El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2007.02.23. 11:19 Éhezőművész

A kommunista-keresztény Kína kérdései II.

Itt van tehát Kína. Kommunistának nem igazán kommunista, elvégre a kapitalizmus szelleme erősen meglegyintette már, de azért a kulturális élet, a valláspolitika, és a külügy mégiscsak eléggé kommunista. És ott vannak a keresztények, akik viszont amolyan…


Szólj hozzá!

Címkék: kommunizmus baloldal kina keresztények


2007.02.20. 11:16 Éhezőművész

A kommunista-keresztény Kína kérdései

A Kínai Kommunista Párt legfelsőbb köreiben nemrég többen lebuktak keresztény hitükkel - a Baodingi káderképzőben például egy rohamosztag leleplezett le egy 40 fős bibliatanulmányozó csoportot. Az Állami Vallásügyi Hivatal szerint a keresztények száma elérte a 130 milliót,…


1 komment

Címkék: kína kommunizmus baloldal keresztények


süti beállítások módosítása