El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

  • SzitaKötő: gnlszinfolt.blog.hu/2017/10/22/mi_tortenne_ha_nem_tanulnank_meg_kezzel_irni (2017.10.23. 14:31) Írjam pennával?
  • KenceFince: @KenceFince: Az indok persze nem megcsalas miatti kiatkozas ma mar egy hazassagi bontoperben. De ... (2015.10.24. 07:10) Van-e nőgyűlölet Magyarországon?
  • KenceFince: @KenceFince: Elobbiek olyanok, mint a rossz hazassagban elo, kizsakmanyolt ferfiak, akik erzik a ... (2015.10.24. 07:09) Van-e nőgyűlölet Magyarországon?
  • KenceFince: Egy komment a netről, elhatárolódok :) “A no nem azert tartja rabszolgasorban a ferfit es szipoly... (2015.10.24. 07:08) Van-e nőgyűlölet Magyarországon?
  • zelmondo: index.hu/tudomany/2015/09/08/iras_keziras_folyoiras_oktatas/ (2015.09.09. 13:29) Írjam pennával?
  • Utolsó 20

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2007.04.02. 12:07 Éhezőművész

Vihar a csokoládé-Jézus körül

A ruha lemaradt róla, a tiltakozások pedig özönlöttek. Úgy tűnik, a hatásukra kikerül az ember nagyságú, közel száz kilós tejcsokoládé Jézus-szobor a New York-i galériából.


"Az egyik legszörnyűbb támadás a keresztény jóérzés ellen, amit valaha elkövettek" - mondta az egyik amerikai katolikus vezető.

A Biblia szerint a katonák Jézus ruhájára sorsot vetettek, ezért meztelen az egyébként "Édes Uram" nevet viselő szobor is - védekeztek a szobor-pártiak. Dávid szobra ellen is csak ritkán hőzöngenek. Ráadásul a mű egyfajta irónikus tiltakozásként is értelmezhető a nyuszis, csokitojásos húsvét ellen. (
Az alkotó Cosimo Cavallaro egyébként alapjáraton is ételekből alkot.)


Szeretem a radikális keresztényeket, a dél-amerikai szocialistákat, a környezetvédőket, sőt a józanabb, a döntés komplexitását is értő abortusz-ellenes aktivistákat is. Viszont tiltakozom egy olyan Isten képe ellen, akit vallásos embereknek kell folyton megvédenie felháborodott e-maileket küldözgetve. Mert tényleg minden hétre jut egy hasonló, kabaréra emlékeztető történet. Az egész fárasztó, és egy ilyen Isten tényleg gyenge, sőt talán csokoládéból van.

Link

A szobor alkotójának honlapja


Szólj hozzá!

Címkék: jézus művészet ízlésrendőrség blaszfém


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr89153759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.