El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2012.09.13. 14:15 Kósa Balázs

A nők kilenc "parancsolata"

„A büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak […] Az asszonyoknak, a hölgyeknek és különösen a fiatal hölgyeknek a legfontosabb hivatásuk az, hogy gyereket szüljenek. Emellett természetesen, ha mindenki megszüli a két-három vagy négy gyermekét, és eleget ad a hazának, és mindenki boldog lesz, ezt követően mindenki megvalósíthatja saját magát, és lehet különböző helyeken dolgozni” ‒ fejtette ki Varga István fideszes képviselő a családon belüli erőszakkal kapcsolatos nézeteit három nappal ezelőtt a parlamentben, amit azóta le is kommentelt az ország apraja-nagyja sűrű anyázások közepett, s a facebookon is szerveződik a hétvégére már legalább két tömegtüntetés.

A vitába beszállva, mint kelet-európai, Edelweiss-fogyasztó, öntudatos, fehér férfi szeretném is leszögezni mindjárt, hogy Varga István kijelentéseit jómagam nagy-nagy megelégedéssel vettem tudomásul. A pénz számolva, az asszony verve jó ‒ így tanították ezt bölcs eleink, és tartja magát ehhez azóta is konokul minden normális, heteroszexuális férfinemzedék. Végtelenül elszemtelenedett mára a fehérnép, nem fér a bugyogójába a leszbiánus Y generáció, szétizgelődi ezt a szép hazát, önmegvalósítás, jó, hogy nem már maszturbáció. Picsog ám rögtön, az ember épphogycsak rálegyint, rendőrséget emleget, hát ki bírja ezt idegekkel, magunk között kérdezem, de őszinte szívvel. Egyetértek képviselő úr, ki kellett már ezt végre mondani valakinek. Nem a férfi a hibás, ne dehonesztáljon már minket folyton-folyvást ily módon senki se.

Gaia.jpg

És így tovább, és így tovább, lehetne folytatni ebben a stílusban hat nap, hét éjjel. A kijelentések sötétek, mint az éjszaka, az áldozatot teszik felelőssé az elkövető helyett, s azóta sincs az ország gondolkodó polgárainak fingja se, első körben a magyarság fogyásának a családon belüli erőszakhoz mi köze. Satöbbi. Annyiban persze zseniális kommunikációs fordulat, hogy az örmény fiaskón legalább túllépett a közvélemény.

Nem is erről szeretnék írni most elsősorban, hanem inkább arról, hogy a parlamenti képviselők némelyike által oly mélyen lesajnált feminizmus már régóta nem merül ki a férfiak által nőket ért elnyomás leleplezésében, hanem az élet számos területén idáig figyelmen kívül hagyott, vagy marginalizált szempontokra hívta fel a figyelmet, és önálló megoldási javaslatokkal állt elő. A teológia területén példának okáért nem csupán rámutatott a korábbi, automatikusan alkalmazott, nőket hátrányosan érintő feltevésekre, hanem felvéve a kesztyűt a lenézett tulajdonságokat új, kreatív tartalommal töltötte meg. A végeredmény egy határozott női identitás, amely inspiratív és frissességel teli, nehéz korszakot jósol azon férfikollégák számára, akik az egyenlőségen alapuló kapcsolatokat vélhetően gyengén alapozott önbizalmuknak köszönhetően nehezen kezelik, és azonnali agresszióval reagálnak, ha a partnerüknek van igaza.

Ez a szemléletmód felemeli a testet és az anyagot, melyet az európai gondolkodás ‒ a felfelé törő lelket az alantas földi vágyakkal szembehelyező platóni szemlélet hatására ‒ mindig is bizalmatlanul kezelt, s jellegzetesen a magasabb rendű eszméket megérteni képes férfival szemben a magasztos ideák iránt kevésbé fogékonynak hitt nőhöz kötött. A világos szabályokon alapuló logikai gondolkodással egy szintre emeli az ösztönök és a tudattalan világát, ahol általában a hölgyek mozognak otthonosabban. Az absztrakcióval szemben azt keresi, ami itt van és kézzelfogható. A jelenben él, az elvont eszmék helyett a konkrétumokért, a dogmatika helyett a spiritualitásért lobog. Kapcsolatokat lát főként és nem megoldandó feladatokat. A vitákban nem a győzelmet tartja szem előtt, hanem a mindkét fél számára elfogadható kompromisszumot. Mivel maga is hátrányokat és megkülönböztetést szenved el, sorstársának érzi, akivel ugyanezt teszik. Elsősorban nem előír és lediktál, hanem megért, elfogad, éppen ezért rajong azokért a nőkért, akik az eddig leírt mintázatba nem igazán illenek. Hirdeti, hogy az Isten éppen annyira Atya, mint amennyire Anya is. Megihleti az anyaföld, amelyből az anyaméhhez hasonlóan élet fakad. Az elmúlás és a megújulás, a természet formáinak tobzódó nyüzsgése, valamint a csokoládétorta is.

Mindezt jól foglalja össze Carol P. Christ kilenc kritériuma (touchstone), amely egyfajta mérőónként a jellem egyenességének ellenőrzésére szolgál, s történetes az Istennő mozgalom krédójához tartozik. Mindazonáltal éppúgy megszólíthatja a New Age aktivistáját, mint a butikos ateistát, sőt az etikus magaviselet kapcsán a tradicionális ‒ zsidó, keresztény ‒ feminista teológia is ehhez igen közelálló tartalommal beszél.

tápláld az életet;
járj szeretetben és szépségben;
bízz a tudásban, mely a testedből fakad;
mondd ki az igazságot a konfliktusokról, fájdalomról, szenvedésről;
csak azt vedd el, amire szükséged van;
ha teszel valamit, hét generációra előretekintve tedd;
az élet kioltásához nagy óvatossággal közelíts;
légy nagylelkű;
toldozd és foltozd a hálózatot;

A hálózat itt az a függésrendszer, amelyben mindegyikünk számos más élőlényhez és élettelen tárgyhoz megannyi érzékeny szállal kapcsolódik, s összefog bennünket valamiféle mélyről fakadó, alig kitapogatható, de azért érzékelhető, nagy-nagy rokonság. A nők ennek az egyre inkább felfedezett, egyre inkább értékelt közösségnek a nélkülözhetetlen és pótolhatatlan tagjai, akár szülnek, akár nem, akár honleányai ennek a hazának, akár, mint a patriarchális jelszó- és elnyomó rendszert, magasról tojják le az efféle konstrukciót.


54 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr404774893

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mitől jobb egy férfi? 2012.09.16. 09:53:23

Mégis tárgyalnak a családon belüli erőszak külön büntethetőségéről a Parlamentben. A kormány meghajolt a nők akarata előtt - jelentette be Rogán Antal frakcióvezető. A közfelháborodást kiváltó fideszes képviselő, Varga István szavai végigsöpörtek az e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nazo · http://literaty-nazo.blogspot.com/ 2012.09.13. 19:47:58

Attól tartok, hogy van abban igazság miszerint a nyugati világ átesett a ló másik oldalára, lebecsülve, lúzerkedésnek véve az anyaságot, a gyermekvállalást a háztartásban lévő hivatást. Ugyanakkor piedesztára emeli a szingliséget, a gyermektelenséget, a családtalan karrierépítést mint kívánatos életcélt.

A családon belüli erőszak kérdése a tényleges probléma, kár hogy politikusaink közül egyik oldalt sem az igazság vezérli, hanem a rövidtávú politikai érdek.
A baloldal sem alkotott ilyen törvényt amikor erre megvolt a lehetősége, sőt, ez ellen érveltek(ők is).

neoteny · http://word.blog.hu 2012.09.14. 01:28:45

"ha teszel valamit, hét generációra előretekintve tedd"

Igen, igen, de tudod te azt hogy mennyibe kerül egy minőségi jövőbelátó kristálygömb?! Nem a gagyi kínai piacosról beszélek, amelyik még az unokáim hajszínét se' képes megmondani, hanem egy olyanra, amely az Istennő által garantáltan megmondja a hét generációs tutit most!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.09.14. 02:34:05

És ne felejtsük a klasszikus Zen kérdést:

Ha az erdőben két férfi sétál de nincs ott nő aki hallaná hogy mit beszélgetnek, akkor sincs igazuk?

-JzK- 2012.09.14. 04:36:31

Asszem ezzel a véleménnyel, nem leszek túl népszerű, de azért lássunk némi alternatívát is. Lássunk két linket:
* www.ojc.de/buecher/nemek-egyenloeseg-gender-mainstreaming.html Gender Mainstreaming – a nemek összezavarása
* www.magyarkurir.hu/fajlok/hirek/25881/A_nemek_forradalma.pdf A nemek forradalma

fonix.blog.hu/2008/09/07/julius_evola_feminizmus_es_heroikus_tradicio

És egy idézet:
„Uniszex” társadalom – avagy „ha felnő, majd eldönti”

Szakállas vicc (szó szerint), de aktuális. A liberális a parkban tolja a babakocsit. Oda megy hozzá egy ember, megcsodálja a gyermeket, majd megkérdezi: „de aranyos, kisfiú vagy kislány?” Erre a kérdezett felháborodva kifakad: „mit tudom én, majd ha felnő eldönti!”. Kicsit olyan ez, mint a „főnök vicce”. Addig röhögünk rajta, amíg rá nem jövünk, hogy az a napi feladat (esetünkben a szomorú valóság). A politikai korrektség szellemi alapjaira épülő liberalizmus a férfi és női családi/társadalmi szerepeket csereszabatosnak tekinti, a két nemet pedig nem csak egyenlő jogúnak, de gyakorlatilag egyformának is. A mindenki számára szembetűnő különbségeket a kultúra, a vallás és a szocializáció/neveltetés számlájára írják. Nincsenek már „férfi szerepek”, „férfias szakmák”, sem „női szerepek”, nincs már apa vagy anya, csak „szülő 1″ és „szülő 2″, – s aki ezt kétségbe vonja, az bizony „szexista”.

Tekintetbe véve, hogy ma egy családot egy szülő (az apa) jövedelméből igencsak nehéz fenntartani, vagyis a jelen rendszer nem csak ideológiai, de gazdasági eszközökkel is szinte kikényszeríti a nők munkába állását, a feminizmus azon követelésével, miszerint ugyan azon munkáért a nőnek ugyan olyan bér jár, mint egy férfinak, nem lehet vitatkozni. Ahogy azzal sem, hogy ha egy munkakörre egy nő egyébként fizikailag, szellemileg alkalmas, akkor női mivoltára hivatkozva ez a munkakör nem tagadható meg tőle. De Sz, már a harmincas években figyelmezettet: „Bűnt követ el az a rendszer, amelyik a nőt szent hivatásától elvonja, mint munkást kihasználja és anyagi feltételek után rohanó “férfinőt” teremt belőle.” A kulturális marxizmus lelkes támogatását élvező, s már a politikai korrektség szerves részévé vált feminizmus azonban éppen ezt teszi. A cél a hagyományos család szétverése – mindez az „egyenjogúság”, a „nők felszabadítása” jelszavai mögé rejtve, tekintve, hogy a család felszámolásának szándékát (ami egy érezhetően negatív dolog) kevés nővel lehetne a maga csupasz valójában megetetni, ezért pozitív, az emberek által általában szimpatikusnak gondolt fogalmakba (egyenlőség, szabadság, boldogulás, önmegvalósítás) csomagolják. A feminizmus a nőket a hiúságukon, büszkeségükön keresztül próbálja a kulturális marxizmus céljaira motiválni. „Te is képes vagy rá”, „valósítsd meg önmagad”, „tudod te ezt még jobban is, mint egy férfi” és hasonlók. Így azon nők, akiket a gazdasági szükségszerűség esetleg nem kényszerít munkába, állást vállalnak azért, hogy megmutassák a világnak, hogy vannak olyan jók, mint a férfiak. Megjegyezzük, némely területen még jobbak is, de ez egy másik fejezet témája. Így a rendszer által mesterségesen keltett lelki (önmegvalósítás, bizonyítási vágy) illetve anyagi (a puszta létfenntartástól a presztízs-fogyasztásig széles a skála) szükségletek képesek rákényszeríteni a nőt arra, ami ellen egész valója a leghevesebben tiltakozik. E tiltakozás letörését szolgálja a tudatipar, az iskolától az egyetemig, majd a média és a kultúra. Ennek köszönhetően a hagyományos anyaszerep mára „ciki” lett, a családjáért élő nő „elnyomott rabszolga”. A szórakoztatóipar ma a nőket keménynek, rámenősnek ábrázolja és szinte kivétel nélkül szinglinek, aki a munkájában, kedvteléseiben (szórakozás, fogyasztás) teljesedik ki. „Ma a nyugati nők milliói osztoznak a feministák házassággal és anyasággal szemben tanúsított ellenséges beállítottságában. Milliók tették magukévá a mozgalom célkitűzéseit, és nem áll szándékukban férjhez menni, pláne gyermeket szülni. Marcuse Élvezeti Elvével való azonosulásuk, a szexuális forradalomban vállalt elkötelezettségük azt jelenti, hogy a házasság a sor végére került. És – amint válási és születési statisztikáink mutatják – még a megkötött házasságok is kevésbé tartósak és termékenyek.” (Buchanan)

A nők a gazdasági kényszer, illetve a pszichológiai kondicionálás előtt meghajolva, bárki által elvégezhető munkák felvállalásával bizonyítják értéküket a világnak, miközben a senki más által el nem végezhető és a társadalom számára nélkülözhetetlen hivatásukat második helyre szorítják, esetleg teljesen feláldozzák a karrier, illetve a megélhetés oltárán. Tanár, orvos, ügyvéd, közgazdász vagy „manager”, esetleg gyári munkás bárki lehet, édesanya viszont nem. Olyan nők persze mindig voltak, leginkább a középkorban, akik a hivatásukért lemondtak a családról, hogy teljes lényükkel átadhassák magukat annak, amit csinálnak. Őket hívják apácának. De őket nem az „önmegvalósítás”, a pénzszerzés vagy az érvényesülés motiválta, és csupán egy dolgot „akartak megmutatni”, a világnak: Krisztus szeretetét.”

tobias2 2012.09.14. 06:05:29

"ha teszel valamit, hét generációra előretekintve tedd" Hááát, ebből a szempontból bizony jól teszi a nő, ha egyet sem szül, mert az utódai csak rongálnák a természetet, melegítenék a Földet, netán még háborúznának és bűnöznének is. Fuj!

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.09.14. 06:20:22

megy az ükkmükkmükkmürükközés, a törzsi hőzöngés megint, türk-iráni tesós elvtársak? a magyar pornó világhírű, veregessük meg egymás vállát mi, magyarok, büszkén: megcsináltuk.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.09.14. 06:23:16

@-JzK-: a kapitalista rendszer a vágykeltő gagyitermékekkel, a majmoktól örökölt kasztrendszerével együtt egy komformistább egyentársadalmat feszít ránk, mint amit a legelvetemültebb komcsimelvtársak legmerészebb álmaikban elképzelni mertek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.14. 06:57:12

@-JzK-:
Tehát a nők nagy önhittségükben hagyják ott a családot és mennek dolgozni ?

...

És a közmunkás - nők ?

...

A kormány elvonja őket a - családjuktól és

- árkot takaríttat velük.

Elvből.
Hogy bevonja a nőket a munka világába.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.14. 07:41:27

A feminizmus egy káros, emberellenes ideológia. Ki kell dobni a szemétbe, s nem vizsgáltatni kell.

Kombi 2012.09.14. 07:55:48

"bízz a tudásban, mely a testedből fakad" Könyörgöm, azért egy kis szellemi és lelki kontrollt is had gyakorolhassunk.

Martian (törölt) 2012.09.14. 08:35:39

A feminizmusban sok esetben vicces, amikor patriarchális szemlélettel közelít a problémákhoz.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.09.14. 09:27:15

a szexizmus pont olyan paraszt, mint a rasszizmus. nem kell a noket istapolni, de gancsolni sem. hadd csinaljanak, amit akarnak. majd ok azt tudni fogjak.

rohadjmegARCgeci 2012.09.14. 09:53:51

A férfiak állandó uralkodási vágya, nő,természet,országok és népek felett,na az teszi tönkre a világot!
Szüljenek maguknak a faszik kőccöket azt jónapot!

Sadist 2012.09.14. 10:08:34

@Dr. Furia: Abba is gondolj bele, hogy a rohadt, szemét férfiak miért akarnak uralkodni természeten, népeken, hogy anyagi erőforrásokhoz jussanak. Nem a saját szórakoztatásuk miatt, hanem hogy a következő generációnak meglegyen az anyagi háttér.
Gondolom nem jurtában laksz a gyűjtögető pasiddal és nem is akarsz arra a szintre jutni.

Ringlósztár 2012.09.14. 10:11:28

@-JzK-:
Azt adták ki a KIM-ban, hogy kármentésül ezt a szöveget másold be minden a témával foglalkozó blogba?
Te vagy az zsírószáz?

Sadist 2012.09.14. 10:13:52

Az egész nemi egyenlőségi mozgalom ott baszta el, hogy a férfi és a nő soha nem lesz egyenlő, mert onnantól kezdve megszűnik a férfi és női nem és lesz egy nem nélküli homo sapiens. Egyenrangúak viszont lehetnek, csak sajna a kettőt összekeverik.

rohadjmegARCgeci 2012.09.14. 10:14:49

@Sadist: A lóf@szt!A pasik azért gyűjtögetnek és igáznak mindent és mindenkit,hogy szexuális élvezetekhez jussanak az anyagi javakon keresztül!
Ez a véres valóság.
Tojnak ők a családra meg egyebekre,nagy ívben!

Sadist 2012.09.14. 10:30:28

@Dr. Furia: :D Elég korlátolt a gondolkodásod :D
Arra gondoltál-e már, hogy szexuális élvezethez juttasd a férfiakat és gyereket szülj bármiféle anyagi ellenszolgáltatás kérése nélkül?
Tök jó világ lenne, a férfiak nem háborúznának, nem dolgoznának, nem hajtanák igába a természetet, mert ingyen megkapnák a szexet. Gyakorlatilag csak tenyészbikák lennének, a nők pedig szépen egymaguk működtetnék a társadalmat.
Mondanám, hogy olvass egy kicsit többet, szélesítsd a látóköröd, hogy ne csak egy-egy részletet, hanem a teljes képet is lásd, de tudom, hogy úgyis fölösleges, mert te már eldöntötted, hogy szerinted hogy működik a világ és nem lehet erről meggyőzni :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.14. 10:49:35

"A jelenben él, az elvont eszmék helyett a konkrétumokért, a dogmatika helyett a spiritualitásért lobog. "

Azért én itt érzek némi ellentmondást

veracity 2012.09.14. 10:49:39

Kósa biztos tudja, hogy min lépett túl a közvélemény. Általában az a közvélemény, amit annak szeretne ő maga tekinteni.

Ez szerintem csöppet sem igaz. A közvélemény nem az, amit a blogisták és más újságírók témaként a felszínen próbálnak tartani.

Átmeneti, rövid időre néha sikerül nekik tematizálni a közvéleményt. Azt hiszem, most ez nem megy nekik a női emancipációval kapcsolatban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.14. 10:50:25

@Dr. Furia: A francot.
Mert az asszonynak kell a nagyobb palota, nagyobb ország, több rabszolga :D:D:D:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.14. 10:51:32

"A vitákban nem a győzelmet tartja szem előtt, hanem a mindkét fél számára elfogadható kompromisszumot."
Már ahol ez ugye lehetséges, mert azért vannak egzakt tudományok is, meg tények.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.14. 10:52:49

Azért a 9 parancsolattal nagyrészt egyet lehet érteni, de ezek a nagy világvallásokban amúgy is kb. benne vannak. Mi ebben az új?

veracity 2012.09.14. 10:55:54

A felsorolt 9 pont tökéletesen semmit mondó, tőről metszett butaság és porhintés.

Csak egy példa:
bízz a tudásban, mely a testedből fakad

Micsoda marhaság ez? Az anyag és tudat kettősségét így akarná feloldani?
Milyen tudás az, ami a nő testéből fakad? A g pont ismerete élvezésnél?

Ha valaki, egy okos nő, filozófus szeretne lenni, mint Heller Ágnes, nem hinném, hogy a testéből fakadó tudásra kellene alapozni a jövőjét!

De az összes többi amolyan buzis baromság!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.09.14. 10:58:29

Nem értem azokat, akik ezen téma kapcsán/okán a feminizmusról beszélnek/kezdenek el beszélni...

Itt a családon belüli erőszakról lenne (szerintem, naivan, legalábbis) szó és nem a feminizmus vélt vagy valós érdemeiről, pusztításairól....

Nem az eszmékről kellene beszélni (keresztyén-konzerv. vs feminizmus, és mások), hanem a téníyekről, arról, hogy a legtöbb gyilkosságot, súlyos testi sértést NEM AZ UTCÁN, HANEM CSALÁDON BELÜL követik el.

és az erőviszonyok alapján és a
szociológiai tények alapján (ki jár kocsmába inni, mely neműek közt több az alkoholista, félkarú rablóba pénzt dobáló, stb) egyértelműen
nem a nők követik el ezen családon belüli erőszakok, gyilkosságok NAGY TÖBBSÉGÉT.

ritmikus csimpifon 2012.09.14. 10:58:41

Mindig is csodákoztam azon a sajátos logikán, hogy a nők egyrészt egyenrangúnak szeretnék magukat (amivel nincs is semmi baj), de közben meg önként és örömmel alakítják magukat mindennap szexuális objektummá, dekoratív biodíszletté.

A másik meg, hogy elvárják, hogy egy férfi legyen erőteljes, határozott, irányító típus: azaz egyszóval uralkodjék a nőn. Miért is kéne annak lennie, amikor egyenrangúak? Vagy akkor nem is egyenrangúak? Hogy is van ez?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.14. 11:03:38

@ritmikus csimpifon: Erre szoktam azt mondani, hogy "Nők."

Ők se tudják, mit akarnak.

Sadist 2012.09.14. 11:11:42

@szorokin: Na látod, pont ezért jön elő mindig a feminizmus, mint eltorzult eszme, mert ők is pontosan annyira leegyszerűsítik a kérdést, mint ahogy te most tetted és az egész átmegy férfigyűlöletbe. Ott van a statisztikában fekete-fehéren, hogy a férfiak többször bántanak nőt, agresszívebbek, alkoholisták, ésatöbbi, ésatöbbi, de a kérdés ennél sokkal összetettebb és szerteágazóbb. Mi van azokkal, akiket lelkileg terrorizálnak, nap mint nap megaláznak, mi van a gyerekek ellen irányuló erőszakkal, miért több az öngyilkosság a férfiak körében és még lehetne boncolgatni a témát naphosszat. A feminizmusnak az a bűne, hogy ad egy könnyen emészthető magyarázatot, mely szerint a férfiak rosszak, a nők áldozatok, aminek nem sok köze van a valósághoz, viszont nagyon alkalmas arra, hogy gyűlöletet és a két nem közötti ellenségeskedést szítson.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.09.14. 11:24:00

@Dr. Furia: "A pasik azért gyűjtögetnek és igáznak mindent és mindenkit,hogy szexuális élvezetekhez jussanak az anyagi javakon keresztül!
Ez a véres valóság." -- létezik egy olyan fogalom, melyet sex-drive nak neveznek, vagy egyszerűbben, itt egy másik:verseny, a kívánt nő megszerzéséért... -ezért sok mindenre képesek a férfiak, kitartóan küzdeni, ölni, háborúzni. Igen, kvázi egy "pináért" egy "mellért", egy kívánatos, megszerzendő nőstényét.
-> tehát ->
@Sadist:
Fel lehet fogni úgy az emberi civilizációt, azaz az alkotásaink összességét, hogy nőkért "követték el". /Mert nagy művészeink, tudósaink elsöprő többsége férfi, és azoknak kb 90-95%-a heteró/.

Amúgy (már, szinte) mindennek van evolúciós magyarázata.
Annak is, hogy a nőknek miért kellenek ilyen-olyan tulajdonságú
partnerek. És hogy mennyi az ára a szexnek.

legtömörebben:
Minden arra megy ki, hogy egy egészséges felnőtt/öneltartásra képes embert létesíts"ünk".
ennyi.

Hozzátenném:
kivételek vannak, emberekről beszélve kivétel nélkül.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.09.14. 11:28:58

@Sadist: "Mi van azokkal, akiket lelkileg terrorizálnak, nap mint nap megaláznak, mi van a gyerekek ellen irányuló erőszakkal, miért több az öngyilkosság a férfiak körében és még lehetne boncolgatni a témát naphosszat."...

a lényeg a lényeg én azt mondom, igenis külön cikkellyel kellene bűntetni kellene a családon belüli erőszakot, mégpedig szigorúan, legyen az elkövető akár férfi akár nő.

és a lelki terror kérdéséről:
Szerintem azt is bűntetni kellene, mi az hogy.
Konkrétan úgy tűnik a kormány elsinkófálta ezt, mert nem akarta...
ugyanúgy mint az abortusztabit sem.

Jobb nekünk az ostoba bornírt keresztyény-konzervatív képmutatás...
Meg a kaparás...

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.09.14. 11:31:51

"A vitákban nem a győzelmet tartja szem előtt, hanem a mindkét fél számára elfogadható kompromisszumot. Mivel maga is hátrányokat és megkülönböztetést szenved el, sorstársának érzi, akivel ugyanezt teszik. Elsősorban nem előír és lediktál, hanem megért, elfogad, éppen ezért rajong azokért a nőkért, akik az eddig leírt mintázatba nem igazán illenek. Hirdeti, hogy az Isten éppen annyira Atya, mint amennyire Anya is. Megihleti az anyaföld, amelyből az anyaméhhez hasonlóan élet fakad. Az elmúlás és a megújulás, a természet formáinak tobzódó nyüzsgése, valamint a csokoládétorta is."

Tetszik. Hasonlókat gondolok magam is. :-) Nő vagyok. :-D

Sadist 2012.09.14. 11:34:28

@ritmikus csimpifon: "A másik meg, hogy elvárják, hogy egy férfi legyen erőteljes, határozott, irányító típus: azaz egyszóval uralkodjék a nőn."

Nem csak azt várják el, hogy a nőn uralkodjon, hanem mindenkin. Aki erős, határozott, vezető, az magasabb társadalmi státuszt ér el. A nők pedig a győztesektől akarnak gyereket, nem a szürke Átlag Janiktól.
Ezen kívül egy határozott férfi leveszi a vállukról a döntés és egyben a felelősség terhét is. Az emberi agy döntéshelyzetben dolgozik legjobban, ezért szellemileg megterhelő, a felelősség vállalása pedig komoly érzelmi stresszel jár, mert mindig ott van a bizonytalanság, hogy mi lenne, ha máshogy döntött volna. Nem véletlenül vannak a legnagyobb és legsikeresebb cégek élén férfiak.

Sadist 2012.09.14. 11:43:30

@szorokin: "Fel lehet fogni úgy az emberi civilizációt, azaz az alkotásaink összességét, hogy nőkért "követték el". /Mert nagy művészeink, tudósaink elsöprő többsége férfi, és azoknak kb 90-95%-a heteró/."

Én ezt pontosan tudom :) A férfiak ősidők óta mindent azért csináltak, hogy a nők számára vonzóbbak legyenek. Ha a nőknek teljesen mindegy volna, hogy kitől lesz gyerekük, alacsonytól, magastól, izmostól, soványtól, jóképűtől, rondától, gazdagtól, szegénytől, akkor soha nem alakult volna ki versenyhelyzet.

Kósa Balázs · http://elmondo.blog.hu 2012.09.14. 12:00:15

helló, csak nagyon röviden, mert ugye van olyan, amikor dolgozni is kell...

a feminizmus egy elég szerteágazó és sokszínű mozgalom. tapasztalatom szerint egy jelentős része egyáltalán nem családellenes vagy gyereknevelés ellenes, sőt tisztában van azzal, hogy a talán a legtöbb nő családanyaként teljesedhet ki igazán. ugyanakkor az ellen felemeli a szavát, ha valaki ezt akarja "a nomális életútnak" beállítani a többi kárára.

az amit teszel, hét generációra előretekintve tedd, az egy indián közmondás, és elsősorban a föld, természet kihasználása ellen emeli fel a szavát...

a bízz a tudásban, amit a testedből fakad, az pedig a test visszajelzésein túl az ösztönökre és a tudatalattira is vonatkozik. testi tudásnak lehet példája az, hogy a nők sokkal hamarabb fordulnak orvoshoz, ha problémájuk van, mint a férfiak, mi hajlamosabbak vagyunk elhanyagolni magunkat. ez az egyik oka annak egyébként, hogy a nők tovább élnek. az ösztönök és a tudatalatti világát pedig úgy (is) értem, hogy én már elég sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy egy lány el akart mondani nekem valamit, de nem tudta jól kifejezni, sejtései voltak megérzései, de egyáltalán nem tűnt logikusnak vagy igazolhatónak, amit mond, amire rá is mutattam azonmód, és el is hallgatott egy idő múlva, mert belátta hogy igazam van. utóbb meg én láttam be hogy hiába tudtam ott "legyőzni" azt a lányt a logikus, okos érvelésemmel, tulajdonképpen valami olyasmit akart elmondani, olyasmit sejtett meg, ami utóbb messzemenőkig valódinak bizonyult. szóval ez a tanács vmi olyasmiről szól hogy a testből fakadó tudás, amelyre az imént adtam néhány példát, ér annyit, mint a logikus, okos érvelés, ugyanakkor a társadalmunk nagyon sok helyzetben az utóbbi díjazza, sőt maguk a nők is, és emiatt az úgynevezett okos férfiak társaságában butának érzik magukat. itt most arról van szó hogy nem kell, mert ők meg olyan más tudásnak vannak a birtokában, ahol az okos férfi szorul rájuk inkább..

végül pedig nem gondolom, hogy a nemek közötti minden különbség végsősoron a társadalmi nevelés eredménye. aki egy kicsit vájt fülűbb, az a cikkből is látja ezt azonnal. sztem van az előbbi véleményben némi igazság, de az emberben pl egész biztosan működk egy jócsomó biológiai program is, melyek közül számos biztosan különböző a nőknél és férfiaknál, illetve a másik nemnél nincs párja..

macskaságos (törölt) 2012.09.14. 12:14:01

Jól jellemzi a sötét középkori mocsár-gondolkodást pár "férfi" hozzászóló megnyilvánulása.

macskaságos (törölt) 2012.09.14. 12:15:22

Colt Te is csak egy sunnyogó majom vagy, néha óbégatsz a barátnődről, aztán meg itt vered magad máccsósan, keményen...Neki is előadnád ezeket?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.14. 12:19:16

@macskaságos: Talán ha nem egy friss regisztráció lennél, akkor még oda is figyelnék a nyivákolásodra. Avagy legalább a "válaszol" gombot találnád meg, hogy esetleg tudjam, mire mondtad ezt.
Különben igen, neki is szoktam mondani, hogy "nők" (ha erre gondolsz). Megfelelő esetben, amikor nagyonnőként viselkedik, mert sokszor nem tudja, mit akar.
A különbség csak annyi közte, és közted, hogy te láthatólag még nem hallottál az irónia fogalmáról.

bozon 2012.09.14. 12:27:30

Mi az, hogy "az élet kioltásához nagy óvatossággal közelíts"?! Az eredetileg úgy volt, hogy "Ne ölj!". Nem volt elkenve.

Ez a mondat az egész mondanivalóra sötét árnyékot vet. Akkor már írhattak volna olyat is, hogy "Más tulajdonához nagy óvatossággal közelíts!" meg "Embertársadat nagy óvatossággal gyűlöld!" -- mindezt persze a nőknek címezve, hogy jól lejárassák az alapmondanivalót.

Honnan jutott a nagyokos Carol eszébe, hogy pont ezt a parancsolatot megpuhítsa a nők számára? Miért? Ezt így hogy?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.09.14. 12:48:17

Elképesztően terjengős írás. Borzasztó.

Ken Adams79 2012.09.14. 12:48:35

Sziasztok!

Az, hogy az embereket "szinglinek" nevelik a "médiák", és mintha az lenne a jópélda, ha valaki egyedül él, az gondolom 1 dologra vezethető vissza:
2 ember (külön-külön) többet fogyaszt, mint együtt.

Mondjuk a "vérfeministák" többségéről (legalábbis, akik a tv-ben is szerepelnek, és az "arcukat adják" az egészhez) el lehet mondani, hogy leszboszi és/vagy még bottal sem nagyon...

A családon belüli erőszakról, meg annyit, hogy :
"Magyarországon bár több nő, mint férfi hal meg a partnerkapcsolatokon belül elkövetett gyilkosságok áldozataként, a családon belüli erőszak áldozatainak többsége férfi. ....."
Mondjuk ez wikipedia... szóval...

Attól függetlenül, rosszkor mondott, rosszat szegény képviselő úr. (Vagy rosszul fejezte ki magát)

Ha jól tudom, Norvégiában most dolgoznak a nyelv újításán, hogy a férfi és női nem közötti különbséget ne lehessen megállapítani...

manager2008 2012.09.14. 13:05:49

Uraim, fogadjuk el hogy győztek a nők. Ezért a legyőzött férfiak ne vegyék el őket feleségül, és az élettársi kapcsolatot is dokumentáltan szakítsák meg félévente. Aztán ha a nő nem bír magával akkor szabadon elvonulhat ahová csak akar. Ha nem jön be meccs közben a sör akkor két nap távozásra kell ítélni a leányzót és pont. Verni felesleges, illetve csak akkor ha ezt szerződésben rögzítik hogy foltok nélkül szabad a verés, önként bevállalva a nő által . A gyermekek költségei úgyis közösek, minek ez az egész cirkusz. Ha van olyan lúzer aki ezek után házasodik az megszívta és pont. Kirekesztette magát az igazi férfiak klubjából, ő már nem számít férfinak. Láss csodát, a nők igenis szeretik ha kemény a férfi (aki nem, az kiesett a játékból, keressen magának egy nőies férfit). Érdekes hogy ha a nő elérte amit akar és ő a főnök, akkor dobja a férfit titokban és keres magának egy olyan fickót ahol védelmet remél és önként hajtja járomba a csinos kis fejecskéjét. Egyszer viccből feltettem egy igen kemény nővel bánó program szöveget a netre, és sorban jelentkeztek a komoly egyetemet végző vagy végzett leányzók hogy kellene nekik egy ilyen műsor. Kérdeztem hogy miért? A válasz az hogy unják a sok nyálas kéregető férfinek látszó tárgyat.

Realista Polgár 2012.09.14. 13:08:57

@Dr. Furia:
Arra gondoltál már, ha szüleid így gondolkodtak volna, akkor Te most nem nyilváníthatnál véleményt?

Realista Polgár 2012.09.14. 13:09:30

@Dr. Furia:
Arra gondoltál már, ha szüleid így gondolkodtak volna, akkor Te most nem nyilváníthatnál véleményt?

S=klogW 2012.09.14. 13:15:37

"toldozd és foltozd a hálózatot"

melyiket?

a jakobinust
a szabadkőművest
a bolsilibsit
a moszadot
a cia-t
?

S=klogW 2012.09.14. 13:27:29

ez az "Istennő mozgalom" elnevezés és kapcsolódó szóhasználati stílus mennyire passzol a kereszténységhez?

röhej ez az egész neoproti kóceráj :)
messze vagytok Jézustól és Atyjától mint Makó lovag Jeruzsálemtől:

sokkal inkább Yerushalayimhoz vagytok közel -
persze a neoprot az usában (ahonnan szétfröcsög a világra) mindig is cionista volt

S=klogW 2012.09.14. 13:31:14

@S=klogW:

esetleg ez a jól szerkesztett nevű Carol Christ (mint itthon a székely lófő felmenő nélküli keresztnév családnevűek)

nem akarja előtúrni Lilitet? :)

neoteny · http://word.blog.hu 2012.09.16. 05:27:13

@veracity:

"Csak egy példa:
bízz a tudásban, mely a testedből fakad

Micsoda marhaság ez? Az anyag és tudat kettősségét így akarná feloldani?"

A témához igen érdekes módon járul hozzá Antonio R. Damasio (és társai) "somatic marker" hipotézise; nézz utána ha van rá lehetőséged.

_andris 2012.09.16. 21:23:29

lehet hogy ez az ezotrikus maszlag a helyes szemlélet, de akkor ez nem keresztény blog.

Zors 2012.09.18. 08:12:00

Mr Kósa, ez egy jó cikk, nem ezoterikus maszlag, vagy A Helyes Szemlélet: Ön gondolatot ébreszt, nyitogatja a szemeket, szélesíti a látókört, értékeli a gondolkodást, legyen az istennő mozgalom (ööö, persze kissé impozáns név), nem zárkózik el a New Age aktivistájától vagy az ateistától, ha védi és szereti a nőt.

gondoltam, ideírom a következőt:

az úgy volt, hogy nem szerettem, hogy nő vagyok: túl sok érzelem, túl sok csalódás, pont az kell, ami nem jön, vagy nagyon lassan jön. bárcsak ne lennének érzelmeim, milyen jól tudnám élni az életemet. és ne lenne az a furcsa, impulzív észjárásom, az az igazi, női, csavaros, amikor tényleg nem tudom, hogy mit akarok, meeert www.youtube.com/watch?v=86mcFm2-rxE :)

A Férfiakban Általában nem csalódtam. találkoztam sok olyan fiúval, aki nemcsak az orráig vaaaagy a nők melléig látott, hanem Istent kereste, utána a nőt.

ami engem megmentett (mert sokat kínlódva sokat gondolkodtam és utána akartam járni ennek a bonyodalomnak magamban) --- Isten azért engedi, hogy a nő majd' belehaljon a férfi hiányába, hogy meg tudja menteni őt. Ilyenkor Hozzá fordulunk, és nem veszünk el. (szabadidézet a Captivating c. könyvből.)

ajánlom a Captivating c. könyvet (John and Stasi Eldridge) - férfiaknak egy kis utazáshoz a női pszichébe, és nőknek, mert Isten nélkül sokat kínlódunk a kapcsolatainkban, és igazából semmi fizikálisan megfogható-megtapogatható-megszeretgethető-megehető nem tudja betölteni azt a vágyat, ami ott motoz bennünk belül, csak az Alkotónk.

ó, és akkor szerintem a helyünkre kerülünk, nem teperünk, nem uralkodunk, hanem szeretünk, és mindehhez van Forrásunk, nem a férfiakat vagy a munkahelyünket vagy egymást nyúzzuk a kiteljesedésért. és ha elérkezik az idő, szívesen szülünk gyerekeket, és azt is úgy, hogy nem ők lesznek az életünk értelme, a boldogságunk forrása. jók leszünk a társadalomban így, ígérem. :)

szellő_lány 2013.01.17. 11:50:54

@Zors: Engem is ez mentett meg!! :) Amikor megértettem, hogy ezt a mély vágyat ami bennem él csak az Isten tudja betölteni akkor helyre kerültek bennem a dolgok. Azóta béke van bennem. Tudok szeretni és nem csak ragaszkodni. Szívesen szültem és nem ő az életem értelme, mint ahogy a férjem sem, vagy a munkám sem.
süti beállítások módosítása