El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2007.06.23. 14:32 Éhezőművész

Ki miért szurkol Zsanett-ügyben?

A Columbo nézése közben sokan számolnak be arról a furcsa érzésről, hogy a gyilkosnak szurkolnak. A rendőri nemi erőszak ügyében is mintha különös tudatalatti vágyak lennének a társadalomban.

Nemrég bejárta az internetet (ill. főleg a jobboldali oldalakat) egy REBISZ-es úriember igencsak feltűnő iwiw-adatlapja:

rendőr kép









Klikk a nagyobb mérethez / Forrás: közéleti hoppál blog

No igen, ő is a Rendészeti Biztonsági Szolgálat kötelékébe tartozik. Éppen oda, ahova - micsoda véletlen! - a megerőszakolási-ügy gyanúsítottjai. Az ilyen párhuzamokkal amúgy kedvesen lehet csúsztatni, előítéleteket kelteni. Ha még kéne, de sok szükség nincs rá.

Nem látok bele a magyar ember fejébe, de a blogokat olvasva vagy egy-két elkapott szóbeli megjegyzést hallva megkockáztatom, az emberek jelentős része (többsége?) bevallva vagy bevallatlanul azért szurkol, hogy az derüljön ki, vétkesek a nemi erőszakkal vádolt rendőrök. Ez esne jól, és szinte csalódást okozna, ha netán ártatlannak bizonyulnának az egyenruhások. Már persze ha képesek lennénk elhinni, hogy ártatlanok. De nem fogjuk, ahhoz túl sok összeesküvés-elméletet olvastunk már.

Honnan ez a tudat alatti, furcsa vágy? Jobboldali fejjel mégcsak érthető, hiszen minden ilyen botrány a Gyurcsány-ország morális működésképtelenségét bizonyítja. De mintha nem csak a fideszesek szorítanának a bűnösségért.


Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség erőszak társadalom izomagy


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr56153905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása