El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2007.06.13. 13:03 El Mondo

Hangok a meleg szépségversenyen

Folytatjuk a kedélyek együttes borzolását és csillapítását. Korábbi írásunk folytatásaként ezúttal a Mr. Gay Hungary meleg szépségverseny nézőinek utólagos véleményeiből mazsolázgatunk. Előljáróban csak annyit, hogy még harcedzett lapunkat is meglepte a megszólaltatott nézők határozott és kedves véleménye az egyházakról.

Szerinted mi volt a legszebb pillanata a gálának?

Marci: Hát az az igazság, hogy én az elején itt voltam, aztán kimentem, és utána visszajöttem a végére. Úgyhogy erről nem igazán tudnék mit mondani.

A média most eléggé felkapta ezt az egész történést. Szerinted várható emiatt előrelépés a melegek elfogadásában, vagy inkább belső ügy marad a gála?

M: Valamelyest kikerül ebből a közösségből, én úgy érzem. Nem mondanám azt, hogy nagy előrelépést jelent, de valamelyest segít elfogadni a melegséget. Egy kis lépésnek mondanám csak.

És ha évről-évre megrendezésre kerül?

M: Akkor azt mondom, hogy segíthet a melegség elfogadásában itt Magyarországon.

Azt szokták mondani, hogy a keresztények és a melegek nagyon távol állnak egymástól. Szerinted ez a kérdés hogy áll, valóban így van? Változhat valamit a helyzet, vagy ez annyira két pólus, hogy teljesen esélytelen a közeledés?


M: Én a kereszténységet nagyon álszentes dolognak tartom. Amit bizonyos emberek kitalálnak azután megy a teljes keresztény népesség, a hívők. Nagyon sok meleg keresztény is van, ugye, tehát nem függ össze a hívőség a melegséggel, inkább csak a papok és az egyház, mint szervezet sugallja azt az embereknek, hogy ez nem jó. Mert neki ez az érdeke. Szóval én úgy látom, hogy az egyház ebben nem fog előrelépni. Meg fog maradni ennél az elítélő hozzáállásánál; úgyhogy a kereszténység felől én nagy előrelépést nem várok.

*

meleg szépségversenyAz El Mondó című újságtól vagyok, válaszolnátok néhány kérdésre?

Sanyi: Micsoda, mi ez?
Karesz: Belmondó, vagy mi van?
Peti: Hát én nem vagyok az a megmondó gyerek%u2026
S: De ő igazából olyan%u2026


Itt voltatok a gálán?


K,P: Nem, nem.
S: Nem%u2026 Ja.

És azt tudjátok, hogy ki lett a győztes? Vagy nem is annyira izgatott titeket?


K: Nem izgatott annyira%u2026
S: ..de tudjuk már, ja.
K: De tudjuk egyébként igen.

Aha, szóval akkor miért vagytok itt mégis?


K: Buli.
S: Buli van, buli, ja.
P: Buli. Ennyi.

Szerintetek segít valamit a melegek társadalmi helyzetén ez a mai%u2026

K: Ááá. Dehogy.
S: Ez tök nem fontos. Ja.
P: Ajaj, azon nem.

*


Benn voltatok a gálán?meleg fiúk

Zsolt, Saci: Aha, aha.

És meglepődtetek az eredményen?

S: Nem, az egyértelmű volt.
Zs: Persze, ő volt a leghelyesebb.

És szerintetek előrébb mozdítja a melegek elfogadásának kérdését a rendezvény, vagy inkább csak egy nagy buli ez a mai este?

S: Nem, szerintem teljesen jó az, hogy a társadalomnak is megmutatják, hogy ők is normális emberek, csak az a kár, hogy a leszbikusoknak nincs ilyen. Miért nincs?!

Csak még egy kérdés: keresztény egyházak általában nem igazán favorizálják a homoszexualitást. Láttok lehetőséget arra, hogy ez a konfliktus rendeződjék?

S: Neeem. Á, dehogy%u2026
Zs: Hát pár év múlva biztos..
S: Jó, hát pár év múlva biztos, de egyelőre a kereszténység, mint minden ilyen vallás onnan indul, hogy Ádám és Éva%u2026
Zs: Hallod, az én szegről-végről rokonom püspök és tuti buzi, szóval%u2026
S: Na de ha megnézed az összes ilyen molesztálós, meg ilyesmi, azok általában az ilyenek szoktak lenni. De hát a vallást azt inkább hagyjuk is, mer' az csak a nép butítása.

A fotókat és az interjúkat Beke András készítette

*

És végül újfent reklám.

Az El Mondo június közepén papíron megjelenő számában többek között Nádasdy Ádám nyelvész - műfordító, és Fabiny Tamás püspök is elmondják véleményüket a homoszexualitással kapcsolatban - őket persze nem a Mr Gay Hungaryn kérdeztük meg.


Szólj hozzá!

Címkék: interjú homoszexualitás keresztények periféria


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr8153821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása