El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2007.02.23. 11:19 Éhezőművész

A kommunista-keresztény Kína kérdései II.

Itt van tehát Kína. Kommunistának nem igazán kommunista, elvégre a kapitalizmus szelleme erősen meglegyintette már, de azért a kulturális élet, a valláspolitika, és a külügy mégiscsak eléggé kommunista. És ott vannak a keresztények, akik viszont amolyan "igazán-keresztények”. Aki látott már budapesti aluljáróban prédikáló koreai misszionáriust, az kaphatott némi ízelítőt erről.

Európai szemmel az amerikai stílusú, kevert nyelven lelkendező ázsiai keresztények talán furcsa jelenségnek számítanak, de egy biztos: szinte mindannyian fanatikusok, ráadásul – megkockáztatom - jó értelemben. Egyszerűen nem az a langyos, hidegfejű keresztények, mint a mi fiaink. Ha ehhez hozzávesszük még a legendás kínai hatékonyságot és létszámot, igazán nem merész forgatókönyv, hogy előbb-utóbb tömegesen elárasztják Európát (és a világot) a kínai misszionáriusok.

Szóval szegény, menetrendszerűen lehülyézett Semjén nemrég még a bevándorlókról tarthatott sajtótájékoztatót, miközben pár évtized, és tényleg megjönnek a látogatók keletről, csak más miatt: hogy lelkesen elmagyarázzák nekünk, kicsoda ez a Jézus, meg hogy mi is az a szocializmus.


Szólj hozzá!

Címkék: kommunizmus baloldal kina keresztények


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr42153708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása