El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2010.02.11. 13:31 Maren Maris

Spanyol inkvizíció

Egy index-teszt másik margójára

Szeretem, hogyha kérdeznek. Mivel megfelelési kényszerem van, főleg azt szeretem, ha olyasmiről kérdeznek, amire jó válaszokat tudok adni. Jól ismert terület: biztonságos. Jól ismert, ritka terület: extra elkápráztatási potenciál. Önmagamra vonatkozó kérdések: veszélyes terület, benyomás-romboló potenciál.

 

Ezzel a kényszerrel tehát nekem még egy névtelen-arctalan (Hisz-e ön abban, hogy Isten szeme mindent lát?) online teszt is könnyen válik kálváriává. Elég csak elképzelnem, hogy a kérdések összeállítója és értékelője minek tartana engem a válaszaim alapján.

Ahogy elolvastam a teszt bevezetőjét, a hitet a bizonyítékok pótlásával azonosító rész után az futott át az agyamon: ha itt bármelyik kérdés mellett hitet teszek, az olyan lesz, mintha az Ön hülye? kérdésre egy tömör igennel felelnék.

Persze nem erről van szó, távolról sem. De egy általam lényegesnek tartott kérdésre nem szeretek pontatlanul válaszolni, annál már csak az lenne rosszabb, ha a kérdést válasz nélkül hagynám. Ezért aztán megválaszolom, kompromisszumokat keresve a hitem és a válaszok között. Nem nagy dolog. Alig kellemetlenebb, mintha egy kényelmes fotelban üldögélnék délelőtt, és közben három spanyol bíboros kiabálna velem.

ezt gondolja ugyanerről Amondó


1 komment

Címkék: index teszt spanyol inkvizíció credo


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr431739596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dirmix 2010.03.22. 15:39:07

Ezek a tesztek amúgy is nagyon silányak, de ez a teszt különösen gyatrán feltett kérdéseket tartalmazott. Kár volt rá válaszolni.
süti beállítások módosítása