El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2012.04.03. 14:00 Amondo

Erkölcsösebbek a jobboldaliak a baloldaliaknál?

Jobboldaliságot szívtam magamba az anyatejjel, mégha azóta, azt hiszem, sokkal több nézetem is liberális vagy szocialista, mint amennyi konzervatív. Mégis, a jobboldaliakra tudok úgy gondolni, hogy mi, a ballibekre pedig elsősorban úgy gondolok, hogy ők (ez mondjuk nem akadályoz meg abban, hogy olykor rájuk szavazzak, vagy látványosan velük értsek egyet). Így aztán 2006-ban úgy voltam vele, hogy csak rötyögtem a Gyurcsányékon, hiszen ezektől ezt vártam.

De ahogy akkor nem haragudtam a balos politikusokra (csak megvetettem őket), most ugyanúgy nem vagyok elájulva a jobbos politikusok Schmitt üggyel kapcsolatos produkciójától. Kb. ugyanolyan visszataszítónak látom a mostani (fideszes) teljesítményt, mint a 2006-os MSZP/SZDSZ-ét. A különbség, hogy amit akkor azok megtehettek, azt ezek most nem tehették meg.

Más szóval a különbség nem a politikusokban, hanem a szavazókban és az újságírókban van. Akkor nem azon döbbentem meg, hogy mit mondott a Gyurcsány, és hogy védik a politikusok, hanem hogy azt a szöveget általam nagyra becsült baloldali és liberális barátaim is bekajolták. Vagy legalábbis nem látták olyan felháborítónak.

Ez a különbség az akkori ballibek és a mai jobbosok között nagyon érdekes. Személy szerint én úgy látom, hogy a jobbosok sokkal fanatikusabbak, tekintélyelvűbbek, bálványaikat jobban tisztelik. Mondjuk lehet, hogy csak a balos propaganda vezetett meg, de szűkebb környezetemben tényleg ezt vélem látni. Viszont akkor hogy van az, hogy 2006-ban a balosok és a libcsik sokkal inkább birkaként viselkedtek, mint most a jobbosok? Vagy rosszul látom, hogy alapból melyik tábor a birkább, vagy valami érdekes magyarázata van annak, hogy a jobbosok inkább vezérimádók, de most mégis ők viselkedtek karakánabbul. Az alábbiakban néhány szempontot sorolok fel random sorrendben, melyek kombinációja magyarázhatja ezt az érdekes jelenséget.

 

1. Az egyik lehetőség a diplomások hiúsága. Az újságírók, véleményformálók nagy része diplomás. Nem arra gondolok, hogy sértette őket, hogy valaki érdemi munka nélkül szerezhetett kisdoktorit, hanem arra, hogy szakértőnek tekinthették magukat a kérdésben, egy elit klubhoz tartozónak, és ezt a szakértelmet ill. klubtagságot megvillanthatták, amikor kifejtették véleményüket. Márpedig az embernek kellemes érzés, ha bennfentes és szakértő. Így aztán volt egy rejtett, kétség kívül nem tudatos pszichológiai motiváció arra, hogy a diplomások tiltakozzanak, még akkor is, ha jobboldaliak.

2. A kormányfői és a köztársasági elnöki funkció különböző. Az előbbi egy politikus, és mint ahogy azt a magunkfajta nem hivatásszerű politikusok elképzelik, a politikusnak szinte munkaköri kötelessége, hogy lop, csal, hazudik. A köztársasági elnök más. Ő nem annyira politikus, mint inkább szimbólum. Hiába követte el Gyurcsány az egyik legfőbb bűnt, ami demokráciában elkövethető, hiába ásta alá hazugságával a demokrácia alapját, a választást, hiába volt ehhez képest lényegtelen, hogy Schmitt 20 évvel ezelőtt plagizált – az előbbire csak rezignáltan legyintettek sokan, mivel az jól beleillett a politikusi munkaköri leírásba, az utóbbi viszont szembe ment azzal, amilyen munkakört mi választók a köztársasági elnöknek szánunk.

3. Viszonylag kevés olyan balost ismerek, aki szívesen tüntet árpádsávos zászlók alatt. 2006-ban a jobbosok talán túl hamar, vagy túl agresszíven foglalták el az utcát, ezzel összezárásra hívva a balosokat.

4. Öszöddel a jobbosok számára a politikusi lemondás emblematikus üggyé vált. Túl látványos volt a párhuzam, a jobbosok könnyen önszembeköpésnek élhették volna meg, ha Schmitt marad. (Különben ha ez így van, akkor az azért érdekes, mert ezek szerint, ha csak közvetetten is, mégiscsak volt valamiféle pozitív hozadéka (is) Öszödnek a közéletre.)

5. Gyurcsány sokkal nehezebben lett volna pótolható. Schmitt Pál kaliberű potenciális köztársasági elnökből azért akad egy-kettő, így lehetséges lemondása politikai szempontból nem tűnhetett olyan tragikusnak a jobbosoknak, mint Gyurcsányé a balosoknak.

6. A reálpolitikai megfontolásoktól eltekintve, bármennyire is kötődött sok jobbos Schmitthez érzelmileg, azért nem ő volt az első számú jobbos bálvány. Gyurcsány viszont a maga idejében az első számú balos bálvány volt. 


370 komment · 10 trackback

Címkék: politika gyurcsány schmitt pál


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr434360952

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Majdnem Amerika 2012.04.04. 09:42:15

Orbán Viktor tegnap nagy nyilvánosság előtt elmerengett a prezidenciális elnöki rendszer lehetőségén. Kérdés: vajon miért épp most? Kinek szól valójában ez az üzenet? Gumicsont az ellenzéknek vagy reális lehetőség, esetleg a "sérthetetlenség" g...

Trackback: Per: Megint bulvárkacsa? 2012.04.03. 21:18:12

 Per: Megint bulvárkacsa? 2012. április 3. Tegnap, azaz közvetlenül Schmitt lemondása napján tényként terjedt az a hír, hogy Schmitt Pál már bejelentette: lemond államelnöki juttatásairól, ha a bíróság utólag nem állapítja meg, hogy 1992-es kisd...

Trackback: Győztünk! Győztünk? 2012.04.03. 20:28:38

Ma lemondott Magyarország köztársasági elnöke Schmitt Pál. Hosszas huzavona után született meg a döntés, mely igazság szerint már csak kényszerpálya volt, és aminek már régen meg kellett volna történnie. Már megint minden rosszul alakult! Most soka...

Trackback: Egy lemondás margójára 2012.04.03. 20:09:07

Vége, megnyugodhatunk. Tegnap megtörtént, aminek meg kellett történnie.Ahhoz, hogy ez valami olyan élmény legyen nekünk, mindannyiunknak, ami egyrészt előremutató, másrészt legalább részben mindenkiben jó érzést is kelt, most egy kicsit hátrébb kell lé...

Trackback: Lemondani vagy lövetni ? 2012.04.03. 19:37:33

Schmitt Pál lemondott.   Lemondása kötelesség volt. Kötelessége az országgal a jobboldallal és önmagával szemben is.Lemondásához vezető állomások a lebukás, a kivárás, a bizonyosság, majd a következmény. A lebukás Lehet azon vitatkozni, hogy valak...

Trackback: Kövér László szerint a szocialistáknak nincs helyük a parlamentben 2012.04.03. 18:27:33

Ezt mondta Schmitt lemondása után: “… az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az országgyűlésben.” Mit lehet erre válaszolni? Talán azt, hogy az MSZMP Központi ...

Trackback: Bűnbakok, sorakozó! 2012.04.03. 17:59:25

Államfőnk "meglepetésszerű" lemondása sokakat megszólásra késztetett, józan politikai elemzőket és teljes szívüket beleadó civileket egyaránt. A lemondás "bűnbakja" ahogy mindig, most is relatív, hasonlóan ahhoz, mi számított Schmitt Pál lemondásáh...

Trackback: Schmitt plagizált doktorija: számok, tények, grafikon 2012.04.03. 17:47:37

Nézzük a Schmitt-botrány tényeit számokkal, grafikonnal, érzelmek nélkül! 215 számozott oldalból áll a dokumentum 10 oldalnyi diagram és táblázat tartozik hozzá 16 oldalnyi teljes szövegazonosság található a dokumentumban Klaus Heinemann tanulmányának ...

Trackback: Schmitt plagizált doktorija: számok, tények, grafikon 2012.04.03. 17:47:36

Nézzük a Schmitt-botrány tényeit számokkal, grafikonnal, érzelmek nélkül! 215 számozott oldalból áll a dokumentum 10 oldalnyi diagram és táblázat tartozik hozzá 16 oldalnyi teljes szövegazonosság található a dokumentumban Klaus Heinemann tanulmányának ...

Trackback: Hogyan maradhatott volna köztársasági elnök Schmitt Pál? 2012.04.03. 17:45:36

Ha nem hallgat a tanácsadókra, nem gabalyodik bele az általuk kreált, hazugságokból és csúsztatásokból építkező “szómágiába”, hanem kiáll a kamerák elé, és elismeri, hogy a Tényfeltáró Bizottság állításai megalapozottak és jogos a doktori c...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ob.szerver 2012.04.04. 08:06:40

A baloldal és az un. jobboldal között egy alapvető különbség van.

A baloldal az ország érdekeit szem előtt tartva szokott kormányozni. Jól-rosszul, többnyire az utóbbi. Eközben annyira korruptak (meglehetősen), amennyire ez errefelé a Balkánon megszokott.

Az un. jobboldal élcsapata egy üzleti alapon szervezett maffia. A jobboldaliság, a kereszténység, a magyarság csak csak felvett brand name-ek ennek leplezésére. "Csak a Fidesz", ahogy a kampányszlogen mondta, amihez hozzá kellett volna tenniük: "és nem az ország"

A maffia és az ország érdekei között nincs átfedés. Ezért nincs nálunk sem gazdasági sem társadalmi kérdésekben egy nemzeti minimum, amelyben mindkét oldal egyetért. Ezért szítanak gyűlöletet, ezért teszik átjárhatatlanná az árkokat. A maffia érdekeit szolgálva folyik az ország rombolása, ezért csinálták az emútnyócév minél rosszabb, annál jobb politikáját, ezért verik szét a ht. magyarok szervezeteit.

Változást csak egy valódi, értékalapú, morális jobboldali megszületése jelenthetne. Ennek azonban semmi jele.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.04. 08:07:22

@nu pagagyí: ...mint pl. az ateista, evolúcióhívő abban hisz, hogy ő pusztán vegyi folyamatok végterméke, és mint ilyen nem vállalhat felelősséget a tetteiért

ez logikus, de ezt le is írtam a kommentben... :x

bruhahahahihihi 2012.04.04. 08:14:00

@Dr. simonmondja.:
Nem véletlen, hogy nem lehet " megnézni" az Orbán diploma munkáját , a doktorihoz, MERT VAGY NINCS, VAGY AZ IS PLÁGIUM...és a Nemzeti Kis szaros Törpe letiltatta a "kutatást" betekintést:))))))

NA EBBŐL LESZ A NAGY BUKÁSA ORBÁNNAK !!!!!!!
Addig kell ütni a vasat és Orbánt amig az igazság KIDERÜL Hajrá KUTATÓK!!!!!!!!

bruhahahahihihi 2012.04.04. 08:14:40

Akkor Orbán az eredeti(csaló) és a Sicc Palkó a Plágium!!!!!!!!

bruhahahahihihi 2012.04.04. 08:16:42

Akkor Orbán az eredeti ( csaló) és a Sicc Pali a Plágium:))) hehe

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 08:19:42

@Doktor Kotász: Ritka az ilyen világos helyzetértékelés, köszönöm. Minden szavával egyet tudok érteni.

déjá vu39 2012.04.04. 08:19:57

Azt gondolom (a cikkről), hogy a szerző már kiábrándult a "jobboldal"-ból, de még nem mer szembenézni a valósággal.

Néhány megjegyzés - hátha segít:
1.) A jobboldal (=konzervatív) - baloldal
felosztás már nem jelent tartalmi különbséget, csupán "szekértáborok" címkézésére szolgál.
2.) Az értelmiségiek pálfordulásának valószínűleg inkább az az egyik oka, hogy egy kicsit többet látnak (meglátnak), és eljutottak a egy felismerésig.
3.) Nagyon erős a kontraszt az ellenzékben töltött időszak alatt hirdetett "program", a választási kampány során elmondott - kétségtelenül nem konkrét, de mégis vonzónak látszó - ígéretek (pl vizitdíj ellenes népszavazás, tandíjról hirdetett nézetek) és a valóság (lesz tandíj vagy valami más, fizetős várólista-elkerülés, a törvényesített korrupció megjelenése).
4.) GyF külföldi nyomásra mondott le, SP-re meg itthon adták meg a kilövési engedélyt. Aztán visszavonták az engedélyt, majd küldték a selyemzsinórt.

Vannak, akik már felismerték, hogy nem ezt szerették volna, vannak, akik még nem. Vannak, akik már levonták a következtetéseket, van, akik még nem,

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.04.04. 08:20:57

A FIDESZ nevű exkomcsik gyülekezete, mint jobb oldal.... Muhahaha!!!!
Jobb, mint az exügynök Csurka, mint szélsőjobb. :-D

Magyarországon jelenleg NINCS jobboldal. Pedig igény lenne rá....

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.04.04. 08:21:53

@atti.atti: Hát pedig ez az igazság. Először engem is megdöbbentett, de rájöttem, hogy fel kell nőnöm ahhoz, hogy le tudjam nyelni a békát. Például mértékadó nyugati újságok is megírták, hogy a baloldali embereknek magasabb az IQ-ja, márpedig ezek az újságok sosem írnak holmi légbőlkapott hülyeségeket, csakis tudományos kutatásokkal megalapozott szigorú tényeket!

@nemecsek ernő áruló: Hú basszus, azt nem venném a lelkemre. Igazad van, óvatosabbnak kell lennem, nem szabad ilyen nyíltan beszélnem. Már Freud is megírta, hogy at a gyermeteg, babonákkal telített lélek nem tűri, ha szembesítik az igazsággal, hanem daccal válaszol.

Fatal Error! System Halted! 2012.04.04. 08:23:49

A posztban feltett kérdésre a válasz: igen.

Az erkölcsösség mértékegysége: 1 jobboldal.

Ezt szem előtt tartva lopnak, hazudnak, az álkereszténykonzervativizmus álcája mögött gyűlölködnek, ha feléjük árad a gyűlölet, elvárják, hogy gyűlölködő kussoljon, hisz ő mint liberális, kötelessége eltűrni a megaláztatást, ellenkező esetben a szemükre vetik, hogy "ez a híres liberális tolerancia?"
Kedvenc papjaik, Isten földi helytartói, előszeretettel kúrják seggbe gyerekeinket (opcionális, és általáosítás, a seggfejek kedvéért).

Egy kereszt az ágy fölött, és a vasárnapi templomba járás nem teszi az embert az erkölcs kikezdhetetlen manifesztumává.
Ahhoz többet kellene tenni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.04.04. 08:27:29

Nem lehet összehasonlítani. Az öszödi beszéd megosztó,de többféle módon értelmezhetô. Csak a jobboldali szavazók szerint szól két mondatról,amit kiemeltek belôle. Szerintem is vérgáz volt,de csak bánhatjuk hogy nem úgy változott a politika ahogyan ott emlegette Gyurcsány Az embereknek igényük volt végre a tiszta beszédre.Ne feledjük, a válasz erre "én sohasem hazudok". Sokkal korábban le kellett volna mondania,ez tény.
Ha valaki csal,hazudik,lop,és közben etikáról beszél,van bizonyíték,szimpla a dolog. Szerintem ez ennyi.

Trejo 2012.04.04. 08:28:27

@wmiki: A magadfajtára szokták a farizeus kifejezést alkalmazni.
Számon kéred rajtam a személyeskedést, miközben te is ugyanezt teszed. A feszület mögé bújva osztod az igét, miközben leköpöd azt. Kommunista módszereket alkalmazol, persze a téged körüllengő tömjénfüstön keresztül ez nem tűnik fel. XD Hiába a hozsannázás, nem vagy különb, mint Schmitt, Kóka, vagy Csurka.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.04. 08:32:30

@Trejo: nagyon jól érvelsz :((

erre a megdönthetetlen tényhalmazra már nem bírok reagálni :((
annyi konkrétumot mondtál, mint maga szent Dopeman a választási programjában... :x

Dekatlon 2012.04.04. 08:34:19

Érdekes poszt. Annyit tennék hozzá, hogy ha szimbólumokban gondolkodunk, konzervatív oldalon az erkölcs nagyon erős hívószó, liberális oldalon ilyesmi a szabadság. Pl. szabad sajtóért, vagy Tibet függetlenségéért jellemzően inkább liberálisok tüntetnek. Erkölcstelen vezetők ellen meg jellemzően konzervatívok.

preddy 2012.04.04. 08:37:35

@nemecsek ernő áruló:

A többi szülész-nőgyógyászt is börtönbe küldenéd, akiknél halva születik a gyerek, vagy csak Dr. Geréb Ágnest?

preddy 2012.04.04. 08:38:35

@atti.atti:

Igazodnak a legösszetartóbb társaságokhoz: maffia, camorra...

Trejo 2012.04.04. 08:38:50

@wmiki: Méltatásodat köszönöm, nem gondoltam volna, hogy az intelligencia pöcegödrének legaljáról pozitív gondolatok is felbugyborékolnak. XD

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 08:39:16

@preddy: Jajj, hagyjuk már ezt a hülyeséget, nyakra csavarodott köldökzsinórt simán levesznek a kórházban, de otthon nem! Ne legyél demagóg!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.04. 08:39:42

@wmiki: Ezt a szánalomgombócot fizetitek - jobbosok ?
Ez is Navracsics minisztériumában propagandista ?

Vagy csak egy a sok hülye közül ?

dvhr 2012.04.04. 08:41:54

@nemecsek ernő áruló: Ugye jol ertem, hogy azt mondod, korhazban nem halnak meg ujszulottek? Egy sem?

Gino 2012.04.04. 08:43:47

Amondónak válasz: nem.
Amit te fanatikusnak, tekintélyelvűnek nevezel, az valójában intolerancia, és talpnyalás.
Másrészt a poszt célja is nyílvánvaló: magyarázni a magyarázhatatlant. SP csalt, lopott, hazudott. A jobboldal pedig letagadta, szemet hunyt felette... A két oldalon lévő birkák számát nem tudom hogyan tudtad összehasonlítani, de nézzük: fidesz-kdnp: 2/3. Hány nem birka volt, aki szót mert emelni a nyílvánvaló hazudozás ellen? (nekem csak 3 jut eszembe, a többi csak seggnyaló)

Akik valójában szót emeltek ezügyben, az nem a jobboldal, hanem a tudomány szerplői voltak. Ez nem ugyanaz, ezt egy politikus, vagy egy pártkatona (mint te) soha nem fogja megérteni, mint ahogy bukott álamfőnknek sem ment.

Összehasonlítod a GYF-et, és SP-t. Egyrészt mindkettő jellemtelen, másrészt mindkét balhé kirobbanását Orbánnak köszönhetjük.
Akkor a megosztó magatartásának, most pedig a rossz választásának, és a beismerés hiányának.

Ha a választókat akarod összehasonlítani, akkor azt nézd meg, hogy 2006-ban gyújtogattak, vandálkodtak Viktor buszokkal szállított huligánjai. Most mi is volt? Ja igen. A rendőrök bevittek néhány embert, mert közterületen leültek a földre.

nu pagagyí 2012.04.04. 08:51:55

@wmiki: Tévedsz. Attól, hogy valaki nem hívő, felteheti az életét például arra, hogy elősegítse a társadlaom fejlődését, hogy alkosson valamit, aminek mindenki hasznát látja, vagy igazságosabb rendet szeretne. Az, hogy valakinek csak egy élete van, nem jelenti azt, hogy erkölcstelenül óhajtja leélni, mintahogy az sem feltétlenül jelent erkölcstelen életet, hogy úgyis meg lehet gyónni, bármit is csinál.

a_tom 2012.04.04. 09:03:48

"Erkölcsösebbek a jobboldaliak a baloldaliaknál?"

Minden izmusban vannak nagyon értékes elvek, gondolatok, de nagyon könnyen lehet félreértelmezni, elferdíteni, túlzásba esni is. Azonban az igazi jobboldaliakról és igazi baloldaliakról nem sokat tudunk, ugyanis láthatatlanok. Nincs képviselő akire szavazhatnak, véleményükre a hatalom és a markában lévő média nem kiváncsi.

A mai pártok, főleg a (rendszerváltók) "értelmiségiek" nem szilárd elvek hanem pillanatnyi érdekek mentén fossák a hazugságaikat, akik ezek szavain, ígéretein csüngenek még mindíg, vagy végtelenül tudatlanok vagy erkölcstelen érdekemberek.

preddy 2012.04.04. 09:06:12

@nemecsek ernő áruló:

Szóval nem a pénzről van szó?
Szerinted...

darnmarquee 2012.04.04. 09:08:07

a címben szereplő kérdés sajnos jellemző ma, és rossz szerintem. a helyes kérdés úgy szólna ki az erkölcsös, vagy konkrétan egy személy vagy tett erkölcsös-e.

allas11 · http://joallas.net 2012.04.04. 09:08:16

az volt már,hogy elírták a főoldalon a libsit libcsire?

tintamin 2012.04.04. 09:09:29

Rendkívül egyszerű beleképzelni magát egy jobboldali szavazónak abba, amit egy baloldali átélhetett 2006-ban:

Mi lenne, ha Viktor ma egy olyat állítana szűk körben (majd kikerülne a nyilvánosságra), hogy "hazudtunk".

Megmondom mi lenne: halálpontosan ugyanaz lenne a helyzet, mint 2006-ban.
(Emlékszünk még a választási csalásra buzdító "az ügyvédeim elintézik" szövegre? Történt valami különleges a jobboldali szavazók fejében? Erkölcsi dilemma? Naugye.)

Miért: mert a vezér tévedhetetlen. SP csak egy báb volt, akinek a kinevezése már a kezdetekkor ellenérzést váltott ki sok jobboldali szavazóban.

A helyzet változatlan, csak a szereplők cserélődtek. A magyar politikai posvány.

Még a Mandiner is lelkesen tapsolna, hogy "nem úgy gondolta", meg "úgyis mindenki tudja, hogy a politikusoknál munkaköri kötelesség a hazudozás, hát mindenki ezt csinálja".

Nem kell ebbe többet belemagyarázni, ma nem értékelvű, hanem hitalapú politizálás zajlik. Az emberek képtelenek kilépni a panelekből, súlyos szövegértelmezési problémákkal küzd az ország, mindent bekajál, ami szembejön, nem képes a sorok között a gondolatot (vagy annak hiányát) meglátni.

De a közöny, ami Viktorunk tevékenységét kíséri megdöbbentő, ma már nem mennének utcára az emberek, mindenki végignézi, ami történik.

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 09:14:12

@preddy: Ha a bíróság megállapítja, hogy a mentő az ajtóban állt a szülés ideje alatt, és Geréb mindent megtett a biztonságért, akkor készséggel elismerem, hogy nem követett el bűncselekményt. A mai egészségügyi viszonylatok tükrében azonban arra várni, amit legjobb tudomásom szerint ő tett, hogy fürdünk egyet, aztán ha valami gond van, majd hívunk mentőt... Nos ez foglalkozáskörében gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés. Ami végül halállal végződött, így gondatlanságból elkövetett emberölésről beszélhetünk, semmi másról.

room_101 2012.04.04. 09:17:48

7. Ha nem lett volna öszödi ügy, akkor nem lehetett volna a mostanit ahhoz hasonlítgatni, és Plagibá akkor esetleg megúszhatta volna.
TEHÁT ezért is a Gyurcsányahibás!

akakukk 2012.04.04. 09:25:10

@Doktor Kotász: Hm, es az Oszodi beszed utan megvaltozott az MSZP? Ugyan mar.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.04.04. 09:25:11

Én azt gondolom a második pont a helyes igazából.

Annyit azért megjegyeznék, hogy a szénné hazudott választás nem Gyurcsány találmánya. Utalnék itt pl a 2002-es választások alkalmával benyögött "az MSZP győzelme esetén 220 forintra emelik a kiló kenyér árát" tipusú FIDESZ ötletekre.
Mindez persze nem teszi nemesebbé Gyurcsányt, csak magyarázza az ő hozzáállását. Orbántól eltanulták, hogy a cél érdekében BÁRMI blőd hazugság bevethető.
Az is megfigyelhető hogy noha a FIDESZ is nyilvánvalóan egy nettó hazugságözönnel győzött most, igazából ezt senki nem piszkálja érdemben. Persze fel-fel tűnnek ilyen jellegű elemek olykor holmi összehasonlító plakátokon, de igazából ezek legtöbbször csak az egyéb jellegű felháborodás aláfestései.
Medgyessi óta tudjuk hogy a kormányprogram, és egy párt választási programja két külön dolog.
(Amúgy tényleg az.)
Ezért voltaképp a pártok hazugságkampányai a maguk módján minden tábor szemében elfogadottak.

DE...

Az elnök szerepe ugyanezt nem teszi lehetővé. Ő ugyanis elméletileg az ilyen pitlákságok felett álló személy volna.

És most személyes vélemény:
Számomra Schmitt ügye nem azért gyászos, mert 92-ben azt tette amit tett. Őszintén szólva azt leszarom. Akart egy ilyen izét, mert menőzni akart a feleség előtt, hát tegye. Nyilván az ilyen tip. címszerzés nem új Isten szép ege alatt, és nem gondolom, hogy akár ebben a tanévben ne lenne olyan aki így fog doktorit szerezni, politikai, vagy egyéb megfontolásból.
Ennyit erről.
Ám hogy Schmitt tudván tudva (mert ennyire hülye nem lehet ám!), hogy milyen doktorija van elkezdi a kamucímet következetesen használni, vele kérkedni, az már necc. De még egye fene ez is belefér.
De az, amit a bukta óta előad... Na az már nem fér bele. Ha akkor széttárja kezét, hogy bocs srácok tudjátok hogy megy ez olykor, igazatok van, és sorry, hiú voltam. Akkor azt mondom egye fene, emberből van nem érdekel. Hogy ehelyett mit adott elő mind tudjuk, nem írom ide.

(Hasonló ez Clinton esetéhez. Nyilván azzal sem az a gáz, hogy leszopták az orálszobában. Férjként ezt nyilván le kell tudnia Hillary előtt, de ez politikailag nem gáz. Viszont az hogy hazudott a képviselőknek, az már necc.)

Schmitt pedig nem azért alkalmatlan elnöknek, mert 92-ben nyúlt egy doktorit magának. Tudományosan persze gáz, de emelje fel a kezét aki egy percig is tudósként gondolt erre a csávóra! Schmitt egész egyszerűen azért alkalmatlan, mert az első pillanattól kezdve közröhej tárgya. Ez pedig megengehetetlen államfőként.
Szerintem.

És még valami. Hogy nálunk a politikusi munkaköri leírásba a pofátlan hazudozás, a választók hülyének nézése bele van véve, az a modern köztársasági(?) rendszert kiépítők közös felelőssége és sara. Plusz a mienk, mert belemegyünk a játékba, és szavazunk, noha tudjuk, hogy a 90% kamu, és néphülyítés. :(

preddy 2012.04.04. 09:29:08

@nemecsek ernő áruló:
Ja, értem! A kórház előtt mindig ott a mentő, ezért nem hibásak az orvosok a foglalkozás körében elkövetett elhalálozásokért....

Cerkamatyi 2012.04.04. 09:29:47

Gecisok a komment, mert ugye mind kurvára értünk ám hozzá, de valahogy mégse mi ülünk a parlamentben, ki érti...

A lényeg, hogy most nem fogom elolvasni az összeset, mert azért annál sokkal jobban taszít az egész, de asszem ott van a hiba a legtöbb hozzászóló megközelítésében, hogy ez a poszt nem a két figurát (feri és pali) akarja elsősorban összehasonlítani, hogy na, versenyezzünk, ki a kisebb rohadék, hanem a két némileg (de azért nem annyira) hasonló eset kapcsán az emberek viselkedésével foglalkozik. Lehet mondani mindenfélét a két féle hatalomra oda vissza, de én is úgy emlékszem, hogy 2006-ban még a semleges embereknek is többnyire az volt a véleménye, hogy mia faszt kell itt hőzöngeni, mindenki megérdemli, akit szétkrdlapoznak, meg kilövik a szemét, nem hogy egyes hatalomközeli orgánumok nem javasolták ferinek, hogy húzza meg a faszt, de azok az emberek, akik akkor elégedetlenségből kimentek a térre rövid úton kollektíven be lettek skatulyázva nácinak. Most azért legalább halkan hallani lehetett jobbos hangokat, akik szerették volna, ha a pali elmegy a jó büdös picsába, még ha ezt csak stratégiai megfontolásból tették is. Legalább páran voltak, akik belátták, hogy ez a majom, ha itt marad, azzal mindenkinek árt. Mondjuk ez még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy jellemben jobbak mint a feriék...

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2012.04.04. 09:31:44

Szar életed lehetett, ha az anyatejjel jobboldaliságot szívtál magadba. Ugyanis a család az egyetlen olyan egység, ahol a kommunizmus a gyakorlatban is működhet, azaz mindenki az igényei szerint és nem a termelés arányában fér hozzá a megtermelt javakhoz.

preddy 2012.04.04. 09:32:00

@Dr. Nathan D'Xantine: "Medgyessi óta tudjuk hogy a kormányprogram, és egy párt választási programja két külön dolog."

Tévedés!
"Orbán Viktort első útja nem Torgyán Józsefhez, hanem Helmut Kohlhoz és a német nagytőkéhez vezette. Onnan üzente az ő népének, hogy a választási program és a kormányprogram két külön dolog."

fabijoe 2012.04.04. 09:32:35

"Más szóval a különbség nem a politikusokban, hanem a szavazókban és az újságírókban van. "
Sajnálom, ha valóban így gondolja valaki. Én amióta eszemet tudom, baloldalinak gondoltam magam, mégpedig nem azért, mert olyan nagyszerűek lennének a bakloldali politika csinálók, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy azok az eszmék baloldaliak, amelyeket rendre elárultak már a "létező szocializmus" idején is és azóta is.
Én is szavaztam "át" egyszer-kétszer, mert úgy gondoltam, hogy az adott szituációban az általam vallott baloldali eszméket talán jobban szolgálja a másik oldal, mint a politikai - állítólagos - bal. Mindannyiszor azt kellett látnom, hogy szemensztedett hazugság volt minden baloldali lózung azon az oldalon is. Én soha nem haragudtam Orbán Viktorra, csak megvetettem, ahogyan első miniszterelnöksége alatt többször egymás után csinált alfelet a szájából, és "belekeveredett" a Sárazsadányi kabátlopás ügybe. A helyzet ugyanaz volt, mint mostani bábjával: nem elég becsületesnek lenni (még kevésbé elég erről bírósági papírt felmutatni, ha a byíróság a zsebünkben van), annak is kell látszani. Félreértés ne essék: ugyanez a véleményem a "bal" oldali politikusok nagy részéről is: azaz kritikán alulinak tartom az egész magyar politikai gárdát a szociktól a narancskommunistákon án a "Keresztyéneken" át a megélhetési LMP-n keresztül a 30-as évekből előmászott Jobbikosokig.

Kikérem magamnak, hogy bárki is azt merészelje "velünk" szemben gondolni - a velünkön azokat az egyre kevesebbeket értem, aki a hagyományos bal oldali eszméket gondolják erkölcsösnek - hogy "a különbség nem a politikusokban, hanem a szavazókban" van.

a cikkben felvetett kérdésre adott válaszok közül az 1. pont csak abban az esetben magyarázat, ha feltételezzük - ez mellesleg nem áll távol a magyar közélettől - hogy az úgynevezett értelmiség legalábbis súlnyomó része balliberális. Ez okozza a - különböző árnyalatú - úgynevezett nemzeti oldal kissebbrendűségi érzését több évtizede. Ez a kissebrendűségi érzés okozza azt a dúlást, amit a FIDESZ kormány az oktatásban végbevisz.

2. Tudjuk, hogy a politiku hazudik, ez munkaköri kötelessége. Mégis elhisszük neki, amikor erkölcsről prédikál. Ez a mi elfogultságunk. És nem vesszük észre, amikor felborít minden józan észnek megfelelő struktúrát mind államigazgatásban, mind művelődés-közoktatás ügyben, mind tájékoztatásban, mert azt gondoljuk, mi ilyenek vagyunk, a másik oldal pedig nem is magyar. Ez több, mint bűn: hiba.
3. Az "álamfő" múltbeli "bűne?", hibája? teljesen lényegtelenné is válhatott volna, ha nem olyan álamfő lett volna, amilyen: a mögötte saját hatalmát építő Cippola bábja. Nagyon sokan látják ezt így ma. Én szeméyl szerint nagyra becsülöm a volt sportolót, és nem elsősorban doktori bénázása, hanem szolgai viselkedése miatt megvetem a politikust, aki annyira hasonló politikai pályát futott be a mai hatalomhoz törleszkedő egykori közszereplőkhöz, mint Pozsgay, Szűrös, akiket a mai hatalom felhasznált egy múlt századi isten-haza-család birodalom pántlikás álomvilágának felépítésére.
Engem soha nem érdekelt, ki miben hisz, hoygha köznapi tetteiben tisztességes.
Kikérem magam, és sok hasonlóan gondolkodó társam nevében, hogy az Isten-Haza-Család narancsos-pántlikás-árvalány hajas szirupos álomvilágában élők - mert számomra ilyennek tűnnek - megkérdőjelezze tisztességemet, hazaszeretetetemet, becsületemet és erkölcsömet. Egyszer végre tiszta vizet kellene önteni a pohárba! Én nem juttattam állami támogatást a feleségem, nevén lévő KFT-nek, én nem vettem el "államadósság csökkentés" címén nyugdíj megtakarításokat, hogy rögtön el is tőzsdézzem őket részvény vásárlásra, és nem pénzeltem természetvédelmi területen közpénzből kaszinó beruházásokat sem saját hasznomra.

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 09:33:05

@preddy: De hibásak, ha nem tettek meg mindent a beteg biztonságáért. Ezt a fejlettebb világban orvosi műhibaként említik. Akkor hívjam Geréb Ágnes által elkövetett gyilkosságot orvosi műhibának, úgy megértenéd végre, miről pofázok, vagy az agyad nem elég fejlett az egymás után rendezett szavakból felálló mondatok értelmezéséhez?

Idézd már be, hol mondtam, hogy a gondatlanságból elkövetett emberölés orvosoknál bocsánatos bűn? Senkinél sem az! A nyakra csavarodott köldökzsinór, vagy farfekvés, és még isten tudja hány féle komplikáció pedig csak kórházon kívül halálos. Ennek ellenére Geréb HÁROMSZOR is elkövette ugyanezt a hibát. Az USÁ-ban már tárgyalás nélkül biztos lenne az életfogyt.

akakukk 2012.04.04. 09:35:00

Az MSZP az oszodi beszed utan nem ertette meg, hogy fuggetlenul attol, hogy GYF mit gondolt, ezutan a beszed utan le KELL mondania, mert olyan tamadhatova valik, ami tonkreteszi az orszagot es a partot. Es lam, a kovetkezo negy ev errol szolt, GYF elvesztette hitelesseget, es ha nem latja valaki, hogy a FIDESZ 2/3 ennek a kovetkezmenye, az vak. Az sem veletlen, hogy egy angol valasztasi renszerben 90%-os FIDESZ foleny lenne. Ha lemondott volna, ma nem lenne FIDESZ 2/3.
Fuggetlenul attol, hogy valaki mit gondol Smitt Palrol, sokaig azt hittem o (es a FIDESZ) sem ertette meg ezt. Azert annyit legalabb pozitivumkent kell elkonyvelni, hogy ok megertettek ezt, es Smitt lemondott.

preddy 2012.04.04. 09:40:50

@nemecsek ernő áruló:

Akkor kórházban nem is halnak meg csecsemők szülés közben, után?
Hurrá....

Én_vezettem_? 2012.04.04. 09:41:02

@Cerkamatyi: ugyanezt akaratam irni, de mostmar nem irom.

Egyébként konkrétan jobboldaliak küldték el SP-ta P-ba, a két legdöntötőbb dolgot ő tette: doktori elvétele, és lemondás arra hivatkozv, hogy döntése miatt cseszegetik , Tulassay egyértelműen egy tipikus jobboldali értelmiség: "a konzervatív Professzorok Batthyány Köre tagja. 2000 és 2002 között a Nemzeti Egészségügyi Tanács elnöke volt. 2005-től annak feloszlásáig az Orbán Viktor által létrehozott Nemzeti Konzultációs Testület tagja volt."
Ilyen kiállásra valóban nem volt példa a baloldalon, kivéve persze egy humorisát (nagyon okos humorista a Hajós, de ezért nem egy rektor).

Szembement a fidesszel. És nem csak ő. Szerintem teljesen igazaz van a cikknek, és jó magyarázatokat is talál (amit ha valaki jobban elolvas, nem azt jelentik hogy a jobboldali értelmiség tényleg erkölcsösebb, hanem a körülmények együttállásában keresi a magyarázatot, amibe van valami)

A record-nak viszont csak annyi marad: SP lemondott, Gyurcsény nem, SP-t jobboldali közvélemény, értelmiség elvi és gyakorlati kiállása buktatta meg (anélkül nem biztos hogy bukik), GYurcsánynál nem volt ilyen kiállás. Ami vissza is ütött a baloldalra, teljesen leamortizálta, a jobboldalra is visszaütött volna ha SP nem mond le, és az is vissza fog ütni, hogy nem rögtön mondott le, de lényegesen kevésbé

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 09:45:14

@akakukk: A Fidesz kétharmad a féktelen szociális demagógia, és balfasz média, nem őszöd következménye.

akakukk 2012.04.04. 09:45:24

@tintamin: Miert mondod hogy nem mennenek utcara az emberek? Marc. 15 korul eleg szep szamu tomeget tudtak, legalabb ketszer megmozgatni a kormanypartok. VV tevekenyseget nem kozony, ellenkezoleg, eleg polarizalt es szenvedelyes viszonyulas illeti. Jol irtad, hit alapu politizalas zajlik.

wynarsky1 2012.04.04. 09:46:05

konzervatív-liberális katolikusként(gyakorló):
hányok a KDNP-től, az IKSZtől, a "jobboldaltól"(?????Fidesz????) meg a Gyurcsánytól, MSZP-től...
ugyanakkor Gyurcsány és Schmitt nem összehasonlítható. Gyurcsány vs. Orbán, na az igen
2010 Fidesz választási ígéreteiben nem szerepelt az új alkotmány, Manyup államosítás, Handó Tünde, stb.
Én leginkább azt nem értem, hogy tényleg ennyire kevesen értik meg, mi is ma Magyarországon az igazi probléma? Hogy van most már nem tudom hány millió ember, aki nem hajlandó szavazni senkire, mert ez a banda kompletten vált hiteltelenné.

akakukk 2012.04.04. 09:46:21

@nemecsek ernő áruló: szerintem rosszul latod. Milyen szocialis demagogiara gondolsz?

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 09:49:12

@akakukk: Vizitdíjas/tandíjas önsorsrontó népszavazás. Például. A piacgazdasági elvek totális minden hullámhosszon történő elutasítása fidesz-részről, és az ingyenesség látszatának állandó fenntartása (építve a Kádári alanyi jogon minden ingyenes hazugságra). Például.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.04. 09:50:06

@wmiki: Kiemelhetnéd a cikkekből azt amivel bizonyítod amit állítasz, mert én semmi ilyesmit nem találtam.
A baj az, hogy semmit nem tudsz az ateizmusról, ezért beszélsz baromságokat. Lehet vannak olyan ateisták akik úgy gondolkodnak mint ahogy írod. Rengeteg keresztény gyilkos van, ők akkor most mik lennének? Elég megnézni pár pápa viselkedését.
A halállal véget ér az élet, vallják az ateisták, nekünk nincs másodig esély, nem tudjuk rendbe hozni amit elrontottunk, nekünk csak ez az egy élet van. Ti elmondatok 3 mi atyánkat és megvan bocsájtva amit tettetek, nekünk erre nincs lehetőségünk.

Persze te is rohadtul hiszel abban amiről papolsz látszik, a vallásod alapvető szabályit sem vagy képes betartani. A kommentjeid tele vannak gyűlölködéssel, és fröcsögéssel. Ne csodálkozz, ha hasonló stílusban válaszolnak neked az emberek.
Gyűlölsz mindenkit aki csak kicsit is eltérő véleményt vall tőled, vagy az általad elfogadott nézetektől. Ez lenne erkölcsileg olyan felsőbbrendű?

Népirtás, tömegpusztító fegyverek, emberek megcsonkítás mind a vallásosokra jellemző. Ezt mivel magyarázod?

Várom a bizonyítékokat az állításaidra, mert a cikkek amiket belinkeltél semmi olyat nem tartalmaznak amit állítasz.

Chazz Reinhold 2012.04.04. 09:50:41

jó cikk, érdekes gondolatokkal és meglepően tartalmas, kultúrált hangnemű hozzászólásokkal

gratulálok fiúk-lányok, így kell ezt:)

tschaffer77 2012.04.04. 09:54:08

Nagyjából jónak látom az érveket.

1. A diplomások hiúsága nem hiszem hogy abban a tekintetben igazi mozgatórugó lett volna, hogy a jobbosok ez esetben inkább diplomások voltak. Ez inkább abban a tekintetben számít hogy a kérdés részben kikerült a politika holdudvarávóla tudomány területére ami eddig a napig nem politikai terület (az egyetemi HÖk-ök politizálását nem számítva). A politika megítélése pedig olyan hogy ma az emberek nem néznék jó szemmel hogy újabb és újabb etrületeket foglal el amikor így is midnent átsző. Kellenek tabuk.

2. Ez egy nagyon erős különbség. Egy miniszter vagy miniszterelnök is politikus. Mind hazudik, ez nem követlemény csak tény. Nem csak kötelessége de látható is. Eelég csak megnézni ígérreteket és tetteket és látható hogy többnyire nem csak retorikai túlzásokkal hanem hatalmas átverésekkel apellálnak a politikusok és szóvivők. Ebből a szempontból az hogy valamelyik politikus kimondja hogy hát igen hazudunk nem egy nagy dolog. Igaz az összes többi politikus főleg az ellenfelei azonnal rámásznak és kicsinálják. Nem hinném hogy joggal.

3. Ebben is van igazság. Ezt még a gengszterek is tudják ha megverjük a tulajt akkor fizet, de ha úgy látja hogy az élete a tét akkor a sarokba szorított áldozatként foggal körömmel védekezik. 2006-os tüntetések túl nagy fenyegetést jelentettek, ellenkező esteben lehet hogy véghez lehetett volan vinni egy váltást. Másrészt a balosok nem az a tünettő fajta már csak a szervezettlenségük miatt is.

4. Nem hinném hogy együtt kezelik a két ügyet. Talán még korábban íg gondoltam volna. Ma mr nemhiszek abban hogy a lemondás hiba vagy hazugság esetén a jobbosok körében is lehetséges következmény lenne.

5-6. Bár Gyurcsány pótolható volt, abban mindeképpen iagzad van hogy Gyurcsány akkor az volt mint ma Orbán Viktor a saját oldalának, az első ember. Egy Szili lemnondatás akkor sem lett volna probléma.

+1 az emberek tényleg elvárják hogy ha nem is tökéletesen de az államfő megtestesítse a Nemzet egységét. Míg egy miniszterelnök a miénk vagy az övék, a köztársasági elnök mindenkié.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.04.04. 09:54:40

Az első mondat szerint, aki jobboldali, az nem (nagyon) lehet más, csak konzervatív. Hát szerintem ez nem ilyen egyszerű, én jobboldali liberálisnak tartom magam, bár az igaz, hogy Mo.-on ez ismeretlen fogalom.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.04. 09:55:13

@wmiki: Bizonyítéknak tökéletesen elég vagy te. Nézd meg ki támad ide kire. Semmit nem bizonyítasz, csak hihetetlen arroganciával lenézel embereket. Különbnek érzed magadat másoknál, azt hiszed az általad táplált hit téged felsőbbrendűvé tesz.
Továnbra is várom, hogy a belinkelt cikkekből kiidézd azokat a részeket, ahol bizonyítják amit állítasz.

akakukk 2012.04.04. 09:59:12

@nemecsek ernő áruló: Igen, de azon a nepszavazason csak azert nyertek, mert az emberek mindenre nemet akartak mondani, ami az MSZP felol jon. Az oszodi beszed utan az MSZP semmilyen kezdemenyezesen, valasztason, szavazason nem nyert. Ezert kellett volna GYF-nek lemondani. Olyan lett mint a Piszkos Fred, akit/amit szeretett, azt megutaltak. Meg Mesterhazinak is meg kell ezzel kuzdenie.

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 10:03:06

@akakukk: Ezek szerint te egy elég belterjes körrel kommunikáltál csak. Táávol maradtál a nagymamától, aki szart őszödre, azt se tudta ki az a "turcsányi", de nehogy már a kisonokájának fizetnie kelljen az egyetemért. Meg az orvosnál fizetni? Hát milyen dolog ez? Nem, nem. Annak a népszavazási eredménynek a legkevesebb köze sem volt Gyurcsányhoz! Néhány százalék esetleg, de nem több.

[megmondoember] 2012.04.04. 10:03:35

@wmiki: A hívő hite szerint bármilyen aljas szemétséget elkövethet, ha meggyónja, feloldozást kap a bűn alól. Ráadásul azt gondolja, hogy mivel ő hívő, így úgyis az övé a mennyek országa - azt meg leszarja, hogy a Földön hogyan nyomorítja meg saját maga és mások életét, hiszen legfeljebb eggyel többször megy el majd gyónni. Így aztán a hívő hozzáállása az élethez romboló.

Ezzel szemben az ateista tudja, hogy a lét egyetlen formája a földi, nincs túlvilág - így ha valahol, akkor itt, ebben az életben kell mindenkinek boldogulnia. Neki és társainak is. Az ateista hozzáállása így az élethez pozitív, hiszen tudja, hogy ez az egy esélye van valami jót kihozni a létéből.

Ezért is van, hogy az ateisták boldogabbak és többet tesznek a világ előhaladásáért és más emberek jólétéért, mint a vallásosak, akik a legszemetebb aljasságokat is szemrebbenés nélkül elkövetik. Ahogy azt a valós életben, pl. a magyar politikai életben is láthatjuk, ahol egyértelműen a vallásosság álcája mögé bújó jobboldalinak hívott - valójában a kommunistábbnál is kommunistább - pártok követik el a legtöbb bűnt embertársaikkal szemben és ellen.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.04. 10:03:48

@akakukk: Viktor is kezd olyan személyiséggé válni mint anno Feri, ezt érződik a FIDESZ-en belül is. Érdekesek lesznek a további fejlemények.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.04.04. 10:05:49

@preddy: Medgyessi 1997-ben mondta a fentieket. Orbán vélhetőleg nem figyelt, ha erre Németországban kellett rájönnie.
Egyébként Megyónak tényszerűleg igaza volt. A dolog az alkotmányból következett.
Aki ismerte az alkotmányt az magától is tudta.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.04. 10:06:03

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Annyit még hozzátennék, hogy nem minden ateista szerint ér véget az élet a halál után, sokan közülük hisznek valamiféle szellem továbbélésben. Persze attól még elítélnek mindenféle felsőbbrendű entitást.

fonó 2012.04.04. 10:13:05

gyurcsány a kádári mutyival akart végezni az öszödivel, olvassák el egyszer. smittnél "tarts ki elnök úr" volt utolsó percig!!!!!!!!!!! kár hogy a blogíró uolyan bálványimádó, jól sikerült semjén-navracsics karaktergyilkossága, beégett az erkölcsös agyakba.

akakukk 2012.04.04. 10:20:42

@nemecsek ernő áruló: Nem tudom megitelni, hogy az ismerettsegi korom mennyire belterjes. Viszont az eddig altalam megismert idosek meglepoen pontos ismeretekkel rendelkeznek (sokat teveznek talan?). Tevhit, hogy konnyen megvezethetoek. Belertve 95 eves nagymamamat is.
Viszont ismert politikai elemzok is "oszodi paradigma"-nak neveztek a korszakot jellemzo gondolkodast. Barhova neztem, a Piszkos Fred effektust lattam. Talan a rendszervaltas egyik nagy igerete ment fustbe ott. A hazugsagon egyertelmuen tetten ert politikus (vagy,mondjuk ugy tetten erni velt politikus) elmegy. Lehet, hogy a FIDESZ maga sem tudja, most mekkora golt rugott (talan OV kezdi sejteni, o akkor volt fiatal).

akakukk 2012.04.04. 10:23:59

@fonó: Lehet hogy a kadari mutyival akart vegezni, de ezzel beismerte hogy addig viszont nagy mutyik voltak. Ezt mindenki tudta, de persze nem volt bizonyitek. Az oszodi beszed ezert valt beismero vallomassa, fuggetlenul attol, hogy mi volt GYF szandeka vele. Mellesleg a beszed utan nem valtozott semmi, ami csak erositette a hatast.

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 10:24:26

@akakukk: Elég könnyen megvezethetőek, ha az őszödi beszéd miatt szart lapátoltak a saját fejükre, már ne is haragudj. :S

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.04. 10:27:14

@[megmondoember]:
"Ne ítélj,hogy ne ítéltess!"
Most őszintén mit vársz egy ilyen embertől?
Látszik, hogy zsigerből utál mindenkit aki nem osztja az ő filozófiai nézetét. Sajnos lesznek nála rosszabbak is, ahogy egyre jobban csökkenni fogak a hívők száma. Ennek hatására még agresszívabbakká fognak válni, mielőtt végleg meggyengülnek.

plephyl 2012.04.04. 11:20:02

"elkpeszto szelsosegek,mint pl: emberek akik kucsmaban jarnak,Karpatiat hallgatnak,tarsolyt hordoznak az ovukon,es a gyerek ijazni jar szabadidos tevekenysegkent"

bárcsak több ilyen "elképesztő" ember és gyermek volna. akkor talán nem ez lenne az elképesztő szélsőség, hanem a mekdonálcozó, fészbúkozó, anyagias kis hülyegyerek.

Ez is csak egy nick 2012.04.04. 19:09:28

@DFK:
Miért, Orbán mi a faszomat csinált?
Ja, még nagyobbakat hazudott (14. havi nyugdíj stb.).
Mondjuk Gyurcsány időnként azért tényeket is hozott a kamuval szemben, igazából Orbi ezektől vált felmosóronggyá.

Mészáros Katalin Mária 2012.04.04. 20:23:05

BALATONŐSZÖD = az első "Ő" HOSSZÚ !! Javítsa ki, mert ennek a magyar településnek a neve: Balatonőszöd !!

a_tom 2012.04.04. 20:44:24

Mikor először felvetődött a csalás, hazugság, mind Gyurcsány, mind Schmidt mögött (hallgatással, tagadással) felsorakozott a saját tábora.
A nagy különbség hogy Gyurcsányra(Orbánra és az összes többire) rá lehet fogni hogy valami magasztos, szent cél érdekében csalt és hazudott, míg Shnitt sima pitiáner öncélú csaló. A Fidesz oldaliak kis része csak akkor szólította fel lemondásra mikor ott volt a kezükben a hivatalos papír a csalásról és a Vezér is jelezte a maga módján hogy nem kell tovább erőltetni.

Mivel maffiákról és seggnyalóikról van szó, erkölcsösségről egyik esetben sem beszélhetünk, legfeljebb tökösség felmerülhetne. De az se történt egyik esetben sem.

Doktor Kotász 2012.04.04. 21:37:05

@akakukk: "Hm, es az Oszodi beszed utan megvaltozott az MSZP? Ugyan mar."

Az a baj, hogy nem.

Doktor Kotász 2012.04.04. 21:41:26

@Közbiztonság Szilárd: Valóban igaz, hogy egy cinikus szemétláda volt Orbán, és az is, hogy ő kezdte el a pénzszórást 2000-ben, de Medgyesi olyan dilettáns volt, hogy hajlottam volna Orbán felé, ha az nem szalad el a demagógia felé.

Doktor Kotász 2012.04.04. 21:50:23

Egyébként a Schmitt Pál úgy az a fordulópont, ahol a fidesz megindul a lejtőn. Ez a legtőbb hívükben megöli a hitet, elülteti a kétkedés magját. Egy lassan ölő méreg Orbán poharában. Sokakban még megvan a hinni akarás, de belülről hallják a kétség suttogó hangját. Még kitart a lendület, a hinni akarás, de a stabilnak hitt kártyavár már omladozik, és amikor összedől, olyan súlya lesz, mintha vasbetonból volna.

Ez az egész blogbejegytés is erről szól. A szertő belül érti, hogy a vég elkezdődött, de még nem mer szembenézni a valósággal. Még gyártogatja az elméleteit, még talált hat lehetséges magyarázatot, amibe kapaszkodhat.

Közbiztonság Szilárd 2012.04.05. 01:04:13

@Doktor Kotász:
Ha bárhol azt írtam volna, hogy Megyó jól csinálta, vagy hogy őt szerettem, akkor azt nagyon-nagyon részegen vagy erős kábítószerek hatása alatt írhattam, de mivel nem szoktam ilyen állapotban lenni, lehet, hogy lopták a nickemet.

Kelletteznekem? 2012.04.05. 16:10:06

@Sparhelt: "Szar életed lehetett, ha az anyatejjel jobboldaliságot szívtál magadba. Ugyanis a család az egyetlen olyan egység, ahol a kommunizmus a gyakorlatban is működhet, azaz mindenki az igényei szerint és nem a termelés arányában fér hozzá a megtermelt javakhoz. "

Óóóóriási tévedés! Az igazságos elosztás, az érdemek, tapasztalat, szokás és józan ész szerinti hierarchia van a családban, nem pedig a kommunizmus. A kommunizmus nem értékeli a családot, mint legitim egységet, mert osztályokban és osztályok közötti harcban gondolkodik. És egyenlőségesdiben, azaz az okosabb. ügyesebb, szebb, hasznosabbtól elvesszük, és odaadjuk az úgynevezett elnyomottaknak avagy szegényeknek. Magyarul felszabadítjuk az irigységet az emberekben, és megbélyegezzük azokat, akik nálunk többre viszik.

A családban nincs ilyen értelemben vett egyenlőség!
Hiszen az Apa és Anya akarata érvényesül, mert ők vannak a "vezető" szerepben. Igen, a javak közösek, de nem azért mert elvesszük egymás elől, hanem mert egy családban élünk. A kisgyermeknek is van tulajdona, cumija, játéka, zsebpénze, amit tiszteletben tartanak a többiek, és egyre több ilyen tulajdona van. Természetesen van közös vagyon is, de nem felelősség nélkül, mint a kommunizmusban, mert itt nem a NÉP vagyonáról van szó, amit az elvtársak lopnak, hanem APA+ANYA vagyonáról, amiről ők ketten gondoskodnak, és felelnek. A család nem létezhet a magántulajdon védelme nélkül, talán a kommuna az ami közelebb áll hozzá, de azok fel szoktak bomlani, mert az emberi természet nem kompatibilis a koncepcióval, és amint két ember szerelmes lesz, ki fog lépni, és felbomlik előbb utóbb.
Ahogy a kommunizmus is igen-igen hamar megszünt.
(Míg a kapitalizmus 500 éve létezik, kereszténység meg 2000 éve, kommunizmusnak 100 év sem adatott, és lelepleződött igazi természete, és mélyen, alapjainál lévő hibája. )

Kelletteznekem? 2012.04.05. 16:14:02

Ja és ha a szüleim tisztelik mások vagyonát értékeit, azt nem lopják el, sőt nem is kívánják felebarátaik javait (hoppá, két parancsolat) akkor bizony annak a gyereknek már anyatejjel is az megy be, hogy kerülni kell a kommunizmus eszméjét, és tisztelni kell a megántulajdont, mert csak így lehet a saját tulajdont _felelősen_ fenttartani, ápolni, gyarapítani, ezzel a köz javát is szolgálva. (Hiszen a lepukkant lakás ami igénytelen és undorító szagot és cigfüstöt áraszt káros a társasháznak/utcán járóknak is, egy jól működő vállalkozás pedig értéket teremthet, és munkát adhat)

Kelletteznekem? 2012.04.05. 16:18:27

"elkpeszto szelsosegek,mint pl: emberek akik kucsmaban jarnak,Karpatiat hallgatnak,tarsolyt hordoznak az ovukon,es a gyerek ijazni jar szabadidos tevekenysegkent"

bárcsak több ilyen "elképesztő" ember és gyermek volna. akkor talán nem ez lenne az elképesztő szélsőség, hanem a mekdonálcozó, fészbúkozó, anyagias kis hülyegyerek.

Egyetértek!!!
Az íjazás pedig jó, csinálhatná mindenki, csak úgy tünik a "baliibek" inkább otthon nézik a valóvilágot, az nem szélsőséges, sőt jó!
Ahogy az is jó, ha fikáázzuk a másik hobbiját, nézeteit, vagy bármit ami nem bámulás ki a fejünkből és blogatás a "értelmiségi" libsi megmondóemberek sablonszövegére....

tessék:
index.hu/kultur/media/2012/04/05/ot_es_fel_orat_teveztunk_naponta/

Én_vezettem_? 2012.04.05. 16:24:08

Amugy a ki az erkölcsösebb témakörben: természestes OVés GYF nem szentek, csak szarpolitikusok (meg hazugok). De szarpoliitkus és szarpolitikus között is lehet óriási különbség:
OV: közzétette szakdolgozatát, amiben nem találtak hibát, teljesen jónak találták akik eddig átnézték
GYF: nem találja a dobozok között, HAHAHA.......
ez azért a slusszpoén eddig az egész politikus -diploma ügyben

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.05. 18:01:58

@Kelletteznekem?:
"Ahogy az is jó, ha fikáázzuk a másik hobbiját, nézeteit, vagy bármit ami nem bámulás ki a fejünkből és blogatás a "értelmiségi" libsi megmondóemberek sablonszövegére.... "
Ezt szerintem gondold át még egyszer, ki szokta fikázni mások ízlését állandóan. Bár gondolom úgy se érted mire utalok.
Az íjászat jó ötlet, esetleg lehetne lovaglást is tanítani, legalább volna értelem a tesi órának.

harcsapaprikás 2012.04.05. 22:37:43

Az embereket két csoportba lehet osztani. Vannak a jók meg a rosszak. A blogger úgy gondolja, hogy ő el tudja dönteni, hogy ki jó és ki rossz. Ez hülyeség. Ezt csak én tudom.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.04.06. 00:21:25

@harcsapaprikás: Nem igaz. Ezt csak Pataki Attila tudja eldönteni.

Kelletteznekem? 2012.04.06. 01:01:29

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Akinek nem inge...
Értem mire gondolsz. Egymásra mutogatással érvelsz. (A jobbódaliak szokrák fikázni a nemtommit)

És ez is természetes magyarországon, mondjuk nekem oviba volt ez utoljára elfpgadható. Tudod mire gondolok

Amugy én tényleg csak arról beszélek, hogy íjazást lehet fikázni, sőt büszkeség, mer lehet és kész. Van amit nem lehet, mert akkor nem vagy kultúrált, és hogy mit lehet, azt a nagyon hatalommal és médiabefolyással bírók döntik el. A szabadság és liberalizmus jegyében. És még pofpn is basznak, vagy kilövik a szemed, vagy lenáciznak. Ismerem :)
Viva la republic!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.06. 01:41:16

@Kelletteznekem?: Látszik, hogy olyan gyűlöletet táplálsz olyanok iránt akiket nem is ismersz. Sajnálom de nem hallok tőletek mást sem, hogy miket lehet csinálni. Fentebb már egy kedves ember kifejtettek, hogy aki nem hisz abban amiben ő, akkor az az ember mennyit ér. Folyamatosan ilyen dolgok jönnek felőletek, imádjátok megmondani embereknek, hogy mit szabad mit nem szabad. Persze a ballibsik is bele tudnak esni ebbe a hibába, de ti jóval többször nyomjátok ezt a szöveget. Kezd kurva unalmas leni, hogy ti akarjátok mondani ismeretlen embereknek, hogy mi a jó.

"fikáázzuk a másik hobbiját, nézeteit, vagy bármit ami nem bámulás ki a fejünkből és blogatás a "értelmiségi" libsi megmondóemberek sablonszövegére....

tessék:
index.hu/kultur/media/2012/04/05/ot_es_fel_orat_teveztunk_naponta/"

Milyen módon érint téged, hogy valakinek nem az a kikapcsolódás, hogy íjazni, futni megy? Neki elég annyi is, hogy le ül a tv elé és vegetál. Téged ez miért zavar?
Persze lehet, hogy csak azért mondod mert felb*ssza az agyadat, hogy mások beleszolnak abba amit csinálsz. Ebben az esetben egyetértek vele.

Aztán sikerül elásni magad:
"libsi megmondóemberek sablonszövegére...."
Jössz ezzel a tipikus "zintelligens"megmondóemberek sablonszövegével, persze gondolom az egészről fingod sincs, hisz számodra libsi=SZDSZ.

"És még pofpn is basznak, vagy kilövik a szemed, vagy lenáciznak. Ismerem :)"
6 év után szánalmasnak tartom az ilyen érvelést. A világon minden országában van rendőri túlkapás tömegoszlatáskor. Örülj neki, hogy nem szír módszerrel oszlattak titeket. Ezután sokan közületek még 56'-okhoz is van képük magukat hasonlítani.
Ha nem vergődnétek ezen állandó még egyet is értenék veletek, de így ugyan olyan szánalmasak vagytok mint Izrael mikor auswitch-ozik. Azt hiszitek ez mindenre megoldás, ez mindenre érv.
Viva la republic!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.06. 01:49:47

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Na akkor javítás elnézést késő van. :D

Látszik, hogy gyűlöletet táplálsz olyanok iránt akiket nem is ismersz. Sajnálom de nem hallok tőletek mást sem csak azt, hogy miket lehet csinálni. Fentebb már egy kedves ember kifejtettek, hogy aki nem hisz abban amiben, az mennyit ér. Folyamatosan ilyen dolgok jönnek felőletek, imádjátok megmondani embereknek, hogy mit szabad mit nem szabad. Persze a ballibsik is bele tudnak esni ebbe a hibába, de ti jóval többször nyomjátok ezt a szöveget. Kezd kurva unalmas leni, hogy ti akarjátok megmondani ismeretlen embereknek, hogy mi a jó.

atti.atti 2012.04.06. 02:03:16

@Csiken Disztroly: Akkor azt mivel magyarázza az elméletében ,hogy a jobb módú környékeken mindig a jobboldal az erősebb nem csak Magyarországon hanem külföldön is! Itthon is mikor még Budapesten az mszp-szdsz volt az úr, akkor is a 2.,12.,1.kerület cső fideszes volt. Vagy nem tud olyan települést mutatni ahol a lakótelepen nagyobb a támogatottsága a fidesznek mint a kertvárosokban.
ÉS ez minden más külföldi országban is így van.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.06. 02:24:24

@atti.atti: Mivel a FIDESZ balnaci, sikerül az a bravúr, hogy az állításodat ugyan abban a mondatban megcáfolod. :D

Mondjuk ez a jómódú környéken mindig erősebb a jobboldal érvre mutathatnál valamennyi bizonyítékot, 3 kerület szerintem ennek megalapozására szerintem kevés.
Persze ebből a logikából az is következne, hogy szegény környéken meg a baloldal a nyerő. Ami persze nem igaz.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.04.06. 12:53:12

@atti.atti: Míg a jobboldaliak a budai villáikban pöffeszkednek, harácsolnak és kizsákmányolják a szegényeket, a baloldaliak kevesebbel is beérik és szívesen áldoznak a szegényebb sorsú felebarátaik megsegítésére.

Gondolj csak az európai értelemben vett modern baloldalhoz tartozó Gyurcsány Ferencre. Bár felvitte az Isten a dolgát, nem feledkezett meg róla, hogy honnan jött. Amikor kocogás közben rátalált a hidegben csellengő szegény gyermekre, befogadta a saját házába és megvacsoráltatta, majd időt és pénzt nem kímélve felkutatta a kislány szüleit. Egy átlagos jobboldali budai úripalánta simán árvaházba dugta volna a szegény kis párát. Valóságos vérzőszívű krisztus ez a Gyurcsány, amikor a szegényebb sorsú felebarátairól van szó!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.10. 09:11:36

@Csiken Disztroly: Ferenc nem is ember, ő egy szent!!

De említhetnénk minden értelmiségi/ateista/liberális index olvasó példaképét is, DopeMan-t!

Ő meg maga a megváltó, aki 2014-ben elvezeti az országot a Kánaánba!

A kommenteke olvasva, is kiderül, hogy míg a jobboldaliak gyűlölködnek a nemes, felsőbbrendű baloldali/ateista/értelmiség, higgadtan, érvekkel, alternatívát nyújtva reagál a véleményekre.

belekotty 2012.04.10. 11:11:18

@wmiki: Neked 8 általánosod van? Mi ez az értelmiség fóbia nálad?

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.13. 11:55:43

Az ország nem jobb és baloldali, hanem emberi!!!!!

Balabala 2012.04.15. 10:35:02

Az ország eléggé jobb- vagy baloldali. Sajnos. A jobboldaliak valóban több szokványos erkölcsi megfontolást vesznek figyelembe, de egyáltalán nem biztos, hogy ezáltal képesek megtalálni a legjobb megoldásokat. Sajnos. Jelenleg egy új érdekkör szerez magának gazdasági hatalmat és küzd meg érte a poszt-kádárista klánnal, aminek már régen itt az ideje, csak ügyetlenül csinálják és emiatt drága. Sajnos. Így hát a saját szempontjából a fenti kommentelők szinte mindegyikének igaza van. Sajnos.

Balabala 2012.04.15. 10:44:16

A helyzet azonban az, hogy ezzel az egésszel nincs tehetségem, időm és energiám úgy foglalkozni, hogy valami javulást elérjek. Sajnos. Sajnos. Sajnos...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.17. 00:24:17

@Blasius71: "A jobboldaliak valóban több szokványos erkölcsi megfontolást vesznek figyelembe"

Ez így nem igaz, inkább az igaz, hogy az imázsukat eszerint próbálják felépíteni, szeretik azt hinni és hitetni magukról, hogy erkölcsösebbek. Ebből nem az következik, hogy erkölcsösebbek volnának, hanem az, hogy az állásfoglalásaikat inkább terelik erkölcsi vonalra. Nagyon jellegzetes például, hogy sok jobbos szerint eleve erkölcstelen dolog liberálisnak lenni.

Ez ugyanolyan felületes általánosítás, mint hogy vannak liberálisok, akik minden jobbost nácinak tartanak, ami abban is pontos megfelelő, hogy szintén erkölcsi kategóriaként használják, csak az "erkölcs" szó a másik oldal kártyái között van, ezért nem tudják közvetlenül kijátszani.

Balabala 2012.04.17. 23:22:41

@flugi_: Áááá, félreértesz. A jobbosok tényleg "erkölcsösebben" gondolkodnak, a balosok meg kevésbé... Te magad is pont ezt írod. :-)))

Balabala 2012.04.18. 07:24:59

@flugi_: Ráadásul, még abban is egyetértünk, hogy nem minden jobbos n*ci és nem minden balos libsi zs*dó... Sőt a többségük nem, egyik csaptnál sem. :-)
süti beállítások módosítása