El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2009.01.29. 14:33 Mattheo Guilleaume

Faterminátor

Azt mondják, némelyek azért mennek el sebésznek, mert genetikailag vonzódnak a vérontáshoz...

(A következő hetekben néhány cikket jelentetünk majd meg a különböző vallások és a környezetvédelem kapcsolatáról. A fenti videót gondolatébresztőnek szánjuk.)


8 komment

Címkék: környezetvédelem


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr46910288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FöldlakóEmber · http://kornyezet.blog.hu 2009.01.31. 00:17:21

Hát ja, nem szép látvány, de legalább telepített erdőt gyalul, szal valszeg újratermelik, amit kivágnak.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.31. 18:56:05

A téma érdekes lenne, de a videó hozzá...

Egyrészt, biztos, hogy telepített az erdő, ami a sorok párhuzamosságán és az azonos törzsvastagságokon jól látszik. Másrészt a jól látszik, hogy nem is tudna a vágó- és hántoló fej vastagabb és/vagy egyenetlenebb fát befogni, ami egy természetes erdőben problémás lenne. Így viszont inkább jó példája a tudatos gazdálkodásnak és mérnöki tehetségnek ez a film, vagy egy kombájn gyártástechnológusát is tekinthetjük olyannak, aki csak a kalászos pusztításában leli örömét :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.01.31. 21:19:50

Magyarországon, és gondolom minden civilizáltabb* országban minden erdőkivágás után kötelezően telepíteni kell.
Egyéb országokban meg tök mindegy hogy így vagy régi módszerekkel irtják az erdőt, ha nem telepítik újra.

ez esetben ez jót jelent :)

Amondo 2009.02.01. 11:17:26

Szerintem nem teljesen releváns az, hogy itt telepített erdőről van-e szó. A bejegyzés elejénél maradva, a sebész kése is egy nagyszerű, gyógyítást szolgáló eszköz, de mégis...

Függetlenül attól, hogy a videón látható eszköz zseniális és jó célokat szolgál, az még a számomra szemléltethet-jelképezhet néhány sötétebb igazságot az emberiséggel kapcsolatban.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.02.02. 01:50:19

@Amondo: Részemről egy jószándékú kritikát próbáltam felvezetni, pont azért, mert a téma jó, ezért nem árt, ha a hivatkozások, példák is azok. Mert itt van a mottó is TWÁ-tól, ami jól hangzik, de, ha rákeresek az eredeti cikkre pont ugyanazt a nagyképű felületességet találom, mint a te általad is jogosan helyrerakott Mithrászos okoskodásban. Vagy itt a hétvégi balhé, ahol Munk Veronika látszólag a romák védelmében, de egy hazug, rágalmazó cikket rakott össze, ami pont a jóravaló romákon tud és fog csattani. Tehát ezért nem mindegy.

Amondo 2009.02.11. 09:14:57

Kitartás. Már nem kell sokáig játszani, ígérjük.
süti beállítások módosítása