El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2012.07.05. 10:00 Laborczi Dóra

Uzsora és prostitúció - helyszíni riport a telepek mélyéről

A magyar emberkereskedelemmel foglalkozó bűnbandák szinte teljes csendben, a közélettől és –érdektől távol eső zugokban, szépen lassan behálózzák Európát. A néha felbukkanó, sokkoló egyéni esetek ellenére az prostitúció és az emberkereskedelem ügyét azonban sem kormányzati szerepvállalás, sem közfelháborodás nem kíséri. Az évtizedek óta fennálló általános hallgatás egyik oka lehet az, hogy a prostitúció és emberkereskedelem áldozatainak döntő, csendben eltűnő többsége a magyar népesség legkiszolgáltatottabb, gyakorlatilag láthatatlan rétegébe, az államhatalomtól és helyi uzsorásoktól függő szegénynegyedek valamelyikébe születik.

„Itt olyan hírek keringenek, hogy savat öntenek rájuk vagy megcsonkítják őket, ha beszélni mernek. Középkori kínzási módszereket alkalmaznak. Ami itt folyik, kicsit hasonlít a középkori boszorkányüldözésre” – mondja egy kelet-magyarországi szegénytelepen dolgozó szociális munkás.

A megfélemlítés és az ehhez hasonló személyes tényezők – például az érzelmi és anyagi függőség vagy a szégyenérzet – miatt számos érintett, egykori vagy jelenlegi prostituált nem vállalta a beszélgetést. Többszöri, kitartó próbálkozás után azonban sikerült elérni egy, jelenleg Amszterdamban prostituáltként dolgozó fiatal anyukát, aki álnéven vállalta, hogy megosztja tapasztalatait.

Rékát egykori futtatója erőszakkal vitte ki Amszterdamba. A lány hatéves kisfiát ekkor nővére vette gyámság alá. Amikor a lány szökni próbált, a férfi a családját több ízben megfenyegette, Réka édesapját és sógorát bántalmazta, ezért a helyi bíróságon két hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, ami már régen lejárt, a férfi azóta szabadlábon űzheti tovább az ipart. Réka most kvázi önkéntes prostituáltként jár ki Amszterdamba – házra gyűjt, hogy a kisfiával külön költözhessenek, mivel arra, hogy elhagyják a telepet és a városban vehessenek lakást, a számára hozzáférhető munkalehetőségeket számba véve, gyakorlatilag semmi esélye nincs.

prosti2.jpg

„Elkérik a lakcímedet, látják, hogy milyen utcában laksz, már azért nem kellesz sehova, mert azt gondolják: na, ez onnan jött. És akkor már tudják azt is, hogy milyen vagy” – mondja Réka nővére. Később ugyanez hangzik el egy régebben a telepen élő nem roma nő szájából is, akinek anno fantasztikus külföldi táncos karriert ígértek. Elmondása szerint, mikor elhúzták a függönyt a kirakat előtt, és meglátta a széket, akkor döbbent rá, hogy miről van szó. Neki szerencséje volt, néhány nap után meg tudott szökni.

Rékától előzőleg stricije minden pénzét elvette, ezért is különlegesen fontos számára, hogy – mint mondja – így legalább a maga ura, biztonságban van és hazaküldheti a pénzt. Jelenlegi szálláshelyén megfelelő biztonsági szolgálat van és orvosi ellátást is kap. Réka keresete nagyban függ az évszakoktól, mivel nyáron több a turista és több a pénz is. Mint mondja, olyankor valamivel többet lehet spórolni, mivel nem kell fűtésre hazaküldeni. . Szállása jelenleg 145 Euróba, a kirakat 100 Euróba kerül naponta. „A többi pedig arra kell, hogy a nővéremék és a fiam megéljenek valamiből. Nem nagyon van mit félretenni.” Elmondása szerint sok magyar celeb is megfordult volna nála, de őket nem vállalta. „Én ezt a munkát nem szívesen csinálom. Nem akarom, hogy felismerjenek, ha hazaköltözöm, miután összeszedtem a pénzt.” Réka szerint több is összejönne, hogyha kedvtelensége nem látszana rajta. „Sokan kérdezik, hogy minek vagyok itt, ha nem élvezem. Olyankor felidegesednek, és elmennek. De nem bántanak, ezek a nyugatiak rendesek. Magyarokkal nem kezdenék.” Réka úgy látja, hogy az emberkereskedelem és a prostitúció tekintetében „a telepen élő lányok 90 százaléka érintett, és egyre fiatalabbak”.

A telepen dolgozó szociális munkás szerint az idehaza dolgozó lányokban is „rengeteg pénz van”. „Ha úgy számolod, hogy 5-6000 Forint egy menet, abból megvan neki 5-6 egy nap, akkor máris napi 30 000 Forintnál tartunk. Egy kisebb stílű strici is öt-hat lánnyal dolgozik, akkor az napi szinten keresett mondjuk 180 000 Forintot. Ebből aztán a lányok persze többnyire egy fillért sem látnak. És akkor még nem beszéltünk azokról, akiket kivisznek. Mire észbe kapunk, hogy nem jött haza a gyerek délután, már kinn vannak, és hiába ígértek nekik fűt fát, ott találják magukat a kirakatban. Beszélni nem mernek, mert a családjukkal fenyegetik őket.”

Ezen a telepen (az itt dolgozók sejtése szerint) jelenleg négy-öt szervezett maffia-csoport működik, amelyek elsősorban az uzsorából, illetve – a gyakran ehhez kapcsolódó – prostitúcióból és az emberkereskedelemből húznak hasznot, kihasználva a telepen élő lányok társadalmi, gazdasági, kulturális és etnikai hátteréből eredő kiszolgáltatottságát, amelyek gyakran személyes okokkal is kiegészülnek.

Hogyan kezdődik?

Bár Magyarországon erre nézve nincsenek pontos adatok, a nevelőintézetekben, illetve anyaotthonokban dolgozó szociális munkások beszámolóiból kiderül, hogy a konkrét futtatást és emberkereskedelmet megelőzi a hivatalos statisztikákban nem prostitúcióként szereplő, „természetbeni fizetés” kategóriája, amikor a „jótevő” rokon vagy családi barát anyagi segítségnyújtás fejében használja a kisegített család női, gyakran serdülő tagjait. A nemzetközi tanulmányok erre nézve pontosabb adatokkal szolgálnak, ezek szerint a prostituáltak jelentős része már gyermekkorától kezdve áldozatául esik szexuális visszaéléseknek. Egy San Fransiscóban élő prostituáltak körében végzett felmérésből például kiderül, hogy a szexiparban dolgozó, 130 megkérdezett 57 százalékát gyermekkorában szexuálisan kihasználtak, 49 százalékát pedig fizikailag bántalmazták. Külföldi kutatások azt is bizonyítják, hogy a prostitúció áldozatául esett 12 év alatti kisgyermeket mindig az egyik családtag adja el szexuális kihasználás céljából. Sok fiatallal, aki 18, de különösen 16 éves kora előtt került be a prostitúcióba, a családjában vagy a közösségen belül szexuális visszaélést követtek el.

A „prostituálttá válás” személyes hátterével kapcsolatosan nem elhanyagolható tényező az sem, amelyről egy szervezett bűnözés és prostitúció felderítésével foglalkozó rendőr számolt be, mégpedig, hogy a prostituált gyakran érzelmileg kötődik futtatójához, főként abban az esetben, hogyha a futtató nem erőszakkal, hanem más módszerekkel, önmagát a megmentő jótevő szerepében feltűntetve csábítja el és veszi rá a lányt testének áruba bocsátására.

Se pénzt, se életet

A mélyszegénységben élő nők többszörösen kiszolgáltatott helyzetének szélsőséges, ugyanakkor nem egyedülálló megjelenési formája az uzsorakölcsön törlesztése fejében elvárt, legtöbbször szervezett formában történő szexuális szolgáltatás is.

Az uzsora, tehát az anyagi szempontú függővé tétel és a tartozással való fenyegetőzés szintén az áldozat önrendelkezésének elvesztésére irányuló összehangolt technika, amelynek megjelenése a prostitúció viszonylatában azért kaphat kiemelt figyelmet, mert a futtató ezzel az eszközzel a kezében a halmozottan hátrányos helyzetű, szegény családok női tagjait még kiszolgáltatottabbá teheti. „Az egészet úgy adják el, hogy ha nem tudsz fizetni, dolgozd le másképp” – avat be a szociális munkás, akivel nemrég az is előfordult, hogy „ameddig a kölcsön fejében várta kinn a strici a gyereket, mi szöktettük ki a hátsó ajtón.” Majd hozzáteszi: „Jobb esetben ennyit tudunk tenni a megelőzés érdekében. Itt egyelőre így működik a prevenció.”

A telepen dolgozó, egykori vagy jelenlegi prostituáltakkal napi kapcsolatban álló szociális munkások arról is beszámolnak, hogy a már beszervezett lányokat gyakran drogokkal is függővé teszik. Mindemellett az érzelmi kötődés, a gyakori fizikai és verbális agresszió még inkább az emberkereskedő hatalmi pozícióban való megerősítését szolgálja. Bár a kelet-európai, benne a magyarországi maffia térnyerése és embertelen bánásmódja, egészen konkrétan pedig Szabó Betti (Amszterdamban dolgozó magyar prostituált) három évvel ezelőtti halálesete a holland hatóságokat és Amszterdam önkormányzatát is megijesztette és elkezdődtek bizonyos intézkedések a futtatók előállítására és a visszaélések megfékezésére, úgy tűnik, hogy ezek nem vetették vissza a bejáratott emberkereskedelmi útvonalak forgalmát.

Az emberkereskedelem felszámolására tett kísérletek tehát egyelőre nem vezettek eredményre: „Néha kampányszerűen bevarrják a futtatókat, a másik fele meg kinn marad, szóval nem történik lényeges változás” – állítja az egyik szociális munkás. A feltárást rendőrségi részről pedig az is nehezíti, hogy egyedül a lányok tehetnek beismerő vallomást, amit gyakran az érzelmi kötődés vagy a retorziótól való félelem miatt nem tesznek meg. A gettók női lakói tehát egyidejűleg válnak kiszolgáltatottá, két, mindennapjaikban egyformán ható, elnyomó hatalmi rendszernek: a külső, társadalmi és gazdasági elnyomásból fakadó kirekesztettségnek és a telepen élő férfiak fizikai erőfölényéből adódó alávetettségnek. A prostitúció innen nézve nem ősi mesterség, de még csak nem is a szabad kereskedelem egyik iparága, hanem a mélyszegénységben élő lányok gyakorlatilag egyetlen lehetősége: az emberi test szükség szülte áruba bocsátása.


223 komment · 2 trackback

Címkék: társadalom romák uzsora


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr834630300

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rossz nácik és jó kommunisták, esetleg fordítva? 2012.07.06. 11:18:49

Az önkényuralmi jelképek használata nagyon kényes kérdés Magyarországon, legalábbis bizonyos jelképeké, pedig itthon a BTk. nagyon is világosan fogalmaz. Mégis úgy tűnik, valami azért mégsem világos, se Strasbourgban, se itthon. Most akkor hogy is van ...

Trackback: Rossz nácik és jó kommunisták, esetleg fordítva? 2012.07.06. 11:18:45

Az önkényuralmi jelképek használata nagyon kényes kérdés Magyarországon, legalábbis bizonyos jelképeké, pedig itthon a BTk. nagyon is világosan fogalmaz. Mégis úgy tűnik, valami azért mégsem világos, se Strasbourgban, se itthon. Most akkor hogy is van ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

franciaszeksz · http://alomlany.hu/ 2012.07.05. 20:48:40

Ha legközelebb el akarsz érni egy prostiként dolgozó (vagy dolgozott) fiatal anyukát, csak szólj, megfordult nálam jónéhány.

különvélemény 2012.07.05. 20:51:57

"Szállása jelenleg 145 Euróba, a kirakat 100 Euróba kerül naponta."

Troll On:

4 csillagos szállodában lakik, a spórolás magas foka...

Yasashi Tanuki 2012.07.05. 21:17:27

Az elhibázott szociális rendszer az oka, hogy az uzsora és a belőle fakadó maffiajellegű közösségek virágoznak. Ha készpénz helyett természetbeni nem forgalomképes ellátásokat kapnának a rászorulók az egy csapásra megoldaná a problémát. A családban maradást támogató gyerekvédelmi rendszer helyett a szülőt rá kellene kényszeríteni, hogy ha egyszer felveszi az emelt családi pótlékot, akkor cserébe biztosítsa legalább a magzata testi szükségeleteit. Aki erre nem képes az nem alkalmas gyereknevelésre, nem is szabad hogy bármilyen pénzhez jusson mert az ilyen emberek egyetlen motivációja a gyerekvállalásra az, hogy abból éljen.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2012.07.05. 21:18:32

a naponta szerintem csak a kirakatra vonatkozik, a szállásra nem... annyira azért nem kereshet jól.

khmm... 2012.07.05. 21:21:26

A poszt kínosan kerüli a lényeget: hogy ez a biznisz bizony a cigányok felségterülete.

www.civishir.hu/kozelet/panasz-van-a-magyar-prostikra/0614075012

mno.hu/migr_1834/nyiregyhaza_utca-295506

www.hetek.hu/hatter/201006/a_magyarok_adjak_a_holland_prostitucio_legaljat

" Honleányaink többsége 18-21 év közötti, 80 százalékuk roma, 90 százalékuk Nyíregyházáról jött a holland szociális munkás adatai szerint. "

stb. stb.

Bali01 2012.07.05. 21:35:43

amíg szar van addig veréb is lesz.
felszámolni nem lehet,keretek közé kell sztoritani,így a kitartottak köre jelentősen csökkenne.

Brix 2012.07.05. 22:00:10

@khmm...: Ez csak a prostitúciónak egy rétege, a legalja , amit a posztíró bemutat, de vannak más szintek is, ahol már nem a kisebbségi bűnözés a jellemző. Svájc, Németország tele van, magyar , fehér lányokkal, akik nem ritkán lecsúszó középosztálybeli szülők gyerekei, sok olyan van amelyik itthon főiskolára jár és a barátja azt hiszi pincér munkát vállal. Van azután egy másik réteg is akik Monacóba , Milánóba járnak ki, ( már nem Dubaj) olyan modell lányok akik, nyelveket beszélnek és sok pénzért mindenre hajlandóak. Ők egy hét alatt 2-3 millót is megkereshetnek, és teljesen önként választják a pénzkeresés ezen formáját, igy áldozatnak sem lehet őket tekinteni.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.07.05. 22:13:44

@Brix: amikkel te példálózol, ott mind szabad akaratából lesz prosti a csaj

a poszt nem erről szól, hanem a kényszerítettekről

franciaszeksz · http://alomlany.hu/ 2012.07.05. 22:21:48

@khmm...: ...meg Debrecenből, meg Bp környéki településekről stb.

És: én sem vagyok cigány, meg akiket még ismerek a területről azok sem.
A lányok között is csak egy volt, úgyhogy valamit szerintem benéztél.

kiscicamasni · http://fiatalvagyok.blog.hu 2012.07.05. 22:27:45

Ismerek olyan lányt, akit 3 hétig erőszakoltattak török vendégmunkásokkal, hogy megtörjék az akaratát.. Mindez Németországban történt. Az elkövetők, vagyis a stricik romák.

A lány erdélyi magyar volt, rendes és kedves, aranyos, szinte naív - csak olyan kocsiba ült bele, amibe nem kellett volna.

(arrafele, főleg rossz tömegközlekedéssel ellátott településeknél szokás a stoppolás, hiába mondják a lányoknak, hogy estefele már inkább ne menjenek be a városba, a buli nagy úr..)

Szegény lány most egy bp-i cégnél dolgozik recepciósként, van egy tündéri lánya. Azt is tudom, hogy mai napig nem tud sötétben elaludni.

Failer 2012.07.05. 22:40:52

És most sajnáljam a cigókat?

kela-bá 2012.07.05. 22:51:09

Mocskos világ van az biztos. Demokrácia, szabadság, piaci verseny, tőzsdevilág, kapitalizmus. Hajrá emberek. Nem lehetne ez másként ? Valahogy így: www.forradalommost.hu
Jó éjt Mindenkinek !

hopptarisznya 2012.07.05. 22:56:06

@franciaszeksz: én viszont gyakorlott prostihasználó vagyok, és a kényszerített lányok 90%-a igenis cigány. (méghozzá cigányok által kényszerítve) Úgyhogy ezeket nem sajnálom. Kb úgy vannak ők, mint a cigányok által csicskáztatott alkesz csövesek. Bármikor elmehetne, de nincs akaratere, és amúgy sem biztos, hogy jobb helye lenne máshol. Na bumm... A cikkben idézett cigánylány hozzáállása nagyon tipikus. A meló ezen a szinten is büdös nekik. Ritka hogy egy odaadó romalányba fusson az ember. Magyaroknál 10% a lukrafutás esélye. Cigánynál meg 10%, hogy a szakmájához értő, és a szakmát szerető csajba botlasz. Az önkéntes prostik száma amúgy nagyon megnőtt az elmúlt 10 évben, és ebben a magyar (fehér) lányok élen járnak. (az árak 10 éve ugyanazok, olyan szinten nőt a kurvahalmaz) A pénzéhesség olyan nőket is az utamba sodort, akinek tehetős szülei vannak, de hát kevés volt a zsebpénz, és ugye a kurvahajlam az eleve ott volt a kiscsajban. Nekik fontos motiváció a sikerélmény is. Minden ember vágyik rá, és egy buta de dekoratív lány könnyen rákaphat az ízére.

franciaszeksz · http://alomlany.hu/ 2012.07.05. 23:06:27

@hopptarisznya: de amikor elmész egy lányhoz, honnan tudod, hogy ő "kényszerített" lány?

mirx 2012.07.05. 23:57:02

A cikk valóban egyoldalúan ábrázolja (megint!) a prostitúciót, mivel a kényszerítős játék a magyarországi piacon 90%-ban nem játszik. Ami itt le van írva, az a külföldös-romás (saját maguk, illetve a helyzetük által)-kényszerítős vonal, erről azonban hallgatva vagyon a cikk felvezetésében, és a későbbiekben is. Ez egy rétegprobléma.

És ez az az álszociológusos-áldokumentarista "most akkor lássuk a prositúciót" típusú cikkírás, ami ellen Lady Chiara vagy letmelookaround a száz éve vezetett - és a szakmát jól ismerő - blogjaikkal tiltakoznak/tak, úgyhogy az ilyen démonizáló-áldozatozó szituációk ecsetelése nemigen segít a prostitúció megértésében (és megkockáztatom, elfogadásában), inkább ellene bőszít. Hogy emögött milyen szándék rejlik, nem akarom tudni, de egy objektív beszámoló nem általánosított volna ilyen egyszerű módon egy irányba.

átlátó 2012.07.06. 00:26:47

En a tapasztalatokon kialakult tapasztalatok okan rasszista vagyok. Csak ennyit akartam mondani es nem többet.

Kósa Balázs · http://elmondo.blog.hu 2012.07.06. 00:36:00

@mirx: "A cikk valóban egyoldalúan ábrázolja (megint!) a prostitúciót, mivel a kényszerítős játék a magyarországi piacon 90%-ban nem játszik."

Ahogy ezt mások is írták már, a cikk nem a prostitúciót, mint olyat akarja bemutatni, hanem azt a részét, ahol kényszerítik az embereket a prostitúcióra. (A 90%-ot egyébként honnan tudod? Hasraütés vagy van mögött valós statisztika?)

"Ami itt le van írva, az a külföldös-romás (saját maguk, illetve a helyzetük által)-kényszerítős vonal, erről azonban hallgatva vagyon a cikk felvezetésében, és a későbbiekben is. Ez egy rétegprobléma."

Na pont ezt írtam le az előbb én is. Ez valóban "rétegprobléma", mint ahogy például a címből is kiderül, mert a riport a telepeken készült. (Szóval azt, hogy erről hallgatva vagyon, nem tudom, miért gondolod.) A mélyszegény réteg problémája, azaz általában roma embereké. Csak ennyivel még nincs elintézve a dolog, hogy rétegprobléma. Mert azok a lányok attól még áldozatok. Ha történetesen kisbaba koruktól egy polgári családban nevelkednek, akkor többen ugyanúgy diplomát, érettségit és normális állást szereznek, mint a nem romák. Abba viszont, amibe beleszülettek, nem hiszem, hogy annyira egyszerű lenne kitörni, mint ahogy egy másik kedves kommentelő ezt gondolja...

ropy 2012.07.06. 03:35:02

A 90%-uk:
Lényegét tekintve ez az írás is kitért rá, hogy alkalmi előnyszerzés kedvéért (természetbeni ellen-szolgáltatásokért "kezdődik" a folyamat ott is pl.karrieristák jobb pozícióért stb., és az illúzió is drága mulatság . Belépő a leépített 70-80%-os rétegtől feljebbi szintekre +10%nyi később kerítő-madamme :)
A magyar városlakó és nemcsak Nyíregyen (a Maslow-piramis legalsó két szintjén való létezésre lett kb. kárhoztatva) hu.wikipedia.org/wiki/Maslow-piramis
A 90% pedig azért is Ok, mert mindenki tudja hogy mennyire nehezen találni széles e hazába egy rendes v.a.l.a.m.i.r.evaló nőt, és milyen kevés a lányok között a nőies nő, a kivétel - meg is becsülik őket, ahol előfordul . Persze ezek nyilván bizonyos életkorban érvényes megállapítások, elbaltázott házasság v.pl.anyaság előtt, csúcsformába , szabad akarattal :d
Ha az önkénteseink 48-ba is ilyen birkák lettek volna, és áttelepülnek már akkor Bécsbe, megspórolhattuk volna az utóbbi 150 évet ,és ugyanott tartunk

Bicepsz Elek 2012.07.06. 03:35:29

@Kósa Balázs: Menny el el a telepre, oszd az eszt es teritsd meg oket!! Sajnos az emberek 90%-a azt a statust orokli, ami a szulei statusa (kiveve ha eleg tehetseges-szerencses-aldozatkesz/penz, evtizedek, energia/ vagy olyan hilye, hogy elvesziti). A nevelointezetben felnottek egy jelentos resze is hajlektalanna valik, mert nem tanul meg gazdalkodni, akinek vallalkozok a szulei, azok szamara a vallalkozas az elet resze, akinek orvosok, azok nagy resze orvos lesz. Az elet igazsagtalan.
De ha a csaj prostikent dolgozik, legalabb vehet hazat(annyi esze nincs, hogy azt a nyugati hatarnal vegye meg), de utana meg tovabbra is prosti marad, mert a konnyu penz nagy ur.

belepofazok 2012.07.06. 04:42:20

Azért én a kényszerítést közelebbről vizsgálnám.

Kényszerítik, hogy kurválkodjon, vagy amit összekurválkodott, annak nagyrészét elveszik a futtatói?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.07.06. 05:44:05

Nem tűnik magyar problémának.

Sem a helyszín nem Magyarország, hanem Hollandia, sem a szereplők többsége nem magyar.

Taprobane 2012.07.06. 06:19:56

Én márpedig azt gondolom, ez bizony egy meglehetősen jellemző formája a prostitúciónak.

Én azt hiszem, bizony a lányok nagy része nem jókedvében űz ilyen szakmát. Ez a legsúlyosabb, amikor fizikai fenyegetés és gazdasági kihasználás is történik, ez igaz. De azt hiszem, ahogy mész úgymond 'feljebb', maximum a fizikai erőszak tűnik el, az egyéb kényszerek ott maradnak.

Nem hiszek abban, hogy a prostitúcióból lányok lesznek milliomosok. Nagyon nem látom ezt sehol - maximum modellek fognak ki maguknak támogatókat. De az átlaglány nem fog ebből meggazdagodni. Ezért utálom, ha ez vonzó karrierútnak próbálják beállítani. A prostitúcióból nem a lány gazdagodik meg, hanem akik futtatják. Én még nem láttam milliomos kurvát, de olyat igen, akinek bizony a napi betevőért is alázkodnia kell.

Ami pedig azt illeti, hogy ezek az illetők romák, azért elképesztőnek tartom, hogy valaki olyanokat ír ide, hogy úgyis cigány az a csaj, nehogy már sajnáljam.

Adj hálát sorsnak barátom, hogy nem oda születtél - ami nem érdem, hanem szerencse. Belegondoltál milyen az, hogy 16 évesen nem a barátnőkkel kezdesz plázába járni, hanem a helyi banda használ kis minden módon? Pusztán azért, mert oda születtél, ahová?
Az egy dolog, hogy a kitartót elítéled, de hidd el, az igazi nagy halak nem a telepi cigányságból jönnek, ezt fent valaki okos dörzsölt ember irányítja.
De hogy magát a csajt elítéljük ezért, az nagyon szomorú.

És még egyszer, nem hiszek abban, hogy ez a 10% szerencsétlen, a többi 90% kurva meg micsoda életet él. Szinte biztos nem így van. A felső nagyon kiváltságos rész talán. De az oroszlánrészt bizony keményen kihasználják, legfeljebb nem verik meg. Annál inkább verik viszont át.

azallamenvagyok 2012.07.06. 06:24:14

"A néha felbukkanó, sokkoló egyéni esetek ellenére az prostitúció és az emberkereskedelem ügyét azonban sem kormányzati szerepvállalás, sem közfelháborodás nem kíséri."
De, kíséri, csak tessenek már tudomásul venni, hogy a törvények és szabályozások nem mindig az érintettek ELLEN vanak, hanem a védelmében is, ha nem tetszene romaféltőknek annyira ellenkezni a c...bűnözés szónak már csak a használata ellen, akkor egy ideje megindulhatott volna az a folyamat, ami a rajoskodó mafija nagykancigány stricik (és egyebek) kezeléséhez vezethet. Ami megvédhetné a cigánylányokat attól, hogy elvigye őket a Rómejóka apukája, ami vezethetne oda, hogy egy kicsit felvilágosítsák a csakádokat életvitelről, arról, hogy nem dicsőség, ha rozalinda 15 évesen megszüli a gyereket, aztán talpalhat stb stb.
Ja, de nem lehet, mert ők ilyen szaporák, mi csak irigyeljük őket.
Elismerem, azok a törekvések, amikről beszélek, nem féltésből, hanem ellenérzésekből, gyűlöletből alakultak ki, ez a tény viszont az esetleges eredményességükön nem változtat. Ha végre konzultálna a "két oldal", azaz az önmagát felvilágosultabbnak tartó toleránsabb lenne kicsit a másik felé, lehetne ezeken segíteni.
De amíg büdös rasszista leszek attól, hogy elegem van a két utcával arréb lakó uzsorás strici jól hallható/látható életmódjából, addig marad így.
(érdekes megfigyelés, hollandiában élőket lehet cigányozni, az utca végét nem, pedig ugyanez csak kevésbé filmbeillő)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.06. 06:35:06

"s az emberkereskedelem ügyét azonban sem kormányzati szerepvállalás, sem közfelháborodás nem kíséri."

- soan benne vannak
- sokan csak ebből élnek meg
- néhány inkább ebből él, mint hogy dolgozzon
- sok esetben ha valaki megkapargatja, az bajba kerül

Pont elég ennyi...
De ne legyünk álszentek, mindenki tud róla.

Nezumi 2012.07.06. 06:35:52

Abban szerintem mindenki egyetért, hogy ebből az ördögi körből kitörni nehéz, az egyetlen megoldás (szerintem) az oktatáson keresztül megy. (meg némi idő)
Sajnos, jelenleg olyan országban szenvedünk(nem pedig élünk), ha sikerül (a magyar adófizető vagy adományozott pénzéből) felhúzni egy iskolát a telep közepén, akkor azonnal megjelennek a megélhetési "jogvédők" egész kis hadserege, akik képesek Brüsszelig telekiabálni európát, hogy miféle nácizmus meg szegregáció van itten mert találtak egy iskolát ahová szinte csak szeginromagyerekek járnak. JA és akkor én érezzem magam szarul, aki finanszírozta az eddigi és az elkövetkezendő életüket is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.06. 06:40:09

Az meg valahogy nem lep meg, hogy a hatóságok töketlenek. Okkal, vagy ok nélkül.
Pedig valószínűleg csak akarat kérdése lenne.

Taprobane 2012.07.06. 07:05:13

Ha a prostitúció ellen akarnék fellépni, akkor én első körben olyan kampányokat indítanék, amik eloszlatják az olyan hamis képeket, hogy ebből nők milyen csodásan élnek és mennyire ez a felemelkedés útja. Netántán kicsit betekintést engednék a színfalak mögé - a lányok is lássák és a kuncsaftok is.

De itt most már nem a prostitúcióról van igazán vita, hanem megint a cigánykérdésről.

Számomra még mindig meglepő, milyen ügyesen manipulálják az embereket abba az irányba, hogy saját maga középszar életének az okát a nála is rosszabb helyzetű emberekben lássa, azokat utálja, és eszébe se jusson a valódi okoknak utánanézni.

Szemét cigány segélyt kap, az én adómból, azért megy nekem ilyen szarul.
Meg a cigány bűnöző is, ez mindennek az oka, ezért tartunk ott, ahol.
Ez miért veszik be annyian?

Danubius 2012.07.06. 07:23:18

Nem vagyok meggyőződve róla hogy ezek a lányok elmennének egy varrógép mellé havi 73,000 jó magyar forintért. Tisztelet a ritka kivételnek

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.06. 07:26:07

@Taprobane:

"De itt most már nem a prostitúcióról van igazán vita"

Pedig a kényszerítésről kellene legyen szó, ha valamiről; a prostitúció soha nem fog megszűnni -- és közel sem biztos hogy kívánatos lenne az hogy "megszűnjön" (ti. hogy tiltva és hatékonyan üldözve legyen).

kvadrillio 2012.07.06. 07:29:13

"A poszt kínosan kerüli a lényeget: hogy ez a biznisz bizony a cigányok felségterülete. "......HMMM....

Rachel ugyan azt csinálja, mint Réka, csak Dubaiban.......
:O)

judy7 2012.07.06. 07:39:29

@hopptarisznya: Őszintén kívánom, jöjjön el az a nap, hogy neked is ebből kelljen élned (nyugi képes vagy rá :D). Biztos vagyok benne, hogy mosolyogva, odaadóan szolgáltatnál és sok érdekeset tudnál a "szakmáról" mesélni...

baliquez 2012.07.06. 07:57:12

@kvadrillio: majd te is ki leszel innnen moderálva mint én amiért bátorkodtam megjegyezni hogy a prostitúció a védendő-becsülendő szép színes cigánykultúra szerves eleme és büszkén vállalt hagyománya - tévedés azt hinni hogy csupán a HHH-rétegben van jelen a kisebbségnél: egyik nagynéném vak faszvágyában egy fiatal kancigányt volt képes kifogni, aki pár hét kapcsolat után tök természetesnek vette hogy ezzel jogot formálhat az akkor még fiatalkorú unokahúgomra is, és nagyon meg volt lepve mikor emiatt menekülnie kellett - nem is értette a dolgot: hiszen ő csak a saját szocializációja szerint és a családjában látott minták alapján viselkedett, és a "mocskos parasztok" emiatt gyűlölték, fenyegették. Színtiszta rasszizmus, igaz?

@DÓRA: szerinted ha kicenzúrázod a tényeket akkor a valóságból is eltűnnek?Ennyire nem befolyásol a realitás?

ratman_ (törölt) 2012.07.06. 08:14:41

@Nezumi: bullshit. Nincs annyi idő és pénz a világon, ami ezt megoldaná. Láttunk már rengeteg történelmi kísérletet. Még csak kicsit se lett jobb. Tudomásul kellene venni végre, hogy ez a probléma hagyományos eszközökkel örökre megoldhatatlan.

Bicepsz Elek 2012.07.06. 08:22:58

A kenyszerprostitucio a prostitucionak csak egy resze (szamszeruleg kerdeses, de inkabb az utcai prostituciora jellemzo, meg az illegalis bordelyokra). Meggazdagodni meg lehet a prostituciobol, csak ugye az a kerdes, hogy elveszik-e tole a penzt, elveri-e a penzt vagy befekteti-e(lakas, uzlet, reszveny stb.).

2012.07.06. 08:47:20

"A magyar emberkereskedelemmel foglalkozó bűnbandák"

Nahát, ilyenkor hipp-hopp magyarrá változnak a szegény üldözött cigányok.

Mérnork 2012.07.06. 08:56:47

Ez csak az ő színes kultúrájuk egy igen értékes és védendő szelete. Nem is értem mi ezzel a baj....;-)

Kutchek (törölt) 2012.07.06. 08:57:02

Nézzük a jó oldalát:

1. Azért nem kevés keményvaluta áramlik az országba, még ha feketén is. Ennek jelentős része a belső fogyasztást növeli; különösképpen az ékszerboltokban, mobilszaküzletekben, autókereskedésekben.

2. Azok a lányok, akik nem tanultak, illetve büdös a 8-10 órás műszak, vagy a közmunka, most bejárhatják Európát.

3. Amíg ezek a kemény stricik kint verik a lányokat, addig sem itthon rabolnak ki boltokat, nyugdíjasokat.

pHérték 2012.07.06. 08:58:16

Ami az "interjút" illeti: csak áltatja magát a hölgyemény, hogy abbahagyja miután elég pénze lesz, mert soha sem lesz "elég" a pénze.
Másrészt amíg van kereslet, addig kínálat is lesz. A férfiaknak is, akik gerjesztik az ipart, magukba kéne szállni, hogy milyen szinten is vannak az önbecsülés, illetve a nők megbecsülése terén?

baliquez 2012.07.06. 09:02:01

@k.o.d.i.: "Rohadjon ki a beletek." Gratulálok, le se tagadhatnád ezek után hogy C-típusú hozzászóló vagy, kívánok hasonló jókat a nagy mindenki nevében is.

Javaslom tessék szépen saját országot kiharcolni, ahol bátran meg lehet majd élni a törzsi gyűjtögető hagyományokat. Itt viszont civilizáció van, társadalom van - még ha mindkettő hullik is szanaszét a korrupció és a demográfiai mérleg borulása miatt -, aminek olyan szabályai vannak amivel a "romakultúra" több eleme inkompatibilis, hogy csak két kirívó példát mondjak: Magyarországon a pedofília és a fiatalkorúak prostituálása bűncselekmény (nagyon helyesen).

Anti Anyag (törölt) 2012.07.06. 09:09:09

@k.o.d.i.: Lehet, hogy te láttál már olyan stricit aki nem cigány, de én még nem. Ez már elég régóta egy cigány biznisz. Mellesleg egy csomó korrupt rendőrrel a hátuk mögött, mert e nélkül nehezen menne.

Ahogy a "fémgyűjtés" is az. Nem a beleket kell kirohasztanod, hanem felvilágosítani a putrik lakosait, hogy van másik élet is, de ehhez a gyereknek iskolába kell járni, a putrit naponta takarítani kell, WC-t, zuhanyzót építeni, stb.

Ahány kísérlet volt a putriban közös WC, zuhanyzóra, mindet szétverték azok, akiknek készült.

Erre mondom én, hogy OK, akkor rohadjon ki csak a belük, ugyanis ezek közpénzből épültek, a te és az én adómból.

oszkar00 2012.07.06. 09:15:41

@különvélemény: Az szerintem nem naponta lesz. Ha valami tömegszállás, akkor havonta, egyébként hetente.

khmm... 2012.07.06. 09:22:35

@franciaszeksz: Mit néztem be...?
Elolvastad a linkelt cikkeket...?

A 80-90%, amit a holland szociális munkások mértek, az szerinted micsoda...???

Taprobane 2012.07.06. 09:25:26

Hát azt hiszem, én teljesen rossz helyre tévedtem.

Ez a bejegyzés iés a vita tt és most nem a prostitúcióról szól...

A másik kérdésről értelmes vitát folytatni a neten nem lehet, túl sok az indulat és túl kevés a józan ész.

is 2012.07.06. 09:25:33

@különvélemény: mivel az útlevelét elveszik, a nyelvet meg nem beszéli, ezért csak szeretne ott lakni. a strici húzza le egy lukért ennyire.

khmm... 2012.07.06. 09:28:27

@Taprobane:
" Én azt hiszem, bizony a lányok nagy része nem jókedvében űz ilyen szakmát. "

Jól látod!
Ebben a bizniszben az uzsora és a prostitúcióra való kényszerítés kéz a kézben jár. :-( Cigánycsalád a végletekig eladósodik az uzsorásnak (10e ft adósságból, havi 100%-os !!! kamatból pillanatok alatt milliós tartozás lesz, ha nem tudnak törleszteni), és vagy az uzsorás, vagy a haverja rögtön felajánlja, hogy az adósság nagy részét elengedik, ha a lányt "eladják" neki. És innen már egyenes az út Amszterdamba, vagy Zürichbe......

khmm... 2012.07.06. 09:32:02

@azallamenvagyok: Látom, te érted a dörgést......

Miért van az, hogy a NAV sose vizsgálja azokat a c-típusú fagylaltszínű paloták, előttük álló csúcskategóriás mercik, bmw-k tulajdonosait - akik soha életükben nem adóztak még...? Mégis látványosan gazdagodnak...

Ha valaki nem szerepel a NAV adatbázisában (mert még sosem adott be adóbevallást), az vígan élhet, mint Marci Hevesen....?????

Minden faluban pontosan tudják, ki az uzsorás, a strici, annyira kirí a szegényes környékeken az ő házuk, az életmódjuk, stb. stb. !

De a törvény őrei ezt valahogy nem akarják látni. :-(

khmm... 2012.07.06. 09:35:12

@imperial: Ja-ja. Ha áldozat, akkor cigány, ha elkövető, akkor rögtön "magyar" lesz.

Undorító kettősmérce! :-(

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.07.06. 09:41:46

Nem mondom, hogy nem cigánybiznisz, de az igazság kedvéért el kell mondani, hogy ebből a "cigánybizniszből" csurran-cseppen köztiszteletben álló ügyvédeknek, orvosoknak, hatósági embereknek meg a jóisten tudja még kinek. Ha már az uszora érintőlegesen szóba került, ott költségvetési szinten is komoly pénzek csatornázódnak le a "mélybe" - egyenesen a költségvetésből.

Szóval szerintem, ha valaki (egy angyal talán) tényleg komoly szándékkal nekiállna, hogy kibogozza, hogy is megy a cigánybiznisz, akkor nem kispályás arcok tennének erőfeszítéseket, hogy ebben megakadályozzák. Szerencsére a nemkispályás arcoknak a kisujjukat se kell mozdítani, mert amint valaki tenni próbál a dolog ellen, az emberijogvédő kórus azonnal rázendít a rasszista-nótára.

A jéghegy csúcsa, amit ez a cikk bemutat.

radikalisviccek 2012.07.06. 09:43:05

@k.o.d.i.: há dikkmán a rák egye kija bélédét.

Ha nem ajvékolnának ennyit a rajvédők Európa-szerte, és nem rasszistáznák le azt, aki a törvényt a cigókra is alkalmazza, és nem lennének érinthetetlenek a cigányok (értve ezalatt a mergás nagymaffiózókat), akkor a fenti posztban szereplő rosszfiúk nagyobbik része már börtönben varrná a melóskesztyűt.

2012.07.06. 09:48:19

@imperial: hehe, jogos

A stricibiznisz pedig a (nem létező) cigánybűnözés egyik legjelentősebb "szakágazata".

Netuddki. 2012.07.06. 10:01:26

@khmm...: "A poszt kínosan kerüli a lényeget: hogy ez a biznisz bizony a cigányok felségterülete."

Ja, mondjuk a romákra lehet nem jellemző a dubajozás.

komplikato 2012.07.06. 10:02:39

Erősen kétlem, hogy a "cigány" probléma valóban kulturális probléma és nem szociális lenne, hiába állítják itt ellenkezőjét oly' sokan, de az egyszer biztos, hogy fennen cikizett cigányok is nagyságrendekkel több empátiával rendelkeznek (ez valami emberi alaptulajdonság volna), mint itt megszólalok jelentős része.

Netuddki. 2012.07.06. 10:05:21

@khmm...: Esetleg följebbről is érintettek a dologban? Nemrég volt, hogy valami pesti diszkóhálózatot üzemeltetőt kaptak el. Abban is vastagon benne voltak a rend "derék" őrei is. Gondolom ez csak 1 a sok közül...

dr. mesterséges színezék 2012.07.06. 10:06:40

@Kósa Balázs: Sokan, sokszor mondták már (igen, nácik IS), hogy a mélyszegény fogja vissza magát szaporodásügyileg, vagy ha erre nem hajlandó, fogja vissza az, aki segélyezi.
Erre viszont ugyanazok az iróasztalszociológusok, akik mostan a semmire és semmibe beleszülető gyerek és felnőtt csakugyan sanyarú sorsát tárják fel, aszondják, hogy nem humánus, nem demokratikus, sátáni.
És ez persze így is van - viszont pragmatikus is.
Más kérdés, hogy így két témát is lehet kutatni, két témában lehet publikálni, és pályázni, ami az egyszeri szociológus számára nyilván szintén pragmatikusabb, mint ha legalább az egyik probléma neaggyisten megszűnik.
Szentek és az ő kezük.

Netuddki. 2012.07.06. 10:06:53

@komplikato: Ja, a cigány szóra úgy gyűlnek a blogokon mint a légy a szaharára...

sidorovich 2012.07.06. 10:06:53

@Taprobane: Mert igaz, maximum te nem fogtad még fel, vagy úgy teszel mintha nem értenéd, mert ezt mondták neked a gazdáid.

baliquez 2012.07.06. 10:13:52

@komplikato: én kérek elnézést amiért nem vagyok empatikus azokkal akik büszkén és ordítva tojnak bele magasról az évszázadok alatt kialakított, társadalmi együttélés alapjait jelentő jogrendszerbe, értve ezalatt a jogok és kötelességek írott és íratlan törvényeit.

Én kérek elnézést amiért nem tartom eltűrhetőnek azt hogy egy kisebbségi népcsoport bűnözésre hajlamos tagjai hagyományból rassz- és életkor alapon válasszanak áldozatot erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények csoportos elkövetéséhez, aminek jellemzően a szükségtelenül állatias brutalitás természetes velejárója.

És én kérek elnézést amiért nem tudok olyanokkal szimpatizálni akik gyerekek megrontását és áruba bocsátását, az emberkereskedelmet és a prostitúciót normálisnak tartják.

sidorovich 2012.07.06. 10:16:05

@k.o.d.i.: S te mit építettél, te nagypofájú? Ki vele.

k.o.d.i. 2012.07.06. 10:21:26

@sidorovich: most keményen odamondtad. Annyit, mint mások. Nem villognék a szociális érzékenységemmel, vagy hogy olyan melót végzek el, ami a társadalom nagy részének büdös és csak odáig jut vele, hogy ilyen fórumokon puffog. Ennyit. Egyszerűbb nektek itt pofázni, mint kimenni és tenni a társadalomért, mire annyira kibebaszott büszkék vagytok.

komplikato 2012.07.06. 10:23:22

@k.o.d.i.: Ha azt gondolom is részben igazad is van, akkor is éppen olyan messze állsz a higgadt és pártatlan ítéletének a dolgoktól, mint azok akiken ezt itt számon kéred most ... mivel nekem is van ezzel gondom én addig nem kezdek itt vitába senkivel, amíg nem tudok biztosan az érzelmek kizárásával észérvekkel vitázni.

2012.07.06. 10:25:50

"fantasztikus külföldi táncos karriert ígértek. Elmondása szerint, mikor elhúzták a függönyt a kirakat előtt, és meglátta a széket, akkor döbbent rá, hogy miről van szó."

Gondolom, tapasztalt, profi táncos volt, és a koreográfiát is hónapokig gyakorolták előtte, ez vezethette félre, nem?

baliquez 2012.07.06. 10:26:19

@k.o.d.i.: " mekkora szánalom, hogy egyből azt hiszitek, hogy cigány vagyok"
Csak következtettem belőle, mivel cigányokra jellemző szófordulatot (átkot?) használsz több alkalommal is. Ha nem is benned van a vonó rendesen ragadt rád némi retek.

"Mit tehet a 10 éves cigánylány arról, hogy oda született ahova?"
Azt hogy 13 évesen ő is oda fog szülni. És 18 évesen lesz neki kb. 2-3 lánya, akiknek nagy eséllyel hasonló lesz a sorsa. Ezzel kapcsolatos álláspont pedig jelenlegi kormányunktól az hogy "nemhiábaszületettek". Nem hát, prostitúcióból is csorog a pártkasszába, szándékosan tenyésztik a nyomort, plusz a HHH szavazó könnyen meggyőzhető és megvásárolható, ezzel szemben az értelmiségi veszélyes mert kritizálja a hatalmat. Azért.

"Te baliquez, te meg mit építettél ezen az országon"
Szabad megtudnod, elég sokat. De ez nem az a blog amin az eddigi eredményeimet ország-világ elé tárom, más a témája.

sidorovich 2012.07.06. 10:29:12

@k.o.d.i.: Miért általánosítasz?

k.o.d.i. 2012.07.06. 10:29:26

@komplikato: ritkán ragad el a hév, de ez a gusztustalan alpári érzékeltelnség ez kiakaszt. És igen érzelmileg megvisel és ordibálásra sarkall, ha emberek ennyire szűk látókörűek és buták. Nehogy azt higgye már bárki hogy nekem nem gyűlik meg nap mint nap a bajom a cigányokkal, de ezért itt verni a mellünket, hogy"magyarok" vagyunk, meg elsiklani afelett, hogy a bejegyzés valójában a gyermekprostitúcióról szól? ez egy hányás.

dr. mesterséges színezék 2012.07.06. 10:30:29

@Taprobane: "zemét cigány segélyt kap, az én adómból, azért megy nekem ilyen szarul.
Meg a cigány bűnöző is, ez mindennek az oka, ezért tartunk ott, ahol.
Ez miért veszik be annyian? "

Nem veszik be, hanem látják, hogy míg ők vért pisálnak, hogy a munkájuk mellett a gyerek reggel eljusson az iskolába, haza is jusson, az étkezése is be legyen fizetve, addig az, akinek szociális politika gyanánt kifizetik a gyereke étkeztetését vagy elhajtja a suliba azt a kölköt, vagy nem, de ha igen, leszarja, hogy a többi gyereket terrorizálja, mert a pláza előtt szotyizni idegkímélőbb, mint nevelni.

Igen, ez egyoldalú kép, pont mint az ártatlan mélyszegényé.

k.o.d.i. 2012.07.06. 10:31:13

@baliquez: te egy nagyon szegény ember vagy az biztos. oké, építsd tovább az országot, legyen igazad.

k.o.d.i. 2012.07.06. 10:34:05

@sidorovich: ideges lettem, ennyi. Bár azt hiszem nyilvánvaló, hogy kiket céloztam meg a mondataimmal. De azt látom ebben a kis országban, hogy magyarázni azt mindenki remekül tud. Tenni bármiért azt meg nem nagyon, és ez nem bőrszínfüggő. Annyi naplopó fehér embert tudnk én mutatni aki csak nyavajog egész álló nap, ha ilyen a kormány azért ha olyan akkor azért, de hogy kurva fotelből kiemelje a seggét, azt már nem.

k.o.d.i. 2012.07.06. 10:36:59

Amúgy az a legszörnyűbb, hogy megint nem arról beszél senki, hogy mit lehetne tenni, hogy ne adjanak el embergyerekeket, hanem arról megy a diskurzus, hogy cigányok lopják a vasat. Igen baszod én is tudom, hogy lopják és a kezét is levágnám szó nélkül, de próbáljunk már meg kilépni ebből a rohadt cigány/magyar polémiából csak egy kicsit.

dr. mesterséges színezék 2012.07.06. 10:40:04

@Taprobane: "Ez a bejegyzés iés a vita tt és most nem a prostitúcióról szól..."

Mit vársz? Bedobatik indokként a "mélyszegénység - elsősorban a cigány mélyszegénység - és az azzal kapcsolatos érzéketlenség". Naná, hogy tesz 1-2 kommentet az, akinek ezzel tele van a töke, illetve aki nem csak terepre évente kétszer, akkor sem sötétedés után, és nem álruhában látogató íróasztalszociológusként éli meg a "helyzetet".

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 10:41:12

Hogy sikerül mindig ugyanannak a kb. 20-25 szélsőségesnek minden posztból vagy cigány, vagy roma, esetleg libsibolsi kérdést csinálnia? Teljesen normális kommentelők válaszolgatnak nekik, mert szerintem sem szabad hagyni hogy ez az elképesztő buta ordas általánosítás minden problémának a megvitatását azonnal leblokkolja. De sajnos ezzel egyúttal szétoffolódik szinte az összes blog.hu-s poszt mostanában.
Tudom hogy most mindenki rám zúdítja hogy - "a jogvédő libsik ajvékolása" blokkolja a problémát, hiszen nem lehet beszélni róla, de klasszikus érvelési hiba lenne, ha bele is mennék. Egyszerűen vannak olyan társadalmi minimumok, amelyek elfogadása alap lenne egy értelmes vita lefolytatásához. Tehát itt - nem az a kérdés hogy hány százalékban romák a stricik (nem mellesleg rendőrségen dolgozó barátom szerint ez is klasszikus téveszme - a roma stricik nagyon feltünőek, látványosak ezért hiszi mindenki azt, hogy minden strici roma, illetve hogy ahol sok roma lakik, ott több a roma strici, ahol meg kevesebb, ott szinte mind nem romák a stricik...) hanem az a kérdés hogy mit lehet tenni hogy felszámolják a kényszerítést, az emberkereskedelmet, hiszen ez elsősorban az áldozatokról szól!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 10:41:53

@Legelő Őse: vagy cigány, vagy zsidó akartam írni...

jozicsenko 2012.07.06. 10:42:24

@k.o.d.i.: takarítani ingyen van, mégsem teszitek meg (minek?)

nekem ne magyarázd, hogy mekkora nácik vagyunk: ha fáj valami, emeld fel a s.gged és takarítsd ki helyettük, miközben elmagyarázod, hogy miért kell ez...

azt mondd már el kérlek , hogy ha tudjuk, hogy c kategóriások a rendszer üzemeltetői, haszonélvezői, fenntartói (majd jössz és ránk is kened a sz.rt, mert fehér az ügyvéd, fehér a rendőr), akkor miért nem vetitek ki magatok közül az ilyet?

igen, nálunk a korrupció ellen kell harcolni: lecsukják, perbefogják pl a szocpol csalások fehér résztvevőit is...

de hogy is van ez? ha a bűnöző c, akkor mentitek, mert a c-t menteni kell, nem kivetni/elítélni?

hogy akartok felemelkedni, ha a visszahúzó erőket nem vagytok hajlandóak elutasítani...

jozicsenko 2012.07.06. 10:45:39

@Legelő Őse: emlékszel szögi lajosra? nem mertek az elkövetőkről beszélni, mert a polkorrekt beszéd miatt...

hogy lehet, hogy marion cosma gyilkosnál elfogadták a vasazást/bodzást, mint a vagyona forrását?

ne mondja senki, hogy orbitális méretű Q7-esek, bmw-k, rikitó házak nem tünnek fel senkinek sem...

meg lehetne ezeket fogni, vagyonosodási vizsgálatokkkal, csak azonnal jönnek a megélhetési jogvédő liberálisok, akik nácit kiáltanak minden sarokra: a kereslet-kínálat itt is megvan, minden oldalon: antiszemitizmusra a legnagyobb igény baloldalt van, mert lehet mutogatni: náci!!

dr. mesterséges színezék 2012.07.06. 10:45:57

@k.o.d.i.: "a cigánygyerek nyomorát, csak azért mert a jóisten kibaszott vele, hogy pont az ózdi gettóba hagyta megszületni"

Nem csak a jóisten. Az is, aki az apjának meg az anyjának jogot garantált arra, hogy megcsinálhatják a gettóba hatodik gyerekükként, oszt majd csak lesz vele valahogy... ha másnak nem, szociológiai adatnak biztosan jó lesz.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.07.06. 10:45:58

Kérdezném a cigánybűnözés-szakértőket, hogy mi a helyzet az atyafival, aki megveszi tizenötezerért a kamionról leesett stílfűrészt? Vagy a százados úr, akit a félrenézéséért cserébe időnként megkínálnak a stricik, hogy felpróbálhatja a 14 éves friss húst. Esetleg a fémhulladék-kereskedő, aki a bagóért felvásárolt motyót végül elpasszolja a kínaiaknak? Fajtajelleg?

dr. mesterséges színezék 2012.07.06. 10:50:41

@k.o.d.i.: "Amúgy az a legszörnyűbb, hogy megint nem arról beszél senki, hogy mit lehetne tenni, hogy ne adjanak el embergyerekeket,"

Ahol valamiből nagy felesleg van, ott azt el fogják adni, hangozzék ez bármilyen profánul - de legalább elhangzik.

dr. mesterséges színezék 2012.07.06. 10:57:36

@Legelő Őse: 'Tudom hogy most mindenki rám zúdítja hogy - "a jogvédő libsik ajvékolása" blokkolja a problémát, hiszen nem lehet beszélni róla, de klasszikus érvelési hiba lenne, ha bele is mennék. Egyszerűen vannak olyan társadalmi minimumok, amelyek elfogadása alap lenne egy értelmes vita lefolytatásához.'

Ugyanilyen súlyosabb érvelési hiba meg sem próbálni, sőt ab ovo kizárni a vizsgált jelenség okainak keresését, és arról azt állítani, hogy az maga az ősok.
Ilyesmiről megállapodni társadalmi alap sem lehet, illetve ha az, az egyrészt aknatelepítéssel egyenértékű, másrészt akkor sem oldja meg a problémát, legfeljebb rövid időre, és tünetileg, ha véletlenül pénz, paripa, fegyver, és szándék is van rá (persze egyik sincs).

dr. mesterséges színezék 2012.07.06. 11:00:35

@Csiken Disztroly: Az ilyenek számára találták ki a szingapúri, közszolgáltai viszonylatban pedig a kínai büntetőjogot.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 11:01:23

@dr. mesterseges szinezek: biztosan könnyebb szotyizni. De azért két dolgot a figyelmedbe ajánlok:
index.hu/video/2011/10/15/ciganykodunk_a_diszkriminalo_vallalkozokkal/

A végeredményt tekintve mindegy melyik volt előbb - a tyúk vagy a tojás.

A másik pedig a szocializáció. Sok olyan nem roma fiatal akik úgy nőttek fel hogy a szüleik minden nap dolgozni mennek, és keményen beosztanak mindent, ahol a munkának becsülete, értéke van ennek ellenére simán ellkallódik, dorogzni kezd, soha nem dolgozik, nem tanul tovább stb. Képzeld el ezt úgy, hogy egész életedben egyetlen ilyen mintát sem láttál.
Én a külvárosban nőttem fel, a szenet hordó és kereskedő ifás roma család fiával egy osztályba jártam. Tudom hogy a szülei mennyit küzdöttek, mert a fiuk szinte csak olyan roma családoknak a gyerekeivel tudott barátkozni, akiknek a szülei nem dolgoztak. Tudod miért nem? Mert bezárt az összes olyan gyár 100 kilométeren belül ami foglalkoztatta őket korábban. Ez ilyen.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 11:11:46

@dr. mesterseges szinezek: dehogy. Én azt állítom hogy a társadalmi minimumok pont arról szólnak, hogy például egy ilyen problémának a megoldási stratégiáinak a társadalmi vitájához szükség van arra hogy beszéljünk akár a származásról is. Én arról beszélek hogy ezek a minimumok feltételezik hogy ez a párbeszéd nem egy szimpla náci faji kérdéssé silányítja ezt. Remélem érthető mit szeretnék mondani. Nem az a kérdés hogy adott esetekben az elkövető roma volt-e vagy sem, hanem hogy önmagában ennek hangoztatása, kiemelése mennyiben segíti feldogozni ezt a problémát. Nem kell naivnak lenni, aki ebben az országban nyitott szemmel él, sok mindent láthat. Én azt hiszem azonban hogy sokan egyszerűen hamar felismerték hogy a legnagyobb kisebbségeben élő magyarok - tehát a romák - problémái a mi problémáink is. ezen problémáknak a megoldása a gyűlölettel, kirekesztéssel, megbélyegzéssel biztosan lehetetlen. Esélyt sem azon roma embertársainknak, akik ki tudtak törni a mély szegénységből.
A problémáról kell beszélni ,és nem pedig az egészet körüllengő származási alapú megkülönböztetésről. Mert ez egyszerűen egy ordas eszme, mellyel az egész világ jó ideje leszámolni készül. nálunk pedig éppen egyre népszerűbb.
azt olvasom - hogy végre kimondják a problémát. Csakhogy ez semmit sem jelent. A megoldásokon van a hangsúly, azok pedig teljesen vállalhatatlanok.
Szerintem is beszélni kell a romakérdésről. De nem a magyar vs. roma kérdésről. (vagy magyar vs. bárki kérdésről...)

k.o.d.i. 2012.07.06. 11:12:14

@jozicsenko: kedves jozi. csak hogy elbasszam a napod, fehér vagyok mint a hó.
Na akkor most tegye már föl a kezét az, aki szerint van cigány képviselet a politikában. Súgok: nincs!
Étem én az indulatokat, mint mondottam, bár szelektív a befogadás, nekem is meggyűlik a bajoma cigámnysággal nap, mint nap. Velük dolgozok, köztük vagyok sokat. Az itt kommnetelgetők el nem tudják képzelni milyen is az, amikor egy gyerek mondjuka családja miatt nem aludt egy hete és úgy jár iskolába, aztán furcsálják, ha agresszív, vagy hogy döngöltföldes putriból kellene suliba menni, busz nuku, lábbusz van, 6 kilóméter a nyakig sárban télen nyáron. Mit tudnak erről az itt írogató macskajancsik? Úgy látom, hogy itt a többség kívülről szemléli az egészet és annyit lát belőle ami az utcán megy, meg a tv-ben így tök fölöslegesen tépem a számat. A fejekbe bele van állítva a hülyeség, aztán azzal el is intézték az egészet. Kár vitát nyitni, mert úgy is a bodzázás meg a Cosma gyilkosság fog előjönni. Nem mintha nem lenne égbe kiáltó bűn, mindet bevarrnám 30 évre minimum. Szögi Lajosnál dettó. De ha minden problémára csak ezzel tudunk reagálni, akkor mégis hogy a faszba fog bármi is megváltozni??? ennek a sok kis sutyeráknak csak azt kívánom hogy egy háétig cigánybőrben kelljen élniük, elgondolkodnának, hogy milyen, amikor a boltban, az iskolában, mindenhol bűnözőnek néznek kb. 0 éves korodtól? Melyikük nem válaszolna erre úgy, hogy "rohadjatok me, akkor tényleg az leszek, aminek látni akartok" Itt tartunk most. És ebben semmit nem segít a Jobbik vagy a passzív agresszív hozzáállás.

sidorovich 2012.07.06. 11:12:51

@k.o.d.i.: Szerintem higgadj le. Semmi értelme nincs annak, hogy általánosítással küzdj az általánosítás ellen.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.07.06. 11:12:52

@Yasashi Tanuki:
"Ha készpénz helyett természetbeni nem forgalomképes ellátásokat kapnának a rászorulók az egy csapásra megoldaná a problémát."

Persze, egy csapásra, mi?

A problémát az oldaná meg, ha a cigányok - mert róluk van szó! - megszeretnék a rendes munkát: állattenyésztés, földművelés, kisipar.

komplikato 2012.07.06. 11:13:23

@baliquez: Továbbra is tagadom, hogy felsoroltaknak köze van ahhoz milyen népcsoport ... továbbra is szociális probléma.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.06. 11:13:28

@k.o.d.i.: Cigány az, aki annak látszik, annak mutatja magát. Ezért van, az, hogy sok cigány, nem is cigány.

Ha érted.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.07.06. 11:15:24

@k.o.d.i.:
Hülyeségeket írsz.
Nem a többségnek kell megváltoznia, hanem a bűnöző életet élő kisebbségnek.

Ahol az egyház végzi a romák integrációját, TÉRÍTÉSÉT, ott sikerről beszélhetünk. Vajon miért?
Mert a fejekben dől el minden, a cigányok fejében.

sidorovich 2012.07.06. 11:15:57

@Csiken Disztroly: Mi köze van hozzá, tényleg. Nincsen köze. Csak a hozzád hasonlók nem értik, miért nem enyhíti a bíró a büntetést arra az érvre, hogy a szomszéd is lopott.

k.o.d.i. 2012.07.06. 11:16:04

@Anti Anyag: jó, hát cigányozz le engem is, ha ettől megnyugszik a lelked ;)

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.07.06. 11:16:39

@dr. mesterseges szinezek: Vagy például amerikai kukoricán is lehetne térdepeltetni a bűnösöket.

Brix 2012.07.06. 11:19:41

Ez nem " cigánybiznisz " csak a cigányoknak is a biznisze. Ők uralják ennek az iparágnak a legalsó szegmensét: az utcai futtatást és a lányok kirakatba rakását. Itt fordul elő a legtöbb erőszakos cselekedet is. A felső szegmenst már egészen más emberek uralják. Gyakran elit modell ügynökségek, ahol toborozzák a lányokat a jól fizető hazai vagy külföldi munkákra.
Svájcban pl olyan magyar hölgyek uralják a sexipart, akik svajci férjjel a hátuk mögött megnyitották nyilvánosházaikat.
A prostitúció többfajta eszközzel normalizálható: a legfontosabb a dekriminalizáció lenne. MIndent ellenőrzött keretek között, törvényilleg szabályozva, és adófizetési kötelezettséggel, ahogy van Németországban vagy Hollandiában is. A másik legfontosabb dolog lenne, hogy megtörjék a középkori vagy őskori viszonyok között elé etnikai kisebbségek és abnormális túlélési technikákra szakosodott társadalmát. A társadalmi környezet most nem a prostitúció csökkenésének kedvez. A gazdasági válság és az Orbán kormány intézkedései mind a prostitúciót erősítik. A korábban 28 ezer ft-os jövdelempótlót mára 22 ezerre csökkentették. Itt már a magyarok is tömegével kerülnek az etnikum sorsára, elszegényedő munkanélküli családok ahol anya-apa munka nélkül MIskolcon, Nyiregyházán. Magam is tudok olyan lányt, akit saját szülei küldenek Németországba " dolgozni "
A kormány feladata az lenne , hogy erősitse a szociális rendszert és szakmát adjon a lányoknak és nem 15 éves kor után dolgozni zavarja őket.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.07.06. 11:20:14

@sidorovich: Még szerencse, hogy vannak olyanok, mint te, akik értik, hogy mit nem értenek a hozzám hasonlók.

Parajpuding 2012.07.06. 11:20:29

Ismerek olyanokat, akik önként és dalolva mentek külföldre prostinak. Rommá keresték magukat, kiöregedtek és....mára semmit sem tudnak felmutatni. Ugyanolyan csórók, mint induláskor. Ameddig volt lé, semmi sem számított. Élhetetlenek, primitívek.
Ha pedig a kényszerítettek nem lettek volna kényszerítve, vagy önként csinálnák (mert másra sem eszük, sem ambíciójuk), vagy hasonló nyomorban tengődnének.
1-2 százalék lehet az, aki elkerülhette volna ezt a csapdát.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 11:20:53

@Kara kán: Megjegyzem hazánkban komoly szegénységben több millióan élnek. A roma származású magyarok száma 500e és 1 millió között van. A te olvasatodban a többi magyar ember nemrég megutálta a rendes munkát..vagy mi? Nem lehet hogy egy kicsi azért árnyaltabb ez a probléma, mint amilyen egyszerű ez a szimpla újnáci megoldás? Nem mellesleg a kényszer prostitúció a téma. Értem hogy küldetésed terjeszteni az eszmét, de azért ennyire csak nem kéne...

vérplüss (törölt) 2012.07.06. 11:21:38

@jozicsenko:

Pontosan erről van szó!Egy pillanat alatt rendet lehetne vágni ám ezen a fonton.Palotákban élnek,Audiból pattannak ki segélyért ezek a szociálisan hátrányos helyzetben élő egyedek.Viszont senki nem veszi a fáradságot,hogy egy kúrva vagyonosodási vizsgálatot indítson,mert senki nem lehet annyira retardált,hogy elhiszi a bodzázásban és/vagy vasazásban ennyi pénz van!Röhej! Egy hónap alatt le lehetne csukni az összeset,már ha meg lenne az akarat.A másik.. Itt már szép szóval semmit nem lehet elérni.Több tíz éve görgetjük magunk előtt a problémát,de sajnos a liberális hozzáállás megtette hatását."Érinthetetlen",kritizálhatatlan lett a cigány társadalom és ez egyenes út volt a pöcegödörbe.Gyakorlatilag elérkeztünk oda,hogy a szó szoros értelmében egy ősemberi közösséget szeretnénk integrálni a 21. század emberi közösségébe.Nem működik,nem megy.Barlang falára rajzoló embereket nem lehet terített asztal elé ültetni,mert szembeszúr a villával,Te meg nézhetsz,mint Rozi a moziban!Az a hajó már elment,mikor még liberális eszmékkel ezt a problémát kezelni lehetett(soha nem lehetett),már a szavaknál több kell,de mi még mindig azon rugózunk,hogy minek szabad neveznünk a problémát,nehogy a rasszizmus vádja utolérjen bennünket.Még harminc év és ezek az emberek annyian lesznek,mint a társadalom,viszonylag kulturált fele.Az utcára nem lehet majd kimenni úgy,hogy nincs nálad egy arzenálnyi fegyver.Kúrva gyorsan ébredezni kellene,mert a probléma valós,nem pedig fikció!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 11:24:29

@Parajpuding: nem értem mit akarsz ezzel mondani - de akárhogy értelmezem a kommented, egyre ijesztőbb.

2012.07.06. 11:25:15

Na most jóindulatú leszek, ezt már máshol is idéztem, amit vagy 40 éve írta Moldova, szerencsére azóta a sok felzárkóztató programnak, integrált oktatásnak, stb. köszönhetően minden megváltozott.

"A parasztok távol tartják magukat tőlük; abban az utcában, ahol megjelennek a cigányok, ott ötven százalékkal esnek a telekárak. Ismertem egy parasztembert, aki elkezdett építkezni, épp oltotta a meszet, mikor mondják neki, hogy cigányok is jönnek lakni a környékre, felpakolta a meszet, és elhordta máshová. Régen karácsonykor a cigányok lejártak kántálni a faluba, ha valakit elkerültek, az megsértődött, ma mindenütt zárt kapukat találnak a kántálók.
– Azért kell, hogy legyen valami alapja ennek az ellenszenvnek – mondja a kísérőm.
– Van. A cigányok közül sokan még ma is dögöt esznek, a falun túl Mátészalka felé építettek egy dögkutat, de az elhullott állatok ritkán jutottak el odáig. A cigánygyerekek kibontották az óvodai babaház oldalát és betörtek, később iskolába sem járnak, hanem csavarognak, lopnak és így tovább. De ebbe sem lehet belenyugodni, mert önmagától nem javul meg a helyzet, sőt egyre romlik. Én megpróbáltam az alapokhoz nyúlni: leromboltattam a pérót, és építtettem 24 modern kis házat, egyet-egyet 160 ezer forintért, ami együtt úgy 4 milliót vitt el a falu költségvetési keretéből."

"Elérünk a házakhoz, kívülről jól mutatnak: fehér nemesvakolat borítja őket, szegélydeszkáit kékre festették. Bemegyünk az első, utunkba eső házba, a hajópadlós, húsz négyzetméteres szobában egy bútor áll: egy szétrothadt gyerekágy; a háztartási felszerelés: egy seprű, egy zsák és egy ki tudja, honnan előkerült tarisznya. Karácsonykor költöztek be, most már június felé járunk, de még nem mosták fel a meszet a padlóról. A konyha is teljesen üres, csak kamillabokrok halmozódnak a kövön. O. megszagolja.
– Szarszagú, honnan vettétek?
– Hát csak itt a ház előtt szedtük!
– Miért nem jártok a rötyire? – O. körülnéz. – És miért van kitörve az üveg az ajtótokon?
– A Dili törte ki, szóljon már rá az elnök elvtárs."

"...O. bemegy a szobába, rutinos mozdulattal benyúl egy kis üregbe a két ágy összeérő fejénél, és kiemel egy fémcsövet:
– Olajvezető cső, szép fényes, ez már volt kabát alatt is. Mindenesetre magamhoz szólítom.
A szomszéd ház üres: a férj börtönbe került, az asszonyt elvitte egy másik férfi, a gyerekeket állami gondozásba vették.
A következő lakásban O. megint talál egy csövet a két ágy között:
– Ez mire való, Feri? Verekedni?
– Hát fel kell készülni – a szomszéd ház felé int –, mert odaát vasgumó is van a végébe öntve.
Rendes bútor itt sincs, a konyhában egy meztelen gyerek rág egy bádogdugót. A csikósparherdon sem fő étel, csak alatta árválkodik két üres zománca vesztett lábas. Kint a ház előtt tizenhat év körüli lány támaszkodik neki a falnak, O. a szüleit kérdezi:
– Kimaradt az iskolából?
– Ez? Már régen, még a másodikból.
– És mi lesz belőle?
– Mi lenne? Asszony.
– Aztán majd jön szociális segélyért.
– Jár az, kérem, mindenkivel. Ne erről beszéljen, elnök elvtárs, hanem arról, hogy az ajtónkon rossz a zár, az ember nem mer venni semmit, mert nem lehet itt hagyni.
– Csináljátok meg a zárat.
– Mi?! Hogy mi?!"

"A másik putriban öreg cigány fekszik az ágyon.
– Mi baja van?
– Vérnyomás miatt.
Az ágy fejénél a deszkapolcon hétdecis cseresznyepálinkás üveg áll, O. nézi és bólogat.
– Ez, persze, használ vérnyomás ellen.
– Igen, azt mondták, hogy fokhagymával igyam együtt, de én így jobban bízom benne.
– Hát akkor csak így tovább, jobbulást, bátyám."

Értem én és tudom, hogy a Jobbik primitív handabandázása nem old meg semmit, azzal is tisztában vagyok, hogy egy szabolcsi putrisorra született gyerek csak csoda folytán kerülhet ki onnan, de mégis, mi lenne a megoldás? (Mert a "biztosítsunk nekik emberi körülményeket", úgy tűnik önmagában nem.) Hozzáteszem: a cigányokra jellemző, legjobban irritáló viselkedésformák (tehát nem feltétlenül bűncselekmények) korántsem csak a sokat hivatkozott mélyszegénységben élőkre jellemzőek. (csak egyetlen példa: orvosi rendelőben szotyizó, ordibáló, tehetős cigánycsoport)

komplikato 2012.07.06. 11:27:53

Azért van annak valami diszkrét bája ahogy sokan a cigányok vélt vagy valós munkamorálját kárhoztatják, miközben azok általában pont olyan munkát végeznek, bár nem igazán szabad választás jogán, amit kb. "fehér ember" meg nem csinálna semmi pénzért. Dolgoztam marhára "PC" amerikai cégnél és oda simán felvettek cigány embereket is, aztán lehet mázli volt csak, de háromszor annyira fel tudtak pörögni melóban mint a többiek. Amíg valakit nem alkalmaznak azért mert: 1. címe alapján cigánysoron él, 2. barna a bőrszíne 3. olyan családneve van ami vélhetőleg cigányt takar
Addig ez a nem akarnak dolgozni dolog eléggé kamu érvnek tűnik. Mást ne mondjak a segélyekből nem lehet megélni, hiszen fizetésből se nagyon, nyilván mellette fekete munkát KELL végezniük az embereknek, ott meg azért jellemző a szar bérérét napi 10-12 óra meló. Ha útépítés vagy építőipar, akkor nem ritkán kint a tűző napon ...

kifordított nagyanyó 2012.07.06. 11:28:49

Amikor ezekről a dolgokról szó volt a tévében arra gondoltam kimegyek én is striciskedni.Több csajt összeszedek mindenkitől fejenként napi 100 frankot kérnék a többi az övé.Nem bántanám őket nem verném,nem dugnék erős paprikát a puncijukba,mert ilyen is volt.
A múltkor a bőrön volt aki leírta ahogy a SAJÁT ROKONAIKAT kényszerítették prostítúcióra a nemhiába születettek. Aki önként vállalja oké.De ha kényszerítik megerőszakolják oda kemény büntetések kellenének. Azzal meg ne jöjjön senki hogy jaaj szegény cigányok,mert ezt senki nem hiszi aki a közelükben él.A cigánygyerekek esetén meg a szülőket kell elővenni de rendesen.A másik probléma hogy a mai világban csak azt látja az ember hogy nem éri meg becsületesnek lenni.

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2012.07.06. 11:28:52

@k.o.d.i.: ad egyreszt, mi a banatert turaztatod magad? Komolyan azt hiszed, hogy a begozoltagyu verfaszok es a berkommentelok kozott megvaltoztathatsz valamit? Teljesen igazad van a "leszophatol" temakorben, de ennek a gyakorlati haszna, nemi sajatgoz-leeresztesen kivul nincs.

Ad masreszt, bar bizonyos mertekben egyetertek veled, de megis inkabb azon kellene gondolkozni, hogy az emlitett retegben (akik kozott a ciganyok magasan felulreprezentaltak) miert nincs meg a sajat sorsanak jobbra forditasa iranti igeny, illetve ha megvan, akkor az miert nem tud ugy jelentkeni, hogy az iranyitsa a mindennapi cselekedeteit? Ez a kurva nagy kerdes, mert lattam mar olyan nyomort is, amihez kepest a legdurvabb borsodi telep is Svajcnak tunne, megis meg a legalja legaljaban is megvan a kesztetes, hogy a napi tulelesen kivul valamit probaljon tenni.

Senkin sem lehet segiteni, ha o nem akarja. Ez ugyanugy igaz a posztban szereplo lanyokra is, ahogy a szelesebb korben a szarmazasi kornyezetukre is.

CyberPunK 2012.07.06. 11:30:42

Erőszakos bűnelkövetőkre három csapás-t akasztással a végén. Szociális segélyek/ alanyi jogon járó támogatások teljes megszüntetése. Ezután diszkrimináció nagyon kemény büntetése.

Ez megoldás lenne, csak a sok jogvédőnek nem veszi be a gyomra.

komplikato 2012.07.06. 11:31:28

@vérplüss: "Palotákban élnek,Audiból pattannak ki segélyért ..."
Kötelező fél éves környezet tanulmány vajon MIII?

kifordított nagyanyó 2012.07.06. 11:32:47

És nem az a baj,hogy cigánynak születik valaki,hanem az hogy cigányként viselkedik.

CyberPunK 2012.07.06. 11:33:06

@komplikato: Ismerek alkalmazottat, aki foglalkoztatott cigányokat is fehérek mellett. Pénzt ugyanannyit kaptak, elvárás is ugyanez volt. Akkor fejezte be végleg az alkalmazásukat, mikor mindegyik cigány meglopta, míg a fehérek közül egy sem. Biztos véletlen ez a statisztika.

k.o.d.i. 2012.07.06. 11:33:30

@Kara kán: de most komolyan. Hol írtam én olyat, hogy a többség változzon meg? Én csak annyit mondok, hogy nyitni csak a többség tud, mert meg van hozzá a szociális fejlettsége. A msáik oldalnak pedig nincs. Ők nem is látják igazából a nyomorúságukat a maga valójában, tehát kilépni sem fognak maguktól. Oda kell menni, meg kell fogni a kezüket és kivezetni őket. Persze most majd jól lefikáztok megint, de sajnos attól még nem lesz másik járható út. Ettől még a törvény az törvény. A rend az rend! Ebből ne is szabad engedni. (amúgy ha a cigányokat sose viszik el a rendőrök, ahogy itt mondják, akkor vajon miért vannak a börtönök csurig cigányokkal, ahogy ugyancsak állítják)

CyberPunK 2012.07.06. 11:44:30

@CyberPunK: Természetesen vállalkozót akartam írni alkalmazott helyet-

k.o.d.i. 2012.07.06. 11:44:31

@KennyOMG: igazad van, ez inkább ilyen gőzkieresztés. 2 havi jelleggel eljátszom :D én is hiányolom amúgy a kitörni vágyó réteget, de azt is látom hogy per pillanat annyira megbélyegzett a cigányok helyzete, hogy aki esetleg eljut valameddig, az legszívesebben el is felejtené, hogy valaha mondjuk telepen lakott. Kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a többieket kiemelje. Persze itt teszem hozzá, a legmélyebb tiszteletem a kivételnek.

hopptarisznya 2012.07.06. 11:45:49

@judy7: irány a sok prostifórum egyike. Ott beszélgethetsz a csajszikkal, hogy miként is élik meg ezt. Vagy a masszázs blogon olvasgathatod őket. Jórészük a kuncsaftok között találta meg élete párját. Nem kell őket nagyon kényszeríteni erre. A cigányokat meg nem keverném bele. A 90-uknak fingja nincs munkáról. Szétteszik, és várják, hogy végezz. Aztán persze csodálkozik, hogy egy visszajárós vendége sincs, mert ez a hozzáállás már nagyon kevés a mai piaci körülmények között. A kényszerítés és a prostitúció keverése kb olyan, mintha a csicskáztatást összemosnánk a alkalmi munkával. Nem kell a cigányspecifikus dolgokat szétkenni az országra.

komplikato 2012.07.06. 11:49:06

@CyberPunK: Előbb említett amerikai cégnél is loptak, igaz nem kis tételben és az is pont magas beosztásúak, szerinted mely nemzetiség tagjai? Vagy a Nokia gyárat kik lopták szét? Esetleg a Foxconn Xbox gyárat?
Esetleg van rá kapacitásod, hogy meggyőz egy szlovák rendőrt, hogy ott nincs magyar bűnözés és déli részen nem a magyar maffia tagjai szokták egymást szitává lőni? Vagy ha ebben a formában beszélni kéne róla akkor ...
1. Ilyen nem létezik
2. Aki ilyet mer mondani haza és nemzetáruló
3. Ez nem számít?

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.07.06. 11:50:20

@k.o.d.i.: Kara kánnal egyetértek abban, hogy az egyházak sokat tudnának ebben segíteni, elég jó referenciáik vannak abban, hogy lehullott embereket újra felemeljenek. Szerintem a komolyabb keresztény egyházak és a krisnások együtt akár évi 100 embert is megmenthetnének, ha nagyon nekigyürkőznek. Ez nem tűnik nagy számnak, de annyira mindenképpen jó lenne, hogy tudnánk, van megoldás. Lenne valami remény...

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 11:51:11

akik úgy gondolják, hogy ez munka, és könnyű pénzszerzés, vagy hogy a lányoknak lenne lehetőségük kiszállni, azokat sok szeretettel várom ma este a gödörnél 18:00-kor egy 30 centis rücskös műfasszal a kezemben. csak pincérkedni kell. minden seggetekbe tolt centiért adok egy ezrest.

utána elrabollak, átviszlek ukrajnába, és gazdag oroszoknak adom el a retinádat, a vesédet, meg a szívedet.

aztán próbálj meg kiszállni.

na deal?

hopptarisznya 2012.07.06. 11:51:23

@franciaszeksz: jópárat ismerek közelebbről is. (a családját is) Volt amelyikkel jártam is. De neked is ajánlom, hogy menj fel bármelyik prostifórumra, és kérdezd meg őket. Ilyenkor jön az a feministák részéről, hogy a lányok biztos annyira buták hogy nem fogják fel milyen megalázó dolog történik velük. Pedig ha megnéznétek egy visszajárós vendég és a kurva közös légyottját, láthatnátok, hogy semmiféle megalázás nem történik. Sok barátság született már ilyen szalonokban. És az a ritka hogy valaki bunkó a lányokkal. (de ilyen simán előfordulhat bárkivel, aki a szolgáltatóiparban dolgozik)

Kósa Balázs · http://elmondo.blog.hu 2012.07.06. 11:51:49

@baliquez: nem csak te lettél kimoderálva, ha nem például k.o.d.i. is (ráadásul kétszer is), pedig alapvetően tetszett, amit írt, csak ahogy írta az nem...

más. való igaz, hogy pl én nem sokat voltam Borsodban romák közt - de azért voltam -, így könnyen írhatok bármit innen Budáról a Duna-partról, de azért amit láttam annak alapján az elég egyértelműnek tűnt számomra, hogy itt messze nem annyiról van szó, hogy itt a romák nem dolgoznak, mert nem fűlik hozzá a foguk, meg nincs benne a kultúrájukban, meg hogy felhúztak nekik egy csomó házat, csak mind lebontották, meg eltüzelték a parkettát, ahogy ezt mindenféle szólampolitikus és a követők tábora hajlandó ide leegyszerűsíteni. baromi szar helyzetben élő emberek élnek ott az az igazság, és nyilván az nem egy fekete-fehér kérdés, hogy ki a felelős, de nekem az a tapasztalatom, hogy ez nem elsősorban az ottani romákon múlik, vagy nem csak rajtuk. a fehér társadalom éppúgy vissza tudja lökni azt, aki ki akar lépni, mert pl már alapból nem alkalmazza, mert cigány. arról nem beszélve, hogy olyan marha sok munkalehetőség sincsen arrafelé...

másik oldalról pedig itt az egyetemen többször kellett romákat vizsgáztatnom, és nem vettem észre az égegyadta világon semmi különbséget roma és nem roma diákok közt, illetve annyit, hogy általában ők jobban igyekeztek és tanultak...

k.o.d.i. 2012.07.06. 11:53:15

@Csiken Disztroly: ez ma is megtörténik, vannak sikeres programok...mondjuk kb 10.000-ből egy sikeres :) de ez akár exponenciálisan emelkedhetne is...mindenesetre remény azért szerintem mindig van, csak azért dolgozni kell.

hopptarisznya 2012.07.06. 11:54:20

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: sok facebook accountot tudnék neked most belinkelni, és csodálkoznál, hogy milyen csajszik szexelnek önként pénzért. De most csak egy beszis linket adok. Hívd fel a nőt, és mondd meg neki, hogy őt most nagyon megalázzák... www.beszamolok.com/lap/szexpartner/index.php?lid=192321

k.o.d.i. 2012.07.06. 11:55:37

@Kósa Balázs: bocs a vulgáris szóhasználatért. :) kicsit felment a pumpa ;)

hopptarisznya 2012.07.06. 11:58:14

@Kósa Balázs: Nem igaz! A fehér társadalom inkább fölkarolja azt a romát, akiben legkisebb szikrát is meglátja. A munkalehetőségről: ha valaki egész nap otthon ül, akkor annak miért nincs ideje a saját háza körül rendet rakni? A borsodi nyugdíjasok van erre ereje, a cigányoknak meg nincs. Furcsa, nem? (megjegyzem jópár cigány rokonom van, akiket imádok, de őket senki nem is cigányozza le)

CyberPunK 2012.07.06. 11:58:26

@komplikato: Ne terelj! Az általam írt példában egy kis vállalkozás van, ahol konkrétan a főnököt lopták meg telefon/pénz alapon, és csak a cigányok. Mit mondanál neki, miért alkalmazzon újra cigányt, ha eddig jópárral befürdött? Csak mert? Esetleg állampolgári kötelességből, vagy embertársi szeretetből?

2012.07.06. 11:59:05

@komplikato: Maradjon már mindenki ezzel a hülyeséggel, hogy a magyar is lop, hát persze, nem is erről van szó.
Egyfelől a (nem létező) cigánybűnözés bizonyos bűncselekményeket jelent, amit a cigányok előszeretettel követnek el (még akár a bcs. neve is cigányul van: gagyizás, hilózás, stb.), a másik az elkövetés módszere, ami jellemző (nem feltétlenül a szoba közepére szarás).
Ismét más kérdés - mint már fentebb utaltam rá - az a magatartásforma, ami jellemző rájuk, bár nem bűncselekmény feltétlenül, de rendkívül irritáló, nehezen elviselhető a többség számára és semmiféleképpen nem szegénységhez köthető.

vérplüss (törölt) 2012.07.06. 11:59:25

@komplikato:

Mellébeszélsz,folyamatosan!Ezt a mesekönyvet tíz évvel ezelőtt még fel lehetett lapozni,de ma már mindenki szeme előtt folyik a "játék".Tíz évvel vagy lemaradva.Az amerikai dolgos cigány,meg a magyar is lop és a politikusok is.... Lejárt lemez már...nagyon,ne égesd magad!Nevetséges ez a régimódi érvelési rendszer,ideje lenne valami újat kitalálni,de ne Óz birodalmában ténferegj,hanem inkább nézz szét a valóságban egy kicsit.Itt egy nagyon komoly demográfiai probléma kapujában toporgunk és Te még mindig ezekkel a lapokkal játszol?Ezért nem jutunk egyről a kettőre!

hopptarisznya 2012.07.06. 12:02:22

@k.o.d.i.: a kettő nem zárja ki egymást. A börtönökben kevés a hely.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 12:04:24

@CyberPunK: Én ismerek olyan vállalkozót aki nem alkalmaz romákat. Mégis rendszeresen eltűnt az anyag - szerszámok, amíg nem gondoskodott ezel megfelelő védelméről, munkamorálról, és felelősségteljes brigádvezetőről. Van értelme az ilyen történeteknek?

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 12:06:35

@hopptarisznya:

ha nem haragszol, nem egy nemi erőszak elkövető véleményét, és a kurvaárusítók marketingszövegét fogom alapul venni a véleményalkotáshoz, hanem a kurvák véleményét az őket megerőszakoló faszokról. maradjunk annyiban, hogy utálnak benneteket, mint a szart, és súlyos bántalmazásként, nemi erőszakként, fájdalomokozásként élik meg az általatok barátságnak és szolgáltatásnak definiált kúrást.

Reggie 2012.07.06. 12:07:10

@Kósa Balázs: Ez azert van, mert kozossegi szinten mar eljatszottak minden bizalmunkat. Most nekik kene bizonyitani, de valahogy nincsen ra igenyuk. Az eloiteletekkel lehet valamit kezdeni, de a tapasztalaton nagyon nehezen tudsz valtoztatni...

svega 2012.07.06. 12:07:47

Az áldásos SZDSZ "megélhetési bűnözés" szlogenjének következtében 10 éve megszületett az az 500.000 cigánygyermek, aki 10 év múlva a társadalom gerincét fogja adni. Az a párt fog majd nyerni, aki az eltartásra berendezkedett rétegnek többet ad vagy ígér. De ezt már ma sem bírja el egy ilyen kicsiny ország, a következtetés világos: Magyarországon a normális élet reményének vége. Nagyon szar idők jönnek majd, emelkedő cigánybűnözés, még több cigánygyerek, a spirál végtelen.
Aki tud, meneküljön.

hopptarisznya 2012.07.06. 12:09:01

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: LOL! Pont azt mondtam, hogy irány a prostifórumok, vagy ragadd meg a telefont, aztán beszélgess velük. Esetleg kérj időpontot. Amúgy egy-két lánnyal jártam is... pedig kuncsaftként ismertük meg egymást. És nem mi voltunk az egyedüli ilyen párocska. Ennyit az utálatról.

CyberPunK 2012.07.06. 12:09:05

@Legelő Őse: Nincs, ha nem akarjuk firtatni azt, hogy miért nincs munkájuk a cigányoknak.

CyberPunK 2012.07.06. 12:10:16

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Az is akinek a tarifája nem x ezer, hanem x db drága ital, esetleg vacsora? :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 12:10:43

@vérplüss: szerintem pont nem ő beszél mellé. Pont a gyűlölködés, a kirekesztés ami megakadályozza hogy végre valami történjék. Egyetértek veled abban hogy a probléma napról napra égetőbb. Aki nem mondogatja ki naponta többször, az is tudja hogy a jelentős roma kisebbségünk is érintett a témában. Csak azt magyarázd el nekem hogy ez a tény hogy ők romák - illetve ennek gyűlölet-teljes hangoztatása - mennyiben oldja meg a problémát? @komplikato: véleményem szerint arra próbált rávilágítani - de nem akarom helyette megmondani mit gondol - hogy ez kőkeményen szociális kérdés. Lehet bakancsban vonulgatni, meg összejönni gyűlölni másokat, de ettől és gettóktól nem lesz jobb.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 12:12:43

@CyberPunK: nem értem mit írsz. Ki nem akarja firtatni? Belinkeltem feljebb egy videót is, és több érvet is hoztam már fel. Te ezzel szemben egy jó kis sztorit, ahol a romák éppen a gonoszok, a magyarok a jók. ez is beletartozik abba hogy miért nincs munkájuk. De nem ez a fő ok. Feljebb igyekeztem leírni a véleményem.

Reggie 2012.07.06. 12:13:02

@CyberPunK: Nyilvan. Az ilyenek szerint meg az is nemieroszak, ha ranezel egy nore.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 12:13:14

egyébként beszarnátok, ha tudnátok, hogy jó házból való mélymagyar, mélykeresztény úrilányokat a saját családjuktól, a szülőkkel egyetértésben hogyan, és milyen technikákkal próbálják jólszituált, mélymagyar, mélykeresztény, jellemzően idősebb faszok megvásárolni kúrásra. természetesen az alkudozásnál egy kibaszott szó nem esik kúrásról, és a legtöbb ilyen csajnak egészen addig nem esik le, hogy meg lesz erőszakolva, amíg el nem adták és nincs ott a lakásban, és nem tuszkolja a farkát a pinájába a vevő.

a prostitúciós célú pénzért legitimizált nemi erőszak általánosabb, mint hinnétek a jólszituált magyar családok között.

CyberPunK 2012.07.06. 12:17:13

@Legelő Őse: Az gondolom nem is zavar, hogy eredetileg nem a te felvetéseidre reagáltam, igaz?

Brix 2012.07.06. 12:17:58

Cigánybűnözés nincs, csak egyes cigányok bűnözése van. Ahogy nincs fideszbűnözés vagy zsidóbűnözés sem. Egyes emberek bűnözését nem lehet kollektív módon egy közösségre hárítani

Reggie 2012.07.06. 12:18:08

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: en mar attol is beszarnek, ha kiderulne, hogy barmi kapcsolatod is van a realitassal.

kifordított nagyanyó 2012.07.06. 12:20:29

Igen cudar világ lesz itt európában.
Nyugaton az arabok,nálunk a cigányok szaporodnak.
Itt pár évtized múlva háború lesz.

0511 2012.07.06. 12:21:20

@Legelő Őse:"...a szülei nem dolgoztak. Tudod miért nem? Mert bezárt az összes olyan gyár 100 kilométeren belül ami foglalkoztatta őket korábban" "

Miért van az, hogy bűnözni el tudnak menni több száz kilóméterre is (lásd a cikket), de dolgozni nem? Ja, persze a meló nem hoz annyit a konyhára, mint a striciskedés!?

hopptarisznya 2012.07.06. 12:23:13

@Legelő Őse: ááá.. építőipar. A kedvencem! Mesélek neked: igen, itt mindenki lop. (én is loptam, amíg beosztott voltam) És a melósaimnak is vannak húzásai, de elsiklok fölöttük, mert az egyenleg még mindig pozitív. Lehet, hogy ezért nem alkalmaznak romákat? (ha kettő közül kell választani) De a másik oldalt is hadd említsem meg: a megrendelőim között kizárólag tehetős emberek voltak az elmúlt 20 évben. A 95% magyar, mégis csak kettő vert át, míg a roma milliomosok közül a többség át akart (és egy részük át is tudott) verni. Ennyit arról, hogy a szegénységet próbálják indoknak megadni erre a fajta mentalitásra. Az eredmény pedig az, hogy sem romával sem romának nem vagyok hajlandó dolgozni! Kivéve, ha többéves ismeretség van mögöttünk.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 12:30:37

@CyberPunK:

ha azért baszatod be őket alkohollal, hogy kúrjanak veled, akkor igen, nemi erőszak.

a vacsoráért kúrás számomra nem meríti ki a prostitúció fogalmát, mindenesetre én kiváncsi lennék, hogy a csajok, akiket a fogalmaid szerint egy vacsival megveszel kúrásra, vajon valóban lefeküdnének-e veled, ha tudnák, hogy igazából kurvának tartod őket.

igazán érdekesnek tartom, hogy ennek ellenére azokat a nőket, akik pont azért nem fogadnak el ital vagy zaba meghívást, mert nem akarják, hogy kurvának nézzék őket, vagy hogy akaratuk ellenére kúrással kelljen fizetniük a zabálásért, viszont nőietlen nőnek, szitokszóval feministának vagy egyszerű hülye picsának titulálják, akik nem tudják, hogy hol a helyük.

nem arról van szó igazából, hogy a nőknek kúrniuk kell, ha a férfiak úgy gondolják, hogy fizettek érte, pénzzel, zabával, piával, vagy akár egyszerű gesztusokkal?

hol van itt a női szexuális önrendelkezési jog? nem arról van egyszerűen szó, hogy minden nő kurva, és minden nőnek kötelessége kúrni, és a férfiak a nők akarata ellenére való kúrást jusztifikálják mindenféle kitalált indokkal, pl. zaba, pia, pénz?

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 12:32:06

vagy akár az, hogy a szülőknek joguk van a lánygyermek pinájának eladásához?

vagy hogy a stricinek, mint a kurva jogos tulajdonosának joga van a kurva pináját a rendőrnek kúrásra átadni, mint természetbeni fizetséget? és a rendőrnek joga van a kurvákat megerőszakolni, mert neki ahhoz joga van, és kész?

vérplüss (törölt) 2012.07.06. 12:34:18

@Legelő Őse:

Tyúk,vagy a tojás?A problémát nem lehetett a nevén nevezni.A jelenség persze ott volt,de beszélni nem lehetett róla és mikor már több százan kongatták a vészharangot,akkor is letagadtuk a valóságot,de szembenézni vele az luxus volt.Na ez volt a gyűlölet táptalaja!Mert miközben a társadalom érzékelte a problémát,nap mint nap szembesült vele és intézkedéseket sürgetett,addig a liberálisok letakarták azt egy bazi nagy pokróccal és megbélyegezték azokat,akik azért emelték fel a hangjukat,hogy ez így nem mehet tovább!Pontosan azért fajult el a dolog,mert nem voltunk hajlandóak szembenézni a problémával és szemlesütve hazudoztunk inkább.Megérkezett a kettős mérce is.Ez szintén csak arra volt jó,hogy még erősebb legyen a társadalmi feszültség.Az összes jogvédő,Mohácsi Viktóriától kezdve a TASZ-ig,csak korbácsolták az indulatokat ahelyett,hogy egy átfogó,használható programot dolgoztak volna ki.Semmi mást nem csináltak,csak bazi nagy köveket dobáltak a már egyébként is fodrozódó vízbe.

komplikato 2012.07.06. 12:36:45

@vérplüss: Leírtam egy sor nyilvánvaló csúsztatást másik irányból és ez a válasz, hogy elavult a téma? Ez úgy látom pont olyan szelektív nemértési probléma, mint amikor egy militáns vagy kirekesztő ember nem érti, hogy egy Csillagközi invázióban őt cikizték szarrá, vagy nem érti miről szól a District 9, vagy amikor félművel zsebnáci besírt a Faun labirintusa film után, hogy miért kell szegény nácik ellen ilyen kampány, ők nem is voltak ilyen gonoszak, miközben a film nem is nácikról szólt ... szóval epic fail.

@0511: Ez elég rossz érvelés, miközben magyar munkavállaló , már 50 (egyesek szerint 30) kilométerre sem hajlandó melóért elutazni. Nem egy embert ismertem Budapesten, aki a szomszéd kerületbe SEM volt hajlandó melót vállalni, még amikor család álla kezdett felkopni sem.

CyberPunK 2012.07.06. 12:37:35

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Nem, nem. Ez olyan játék, hogy addig garantáltan nem jutsz be a bugyiba, amíg nem fizettél pár kört vagy a vacsit. Nem mondom azt, hogy minden nő kurva, de azért van közöttük jó pár.

Ha te nem ismertél ilyen nőket, akkor egyrészt szerencsés vagy, másrészt fogalmam sincs, hogy milyen alapon osztod az igét, mivel rálátásod a való világra ezek szerint nulla.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 12:40:52

és igen, a jó kérdés, miért nem arról folyik a vita, hogy nőket (a cigány nők szubhumán státuszából kifolyólag kiszolgáltatottabb helyzetük kihasználásával) rabolnak el, erőszakolnak meg, bántalmaznak, árulnak húsvásáron, kényszerítik pénzért nemi erőszakra, és fenyegetik meg a családjuk kiirtásával szervezett bűnözés keretein belül olyan férfiak, akik NAGYON JÓL ismerik ennek a szubkultúrának a kihasználható pontjait, hogy hol-hogyan-milyen eszközökkel ragadozhatnak a legjobban, legtisztábban, legkockázatmentesebben, és honnan húzhatják le a pénzt a legegyszerűbben, és miért nem folyik a vita arról, hogy ebben a törvényhozók és az állami erőszakmonopólium szervezetei milyen jelentős szerepet vállalnak, a SZERVEZETT BŰNÖZÉSBEN, amikor az lenne a feladatuk, hogy ezeket a problémákat detektálják, felismerjék, megoldják, és megelőzzék és az áldozatokat kárpótolják, és biztosítsák számukra a visszatérést az élhető szociális társadalomba, és az elkövetőket felelősségre vonják és megóvják a társadalmat az elkövetők bűnismétlésétől, mert hogy újra elkövetik, az tutikurvaélet.

ja, mert a politikusok és a rendőrök is 92%-ban farokkal rendelkeznek, és nem áll érdekükben, hogy ne kúrhassanak 14 éves pinákat.

de persze a cigányok és a coronitás olcsó kis kurvák tehetnek mindenről.

továbbra is fennáll, csak most, csak itt, csak a jelenlevőknek, sok szeretettel várok mindenkit egy 30 centis műfasszal, és minden seggetekbe tolt centiért adok egy ezrest. +500, ha után a szaros műfaszt torokra is veszed. gödör, ma, este 6.

hopptarisznya 2012.07.06. 12:41:43

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Már a majmoknál is megfigyelték, hogy a nőstények előszeretettel fizetnek a puncijukkal. Ilyen az élet.

judy7 2012.07.06. 12:41:52

Márpedig semmi különbség nincs a strici között és azok között a perverz tetvek között, akik igénybe veszik a "szolgáltatást".. És emellé még ideológiát is gyártanak: "önként csinálja"..esetleg még "élvezi" is... "
A törvénynek a kuncsaftot kellene büntetni, amilyen keményen csak lehet, tekintet nélkül arra, hogy a lány önként vagy kényszerre teszi, amit tesz.
Amíg az ügyfelek sérthetetlenek, a kizsákmányolás mértéke nem fog csökkenni.

sidorovich 2012.07.06. 12:42:22

@Csiken Disztroly: Sebaj. Legalább te okos vagy és felnézhetünk rád, mert összahasonlítottad az almát a körtével és levontad belőle a kurva nagy jogérzékeddel a konzekvenciát. Jogásznak ne menjél viszont jó propagandista lehet belőled - vagy már az is vagy, a franc tudja.

sidorovich 2012.07.06. 12:45:47

@komplikato: Ja, láttál egy pozitív példát (ötöt, hatot, tízet) és levonod a következtetést a sokaságra. Gondolom bölcsészmérnök végzettséggel nyomod.

hopptarisznya 2012.07.06. 12:46:11

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Látom nagyon tetszik neked ez az análszex téma. Három havercsajom is van, akik életük párját találták meg olyan faszikban, akik imádják az análszexet. A korábbi fickók (többek között én is) nem voltak elég perverzek nekik. A kurvák között is elég sok van, aki szereti. Amelyik nem, annak oda is van írva az adatlapjára, hogy nem. És a kupiban a "nem" az nemet jelent, különben jön a helyőrség.

2012.07.06. 12:54:25

@judy7: Ez egy igen érdekes hozzáállás, pláne, ha önkéntes kurváról van szó. Nem nagyon férne bele a jogrendszerbe, de sebaj, a harcos feministákat általában efféle csekélységek nem zavarják.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.07.06. 12:54:39

@k.o.d.i.: "meg kell fogni a kezüket"

Azt amelyik vagy lop, vagy betegségeket terjeszt?
Nane!
Előbb meg kell mosni! átvitt értelemben is.

komplikato 2012.07.06. 12:55:29

@sidorovich: Ennek fordítottja alapján gondolkozni (inkább nem gondolkozni) sem agysebészi meló, ha érted a célzást. Meg ha nem.

baliquez 2012.07.06. 12:59:43

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: "gödör, ma, este 6." Nu te szájhős, számítsál rá hogy ha igazoltatnak akkor több személyen elkövetett nemi erőszak előkészülete miatt kapsz egy laza 72 órát, addig kitalálhatod a mesédet és tollba mondhatod a sajtószabadságos érzéseidet és kifogásaidat is. Ja, és csak a neve "hűvös", igazából kibaszott meleg van a gykocsiban, este pedig bebaszott meleg kurvák is lesznek valszeg. :)

"a prostitúciós célú pénzért legitimizált nemi erőszak általánosabb, mint hinnétek a jólszituált magyar családok között."
Nyomozók imádják az ilyen sztorikat, majd mesélj. Faján tudják zsarolni vele gazdagékat.

0511 2012.07.06. 13:04:59

@komplikato: "Ez elég rossz érvelés, miközben magyar munkavállaló , már 50 (egyesek szerint 30) kilométerre sem hajlandó melóért elutazni. "

Hogy te milyen esetekről tudsz! Csak ámulok és bámulok. Ezzel persze azt is mondtad, hogy a cigány nem magyar.

vérplüss (törölt) 2012.07.06. 13:05:23

@komplikato:

Ez volt a baj!Leírtál egy sor nyilvánvaló csúsztatást és pont!;) Persze,sok dolgos cigány van én ezt nem vitatom!Láttam én már olyat is,hogy a hetes busz felszaladt a járdára,no de azért nem az a jellemző,hogy a hetes busz a járdán közlekedik,ugyebár?Nézd...olyan emberrel nem tudok párbeszédet folytatni,aki egy kitalált valóságban él,miközben filmekkel példálózik,meg "zsebnácikat" kerget.Húsz-harminc év múlva kilépsz az utcára,egy szociális segélyből élő pedig levágja az egyik karod,Te pedig héliumhangon még megszólalsz,hogy jaj.....mi a picsa történt?!Aztán elvérzessssz,mint Roncsfilmben jó szomszéd.

Karipapa01 2012.07.06. 13:11:02

@k.o.d.i.: "Na akkor most tegye már föl a kezét az, aki szerint van cigány képviselet a politikában. Súgok: nincs! "
Persze, hogy nincs, éppen most van előzetesben :-)

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.07.06. 13:16:07

@sidorovich: A jóérzésem nem is engedné, hogy jogásznak szegődjek, szóval emiatt ne aggódj.

Nem akarok egyébként olyan vitába bonyolódni, ahol egymás oltogatása a cél, ezért kérlek, ne olyan dolgokkal vitatkozz, amit alaptalanul nekem tulajdonítasz és ne próbálj sommás megállapításokat tenni arról, hogy ki vagyok. Megígérem, hogy én sem fogom ezt tenni. Inkább világítsd meg az elmémet, hogy hol tévedek abban, amit leírtam.

(hint: nem állítottam olyasmit, hogy a cigányoknak valami külön elbírálás alá kéne esni a bíróság előtt bármi miatt is, sőt, nagyon kevés köze van joghoz annak amit mondtam)

Mellesleg az almát és a körtét nagyon is jól össze lehet hasonlítani, több bennük a közös, mint a különbség. Kezdő-haladó kertésznek való feladat úgy beoltani az almafát, hogy körte nőjön az egyik ágán.

khmm... 2012.07.06. 13:19:33

@kovi1970: És ez anullálja azt a tényt, hogy az erőszakos kerítés + futtatás 90++%-ban cigánybiznisz....?????

Nyilván nem megy rendőri segédlet nélkül. De attól a tény még tény marad.

Karipapa01 2012.07.06. 13:34:30

@judy7: "A törvénynek a kuncsaftot kellene büntetni, amilyen keményen csak lehet, tekintet nélkül arra, hogy a lány önként vagy kényszerre teszi, amit tesz."

Na aztán miért? Ezt magyarázd meg!

Cpt. Flint 2012.07.06. 13:45:52

@Karipapa01: pl. azért, amiért a kiskorúval végzett aktus után sem a kiskorút büntetik meg.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.07.06. 13:47:42

Ez az egész a férfiak problémája, akiknek minden korban és tájon szükségük van a szexuális feszültség levezetésére. Az asszony egy idő után mindig unalmas, a kurva engedelmesebb, a kapcsolat rideg, nem kell érzelmi energiát belefektetni, csak a farkincát ide-oda rakni... és fizetni.
Talán a férfiaknak kéne önvizsgálatot tartani és magasabb erkölcsi szintre lépni.
Nem a világ mocskos, hanem az ember.

reálisan 2012.07.06. 13:48:16

Ez a cikk egy akkora kamu baromság, hogy ilyet még nem is olvastam.

A nők, aki - nem látnak semmit a pénzből - házra gyűjtenek, meg hasonló ellentmondó, semmitmondó szöveg!

Dóra kedves biztos okos lány, de mások sem hülyék!!!

hopptarisznya 2012.07.06. 14:01:23

@k.o.d.i.: "Na akkor most tegye már föl a kezét az, aki szerint van cigány képviselet a politikában. Súgok: nincs! "

Épp tegnap ítélték el :-) (legalább a híreket olvasnád kisbarátom)

"ennek a sok kis sutyeráknak csak azt kívánom hogy egy háétig cigánybőrben kelljen élniük, elgondolkodnának, hogy milyen, amikor a boltban, az iskolában, mindenhol bűnözőnek néznek"

LOL. Kinek a hibája, hogy megbélyegzik őket? A saját fajtársaik is jobban félnek egy cigánytól! Pl egy útszéli cigánykurva sosem fog cigányok mellé beszállni a kocsiba. Mert senki nem hülye, és mindenki a tapasztalatai alapján próbál védekezni a lehetséges veszélyek ellen. A libsi Wahorn Adnrás leköltözött Mezőszemerére, ahol érdekes módon pisztollyal a párnája alatt alszik.. (a cigányok miatt) Aztán amikor a Klubrádióból fölhívták, hogy mi a helyzet, alig bírták lekeverni mert erre nem számítottak a hülye liberók.

Karipapa01 2012.07.06. 14:04:04

@Cpt. Flint: Jó, de ha nem kiskorú? Meg honnan lehet tudni, hogy ki a kiskorú (ebből már nem egy bírósági vita volt)? Egyébként pedig hogyan kerülhet kiskorú olyan helyzetbe, ahol csak "nagykorúak" lehetnek? Okosságokat írjál!

vérplüss (törölt) 2012.07.06. 14:07:21

@Gamma Leonis:

A prostitúciót nem lehet és nem is kell megszüntetni,mert igény mindig lesz rá.Lehetne mondjuk szabályozni és akkor megszűnne a mostani állapot.Magasabb erkölcsi szint...hmm.. Ezen jót mosolyogtam!:) Lehet pránát,vagy mi a fenét is enni,csak lehet,hogy nem lesz elég a szervezetnek a kcal. és belehalsz a nagy habzsolásba.Az erkölcsi szinteket pedig nem érdemes feszegetni,mert semmivel sem maradnak le a férfiak a nők mögött.Amelyik csajszi öt,vagy húszezerért nyitogatja lábait,azt prostituáltnak nevezzük,amelyik milliókért,azt modern gondolkodású feleségnek!:)

büdipeti 2012.07.06. 14:15:12

@Csiken Disztroly: de akkor is. még nem tudom gyurcsány bajnai elmúlt nyócévet hogy tudom ebbe belekeverni, de már dolgozik a kis agyam.

sidorovich 2012.07.06. 14:28:18

@Csiken Disztroly: Rendben, nagyon egyszerű: a jogot nem relatív kontextusban értelmezzük. Ha magyar lop, bűnhődjön, ha a cigány bűnhődjön ő is.

Karipapa01 2012.07.06. 14:36:13

@Gamma Leonis: "Ez az egész a férfiak problémája, akiknek minden korban és tájon szükségük van a szexuális feszültség levezetésére."

Úgy van, ez biológia. Ha éhes vagy, eszel és nem " magasabb erkölcsi szintre" lépsz :-)) Ha útközben találsz egy gyorsbüfét és nagyon éhes vagy, hát akkor ott. Igénybe veszed a kínálatot! Pfújjj...erkölcsi fertő :-)))

bgp 2012.07.06. 14:51:40

@kifordított nagyanyó: csak nehogy elkapjon téged vagy a lányaidat valamelyik gengszterebb gengszter.

Homo Homini Lupus 2012.07.06. 14:52:51

@jozicsenko: Szerinted, ki fogná meg őket? A lusta és korrupt rendőrök, vagy a buta és korrupt adóellenőrök? Ez ugyannak a problámának a másik vége... A cigánygyilkosok is dolgos romákra és gyerekekre lőttek és nem kőkemény kigyúrt kancigókra. Vajon miért van ez? Láttál már olyan rendőrt aki a Q7-esben ülő cigót vegzálja? Ugye, hogy nem!

Homo Homini Lupus 2012.07.06. 14:56:25

@judy7: Jaj, de gáz. A svédeknél a kuncsaftot büntetik, mégsem szünt meg a prostitució.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 14:58:23

@Karipapa01: de vajon egy elmaradott kistérségben élő 17 éves, a városban sohasem járt lánynak milyen választása van? Ő vajon arra vágyik hogy az 5 út mellett izzadt török kamionosokat elégítsen ki? Ez lenne az élete? Ő választja? Vagy az az egyetlen ember aki életében egy jó szót szólt hozzá pár hónap alatt kurvát csinált belőle? És akkor már nincs kiszállás? Erről beszélünk. Ennek a lánynak a teste-lelke egy gyorsbüfé lenne?
Vannak olyan prostituáltak akik nagykorúként önként választják ezt a szakmát, és felelősen döntenek a testükről. Akiknek ez nem adatott meg, azokat szerintem meg kellene védeni, hogy kiszolgáltatottságukkal mások ne élhessenek vissza, ne gazdagodjanak más szenvedéséből. Ezek az éretlen személyiségek csak mikor már minden mindegy szembesülnek azzal hogy mi történik velük. Addig együttműködnek, és ettől azok akik igénybe veszik a szolgáltatásikat egyszerűen kihasználják őket. Lehet úgy csinálni mintha nem tudnának erről. Ez nem a fertő? Ez pusztán az "evésről" szólna???

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.07.06. 14:59:41

@Karipapa01: Valahogy így. De azért ráférne a férfiakra, hogy igényesebbek legyenek. :-) Nemcsak tömő és ürítő lények vagyunk.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2012.07.06. 14:59:43

Valaki mondja meg nekem, miért nem lehet egy prostinak - amennyiben elrabolták, kényszerítik, de nem akarja csinálni - megpattanni? Be van zárva (konkrétan fizikailag) egy házba?

Az útlevél nem lehet akadály, az első utcán lévő napján elszalad egészen a Herman Gorterstraat 11 számig (persze előtte meg kell nézni a térképen, az merre van).

Vagy oda is utána megy a jól szituált, megnyerő külsejű és modorú kancigány, akit ott majd tea és rágcsálnivaló kíséretében szívesen beinvitálnak ("Erre tessék, Kolompár Úr, itt van ez a hálátlan némber")?

www.embassypages.com/missions/embassy10721/

Gyanítom, ezek tényleg annyira egyszerű teremtések, hogy képtelenek BÁRMIT is tenni magukért, így meg aztán kérdés, mennyire KELL őket sajnálni.

pHérték 2012.07.06. 15:02:01

@Karipapa01: Ahogy mondod! Mert az embert az különbözteti meg az állattól (többek között), hogy tud gondolkodni, mérlegelni, előrelátó módon késleltetni a vágyait és nem az ösztönei irányítják. Itt kezdődik az erkölcsi lény jellemzése.
(Amúgy meg ahogy van étkezési kultúra, úgy van szexuális kultúra is, ami nálad úgy tűnik elég alacsony szinten áll jelenleg. Remélem lesz igény benned emelni a színvonalat!)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 15:05:01

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): ne haragudj, de komolyan megdöbbent ez az emberi hozzáállás. Még a mai napig látni embereket, akik a mozgólépcső előtt megtorpannak és látszik rajtuk hogy először fogják használni azt. Te meg mellette úgy lépsz rá, hogy nem is tudatosul benned hogy ráléptél a lépcsőre, és mindjárt lelépsz róla.
Nem mellesleg ha miután megerőszakol téged úgy 50 ember, majd a szemedbe nézek, és azt mondom hogy megölöm a szüleid ha nem azt csinálod amit mondok neked, el fogod hinni. azt hiszem képtelen lennél bármit is tenni magadért. Egy jó darabig. Kérdés hogy mennyire kéne téged sajnálni? Atyaég - ember. Vannak érzéseid? biztos nem egy chat robot vagy?

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.07.06. 15:12:46

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): Ha jól tudom, sajnálni azt kell, aki sajnálatra méltó (és segíteni annak kell, aki segítségre szorul, meg ilyenek) (: Nem az útlevél az akadály, még csak nem is feltétlenül a nyelvtudás hiánya, hanem az az állapot, amiben a szerencsételn születése óta él: ahol nincs hozzászokva a gondolkodáshoz és az önálló döntéshozatalhoz, mert soha senki nem szoktatta hozzá. Ehhez vedd hozzá azt, hogy eleve baromi szar körülmények közt, gyakorlatilag állati szinten élt az illető, utána még el is hurcolták, és vélhetőleg kőkemény szellemi és fizikai terrornak vetették alá. Ki a fene segített valaha is ezeken a nőkön? Ki vette őket egyáltalán emberszámba? Mitől lennének olyan illúziói, hogy bárkit érdekel a sorsa, (kivéve Meneer Kartoffelnt, aki az eddigiekben MINDIG elkapta és MINDIG megverte, akármit is csinált)? Herman Gorterstraat, hátam közepe....

tcsan34 (törölt) 2012.07.06. 15:16:25

Érdekes az az ellentmondás, hogy miután kiszabadult a gyerekes anyuka, és hazajött a kényszerített prostitúció rabigájából, szabad akaratának kinyilvánításaként azonnal visszament kurvának ugyanoda, ahonnan elmenekült. Állítása szerint nem nagyon tud megtakarítani, ugyanakkor támogatja a családját, és házra gyűjt. Az egész kb. annyira logikus, mint mindezt a teljes társadalom problémájává tenni.

Karipapa01 2012.07.06. 15:22:09

@pHérték: "Mert az embert az különbözteti meg az állattól (többek között), hogy tud gondolkodni, mérlegelni, előrelátó módon késleltetni a vágyait ..."

Hát ha téged csak ez különböztet meg az állattól, akkor igazad van. Késleltesd úgy a vágyaidat, ahogy te akarod, viszont ne akarj beleszólni mások "késleltetésébe"! Az étkezési kultúrához pedig az is hozzátartozik, hogy a gyorsbüfében állva megeszek egy hamburgert. Te meg maradj a gyertyafényes pezsgős vacsoránál, ha teheted. Különben szép napot!

Karipapa01 2012.07.06. 15:23:57

@Gamma Leonis: " Valahogy így. De azért ráférne a férfiakra, hogy igényesebbek legyenek. :-)"

Igen, van kurva 3000-ért és van 300000-ért. Igény szerint :-)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 15:28:14

@Silent Bob:
hüüüülyyeee:)

hallod, azért ez a perverzitás netovábbja. randit kérni egy feminácitól?

Karipapa01 2012.07.06. 15:31:09

@Legelő Őse: "de vajon egy elmaradott kistérségben élő 17 éves..."

Tovább nem idézek, mert egyetértek veled. Viszont nem azt kell üldözni, akik a szolgáltatást igénybe veszik, hanem a futtatókat, esetleg a családját, akik ezt a bűncselekményt elkövetik. Az út mellett álló kislányra akkor is lesz jelentkező, ha az ország teljes rendőri állománya őrködik felette. A gaz csak akkor nem terjed tovább, ha a gyökereit tépik ki, nem pedig csak a leveleiből tépkednek időnként!

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 15:33:53

@Brother Love:

hol mondtam én azt akár egy szóval is, hogy a kuncsaftot nem kéne büntetni? ja, hogy önkéntes kurvákról van szó? olyanról, mint a fenti csaj? akit előtte elraboltak, eladtak, megerőszakoltak, fenyegették, otthon mindenki tudja róla, hogy kurva volt, tehát senki nem venné fel dolgozni és egyébként sincs állás, ha lenne is, nem tudná belőle a kölykét eltartani?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.06. 15:38:10

@Karipapa01: ne haragudj, de attól még hogy mindig lesz igény kiskorú prostituáltakra, attól még nem lehet azt mondani hogy ez így rendben van. A már éppen 18 éveseket pedig a nagy magyar két hét alatt rendet teszünk rendőrség beviszi 48 órára. Mi értelme van? Jól megbüntetik a kislányt. Miközben a stricije gazdagszik a többiből, a kuncsaftok meg kihasználnak egy másikat. Én nem a prostitúcióról beszélek - mert ez szerintem nem az - csak úgy hívják - mert az egyik tünete az. Én erről beszélek. De sajnos ez is része annak a "gyors éttermi" kultúrának amiről fentebb írtál. Ezt pedig képtelen vagyok elfogadni!

vérplüss (törölt) 2012.07.06. 15:40:34

@Karipapa01:

Te gondoltad volna,hogy ennyi Buddha él ebben az országban?:-) Itt mindenki a nirvánában tengeti életét,csak mi szorultunk be a magyar palackba?Ejnye basszus... Senki nem eszik,senki nem kefél,mindenki meditál és reggelente felszáll a nirvánai járatra,ahol napközben megszűnnek az emberi szükségletek és a széklet sem a klotyóba pottyan,hanem elpárolog a szférák zenéjével együtt!Nem tudom honnan veszik a liberálisok a füvet,de kezdjék el árulni,mert ebben van zseton,az fix!:)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 15:40:43

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi):

légyszi, az én kedvemért, tedd meg azt a szívességet, hogy beülsz a csomagtartómba, 3 órát furikáztatlak, majd kiteszlek mondjuk amstettenben, a bunkerben, aztán keresd meg az amstetteni rendőrséget, miután kiszabadultál a fogságomból. de persze közben 30 centis szaros műfasszal foglak üldözni, mert az milyen mulatságos már.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 15:42:44

egyébként a rabszolgatartásról hallottál már? tamás bátya kunyhója megvan? amerikai polgárháború, feka rabszolgák szökés utáni megcsonkítása? halálra korbácsolása?

na most ugyanez folyik a kelet-európai nőkkel hollandiában, meg a saját hazájukban, csak erre nem azt mondják, hogy szexuális rabszolgatartás, emberkereskedelem és nemi erőszak, hanem azt mondják rá, hogy szolgáltatás és munka.

Karipapa01 2012.07.06. 15:42:48

@Legelő Őse: Pedig fogadd el! Csak akkor tudok és fogok gyorsétteremben enni, ha van gyorsétterem!

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 15:46:56

az írástudatlan feka rabszolgákat többre tartották ezelőtt 150 évvel, mint ma az "elvileg tákolmány nők és férfiak egyenlőek" polgárjoggal, szavazójoggal, meg mindenféle joggal rendelkező nőket. pláne, ha még szerencsétlenek cigánynak is születtek. nekik nem számolták fel a szállást és a kaját, meg a "munkához" szükséges eszközöket, pl kirakatot "munka" közben.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.07.06. 15:54:04

@Karipapa01:
a hamburger nem ember, a megkúrt nő meg igen. mint te.

a vágyaid kielégítését pedig addig űzheted, amíg ezzel nem sérted egy másik ember szabadságát, márpedig a pénzt való nemi erőszakkal megsérted.

Karipapa01 2012.07.06. 15:54:05

@vérplüss: :-)))
A munkatársam mesélte, hogy Törökországban csak éjjel kaptak piát, mert akkor nem látja az isten :-)))

pHérték 2012.07.06. 15:54:27

@Karipapa01: Mondtam: "többek között", de belátom hiábavaló volt neked bármit is mondani!
Neked meg jó étvágyat a gyorsbüfés moslékhoz, erkölcsi fertőhöz, meg sok szerencsét a szalmonellához, AIDS-hez, szifiliszhez, kaknóhoz...!

pHérték 2012.07.06. 15:56:09

@Karipapa01: Észre kéne venni, hogy te vagy a "gyökér"...!

Karipapa01 2012.07.06. 15:58:54

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: "a hamburger nem ember, a megkúrt nő meg igen. mint te."

Mi köze ehhez a hamburgernek? Felajánlottak egy szolgáltatást, én igénybe vettem és kifizettem az árát? Hol van itt az erőszak? Sőt! némelykor a hölgy meg is kérdezi, hogy: ugye máskor is jössz? Imádhatja az erőszakot!

Karipapa01 2012.07.06. 16:01:55

@pHérték: "Neked meg jó étvágyat..."
Köszönöm a jókívánságaidat! Mindennek ellenére nem igérem meg, hogy a jövőben csak a Várban fogok vacsorázni :-))

Karipapa01 2012.07.06. 16:03:18

@pHérték: " Észre kéne venni, hogy te vagy a "gyökér"...!"

Nagyon kulturáltan tudsz vitatkozni. Remélem a szexkulturád is hasonló...

pHérték 2012.07.06. 16:06:14

@Karipapa01: Az meggondolatlan ígéret is lenne! A Várban (meg jobb helyeken) ugyanis megválogatják, kit engednek be...

Karipapa01 2012.07.06. 16:09:13

@pHérték: " A Várban (meg jobb helyeken) ugyanis megválogatják, kit engednek be..."

Meg bizony! Csak meg kell mutatni a tárcát...

pHérték 2012.07.06. 16:09:55

@Karipapa01: Te mondtad képletesen, hogy a gyökérnél kell kezelni a problémát! És igazad van, csakhogy a gyökér ebben a hasonlatban az a személy, aki az igényt megjeleníti. Ugyanis mindig a kínálat követi az igényt, keresletet és nem fordítva.
(Az idézőjelet pedig nem véletlenül használtam...)

pHérték 2012.07.06. 16:15:41

@Karipapa01: Majd rájössz! Ha szerencséd lesz (bár úgymond: jó kapusnak van csak szerencséje) talán szembesülsz majd vele, hogy nem kaphatsz meg mindent pénzért. Sőt az igazán drága, értékes dolgokat egyátalán nem. Ott megvetnek a pénzeddel együtt. Ugyanis pénze akámelyik rongyembernek lehet, de attól még rongyember marad.

Mérnork 2012.07.06. 16:21:06

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Bakker, ez az ő kultúrájuk része. Kancigó uralkodik a cigó nőstények felett, azt tesz velük, amit akar. Emancipáció nuku. Ha tényleg olyan küldetéstudatos feminista vagy ahogy előadod magad itt, akkor célozd meg a cigánytelepeket oszt szabadítsd fel szegény elnyomott cigólánykákat elnyomóiktól. Csak vigyázz nehogy véletlen benned kössön ki az a 30 cm-es műfarok amivel itt a hozzászólókat riogatod. ;-)

Karipapa01 2012.07.06. 16:23:16

@pHérték: "Ugyanis pénze akámelyik rongyembernek lehet, de attól még rongyember marad."

Rongyember akárki lehet, akár van pénze, akár nincs. Sőt a kurvák szerint az is rongyember, aki adott esetben elküldi őket a francba, pedig be kellene fizetni a villanyszámlát, meg a gyereknek az óvodát. Embere válogatja.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.07.06. 16:23:44

@Gamma Leonis: Én óvatosabb lennék a helyedben, ahogy a férfiak nyakába varrod az egészet. Addig rendben van, hogy a férfiaknak nem kell ötletért szomszédba menni, hogy hogyan használják ki a "gyengébb" nemet, és ez éppúgy igaz fordítva is. Ez viszont semmi ahhoz képest, hogy egy nő milyen kreatív, szőnyeg alatti módszerekkel képes megkeseríteni egy másik nő életét. Dolgoztam eleget nők között és olyan családból származom meg jelenleg is olyanban élek, ami kívülről nézve patriarchális, de valójában kőkeményen matriarchális, szóval tudom miről beszélek. Hogy mást ne mondjak a prostituáltak mai nyomorúságos helyzete nagyban köszönhető a nőknek, amennyiben a prostitúció betiltása és ezáltal a bűnözők kezére adása mögött is női érdekek vannak.

0511 2012.07.06. 16:35:18

@Karipapa01: "Felajánlottak egy szolgáltatást,..."

Kérdés, hogy önként, vagy kényszerből. Mivel ezt "állítólag" a hivatalos szervek sem tudják, honnan tudhatná egy közönséges halandó. min 50 %, hogy egy szexrabszolgának fizetsz, s ezzel te is részese vagy a rabszolgapiacnak.

Karipapa01 2012.07.06. 16:41:52

@0511: "Mivel ezt "állítólag" a hivatalos szervek sem tudják, honnan tudhatná egy közönséges halandó."

Itt már meg is írtad. De a jövőre nézve ígéretet teszek, hogy minden kurvától az esemény előtt megkérdezem, hogy szexrabszolga-e, vagy sem és csak akkor veszem igénybe a szolgáltatást, ha nemleges választ kapok! Így elkerülöm, hogy részese legyek a rabszolgapiacnak.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.07.06. 16:44:03

@büdipeti: Én a helyedben bátrabb lennék akkor már, és nem állnék meg a Gyurcsányinál. Csak vigyázz, sidorovich nehogy ledorongoljon, hogy az almát hasonlítgatod az erdei pajzsikával. Egyébként értem mi a gondod: valahol meg kell ragadni a problémahalmazt én meg túl sokat markolok és végül kifolyik a kezeim közül. Csakhogy az nem megy, hogy a cigánybűnözést önmagában, légüres térben állóként akarjuk értelmezni, miközben az valójában több ponton érintkezik olyasmivel ami már nem cigánybűnözés. Olcsó, de jó analógia: egy rosszindulatú daganatot korai stádiumban és szerencsés esetben lehet úgy kezelni, hogy kivágjuk azt jóvan, de egyrészt szerintem a cigánybűnözés nem is a betegség maga, hanem válságtünet, másrészt pedig a betegség már.egyébként is az áttételeknél tart régen.

@sidorovich: Szakszerűnek hangzik, amit mondasz, de ez nem egy szimpla jogi-technikai probléma. Amiatt is, amit büdipetinek írok és amiatt is, hogy ha itt elkezdenének minden törvényt pontosan betartani, akkor kezdődne az igazi haddelhad. Valami amerikai politikustól olvastam egyszer egy olyasmi gondolatot, hogy egy rossz törvényt úgy a legkönnyebb megbuktatni, ha a lehető legszigorúbban és legpontosabban betarttatod őket. Valami ilyesmi lenne ebből Magyarországon is.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.07.06. 16:49:16

@sidorovich: Mindemellett egyetértek azzal, hogy olyan törvények lennének ideálisak, amelyek mindenkire egyformán vonatkoznak.

pHérték 2012.07.06. 16:52:19

@Karipapa01: Egyetértek: nem a pénz határozza meg az embert. Na de arra azért ne ragadtasd magad, hogy a kurvázót filantrópnak állítsd be, mert az nagy hazugság és képmutatás lenne! Hasonlóképpen a kurvától is gyenge mentség a villanyszámla, meg az ovi.

pHérték 2012.07.06. 17:01:09

@Csiken Disztroly: Ahogy John Adams mondta találóan: "Mindabból, amit eddig olvastam a kormányzás, az emberi élet és viselkedés történetéről, arra a következtetésre jutottam, hogy a nők viselkedése a legpontosabb barométer egy adott nemzet erkölcsiségének és erényességének a megállapításához. Amit azóta különböző nemzetekben megfigyeltem, megerősítette ezt az álláspontomat."

Karipapa01 2012.07.06. 17:01:34

@pHérték: "Hasonlóképpen a kurvától is gyenge mentség a villanyszámla, meg az ovi."

Hát mi lenne az erős mentség? Ő is ember, ő is pénzből él, neki is kell fizetni az egyetemet, vagy családot tart fenn, adósságokat törleszt, akármi... Hogy merészelsz ítélkezni? Még ha Orbán be is tartja az egymillió új munkahelyre tett ígéretét akkor sem biztos, hogy mindenkinek jut munka! Általában pedig a " nagy hazugság és képmutatás" az, ha minden kurváról azt feltételezik, hogy virágos jókedvében űzi az ipart.

pHérték 2012.07.06. 17:06:35

@Karipapa01: Szóval te merő szánaolmból és emberbaráti részvétből alkalmazol kurvákat, nem az önző vágyaid kiélése érdekében. Nehéz elhinni.
Ja, a kurva is pénzből él, ahogy a takarítónő is, mégis van köztük különbség.
Meg ilyen alapon a tolvaj is pénzből él, meg a kábítószerkereskedő is és sorolhatnám.

Karipapa01 2012.07.06. 17:17:15

@pHérték: Na itt álljunk meg egy szóra! Nem szánalomból és nem alkalmazom a kurvát, csak igénybe veszem a szolgáltatását szigorúan üzleti alapon. Tehetem, egyedülálló vagyok, nincs szükségem állandó partnerre, nekem így jó, neki is. A takarítónővel pedig nem kellene összehasonlítani, ez egy más foglalkozás. A tolvaj, meg a díler másnak kárt okoz, a kurva pedig maximum csak téged bosszant.

pHérték 2012.07.06. 17:34:19

@Karipapa01: Engem a kurva nem bosszant, hanem elszomorít. Úgy gondolom, emberi méltóságát tekintve jobb, szebb sorsra lenne érdemes. Ahogyan téged is nemesebb életre tartanálak méltónak.

"egyedülálló vagyok, nincs szükségem állandó partnerre"
Ha nem lennél egyedül, nem lenne szükséged kurvára. Persze ez a könnyű (de nem igazán tisztességes) megoldás...

"Vigyázz! Ne pártolj a bűnhöz, noha azt a nyomorúságnál jobban szereted!"
(Nagy nyomorúságban lehetsz, ha venned kell azt, ami valójában nem eladó.)

hopptarisznya 2012.07.06. 17:52:21

@pHérték: Ez a megalázotti szerep szerintem tévedés. A szexben én nem alázok le senkit. Lehet, hogy magukból indulnak ki, akik ezzel érvelnek.

ropy 2012.07.06. 21:52:14

www.youtube.com/watch?v=AeaJQRSu5FE&feature=related

keresgélek még egy kicsit , érdemes. De bizony mondom a hajtóskurva az sajnos egy szerencsételen sorsú kissebbség . De vannak sokan akik abbahagyják, aztán megin visszatérnek a piacra, .. mer megtehetik.. /nem az út szélén/
Egyébként nemrég volt hogy olaszba nem tudták rábizonyítani a bűnszervezetben elkövetett cselekményt a magyar galerire - lehallgatások ellenére-, mer végülis szvsz. a vállalkozó csajok futtatták csak a biztonságiakat :) ,például. Ellentétbe a románokkal és egyéb kelet-eusokkal etc.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.07. 00:43:44

@pHérték:

"Meg ilyen alapon a tolvaj is pénzből él, meg a kábítószerkereskedő is és sorolhatnám."

A tolvaj erőszakot tesz a másik magántulajdonán, a kábítószerkereskedő közös beleegyezéssel üzletel. Két alapvetően különböző kategória.

atrush 2018.12.27. 14:37:25

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Ezt milyen forrasokra alapozva allitod? Eleg nehez elhinni, hogy jolszitualt csaladok (akarmi is az etnikai vagy vallasi hatteruk) eladnak a lanyaikat. Biztos van ra pelda (mindenre van), de aligha tomeges jelenseg.

atrush 2018.12.27. 14:51:37

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): Es honnan lenne terkepe a szerencsetlennek? Ad a strici? (Mar ha egyaltalan tud terkepet olvasni az aldozat. Ez nem veleszuletett tudomany, ugy tanuljuk az iskolaban. Mar aki. Egyetemi vegzettsegu harmadik vilagbeli ismeroseim nem tudnak terkepet olvasni - mert naluk nem oktattak a suliban.)
Herman Gorterstraat 11 - kepzeld, en sem hallottam meg sosem ezt a cimet. Pedig nem egy borsodi zsakfalubol jovok. En baj eseten belovom az elso rendort - de alighanem en maskent viszonyulok a rendorokhoz, mint egy olyan kislany, aki akkor lat rendort, ha balhe van a telepen vagy jonnek tolvajokat keresni.
Vicces, hogy mennyire a sajat szukre szabott kis vilagodban tudsz csak gondolkodni. Tudod, nem veletlen, hogy vilagvegi nyomortelepekrol viszik ezeket a lanyokat, nem pedig varosi kozeposztalybeli csaladok ontudatos, iskolazott lanykait probaljak elrabolni.
süti beállítások módosítása