El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2008.02.19. 21:45 contumax

Heti..öö.. havi demagóg

Az alábbi kisfilm önkéntelen mozdulatsor végterméke.

De magóg.

De jól esett.

De...


14 komment

Címkék: marketing politika hetidemagóg


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr25346331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mattheo Guilleaume 2008.02.20. 18:33:13

Ezt te csináltad Contumax, vagy csak letöltötted? Jó.

Mondjuk speciel sztem a tandíj bevezetése jó dolog, és hát a vizitdíjnál is ingadozik az ember, ha az érintett témakört csak aktuálisan megválaszolandó kérdésekre szűkítjük...

Dada 2008.02.20. 21:36:05

Igen, de ez művészi performanszként is értelmezhető aktus, nem?

x 2008.02.20. 22:54:15

sot, napjaink emberenek az az erzese, hogy a politika sem tobb nemi aktusnal

Éhezőm. 2008.02.21. 08:57:46

Egyébként érdekes ez az egész máglya dolog. A szóban (illetve kandallón) forgó kiadvány, vagy legalábbis a kormány által kiadott (ez ugye az mszps a képen) az ilyenkor itthon megszokott kiadványoknál jobb, értelmesebb. Propagandakiadvány, de a jobb fajtából. Viszont úgy tűnik, hogy teljesen mindegy már a kiadvány, a kormány erkölcsileg annyira mélyre került. Az aktuális Kóka-botrány például ugyan párt-belügy, de valahol pontosan ugyanilyen: bár az nagyon szimpatikus például, ahogyan Kóka végre a közigazgatás kádári-kafkai berkeit megpróbálná végre - pl. teljesítményalapú bérezéssel - felszámolni, de úgy tűnik, maga az ember, a párt még az átlagos magyar szintnél is mélyebben van...ilyenkor jön alapvetően vitára nyitott embereknél a kandalló, nemde?

Contumax 2008.02.21. 10:06:47

A filmet én készítettem. Nem nagy szám, de magam is vegyes érzelmekkel viseltetek iránta.

A háziorvosom különleges figura. A feleségével látja el a betegeket. Mindig hosszan elbeszélget velünk, valóban odafigyel ránk. Megkérdeztem, mint szavazzak? Azt mondta, őszinte lesz, nekik nagyon sokat jelent ez a vizitdíj. Aztán elhatároztam, hogy akkor értelmes ember módjára, átgondoltan teszem le voksomat, az orvosom tanácsát megfogadva. Hisz őróla van szó.

Aztán otthon befűtöttem a mágját. Nem hiszem, hogy az orvosomért képes leszek szavazni. Érzelmileg ez már sok. Úgy érzem, 2007 megfosztott egy ilyen légies, szabad és átgondolt döntés lehetőségétől.

Lehet, hogy beváltom a józan észt egy pofonra. Egy pofonra, ami az arcátlanokat éri. Vagy nem éri..

Nekem ezt a vívódást jelenti ez a film.

tábornok 2008.02.21. 15:23:39

sehogyan sem tudom beillesztenni ezt a videót az el mondo eddigi bejegyzései közé. A "demagóg..stb" komment csak alibinek tűnik, igazából már annyira említesre sem méltó és semmitmondó, hogy kénytelen voltam ideposztolni. Szeretettel (de tényleg) várom a (nyomott sajtó híján beígért) mennyiséget és színvonalat, jó munkát!

x 2008.02.21. 23:58:12

tábornok,

Szerintem ez itt az El Mondo blog, a nyomtatott és/vagy online El Mondo kis öccse, vagy akármilye... Szerintem szereti az El Mondot. Van hozzá köze, de attól kicsit lazább... bár elvégre az is lehet laza... akkor attól talán abban különbözik/kölönözhet, hogy személyesebb/közvetlenebb (?) Itt szerintem a szerzők jobban megmutathatják, hogy ők is emberből vannak.

Na ennek csak az elejét olvastam el, de talán ebből is látható, hogy egy blog mégsem ugyanaz, mint pl. egy El Mondo (szerkesztőséggel meg mindennel):
hu.wikipedia.org/wiki/Blog

Természetesen fontos lehet stratégiailag ez a blog az El Mondo jövőjét illetően - pl. dinamikusabban változhat és ebből fakadóan gyorsabban is reagálhat eseményekre (ha mondjuk Jézus visszajön, akkor a blogon erről hamarabb olvashatsz majd, mint az El Mondo-ban :-))

Akárhogy is nézem a blognak egyszerűbb hozzászólásra bírnia az emebereket, mint az El Mondo fórumának.

Ok, most lehet azt mondani, hogy épp ezért legyen ultra-igényes, meg színvonalas stb. De hát mi az, hogy színvonal? Legyenek rajta 200 oldalas teológiai tanulmányok? Vagy legyen emberi, esendő; hogy azok, akik ide betévednek láthassák, nem egy elefántcsont toronyba lépnek be (ahol szemüveges, kockafejű, elfeküdt hajú absztrakt alakok próbálják meg leképezni a valóságot az ő fogalmaik szintjére), hanem egy egyszerű előszobába, ahonnan egy egyszerű ajtó nyílik a konyha melletti rövid folyosóról egyenesen az El Mondo dolgozó szobájába... A gyenge fényű asztali lámpa fénye pedig sejtelmesen vetül az íróasztalon mérnöki precizítással egymásra pakolt El Mondo archívumra... :-)

Na, de erre majd biztos mondanak valami jobban érthetőbbet az itteni "hivatalos közegek". Én csak fantáziáltam egy kicsit. Ha csak három kívánságom lenne Dévényi Tibi bácsinál, akkor az El Mondo blog, El Mondo, MEKDSZ hármasra szavaznék :-) - mert tudnám, hogy Mel Gibsonnak úgysem fogja átadni a forgatókönyv tippemet... :-)

katkadu 2008.02.23. 12:08:14

Az, hogy egy ilyen egyszerű, semmit nem magyarázó formában "rávilágít" egy problémára, ami sokunkat érdekel és aktuális, szerintem jó.
Persze sokat lehetne írni, meg lehetne próbálni kitalálni, mi a helyes válasz. Még inkább, hogy mi lett volna a helyes kérdés. De ez így politikailag talán függetlenebb, és emberibb. Nem megmondós, de elmesélős. Számomra pl. elmeséli azt, amit orvostanhallgatóként érzek. Ha most kezdenék, talán nem tudnám elvégezni az egyetemet tandíjjal. Mégis elvben egyetértek a nem teljes ingyenességgel. Hogy utálom a vizitdíj adminisztrációját, a vele járó frusztrációt, de értem a finanszírozási problémákat. Hogy legszívesebben nem szavaznék, hanem hosszú mondatokat írnék.

matethesz 2008.02.23. 22:17:41

A hegyi beszédben azt olvassuk, hogy "aki azt mondja a másiknak, hogy ostoba, az méltó a gyehenna tüzére". A kampányfüzet tehát a helyére került.

A kisfilm egy életérzés: a hülyének nézett ember tehetetlen pótcselekvése. Nem demagógia, hanem az önbecsülés józan reflexe.

Március 9-én kiderül, hányan éreznek hasonlóan. A környezetemben nagyon sokan. Hála Istennek. Különben azt hinném, tényleg mindenki meghülyült. Vagy csak én...

tábornok 2008.02.24. 21:34:53

X: teljesen világos, hogy ez A Blog, azért használtam a "bejegyzés" kifejezést. A blogra utaltam a kritikámmal,nem a cikkekre, azt hiszem, ezek nem is hozzáférhetőek az El MOndo oldalán.

Szeretem ezt a blogot: vannak számomra érdekes és kevésbé érdekes bejegyzések, nincs ezzel baj; mindezek tükrében írtam, amit írtam.

Az, hogy a szerzők is emberből vannak, pompásan átjön a nyomtatott verzióból. Nem gondolom, hogy a blog szerepe volna ezt jobban hangsúlyozni: nem is teszi. Mindkettő úgy jó, ahogy van. Vagyis már csak a blog.

Az utolsó mondatomat nem a bejegyzésre utalóan, bár annak hatására írtam.

Teljesen egyetértek (és akkor most ez egy eufémizmus) a szóróanyag tűzrehajításával: bevallom, és el se olvastam, úgy téptem szét és dobtam a kukába: nem voltam kíváncsi rá, és szerettem volna megőrizni éppen akkori lelki nyugalmamat (azaz nem akartam teljesen felidegesíteni magam).

Igazából nekem nem okoz gondot, ha nem értitek a problémámat a videó itteni publikálásával kapcsolatban, de be kellett, hogy kommenteljek - inkább építő, mint fikázó célzattal.

x 2008.02.25. 23:01:41

tábornok,

OK. Azt hiszem igazad van. Bár engem még mindig kétségek gyötörnek, mivel jelenleg nincs bennem egy mérce, amihez mérhetném az El Mondo-t ill. annak színvonalát. Sok mindentől megcsömörlöttem, elfáradtam, elfásultam és én már annak is örülök, ha valami egy kicsit más, mint ami a hétköznapokban ömlik rám (most nem csak a politikára gondolok, hanem csak egyszerű hétköznapi történésekre az életemben). Ez a hozzászólásom, amúgy lehet, hogy már inkább csak rólam szól... Szóval érdekes volt megtapasztalnom, hogy pl. Mattheo Guilleaume írásait szívesebben olvasom, mint régebben - akkor nem is bírtam őket. Most meg néha előszedem azokat is... Hogy miért? Még nem mélyedtem el ebben a kérdésben. Talán nem is fogok.

Néha a patak csobogásra vágyok... néha a tó mozdulatlan tükrére...

(Megj.: szerintem a színvonalas cikkeket az El Mondora ígérték, nem pedig a blogra... de tök mindegy... jogos lehet elvárni a színvonalat egyiktől is; másiktól is...

jogos? elvárni?)

éhezőműv. 2008.02.28. 13:18:21

Kedves X! Abban bízunk, hogy a print lappal kapcsolatos egyéb teendők (terjesztés, tördelés, nyomtatás, számlázás ésatöbbi) leépülésével hosszú távon több kapacitásunk marad a cikkekre. Így talán tényleg emelkedhet a színvonal..ezen leszünk. A blog pedig továbbra is inkább a könnyed, rövid, inkább csak egy-egy pillanatképet adó apróságok vagy elszálltabb gondolatok fóruma lesz, egyfajta előétel (vagy desszert?), miközben a fajsúlyosabb írások az online újságban lesznek...a munka folyik...

Maestro 2008.02.29. 14:22:42

www.igenhir.hu?cikk=1171405349

kísérteties hasonlóság... már ami a videót illeti...

x 2008.03.04. 12:03:05

éhezőműv.

Eddig én is így gondoltam a blog és az El Mondo kapcsolatára, csak aztán tábornok megzavart :-)

Sok sikert a folyamatban lévő munkákhoz és várom (nem türelmetlenül) az olvasnivalót a blogon és az online El Mondo-ban egyaránt!
süti beállítások módosítása