El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2007.01.13. 10:54 Éhezőművész

A tökéletes trükk és Van Damme realizmusa

Sokan lelkesen keresték a követhető etikai mintát a most bemutatott - egyébként zseniális - Tökéletes trükk c. filmben. Nem nagyon juthattak sokra: az egyik főszereplőnek talán a szemet-szemért elv következetes véghezvitelét, a másiknak némi család-szeretetet lehet a javára…


4 komment

Címkék: film etika izomagy


2007.01.12. 10:52 ficus

Meztelen rózsák - Heti vagynemtom

Some people are like roses, you strip them of their petals to find nothing. Egyesek olyanok, mint egy rózsa, ha letéped a szirmait, semmi nem marad. Amerikában mindig minden olyan furcsa fénybe kerül. Ha az ember ilyen, vagy olyan, akkor nagyon ilyen, vagy olyan. Ha vicces vagy, ezt…


Szólj hozzá!

Címkék: amerika heti vagynemtom


süti beállítások módosítása