El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2007.03.08. 11:38 Éhezőművész

Fák Lidl

Az, hogy mi az a webkettő, meg hogy a blog az valami új-e vagy mégsem, az igazából elég beásítós téma kezd lenni. Viszont a Lidl fakivágós akciója után a hasznukkal kapcsolatban bennem nem sok kérdés marad.

Persze külföldi újságokban eddig is lehetett csodás történeteket olvasni arról, hogy a blogok mennyire remek hálózatot és nyilvánosságot tudnak adni a civil szféra kezdeményezéseinek, tiltakozásainak.

Biztos itthon is voltak már fantasztikus sikerek, csak valahogy én nem vettem észre. ("Küldd tovább 100 embernek"-típusú lánclevelekre emlékszem mondjuk.) A Lidl-blog története sem sikertörténet. Mert hát az egyébként is széles közutálatnak örvendő Lidl csak kivágta végül az összes fát.

De az esély mégiscsak megvolt. Megvolt arra, hogy a blogokon úgy végigfut a téma, hogy kivonuljon a kritikus tömeg, leláncolják magukat a fákhoz, a Lidl meg vegye a kalapot. Nem jött össze a dolog, de mégiscsak szivetmelengető illúzió, hogy ez a sok számítógép előtt gúvadó, mások által megírt híreket újraíró, észt osztó tömeg, meg az olvasók, kommentálók, szóval ti meg mi, egyszer kilépünk az izzadság-szagú zártságból, a mátrixból és tényleg katalizáljuk a civilszférát valami megfogható, értelmes ízével.

Szólj hozzá!

Címkék: internet társadalom környezetvédelem közöny


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr34153726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása