El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2006.11.15. 09:36 ficus

Az Úr konditerme - Heti vagynemtom

Lord’s Gym, szabadon fordítva az „Úr konditerme” a neve az újszerű vállalkozásnak, mely a keresztény lelkigondozás és a testépítés ötvözésével hódít (hol máshol, mint) Amerikában.


Az alapötlet Doug Bird, egy Roseville nevű kisváros lelkipásztorának fejéből pattant ki, aki úgy látta, a környéken égető szükség van olyan helyre, ahol a fiatalok tisztességet, küzdeni akarást, pozitív hozzáállást tanulhatnak. Mindezt súlyemelés, kosarazás, karatézés, valamint építő beszélgetések segítségével.

A lelkész álma valóra vált, és ma már Amerika-szerte, sőt, hamarosan talán világszerte sorra létesülnek a franchise rendszerben működő Lord’s Gym edzőtermek.

Ha valakinek az ötlet első hallásra bizarr, annak érdemes tanulmányoznia az edzőterem-lánc honlapját, és bőséges bibliai magyarázatot talál a test és lélek egymásra hatását szem előtt tartó, ma amúgy is népszerű holisztikus szemléletű edzéstervekre.

Nem szabad szó nélkül hagyni viszont az üzletlánc logóját. A fekvőtámaszozó, keresztet viselő, kigyúrt Jézus kép valami egészen különleges, európai ember számára nehezen megragadható ízlésvilágot képvisel. Agyunk kevésbé diplomatikus féltekéjén a blaszfémikus, a hátborzongató, és az elképesztő jelzők cikáztak át.


A plasztikus képi ábrázolás kábé ennyit mond: szerintünk Jézus még a Rockynál is erősebb. Ezt az amúgy egyszerűségében is fajsúlyos üzenetet talán egy kicsit frappánsabban is meg lehetett volna jeleníteni. Vagynemtom.

www.lordsgym.org


1 komment

Címkék: amerika konditerem keresztények heti vagynemtom


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr44153595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BOGDÁN LÁSZLÓ 2008.04.14. 21:20:17

Nagyon helyes el kélne magyaroszágon
is efféle téma :) Jót tenne a keresztyén fiatalok ön értékelésében és lekileg is meg erösiti a gyurmázás:) üdv
süti beállítások módosítása