El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

  • SzitaKötő: gnlszinfolt.blog.hu/2017/10/22/mi_tortenne_ha_nem_tanulnank_meg_kezzel_irni (2017.10.23. 14:31) Írjam pennával?
  • KenceFince: @KenceFince: Az indok persze nem megcsalas miatti kiatkozas ma mar egy hazassagi bontoperben. De ... (2015.10.24. 07:10) Van-e nőgyűlölet Magyarországon?
  • KenceFince: @KenceFince: Elobbiek olyanok, mint a rossz hazassagban elo, kizsakmanyolt ferfiak, akik erzik a ... (2015.10.24. 07:09) Van-e nőgyűlölet Magyarországon?
  • KenceFince: Egy komment a netről, elhatárolódok :) “A no nem azert tartja rabszolgasorban a ferfit es szipoly... (2015.10.24. 07:08) Van-e nőgyűlölet Magyarországon?
  • zelmondo: index.hu/tudomany/2015/09/08/iras_keziras_folyoiras_oktatas/ (2015.09.09. 13:29) Írjam pennával?
  • Utolsó 20

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2006.11.27. 09:38 ficus

Sörártámogatás

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerda esti ülésén megtagadta az ingyensör mérésére vonatkozó népszavazási kezdeményezés hitelesítését. "Egyetért-e azzal, hogy vendéglátó üzletek vendégeinek a sörért ne kelljen fizetniük?" - áll egy magánszemély, K. Károly által benyújtott kérdőíven.

Az OVB egyhangúlag meghozott határozatában azzal indokolta a hitelesítés megtagadását, hogy a kezdeményezés hatályos nemzetközi szerződéseket, valamint az alkotmányt is sérti. A testület tagjai szerint a kérdés piactorzító felvetés, és a piacgazdasággal is ellentétes. Az indítvány elérhetetlen célra irányul, ez egy lehetetlenség, mondta Ivancsics Imre.

K. Károly arra is választ akart kapni, a választók egyetértenek-e azzal, hogy minden vendéglátó üzlet állami vagy önkormányzati tulajdonban legyen, azokban ne kelljen belépődíjat fizetni, valamint sört csak kocsmákban lehessen árusítani. Az OVB hasonló okok miatt ugyancsak megtagadta e három kérdőív hitelesítését. (forrás: Index.hu)

Eddig az Index minapi híre. Jó a vicc, klasszikus pesti humor. Még az sem ront az értékén, hogy mintha K. Károly performansza alá maga K. "Brumi" Gábor és bandája nyomatná a basszust.

Viszont nekünk lenne egy komoly felvetésünk. Ha már ingyen sörről nem lehet szó, miért ne vezethetnénk be sörártámogatási rendszert?. Ésszerű kompromisszum, a vadkapitalizmus és az állami gondoskodás híveinek is elfogadható. Csupán meg kell szabni a kedvezményes sörárra jogosultak körét.

Jogosultságot jelenthetne például:

- a túlzott munkahelyi stressz

- a zűrös otthoni légkör

- a napi 8 órás fizikai munkavégzés

Jogászok, hogy lehetne ezt javaslatformába önteni?


Szólj hozzá!

Címkék: politika vicc sörártámogatás


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr72153598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.