gyurcsány az egy...

3. ...ez egyedül Gyurcsány Ferenc felelőssége...

4. magyarnak lenni már szinte szégyen ebben az országban; a liberál(judeo-)bolsevikok kozmopolita, hazaáruló gondolkozásukkal...

5. nem szabad elkenni ezt azzal, hogy mindenki hazudik. Amit Gyurcsány csinált az mással össze nem hasonlítható, mert az Orbán nem hazudott/Gyurcsány hazudta a legnagyobbat/Gy. tehet az államháztartási hiányról (leginkább)

6. a média elfogult, alapvetően liberális és jobboldal (haza) ellenes

 

Persze nem arról van szó, hogy a fentiek között nincs jó érv. Van egy-kettő. Csak már unom őket. Attól, hogy ezeket még többet és hangosabban kiabáljuk, csak elveszítik erejüket.

Gyerünk, erőltessük meg azt a legendás magyar kreativitást, és mutassuk meg, hogy lehet gondolatébresztő módon is politizálni. Vagy nem?


Szólj hozzá!

Címkék: politika orbán gyurcsány


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr87148009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása