El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2007.09.06. 18:07 El Mondo

El Mondo credo

Különbség van az északi és a déli népek között. Az észak hidegebb, racionálisabb, mulatságában is formakövető; a dél szertelenebb, forróbb érzelmű és misztikusabb. Spanyolországban arra használták fel az Újvilágból érkező kincseket, hogy arannyal vonják be a szentek szobrait, Anglia fele annyi pénzből világbirodalmat épített. Az észak olyan, mint a sör, a dél, mint a vér, az észak fehér, a dél vörös, az észak vegytiszta, a dél keverék.

El Mondo, olasz-spanyol keverékszó, ennek minden következményével. Jelentése: a világ.

(Az önmeghatározás további részletein egyelőre melózik még a társaság.)

A blogunkkal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várjuk.


komment


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr69159013
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása