El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2012.04.17. 09:30 Nancy Beckett

Van-e nőgyűlölet Magyarországon?

Elég jól el lehet úgy éldegélni e kies honban, hogy még csak nem is találkozik az ember fia/lánya ilyesmivel. Sőt, a nők úgynevezett hátrányos helyzetét sem kell feltétlen észrevenni. Eddigi egyik munkahelyemen sem kerestem kevesebbet, mint férfikollégáim (bár a rádióban épp a napokban hallottam, hogy a nők fizetése még mindig 25 százalékkal elmarad az azonos beosztású férfiakétól). Nem éreztem részükről a tisztelet hiányát sem (mondjuk azt akkor magától értődőnek tartottam, hogy amikor nem volt takarító személyzet, én takarítom a WC-t, nem ők). Vér szerinti családom, ja, az más. De jó ideig úgy gondoltam, a nők megvetése és lekezelése egyedül itt, az én családomban jellemző. Úgy gondoltam, csak az én apámra –amúgy közkedvelt ember és művelt is – jellemző, hogy például amikor kifogások vetődtek fel valamelyik sógornővel szemben (olyasmi, hogy nem takarít otthon rendesen és hanyagolja anyai kötelességeit), akkor kijelenti, hogy „egy kis verés mindent helyretett volna”. Nem gondoltam, hogy ez összefüggésben áll azzal, hogy két lányunoka születése után nagymamám felsóhajt: „végre fiú”. S hogy ez összefüggésben áll azzal, hogy ugyanezen nagymamám kijelenti, ha nem fia születik, haza se hozza a kórházból. S hogy ez összefüggésben áll azzal, hogy unokatestvérem kijelenti: „a nők arra valók, hogy gyereket szüljenek”. 

Elszigetelt eset, családi átok, gondoltam egykor, azt is csak sokára, amikor egyáltalán kezdett feltűnni ez az egész. Aztán lettek mindenféle tapasztalataim, és beszélgettem mindenféle emberekkel, külföldiekkel elsősorban. Egy intelligens angol fiatalember, aki Budapesten az ELTÉ-re járt, és komolyan fontolgatta, hogy esetleg Magyarországon telepszik le, elmondta nekem, hogy végül azért döntött másképp, mert úgy érezte, nem bírná elviselni az itt mindenütt tapasztalható hímsovinizmust. Mert hogy „te nem hallod azt, ahogy itt a férfiak maguk között a nőkről beszélnek. Mihelyt magukra maradnak, dől a trágárság, a megvető duma – mondta. – Nekem ez sok volt.” Beszélgettem egy lengyel lánnyal is, aki kijelentette, hogy magyar fiúhoz semmiképpen nem menne férjhez, mert a lengyelektől eltérően a magyar férfiak nem tisztelik a nőket. Különösnek találta, hogy a kollégiumban esténként a fiúk felrakják a lábukat, pálinkáznak, és nézik, ahogy a lányok a konyhában dolgoznak és felszolgálnak. Egyszer pedig szaunáztam, és áthallatszott a másik kabinból egy férfitársaság beszélgetése. Huh, hát azt már össze sem foglalom! Mindenesetre akadt köztük egyetlen fiatalember, aki épp a szerelem áldott állapotában volt, és próbált ott valamit motyogni, hogy hát a nők tisztelete meg satöbbi: lekeverték, kiröhögték.

Persze lehet mondani, hogy ezek mind-mind elszigetelt esetek. Jöjjön akkor egy kis statisztika meg kutatás is! A nőgyűlölet szempontjából érdekes terület a közmondások világa. A magyar közmondásoknak csak a töredéke szól férfiakról, többségük a nőkről, és a társadalom szerepelvárásait fogalmazzák meg, illetve azt, ahogy a férfiak látják a nőket. A nőkről szóló közmondások nagy százaléka igen negatív („A dió törve, az asszony verve jó” csak egy példa a sok közül). S az ezzel foglalkozó kutatók (például Kegyesné Szekeres Erika nyelvész) hangsúlyozzák, hogy mindez korántsem a múlté, hiszen a közmondások konzervatív népi „bölcsessége” öröklődik a viccekben, az sms-ekben, az internetes aranyköpésekben és a reklámokban. Az internetet böngészve többezer nőgyűlölő viccet, aranyköpést találhatunk („A nő büdös bogár, egész héten húzza a csíkot, mégsem döglik meg.”). Ha azt hinnénk, hogy az ilyen gyöngyszem a kocsmában születik, tévedünk. 2006-ban, a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak lapjában (SZTE-REO, 2006. szeptember 4-5) jelent meg a következő vicc: – Azt hiszem, meghalt a feleségem. – Miből gondolod? – Az ágyban ugyanolyan, de a konyhában gyűlik a mosatlan edény. 

A korábban idézett külföldi véleményekről is kimutatható, hogy nem esetlegesek. Egy nemi szerepek társadalmi megítélésével kapcsolatos nemzetközi összehasonlító vizsgálat azt hozza ki, hogy a magyar adatok a többihez képest megdöbbentők, a magyar nők leterheltsége kiemelkedő. A gazdaságilag aktív nők (vagyis a dolgozó nők) közel háromszor annyi időt fordítanak háztartási és karbantartási munkákra (napi 152 perc), mint az aktív férfiak (napi 58 perc), írják. Miért? – kérdezhetnénk. Hogyhogy nem zavarja a férfiakat ez a nyilvánvaló igazságtalanság?

De már csak azt kérdezem: miért panaszkodunk, hogy fogy a magyar, csökken a népesség, ha nem becsüljük meg azokat, akiktől mindez nagymértékben függ, akik kihordják, megszülik, táplálják és gondozzák utódainkat. A kilencvenes években Latin-Amerikában jártam, és alig hittem a fülemnek, amint egy konzervatív baptista gyülekezetben, egy szimpla vasárnapi prédikációban a lelkész hosszasan bocsánatot kért a nőktől, a női nemtől a sok igazságtalanságért. Vajon eljutnak-e valaha idáig a magyar férfiak? 


333 komment

Címkék: magyar gazdaság férfiak nők hetidemagóg


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr984338672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mattheo Guilleaume · http://elmondo.blog.hu 2012.04.17. 12:44:16

mondjuk a 152 perc naponta egy kicsit soknak tűnik. tényleg így van?

Jucuska 2012.04.17. 12:56:45

@Mattheo Guilleaume: eddig még nem számoltam utána, de ha azt veszem, hogy este kb. 6-ra érek haza, és 10 előtt még soha nem sikerült befejeznem az aznapi házimunkát (mikor mit: főzés, mosogatás szinte minden nap, mosás, főzés, vasalás stb. alkalmanként), akkor valószínű még több is. A hétvégékről ne is beszéljünk

Aron M 2012.04.17. 12:58:32

Érdekes lenne egyszer a nők férfiakról alkotott képéről is beszélni.

Meg van egy olyan közmondás is, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap.

Meg statisztikai adatok, öngyilkossági és alkoholizmusi meg betegségi vonalon.

tecsóba sose többé 2012.04.17. 12:59:55

Munka után először old meg a mit főzzek ma kérdést úgy, hogy a 4 tagú családod ne húzza a száját és ne kelljen 4 félét főznöd.
Levedlenek a szobába, szennyes összeszed, kimos, kivasal, leckeellenőrzés, kutyasétáltatás, vacsora romok eltakarítása, gyerekfürdetés, apakényeztetés, blablabla...
Igen van az 152 ha nem több.

Dick The Nick 2012.04.17. 13:01:31

Engem kicsit sem zavarna ha no lenne az allamfo vagy a miniszterelnok. De a paraszt himsoviniszta viccekhez ragaszkodom. Elvegre valljuk be van a modern no es a szuletett konyharobot. Utobbi celja kora huszas eveiben talalni egy palit akire fozhet.

Fatal Error! System Halted! 2012.04.17. 13:01:36

Sem a hímsovinisztákat, sem a harcos feministákat nem szeretem. Törekedni kellene az egyenlőségre. De ha megnézzük, hogy mondjuk az európai civilizáció, azon belül a nők helyzete hogyan alakult, elmondható, hogy a több ezer éves stagnálás állapotából az elmúlt 50-100 évben szélvészgyorsan eljutott a majdnem egyenlőségig.

Kell még jó néhány évtized, hogy a közhelyeket és a sztereotípiákat levetkőzze a társadalom.

Szerintem a posztban leírtak nem csak Mo.-ra vontakoztathatóak, hanem a világ számos országára.

tecsóba sose többé 2012.04.17. 13:01:45

@Aron M:
A nők azért lesznek kevesen alkeszon meg öngyik, mert van bennük kötelesség és felelősségtudat.

hannawald 2012.04.17. 13:03:18

@Mattheo Guilleaume: szerintem egy több gyerekes családban abszolút reális. bár az 58 perc valóban soknak tűnik :)

kopasznyakú 2012.04.17. 13:05:49

részben igaz a cikk, a nők helyzete mikor volt ilyen kedvező? nem állnak atyai, férji hatalom alatt, tanulhatnak, dolgozhatnak, vállalkozhatnak, politikai jogaik vannak. Ahhoz hogy ez a helyzet fennmaradjon, 2,2-es term rátát kéne produkálni az 1,3 helyett.
Rá kell pislantani a konkurens kultúrák korfájára és meg kell nézni, ott mennyire becsülik a nőket.

Aron M 2012.04.17. 13:12:33

@Fatal Error! System Halted!:

a több ezer éves stagnálás mint olyan egy félrevezető fogalom.
részben utalni szeretnék Terry Jones Medieval Lives c. könyvére.

Másrészt Joseph Heller Isten tudja c. alkotására, amelyben arról a bizonyos aduról van szó... Szexista-e vagyok-e avagy csak realista?

Spadla z oblakov 2012.04.17. 13:12:35

Persze, persze. A lusta férfiak. Semmit nem csinálnak. Hogyne.

Azért valahogy tíz évvel korábban halnak meg, mint a nők.

Szóval ki is teszi jobban oda magát?!!!

Sárga Király 2012.04.17. 13:13:09

Nincs szebb annál, amikor a nálunk bölcsebb és tisztességesebb népek perspektívájából határozzuk meg magunkat. A nőket felettébb tisztelő britek egyébként általában kurvázni, angol szóra felizguló lányokat dugni járnak hozzánk - csapatokban és mocsokrészegen, l. Kazinczy utca.

Aron M 2012.04.17. 13:13:17

@öreg tyúk:

Az Ön megjegyzése mintha kissé általánosító és erősen férfiellenes lenne.

tecsóba sose többé 2012.04.17. 13:14:19

Rá kell pislantani a konkurens kultúrák korfájára és meg kell nézni, ott mennyire becsülik a nőket.
---------------------------------
Elvileg mi már fejlett ország/társadalom vagyunk nem a harmadik világ. nálunk már maga a gyermek megköveteli a figyelmet, vagy különben elkallódik és hasztalan lesz mind a társadalom, mind az adó szempontjából. Kevés országban bánnak a munkáltatók olyan mostohán egy terhes nővel, mint itt. Kirúgnak, vagy vissza sem vesznek. Nehéz újra talpra állni, közben azt hallgatni a leamortizált férjtől, hogy dógozzá. De munkahelyet ő sem talál neked. Sokszor főzés közben elalszom, soha nem veszi ki a kezemből senki a fakanalat, pedig jól esne. Sok férfinak valóban csak napi 8 óra gálya jut, de utána otthon csapja az asztalt, ha nincs kaja, tiszta ruha és lakás. Rengeteg baráti házasság így ment tönkre a környezetemben. Én megneveltem az uram, és közöltem vele, hogy a háztartás és a házasság az övé is. Vegye ki belőle a részét. A főzésen kívül mindent megcsinál. És a legjobb, amikor előbb ér haza olajszagú a lakás, csordogál a zsír a tűzhelyről, de kész a bundás kenyér.
Hát nem leszarjuk?

tecsóba sose többé 2012.04.17. 13:15:07

@Aron M:
Neeeeem! Imádom a férfiakat. De lássuk be több férfi válik alkoholistává és több férfi választja a könnyebb utat.

qwertzu 2012.04.17. 13:17:10

A cikkíró konstruktívan áll hozzá, de a feministák imádják a kreatív statisztikákat, és definíciókat érdemes mindig közelebbről megvizsgálni őket.

"A gazdaságilag aktív nők (vagyis a dolgozó nők) közel háromszor annyi időt fordítanak háztartási és karbantartási munkákra (napi 152 perc), mint az aktív férfiak (napi 58 perc), írják."

A hivatkozott dokumentumot átfutva egy dologra nem kapunk választ: hogy a gazdaságilag aktív nők és férfiak mennyi időt fordítanak a munkahelyükön munkára. Enélkül pedig értelemszerűen teljesen értelmezhetetlen bármilyen statisztika.

dávidka22 2012.04.17. 13:21:53

1. A lengyel példa vagy totális kamu, vagy totális véletlen. Eleget éltem Lengyelország különböző városaiban, hogy magam is lássam, de akivel csak felvetőtik az ügy, mindenki megerősíti, hogy Lengyelország sokkal archaikusabb ilyen téren (mosson, főzzön, szüljön), mint Magyarország, ahol ezerszer egyenjogúbbak a nők, mint kint. Ennek a fordítottja is igaz, a lengyel nő az esetek többségében nem is keresi az egyenlőséget, hanem a férjet keresi, míg a magyar nő igenis odafigyel az önmegvalósítás és a család harmóniájára. Kívánom a lengyeleknek, hogy feljöjjenek a mi szintünkre, persze magunknak is kívánom, hogy még tovább lépjünk.

2. Minden érmének két oldala van. Olyan eset nincs, amikor egy öntudatos, kiforrott egyéniségű nőt egy soviniszta férj belekényszerít a főzős-szülős szerepbe, tehát a társadalmi helyzet az nem egy panaszkodásra való ok, hanem egyszerűen egy helyzet, amelynek kialakítása mindkét félen múlik. Hiszen a főző-szülő nők nem úgy jönnek össze jövendőbeliikkel, hogy karrierről, egyenlőségről, 35 éves gyermekvállalásról beszélnek, hanem úgy, hogy megfogtam, vegyen el gyorsan, szülök gyorsan, satöbbi...

3. Oktatás, nevelés, organikus változások. Talán egy generáció múlva még jobb lesz a helyzet, bár mondom, régiós összehasonlításban nagyon is jól állunk.

dávidka22 2012.04.17. 13:26:17

+1: A posztban szereplő lengyel példához még annyit, hogy lehet, hogy úgy tűnik, hogy kint tisztelettel bánnak a nőkkel, de ez abból adódik, hogy egy átlag lengyel srác nem is mer hozzászólni egy nőhöz, vagyis valószínűleg ez a félénk fatökűség úgy jön le, hogy az tisztelet. A lengyel nők nálunk azt látják, hogy simán szót értünk a nőkkel, bevesszük a baráti körbe, közvetlenek vagyunk vele, együtt viccelődünk, akkor nyilván sok olyasmit hall, amit tiszteletlenségnek vehet, pedig csak ökörködés, és nincs szokva ahhoz, hogy ez a szeme előtt zajlik. Persze ez csak egy ötlet, a kiragadott példát nem ismerhetem.

Nick Reevers 2012.04.17. 13:26:35

Posztoló!...Te honnan jöttél, a Holdról?
1. Csak azért tisztelni valakit, mert nő,...hát egy kicsit túlzás...tiszteljük inkább a sajt készítőket...láttam már, - ahogy mindenki- olyan nőt, hogy csak a megvetés lehet a része..
2....hogy nincsenek szőke férfi viccek, az csak humor érzék kérdése...talán a nők kevésbé kreatívak, de gondolom ez már hím sovinizmus számodra...
3. Négy lányom van és ha lesz még gyerekem, remélem az is leány lesz ...már csak a ruha miatt is...he he
4. Eltudom képzelni, hogy szomorú a sorsod, nem volt szerencséd a férfiakkal: az alacsonyak irigyek a magasakra...kívánom legyen több szerencséd és ne bántson senki senkit....

studkell 2012.04.17. 13:28:29

Először is a nagyanyád hülye. Ha az apád a verést komolyan mondta, ő is. De ettől még nem kell megsértődni azon, hogy mi férfiak, magunk közt hogy beszélünk a nőkről. Attól, hogy esetleg pinázva trágárkodunk rajtatok (persze csak ha kellően felhúztatok minket), még tisztelünk és szeretünk titeket. Csak férfiak társágában mi ilyenek vagyunk, sőt szeretünk ilyenek IS lenni. Ahogy ti is szeretitek a barátnőiteknek kibeszélni a szexuális szokásainkat. Pofátlan dolog, de megteszitek, mert Ti meg ilyenek IS szerettek lenni. Nincs ezzel semmi baj, tetszik-nem tetszik, fogadd el, mert igen, ennyire különböző a két nem, de attól még remekül együtt tud élni.

Egyébként értem én, hogy a hímsoviniszta közmondásokkal, aranyköpésekkel (sőt, még egy viccel is, ami képzeld, csak egy vicc!) azt akarod érzékeltetni, hogy ilyen kulturális alappal nem csoda, hogy nőgyűlölet van Magyarországon, de ne vedd őket ennyire komolyan. Ezek csak azok a poénos pinázva trágárkodunk mondatok a részünkről, amik bekerültek a köztudatba. A kérdés inkább az, a nők részéről miért nincsenek annyi és ilyen "bunkó" szólás? Megmondom: mert ÁLTALÁBAN ilyeneket Ti nem tudtok kitalálni. Kevés nő IGAZÁN szórakoztató. Mármint úgy, hogy folyamatosan a hasamat fogom tőle. Egyszerűen nem szorultok rá. És ha ezt vitatod, csak nézd meg, egy randira hogy készül egy férfi, és hogy egy nő. A férfi igyekszik jó poénokkal előrukkolni folyamatosan, ti pedig kisminkelitek magatokat. Nekünk ez kell, nektek az. Úgyhogy ismétlem: így alakult, nincs ezzel semmi gond, de ne lássunk ebben hibát, mert ezekben egy szemernyi nőgyűlölet sincs.

A takarítást természetesen lehetne egyenlő arányban végezni, azt teljes mellszélességgel támogatom (és csinálom).

Muad\\\'Dib 2012.04.17. 13:38:13

Ehhez képest milyen roppant érdekes, hogy nem egy ismerősöm, aki külföldön élt/tanult, és ottani hölgyet vett el, azt emelte ki, mennyire más kinn egy lány, mint itt. Mégpedig azért, mert nem érzik magukat kis királynőnek, nem gondolják azt, hogy a pasi nem más, mint egy igavonó barom, esetleg tenyészbika.
Ráadásul az egész posztból süt a gyerekkorból cipelt sértett büszkeség, amit vért izzadva igyekszik kiterjeszteni az egész országra.

1kutya 2012.04.17. 13:43:46

tegnap délután hazavittem a gyereket, megetettem. aztán kiraktam a szórófejeket a gyepre és visszamentem a gyerekkel angolozni, majd még átültettem pár virágot. este 2x is kiteregettem, míg az asszony gyereket fürdetett meg altatott. miről hadoválsz itt???

Jokerpofa 2012.04.17. 13:44:21

biztos én vagyok béna, de még egyetlen nőt nem találtam aki főzött, mosott, takarított volna rám, általában én főztem rájuk, najó a vasalást megcsinálták, mert ahhoz hót béna vagyok. takarítani meg a modern nő nem szeret és nem is tud.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.04.17. 13:44:51

Én voltam kint fél évet a lengyeleknél, hát nem úgy tapasztaltam, ahogy a lengyel csaj felvázolja.

whale 2012.04.17. 13:45:44

@öreg tyúk: Tehát a férfiakból ez hiányzik szerinted?!? Egy tőröl metszett nősténysoviniszta. Vicces...:DDD

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.04.17. 13:50:14

Micsoda lózungok...

A posztírónak szerencsétlenül alakult a családja, ez van, ezt dobta a gép.

De saját frusztrációját a társadalomra vetíteni úgy, hogy ehhez egy közelebbről meg nem nevezett kutatásból merít - amely kutatás egyébként szólásmondásokról és közhelyekről szól - ez egy elég nehezen védhető alapot ad a vitára.

Ja, meg hallott egyszer valami szaunás beszélgetést, ahol a gaz férfiak egymás között lekezelően beszéltek a nőkről. Bizonyára b-betűs szó is elhangzott.

Ja, meg a cseregyerekek szép lelkének sem fekszik, hogy nem egy Cyranoba oltott latin szerető könnyek közt előadott szóvirágaival írták le a kapcsolatot a _bunkó_ _magyar_ _fé-rfiak_

A szegedi egyetemi újság 1000 éves viccéről szóló karikaturát talán felesleges is érvként említeni.

Arról, hogy a női mosdókban mi megy a férfiakról - erről csak pletykákat hallunk.

Arról, hogy manapság mennyi új vicc, beszólás, akár mém keletkezik papucsférjekről, vagy épp nőies jelleget mutató sikeres férfiakról, miért nincs szó?

Ja, mert nem támasztja alá a szerző prekoncepcióját.

Folytathatnám, de minek?

whale 2012.04.17. 13:51:24

@öreg tyúk: Mint pl. a hajléktalanságot, igaz?:)) Elgondolkodtál már rajta, hogy 10 hajlékonyból 7-8 miért férfi?
Illetve, hogy miért élnek 10-15 évvel TOVÁBB a nők, mint a férfiak?
Nem hiszem, de ne is fáradj vele...:)))

ikri 2012.04.17. 13:52:06

Voltam külföldön, nemzetközi kollégiumban, s hadd ne mondjam, mit műveltek azok a "nőket tisztelő" lengyel "férfiak". A pasik trágár szavakkal gyalázzák a nőket egymás közt, miközben lenézik, lefitymálják őket ??? Komolyan mondom, te nem vagy magadnál! Szedjél gyógyszert vagy nem tudom mit, de kezdj valamit a paranoiáddal sürgősen!

Dr. Bélus___ 2012.04.17. 13:52:45

@öreg tyúk: "Kevés országban bánnak a munkáltatók olyan mostohán egy terhes nővel, mint itt." <- WTF???

Na akkor kapaszkodj, sehol a világon nincs olyan, hogy 3 évig otthon vagy a csöppséggel (ha közben csinálsz másikat, akkor a 6-9 év is meglehet), aztán mikor 3-6-9 év után feltűnsz 3-6-9 évi FIZETETT SZABADSÁGGAL kezdesz, amit ugye a munkáltató fizet. Nyugaton lepattanhatsz kb. 1 évre, aztán szevasz.
Ha pedig az egyéb "mostoha bánásmódot" nehezményezed, az tök szükségszerű, ha belegondolsz. Ha ugyanis a terhes nőt időben kirúgják, akkor 3-6-9 évnyi nyűgtől szabadul meg a munkáltató (és komoly pénzek bukásától, gondolj bele 9 év simán kiad 9 hónap szabit). A nyűgöt persze simán elviselné, ha állambácsi kárpótolná érte, de persze az állam csak más pénzével nagylelkű.

mcc 2012.04.17. 13:55:10

Több megoldás van.
1. Nemet váltani.
2. Lakóhelyet váltani.
3. Párt váltani.
4. Sok devizát váltani.
.....

whale 2012.04.17. 13:56:43

@Dr. Bélus___: Egy ÉVRE? LOL HOL?
MAX. 6 HÓNAP, oszt lehet visszahúzni dógozni...
Az első exem is próbálkozott azzal, hogy majd ő otthon a kölkökkel, én meg húzzam az igát tövább, orrvérzésig. (mindezt 5 év seggmeresztés után...)
Ment a levesbe....:DDD

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.04.17. 13:57:12

Jesszusom, visszalolvasla látom, hogy egy platformra kerültem Muad\\\'dibbel... :)

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 13:58:39

Tényleg nem jellemző a magyar férfiakra, hogy részt vállalnának a házimunkában.
Direkt nem mondom, hogy "segíteni" kellene, mert ha közös a háztartás, akkor az nem "segítség", hanem a háztartási munkának is közösnek kellene lennie.
Persze úgy is meg lehet oldani a dolgot, hogy keres annyit a férfi, és szereti annyira a párját, hogy megfizet egy takarítónőt/bejárónőt, a felszabaduló időt pedig együtt tölti a pár/család.
Olyan is van, amikor a nő keres többet, ők meg is fizetik ilyenkor a háztartási segítséget szívesen, mert tudják, hogy ez a fajta segítség igazából megfizethetetlen, de sajna ez a ritkább eset, hiszen eleve egy nő ugyanazért a munkáért mindig kevesebbet kap.
Azért mosogatógépet minden nő vegyen magának, legalább, ha már takinénire nem futja.

2012.04.17. 14:03:09

Fordítanék egyet a dolgon és azt mondom, hogy a kialakult helyzetben a nőknek legalább akkora (de inkább nagyobb) a felelősségük, mint a férfiaknak. A dolog bonyolultságát az adja, hogy nem az a nő a felelős, aki a tisztelet és megbecsülés hiányát elszenvedi, hanem egy másik nő a férfi életében, ez pedig rendszerint a férfi anyja.

Arról van szó ugyanis, hogy a férfiemberek szinte belenőnek ebbe a felállásba, gyerekként teljeskörű kiszolgálást kapnak anyutól, mondhatni a seggük is ki van nyalva és a szerencsésebb férfitársaim ezt az anyut upgrade-elik később feleségre és persze elvárják ugyanazt a teljeskörű szolgáltatást (+szex, jobb esetben). Amennyiben akad olyan feleség, aki megkérdőjelezi ezt a felállást, megnézheti, hogy mit kap a férfi anyjától, a férfi barátainak feleségétől, sőt a saját nőrokonaitól és anyjától is.

Így megy ez a történet, aminek egy pontján a férfiember eljut oda, hogy ötven éves lesz és egy szendvicset vagy rántottát sem képes magának megcsinálni. Nem olyan nagyszerű élet ez sem, mivel igen nagy függőséget jelent, ráadásul a nem teljesen kezelhetetlenül agresszív férfiak mindezért cserébe olyan állandó jellegű b@sztatásban és passzív agresszióban részesülnek, ami már az egészségre is ártalmas.

A másik dolog, hogy az ilyen sanyarú helyzetben lévő nőket azzal vígasztalnám, hogy ez jellemzően fiatal nők problémája. A nehézségeket vehetik úgy, mint egy beavatási szertartás, A Család Teljhatalmú Ura szerepére készíti fel őket, amit akkor töltenek majd be, amikor kezdenek a gyerekek felcseperedni és az anyós is eltávozik. Az utóbbira nem is kell várni, ha nő betartja azt az alapszabályt, hogy soha ne költözzön a férfi családjához, vagy annak közelébe. Lehetőleg bírja rá a férjet, hogy költözzenek a nő családjához vagy annak közelébe, mert ebben a helyzetben a férfiak jobban idomíthatók, amelyik meg kezelhetetlen, rövid idő után magától is elmegy, még küldeni sem kell.

jozicsenko 2012.04.17. 14:04:43

a férfiak 10 évvel hamarabb meghalnak - belehalnak abba, hogy menni kell előre, dolgozni kell, teljesíteni kell...

az teljesen mindegy, hogy a nyárinyaralásrakorfun vagy a számlára kell a férj pénze, de kell, vagy nem férfi...

dolgoztam nők között, dohányzó elött hallgattam olyan szöveget, hogy lestem: csibéim, ti sem vagytok egymás között különbek a Deákné vásznánál...

zellerlevél 2012.04.17. 14:05:55

A hivatkozott cikkből egy dolog hiányzik: a háztartási munka fogalma. Amikor a férfem füvet nyír, én meg mosogatok, akkor én háztartási munkát végzek, ő meg semmit? Ha én foltozom a gyerek nadrágját, ő közben ellenőrzi a leckét, akkor én háztartási munkát végzek, ő meg semmit?

Hagyjuk már a prekoncepcióval készített statisztikákat!
Lusta férfiak, munkába beleszakadó nők. Persze. Az emberek egy része (egyre növekvő része) kényelmes, lusta. Egy másik meg nem. Nem nemfüggő.
A férfiak egy része lenézi a nőket. A nők egy része meg kicsinálja a férfiakat.
A különbség az, hogy a nők ebbe nem halnak bele, a férfiak sokkal jobb eséllyel igen. Nem lehet elégszer elmondani: 40 %-uk nem éri meg a 65. születésnapját. Biztos azért, mert belehalnak a nőgyűlöletbe, meg abba, hogy a nők kiszolgálják őket?

Még egy megfigyelés: az ilyen statisztikákat összevetve a nők napjai több, mint 24 órából állnak: öt órán keresztül tévét néznek vagy neteznek, végeznek három óra házimunkát, dolgoznak 10-et, utaznak kettőt, alszanak hetet, szépítkeznek kettőt...stb. Csak tudnám, mikor lenne idejük ennyi minden mellett gondoskodni a hiányolt népszaporurlatról... ;)

Muad\\\'Dib 2012.04.17. 14:06:54

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Megesik, azért ne keseredj el, nem sűrű eset. :)

1kutya 2012.04.17. 14:11:17

@Theodoro: pontosan lerajzoltad a feleségemet. nem ismerjük mi egymást véletlenül?:-DDD

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 14:15:02

@whale: Egyik felvetésed mögött sincs semmi rendkívüli.
Ad 1. Egy szociális gondozó (férfi) mondta egyszer a rádióban: "Sok oka van annak, hogy emberek utcára kerülnek, de hogy ott is maradnak, annak csak egyetlen oka van: az alkohol." ( Gondolom egyre inkább bejön majd a drog is.) A férfiak között eklatánsan több az alkesz, a nők legfeljebb zugivók, de teljesen szinte sosem hagyják el magukat, hiszen ott a CSALÁD, GYEREKEK :), akiket el kell látniuk.

Ad 2./ A A férfiak NEM HAJLANDÓAK elmenni orvoshoz, akkor sem, ha könyörögsz nekik.(Tisztelet a kivételnek!) Legfeljebb csak már akkor, ha késő. Jellemző eset, hogy Gyomaendrődről pl. elüldözték a helyi férfiak az urológusNŐT. Olyan, mintha a nők többet nem járnának nőgyógyászhoz, mert az történetesen férfi. Márpedig a nőgyógyászok között (is) sokkal több a férfi. Mégis elmegyünk hozzájuk, pedig egy (normális) nő sem élvezi, hogy egy vadidegen pasi előtt szét kell tenni a lábát, de az egészség többet ér!
Szóval az egészségükre, azon belül pluszban súlyukra, kinézetükre a nők sokkal jobban adnak. Diéta, egészséges étkezés - életmód, mozgás. Sok nő próbálna egészségesebben főzni, etetni a családot, erre a kedves párja kijelenti pl. , hogy ő nem eszik nyuszikaját!
Ad 2./B A nők jobban fel tudják dolgozni, ki tudják magukból adni a stresszt, fájdalmat, csalódást, dühöt, azzal, hogy KIBESZÉLIK magukból. A barátnőkkel pl.

Ezeket nem (csak) én mondom, hanem a fenti témák szakemberei, orvosok, stb.

Mészáros Katalin Mária 2012.04.17. 14:16:03

Öreg tyúk vagyok én is, s amióta így van, elenyésző figyelmet és érdeklődést tapasztalok - nem értem, miért? :D
Ha öreg szivar lennék, hogy lenne vajon?

Idet 2012.04.17. 14:16:46

Ez a trágárkodás meg erősködés - verve jó - inkább frusztráltságra és gyengeségre utal, szerintem.
Szerintem az a legnagyobb baj, hogy már nem tudunk érdemben beszélni egymással. Egyáltalán, a vitakultúra nagyon alacsony színtű nálunk, az eltérő vélemény rendszerint ordítozásba csap át, mindkét fél részéről. Ha nincs beszélgetés, nincs megértés (a szerelmet és a szeretetet most hagyjuk), ha nincs megértés, nincs jó szex, ha nincs sem beszélgetés, sem jó szex, akkor megette a fene az egészet, azaz: balsaja frusztrácija van.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.04.17. 14:17:54

Ha csak ilyen téren lennénk lemaradva gondolkodás ügyében.

Jokerpofa 2012.04.17. 14:18:00

@1kutya: nem tudom, küldj egy fotót a feleségedről :D

Spadla z oblakov 2012.04.17. 14:20:01

Aha... persze... szegény nőket de sajnálom...
Van nők napja, anyák napja, aztán a gyerekek szépen írogatják a mamának meg a nagymamának a versikéket, rajzolgatnak nekik, aztán a nagymamának és a mamának a nyakába borulnak, aztán a húsvét, ahol megintcsak ajnározzuk a nőket, aztán pluszban ott az anyós, mint aki a nacsasszony megmondja a frankót, és ehhez mosolygósan kell hozzáállni. Bónuszként ott vannak az emancipációs mozgalmak és a férfiként viselkedő nők, akik a legszívesebben sarokkal beletaposnának minden férfi arcába. El kell viselni azt, hogy a nők egyenjogúak plusz még azt is hogy én porig alázom őket, miközben pl. váláskor a teljes törvény és bírói kar a nők mellett van. Esély nincs arra, hogy az apa kapja meg a gyereket.
Mindenki csak a nőt védi, a nő szent a nő csöndes, a nő csak ül, és szorgosan jár a keze és a ronda mocskos féfi jár-kel és veri és kihasználja és büdös és meg is akarja dugni. Pluszban a férfi dologtalan és rumlizik.

ja.

A nőket egy dologra kell használni és figyelni, hogy semmilyen téren ne függjönk tőlük. Piócák.

Torzonborz Torkosborz (törölt) 2012.04.17. 14:23:26

"...jelent meg a következő vicc: – Azt hiszem, meghalt a feleségem. – Miből gondolod? – Az ágyban ugyanolyan, de a konyhában gyűlik a mosatlan edény. "

Ez kérem nem vicc, hanem a szomorú valóság!

Valóban ilyenek a Nők.

Természetesen ebben a sok évszázados dogmák, hiedelmek, és a prüdéria is közrejátszik.

De valljuk be, esténként, mikor a Nő már a "harmadik műszakot" végzi, nem sok kedve van hancúrozni, és maximálisan kiszolgálni minket, pasikat.

Viszont a másik oldalról nézve: sajnos a Hölgyek is megtesznek mindent azért, hogy a fenti vicc igaz legyen. Ugyanis tapasztalatom szerint, a Nők elenyésző számban ismerik és művelik a szexet.
Azt hiszik, elég annyi, hogy szétrakják a lábukat - jobb esetben ismerik a 69 fogalmát is, és annyi.
Semmi extra, semmi fantázia...

Véleményem szerint, már az iskolában el kellene kezdeni a szexuális kultúra oktatását.
Erre kiválóan alkalmas egy-egy igényesen elkészített pornófilm is.

Elég csak megnézni a Klixen nevű Hölgy viedóit. Ott meg lehet tanulni az orális szex művészetét.

És az Uraknak ott van Nina Hartley.
Ő azt mutatja meg, hogyan kell nyelni.

Bakker...

whale 2012.04.17. 14:23:37

@Buci-Bigyo: Jó-jó, de hogy kerülnek oda egyáltalán, túlreprezentálva a nemüket?:)))
Bucika, a zugivó IS alkoholista, ne tévedj már el...:DDD

Idet 2012.04.17. 14:24:27

@Buci-Bigyo: Tudod, miért nem mennek orvoshoz? Mert az a gyengeség jele, mármint nálunk így tartják a férfiak. Inkább belegebednek, de a pasa-attitűdöt fel nem adják. Vigyázat! Nem macsó, pasa! Nagy különbség.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 14:27:22

@1kutya: kiteregettél?!!! virágot ültettél?!!

óbazdmeg!

na ez a baj.

hát ide jutottunk! a férfinak egyetlen dolga van, ha hazaér: megkeresni a távirányítót és már nyílik is a dobozos sör.

és kurvára le kell szarni mindent, egyébként lassanként rányomják ezek a nők a férfira az összes melót.

Terézágyú 2012.04.17. 14:28:22

@öreg tyúk:
"A nők azért lesznek kevesen alkeszon meg öngyik, mert van bennük kötelesség és felelősségtudat. "

Peeersze a férfiak mind disznók.
Jóvan, ezt is megtudtuk. Ja és ezenkívül gyűlölik a nőket.

Idet 2012.04.17. 14:29:00

@Metálszív: Igazi megértő, sármos, szexre vonzó pasas lehetsz! Azon még nem gondolkodtatok el, hogy a férfiak szexkultúrája, fantáziája, technikája milyen? Mármint a magyaroké. Nem elég ám tökös-mákosnak lenni (bár az sem árt).

XCat 2012.04.17. 14:29:10

A mai tényállás szerint (a hímférgek többségének elképzelése szerint) a nők voltaképpen arra valók, hogy a testükbe recskázzanak, vagy ha erre is lusták, netalántán nem megy nekik, akkor kiszopassák magukból.

Viszont, ezért nem a férfiak a hibásak. Hogy is lennének, elvégre egyrészt ösztönlények, másrészt ezt tanulják, harmadrészt a tetjébe némelyik hülye kurva azt hazudja nekik, hogy ő ezt bizony szereti.

Akik hibásak, azok a nők. Egyrészt mert hagyják hogy így legyen, másrészt mert hajlandóak rá (bár régen is hajlandóak voltak rá, csak volt annyi eszük, hogy megkérjék az árát), továbbá pedig amikor fiuk születik, agyonkényeztetik, hadd tanulja meg a növendék ki pöcs, hogy a nő, az bizony rabszolgának való (akinek járulékos kötelessége mindezt élvezni is).

Összességében véve, ott vagyunk, ahol eddig is. Ez az ország alapjaiban el van cseszve.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 14:29:21

@Metálszív:

remélem viccelsz azzal, hogy pinát nyalsz. ugye csak viccelsz?! egyszerűen iszonyat, amit a férfiakkal műveltek a nők!

pinanyalás.... fúúúj!

XCat 2012.04.17. 14:30:31

@Idet: Némelyik inkább eunuch....

Jah, meg a másik kedvencem; ha a nőnek valami nem tetszik, netalán véleménye van, vagy (ismerjük be, gyakran) okosabb a hímféregtől, akkor biztos nem dugják rendesen...

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 14:31:43

@whale: Valcsika, tudom!
De az nem az utcán fetrengős, semmit nem csinálós fokozat. :D

Mielőtt ideírod, azt is tudom, hogy régen volt olyan bírói gyakorlat, hogy válás után kvázi utcára került a pasas. DE! Hogy ott is marad(t), az rajta is múlott/múlik.

Másrészt sok alkesz visszamegy válás után az anyjához, aztán vagy együtt isznak, vagy veri az anyját, szülőket, és/vagy a szülők halála után elissza a házat, lakást és így kerül utcára.

Terézágyú 2012.04.17. 14:33:26

@Vedere' Lavór: a férfiakról

"Némelyik inkább eunuch...."

"a hímféregtől"

Vitakultúra ezerrel, mi?

XCat 2012.04.17. 14:35:11

@Buci-Bigyo: A mosogatógép mire jó, úgy őszintén? Előmosogatom, belerakom, utánmosogatom. 3-4x annyi idő, meg nyolcszor annyi víz fogy, mintha megcsinálom kézzel....

zellerlevél 2012.04.17. 14:35:47

@öreg tyúk:

Hm... vacsorára készítesz, amit gondolsz, aztán ha nem tetszik, főznek maguknak mást. (Tíz éves kortól segítség nélkül megy legalább nyolcféle melegétel, 18 éves korukra képesnek kell lenniük egy hétig főzni magukra.)
Aki nem teszi a szennyesbe a ruháját, annak nem lesz tiszta ruhája.
Mindenki teregeti a sajátját. (Kb. négy éves kortól működik.)
Állatot az tarthat, aki gondoskodik róla. A kutya mehet a menhelyre, ha a gazdája nem viszi sétáltani. Ha te vagy a gazdája, akkor a kutya nem érv.
A vacsora után elpakolnak a gyerekek, ha már nem ők főztek. (Nemtől függetlenül.)
A kényeztetés meg öröm lenne, vagy nem?

whale 2012.04.17. 14:36:33

@Buci-Bigyo: Régen és kvázi? LOL Szerinted mi változott ebben a kérdésben az elmúlt évtizedekben? Semmi...
Ki az a Valcsika?:DDD

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.04.17. 14:36:35

Nemrég hallottam, ahogy két nő beszélgetett. Az egyikük felháborodva mesélte, hogy a munkahelyén elküldte melegebb éghajlatra az egyik férfi kollegáját, mert az valami dobozt ki akart venni a kezéből,hogy lovagiasan és udvariasan cipelje helyette. Szerinte a férfi ezzel a tettével is csak azt akarta bizonyítani, hogy ő az erősebbik nem, úgyhogy a lófaszt segítsen neki egy pasi. A másik hölgyemény pedig helyeselően bólogatott...
Hülyék mindkét nemben vannak, de szerintem egy normális párkapcsolatban megoszlanak egészségesen a terhek cipelése.
Ahol meg nem, ott ilyen posztok születnek...

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 14:37:22

@whale: "Gratulálok", nagyon jól hozod a fent írt, nőket lekezelő attitűdöt!

whale 2012.04.17. 14:38:12

@Vedere' Lavór: Neked se volt még mosogatógéped, az tuti. Vagy férfi a háznál, aki megmutatta volna, hogy működik.:))) Konnektorba be van dugva?:DDD

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.04.17. 14:38:34

Ez a poszt kihozza az állatot...

... a nőkből.

Meg spadlából. Bár ő lehet, hogy csak viccel.

XCat 2012.04.17. 14:39:35

@lancelotbéka: Aztán majd az lesz, hogy a hülye kurva lusta dolgozni, és cipelteti maga helyett még a nyamvadt dobozt is, rúgjuk ki... inkább szülne, és tartatná el magát. Csak amikor eltartani kellene a nőt, ahogy járna neki (jah, lehet ugatni, ha tönkreteszi magát hogy neked kölyköd legyen, akkor bizony JÁR.), akkor már nagyon kevés akar megmozdulni.

Csak ugye ésszel kéne csinálni valamit, ami nektek nem nagyon megy. :))

whale 2012.04.17. 14:39:55

@Buci-Bigyo: Amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten.:)))
Egy humanoidtól sem fogok azért hasra esni, mert pinával született...:)))

XCat 2012.04.17. 14:40:42

@whale: Volt. A fenti működési elv miatt nem használtam.
Jah, a mosogatógép elmosogatása című nagyon szórakoztató tevékenységet kihagytam belőle. :)

[c] 2012.04.17. 14:40:44

@kopasznyakú: "Ahhoz hogy ez a helyzet fennmaradjon, 2,2-es term rátát kéne produkálni az 1,3 helyett."

Csakhogy ez a "régi" alávetettség, kiszolgáltatottság felidézését eredményezi - a sokéves gyes lenullázza a nő esélyeit a munkaerőpiacon, és kiszolgáltatja őt anyagilag a férjnek - , ezért nemigen hajlandóak rá a nők.
Én személy szerint nem szeretném hozni a 3-as rátát azon az áron, amelyet a "konkurensek" fizetnek, tehát marad a skandináv módi.

XCat 2012.04.17. 14:41:47

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Akkor van még egy valami, amit jobban csinálunk nálatok. :)

whale 2012.04.17. 14:41:53

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Nem baj az. Saját maguk illusztrálják a saját korlátolt sovinizmusukat. Engem szórakoztat...:)))

Idet 2012.04.17. 14:42:09

@Vedere' Lavór: Hát azért, mondjuk meg az őszinteséget, nem rossz az!

Nancy Beckett 2012.04.17. 14:42:41

A közmondásokról két tanulmány is olvasható (Szekeres Erika és Géró Gyöngyi tanulmányai) a következő kötetben:
Barát, Erzsébet, Sándor, Klára (szerk.). A nő és a nőiesség sztereotípiái. Nyelv, ideológia, média. 2. köt. Könyvtártudományi Tanszék, SZTE, Szeged, 2009.
Online sehol sem találtam az adatot, azért csak a nevet adtam meg.

[c] 2012.04.17. 14:43:17

@Spadla z oblakov: Némileg több tényezőtől függ a dolog, de valóban, az is benne van, hogy (még mindig) jellemzően a férfitól várja a társadalom a "karriert", aminek egyenes következménye a stressz.
hvg.hu/egeszseg/20080423_ferfiak_halal

zellerlevél 2012.04.17. 14:43:35

@lancelotbéka:

Egyetértek veled.

Aki akar, az együtt tud működni a másik nemmel. Aki meg nem akar, az írogathat bármilyen cikket, készíthet bármilyen statisztikát, nem lesz elégedett soha...

XCat 2012.04.17. 14:44:29

@Idet: Rossznak nem rossz, de önmagában.... hm, nem, lófasz, az semmi esetre sem. Mondjuk egynegyed lófasz. :)

Terézágyú 2012.04.17. 14:45:09

@Vedere' Lavór:
"Én hímférgeknek nevezem őket, mert szerintem semmi szükség rájuk.
Okosabbak vagyunk, szebbek vagyunk, tehetségesebbek vagyunk, kedvesebbek vagyunk, élhetőbbek vagyunk, tízmilliószor normálisabbak vagyunk minden téren.

És mit is tudnak ők? Jah igen, farkuk van. NA ÉS? :) "

Köszönöm a hozzászólásodat. Ezzel bebizonyítottad, hogy FÉRFIgyűlölet mindenesetre van Magyarországon.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 14:46:30

@Metálszív: A nők egyrészt ágyba zuhannak a fáradtságtól, mire szexre kerülne a sor, nem csoda, ha a hátuk közepére sem kívánják. Ez általánosabb, mint magam is gondoltam volna.
Másrészt a férfiaknak is kell gyűjteni annyi élettapasztalatot (már akinek sikerül, van, akit élete végéig úgy vezet orránál fogva a kedves felesége, hogy nemhogy észre sem veszi, de még élvezi is :D ), hogy melyik az a nő, aki tényleg szereti, élvezi a szexet és melyik az, akinél csak pasi,-ill. férjfogó repertoárjának egyik darabja, és a házasság, gyerekszülés után totál le is áll vele.
Viszont ma már egy férfit sem lehet házasságra kényszeríteni, szóval az ő saruk is, ha ennyire nem ismerték azt az embert, akit nem csak hogy elvettek, de gyereket is csináltak neki bónuszban.
Némi felmentést ad a zárójeles részem, sok pasi 20-30 év után is meg van győződve róla, hogy a felesége mennyire élvezi vele a szexet és mekkora istencsászár ő az ágyban. :D :D Sok nő nagyon jó színésznő lesz, ha a család egybentartásáról van szó. :)

Idet 2012.04.17. 14:46:41

@Vedere' Lavór: Egyetértek, kivéve, ha családivendégi mennyiség van. Akkor nem bánnék egyet.

whale 2012.04.17. 14:47:10

@Vedere' Lavór: Hohohó, még egy nőstény soviniszta!
Kedves poszt toló! Mit szólsz te ehhez?:DDD

Spadla z oblakov 2012.04.17. 14:47:21

@whale: nem, az ilyet hívják leszbikának. olyan nő, aki annyira férfias, hogy kínjában cuki bőrövet fesz fel a csípőjére és műfasszal dug meg más nőt fennen hangoztatva, hogy a férfiak mennyire alja nép, hiszen ezt ő simán megcsinálja.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 14:49:10

@tea fan: kurva igazságtalan a világ. és akkor nem említettük a háborút, ahol a nők azonnal a gyerekeikre hizatkoznak és pincébe bújnak, míg mi, nagyszerű férfiak meghalunk a hazánkért és a nemzetért. a nőknek ilyen magasztos gondolatok eszükbe sem jutnak!

XCat 2012.04.17. 14:49:58

@Terézágyú: A tények makacs dolgok.
Egyébként a női természettől úgy általában idegen a gyűlölet.
Mi csak felülmúlunk és leszarunk titeket.

És ebből adódóan (mivel sem a pöcsödtől, sem a tárcátoktól nem függünk) különösebben nincsenek gátlásaink, ha a szemetekbe kell mondani, mik vagytok.

Tudom, fáj.

Pontosan azért csinálom, hogy fájjon. :) Még vagy 5 percig, aztán jön a leszarás.

KopaszMercis 2012.04.17. 14:50:00

Magyarorszagon, ugy mint az USAban, vagy a kozel keleten vagy egyeb hasztalan vallasi fanatikus majmokkal tultengo ferto, felnek a ferfiak a noktol. Illetve attol, hogy keptelenek egy nonek megfelelni.

Van egy nagy alapigazsag: a dolgok tobbsegeben a nok jobbak (ha nem mindenben), a ferfiak pedig a legjobbak.

Ez a vilag mindenesetre sokkal jobb hely lenne, ha nem a hormonzavaros, tulkompenzalo torz onertekelesu macso szerencsetlen debilek iranyitanak.. hanem a nok.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 14:50:41

@Vedere' Lavór: Elő-, meg utánmosogatás? WTF ?
Vegyél egy JÓ gépet, aztán majd rájössz! ;D

Idet 2012.04.17. 14:51:03

@Vedere' Lavór: Jaj, hát nem pusztán a méretről van szó, bár egyáltalán nem lényegtelen! Hanem az egész pasiról. Az meg rajtunk is múlik, hogyan szerepel. Ez egy kétszereplős játék.

whale 2012.04.17. 14:51:43

@Idet: Szerintem próbálj ki egyszer egyet. A feleségem nem sok mindenhez ragaszkodik, de a mosogatógéphez QRVÁRA!:DDD

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.17. 14:53:04

Ez így van. A fejekben még mindig középkor van.
Viszont azt nem értem, hogy hogy lehet, hogy ez téged zavar, ugyanis a Katolikus Egyház is hasonlóan gondolkozik a nőkről.

@öreg tyúk:
Nem azért. Hanem, mert a nőknek szabad sírni, a férfinak tűrnie kell. Ez az elvárás. Ha egy nő kiborul, hisztizik, egy férfi leissza magát...
Emellett, amikor egy nő öngyilkosságot kísérel meg, akkor bevesz egy marék altatót, kimossák a gyomrát és hazamegy. Amikor egy férfi, akkor felköti magát, levágják és eltemetik. Sokkal magasabb a sikerességi ráta.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 14:53:09

@KopaszMercis: ja... irányítanák... mint dávid ibolyka az mdf-et.

hehe.

XCat 2012.04.17. 14:54:19

@Idet: Egyébként viccen kívül, amelyik pasinak jól működik a pöcse, az normálisabb. Már persze a saját korlátain belül. Ez az egész baszatlanság-mondakör a saját alsóbbrendű hormonrendszerük kivetítése valami olyan csodálatos dologra, mint a nő.

A nők meg ugye nem értik, visszavágni nem vágnak rendesen mert beléjük van kódolva az élet védelme, és inkább megadják magukat, látszólag. Pöcsiék meg úgy gondolják, hogy akkor biztos már gyengébbek is vagyunk.

Tisztára mint a hülye agresszor kisgyerek a homokozóban. :)

whale 2012.04.17. 14:55:26

@Idet: Jééé, egy normális nő!:)

Idet 2012.04.17. 14:55:37

@Vedere' Lavór: Vedere', hagyd ezt abba! Épp most bizonyítod be annak az ellenkezőjét, amit állítasz.
Mindig is úgy gondoltam, hogy a nemek közötti ellenségeskedést nem kellene háborúvá eszkalálni, ez minden érintettnek csak rossz. A gyerekeknek különösen.
Elsősorban emberek vagyunk, nem? Legalábbis úgy kellene lennie.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 14:55:49

@lancelotbéka: " Hülyék mindkét nemben vannak, de szerintem egy normális párkapcsolatban megoszlanak egészségesen a terhek cipelése. "

Ugyanilyen általánosítás, hogy minden nő utálja a szexet és minden nő béna az ágyban.
Persze egy büdös, szájszagú, borostás, az ágyban csak kapni akaró hímneművel én sem élvezném.

XCat 2012.04.17. 14:55:52

@Lord_Valdez: Jah, meg kéne nézni, mennyire hősiesen tűrtök például olyan halálos és veszélyes kórokat, mint a nátha... lenne is nagy röhögés. :)

1kutya 2012.04.17. 14:57:04

@Spadla z oblakov: simán, sőt főzök is, mert szeretek. takarítani viszont nem takarítok!:)

Spadla z oblakov 2012.04.17. 14:57:18

@Vedere' Lavór:

hát nemtom... én azokba a nőkbe tudok szimplán és egyszerűen belezúgni, akik nem őgy viselkednek, mint egy nyeletlen kamaszfiú pl. te, hanem valahogy dől belőlök a NŐ.

aki nem akar férfi lenni, megmondani, nem nézi le a másikat, hanem valahogy csodás lényként létezik és elvarázsol a mássággal.

szerencsére van belőlük még, és te vagy a kisebbség.

[c] 2012.04.17. 14:57:52

@Spadla z oblakov: Erről azért kérdezd meg az egri nőket.

Idet 2012.04.17. 14:58:14

@whale: Kössz, de nem biztos! (Mármint, hogy normális vagyok...)

XCat 2012.04.17. 14:58:33

@Idet: Miért bizonyítanám? Honnan tudod, hogy én nő vagyok? Mert a nőket védem? :D

Szerintem meg háborúvá kell, mert amíg nincs belőle háború, addig elnyomás van. Azért lett a poszt.

"ez minden érintettnek csak rossz. "
Csak a pasiknak.

"A gyerekeknek különösen."
Gyerekek nem blogolnak. :)

Különben az első gyerek után már nem vagy nő. Anya vagy. Az más kategória.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 14:59:37

@1kutya: neked súlyos problémáid lehetnek! ha lenne időm, rendbehoznám a házasságod, de így garantáltan papucs leszel, szolga a saját házadban! a női egyenjogúság csak álca, ezek a firnyákok már régen uralják a férfiak nagy részét! törj ki, legyél újra tenmagad!

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:00:44

@tea fan: sajnos azok a nők meghaltak. amúgy puszt a kivételek voltak, igazi tűzrőlpattant magyar menyecskék.

Isten nyugosztalja az ős-nőstény archét!

Idet 2012.04.17. 15:00:48

@whale: Nem lehetne feltalálni a porelnyelő szerkentyűt, meg a tekeredés nélküli elektronyos zsinórt? Erre a kettőre vágyom!

XCat 2012.04.17. 15:01:18

@Spadla z oblakov: Verni kell a pasast. Az megoldja. :)

whale 2012.04.17. 15:02:01

@Idet: Kész. Szerelmes lettem...:)

XCat 2012.04.17. 15:02:34

@Idet: A zsinór már fel van találva. Wifinek hívják, meg bluetoothnak, meg mikor minek.

Idet 2012.04.17. 15:05:22

@Vedere' Lavór: Fogadjunk, hogy XX-es vagy.
Nem, pl. neked is, mert epekeserű vagy tőle.
Mert a háború nem elnyomást eredményez?
A gyerekek nem neteznek, ők csak elszenvedik az egészet, amit mi csinálunk.
Nahát, ezt mondom. Anya vagy. Felelősség azért, amit teszel, és amivé válsz.

[c] 2012.04.17. 15:07:48

@Dr. Bélus___: A gyest deklaráltan azért találták ki, hogy addig se legyenek a nők a munkaerőpiacon. Eme funkcióját teljesíti is, annak minden következményével: a nő esélyei a munkaerőpiacra való visszatérésre annál inkább romlanak, minél többet marad otthon gyereket nevelni.
Az viszont, hogy később sem szűnik meg a hátránya, jelentős részben az egyenlőtlen munkamegosztásból fakad. Nincs biológiai törvény, amely kimondaná, hogy minden, a háztartással és gyerekkel kapcsolatos gond (kezdve a ki-maradjon-otthon-ha-beteg problémátül a ki-megy-szülői-értekezletre kérdésig) a nőt terheli (munka mellett), a legtöbb családban mégis így van. A munkáltató hozzáállása ehhez érthető: mivel a nő - fentiekből adódóan - kevésbé terhelhető munkaerő, nem vesszük fel, kitesszük vagy csak kevesebbet fizetünk neki.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:08:10

@whale: szerelmet nem vallunk. kegyeskedünk vele lenni pár órát.

puhány egy fasznak tűnsz te.

szörnyű pusztítást végeztek a nők, látom én...

XCat 2012.04.17. 15:09:26

@Idet: Nem, ez a háború nem fog elnyomást eredményezni. :) A nők nem elnyomó fajták. Pontosan ez nőtt a fejükre.

Ez a dolgok helyrebillenését fogja eredményezni. És az első lépése az, hogy a nőkben tudatosítsd, hogy ez nem jól van így, és merjenek lépni.

Pöcsiék ugatnak, de hát ők úgysem jók másra.

Idet 2012.04.17. 15:09:34

@Vedere' Lavór: Ne gyere itt nekem a technikai-kínaival! Azt mondd meg, porszívóhoz használható-e??

XCat 2012.04.17. 15:10:37

@Spadla z oblakov: Ne tévesszen meg, nekem beszél. Idet csak kamunak kell, hogy megmutassa, tud ő ám rendes is lenni, nem csak olyan szarfaszú.

Szánalmas. :)

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:11:27

@Idet: nem. bár nekem távirányítós a porszívóm, de a kettőhúszhoz olyan erőtér kellene, amit még csak mostanában kísérleteznek ki.

TükörtojásrendLovagja (törölt) 2012.04.17. 15:11:55

(„A dió törve, az asszony verve jó” csak egy példa a sok közül).

Van egy erdekes 16.sz-i angol kozmondas. 'A woman, a dog, and a walnut tree, the more you beat them the better they be' Kuldenem az angol sracnak, akinek nem tetszik a magyar hozzaallas. Vajon melyik nyelven jelent meg hamarabb?

Idet 2012.04.17. 15:12:42

@Vedere' Lavór: MINDEN háború elnyomást eredményez.
Különben is, majd az a kis közel-keleti ország megelőző atomcsapást fog mérni a nagyobbikra, aztán azzal a mi dolgunk is el lesz sikálva.

XCat 2012.04.17. 15:13:39

@Idet: Van porszívóhoz használható verziója is, azt meg bejárónőnek hívják. Vagy inkább bejárópasinak, legyünk következetesek. :D

Olyan szép ez is, nem? Bejáróférfi meg cselédfiú nincs, csak bejárónő meg cselédlány.... vajon miért? :) Mondjuk hímringyó van, az egy igen demokratikus intézmény lehet.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 15:13:45

@Buci-Bigyo: Lancelotbéka hozzászólására kimaradt az " Igazad van"

Utána jön a többi. :D

A másik, hogy a NET nagy leszbikái a valóságban a többi pasit szopató, és ezen nagyokat röhögő szintén pasik.

Tudjátok, fiúk, mint azok a pasasok, akik a netes társkeresőkön csajoknak kiadva szopatnak benneteket. ;) Sosem tudtam megérteni, mi ebben a vicces, a csajok ezt nem szokták csinálni, mármint férfinak kiadni magukat, de férfi szemszögből ez biztosan irtóra vicces! :O

[c] 2012.04.17. 15:14:01

@jozicsenko: "az teljesen mindegy, hogy a nyárinyaralásrakorfun vagy a számlára kell a férj pénze, de kell, vagy nem férfi..."

Érdekes, ha azt mondom, nem várom el, hogy eltartsanak (egyenesen irzótom ettől), sőt, nekem is célom, hogy minél többet keressek, akkor meg az a baj - mindjárt karrierista antinő leszek ugyanis. Van rajta sapka - nincs rajta sapka.
De megértem a férfiakat is, akik a kettős elvárások miatt frusztráltak.

Mad Mind 2012.04.17. 15:14:10

Viccesnek nem vicces, de legalább hülyeség.

XCat 2012.04.17. 15:14:55

@Idet:
Izrael nem fog atomháborúzni, nyugodj meg. Van egy rakás eladó fegyverük, nem kockáztatják meg, hogy a nyakukon maradjon. :)

Idet 2012.04.17. 15:15:01

@Spadla z oblakov: Na, mindjárt gondoltam, hogy a nyavalyás poszívóhoz nem jó. Ilyen az én szerencsém...:(

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:16:42

@Idet: de a távirányítós porszívó elképesztően menő, valljuk be. már várom a verziót, ami csatlakozni tud a rádiómhoz és felhangosítja a bartókot, mikor működésbe van az a fránya készülék.

[c] 2012.04.17. 15:16:43

@Spadla z oblakov: Erre való a guminő. Anyukád meg majd főz rád.

Pierr Kardán 2012.04.17. 15:19:54

Egy esetben valóban kézzel fogható a nők lenézése, amikor anyós lesz belőlük. Az anyósi lét a létező létformák legnézettebbike. És valóban, egy férfiből nem lehet anyós.

Természetesen ez is a magyar férfiak bűne, valószínűleg magyar fárfiak az időben visszautazva vésték kötáblába azt a sumér korból fentmaradt kérdést, hogy mi a különbség az anyós és sellő között? A válasz pedig az, hogy az anyóssal ellentétben a sellő csak félig állat :-)

Illetve van még egy szituáció, amikor egy nő valóban lenézett helyzetben van, amikor a volán mögött ülve megpróbál tolatva beállni egy parkolóhelyre és tizenhetedik alkalommal sem sikerül neki :-((

whale 2012.04.17. 15:20:35

@Spadla z oblakov: Inkább olyat kerestem, amelyik szereti lenyelni...:DDDD

XCat 2012.04.17. 15:21:15

@Spadla z oblakov: Mennyibe is kerül, millió körül? Mennyire is boldogul a vastagabb szőnyegekkel? Semennyire? Mégis mire jó? Semmire? Jah de, a hímférgekben megint lehet tudatosítani, hogy még egy kütyü a nőknek, hogy ne melózzanak annyit, de még mindig önmagukkal akarnak foglalkozni, nem engem leszopni?
:)

XCat 2012.04.17. 15:22:46

@Pierr Kardán: "Az anyósi lét a létező létformák legnézettebbike."

Aha. És mi az anyós? A férfi anyja. :)

[c] 2012.04.17. 15:22:51

@Vedere' Lavór: Nem használtál még mosogatógépet, úgy látom. Ez persze nem bűn. Csak mondom, hogy nem így van, ha ügyesen használja az ember, szebben mosogat nála, és nem kell se elő-, se utómosogatni.

Idet 2012.04.17. 15:23:14

@Vedere' Lavór: Na, most meg fogsz lepődni: nekem hímnemű takim van! Nem férj, mert vele elhagytuk egymást-ágyat-asztalt, hanem taki bácsi, aki nagyon jól tud takarítani! Félreértés ne essék, csak takarítás a feladata.

De fog, ha Amerika hagyja. Így is alig bírják őket féken tartani. Ez most véletlenül nem üzleti kérdés. Nem olvastad a Günter Grass-verset? Az egész európai sajtó tele van vele.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:24:25

@tea fan: az intelligens heteroszekszuális férfi étterembe jár, vagy fznek rá a nőstényei. főzni csak kedvelésből főz , de akkor nagyon jól. mert természetesen női séf sincs igazán. ez is annak a bizonyítéka, hogy a nők csak konyítanak a főzéshez, a férfiak pedig tudják a frankót.

XCat 2012.04.17. 15:24:49

@Pierr Kardán: Mondjuk ez nagyon szép öngól volt. Gyakorlatilag az anyós szarba se vételével csak azt mutattad be, hogy amikor a nő nem bír körülugrálni, lecseréled egy fiatalabbra, őt meg a szemétre dobod. Akkor is, ha a saját anyád az.

A férfiak igen undorító lények.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:26:07

@Pierr Kardán: én ha szépen rebegteti a pilláit simán beállok a verdájával. nem gáz, ha valaki beismeri a gyengéit. persze kizárólag luxusverdákba vagyok hajlandó beülni, a szuzukis nők boldoguljanak egyedül!

Idet 2012.04.17. 15:26:28

@whale: Hmmm. Na most, hmmm:)))) Mit mondjak erre, hogy ne tűnjek, hmmm, frivolnak?

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:27:20

@whale: egyik sem szereti. megteszi.

[c] 2012.04.17. 15:27:43

@Spadla z oblakov: Ez annak a bizonyítéka, hogy egész más kedvtelésből csinálni valamit, mint kötelességből.
Aki kedvtelésből teszi - vagyis akkor és annyiszor, amikor és ahányszor akarja -, persze, hogy nagyobbat domborít.

whale 2012.04.17. 15:27:44

@Idet: Ha nem lennék nős és nem mostanában születne a negyedik gyerekem, elhívnálak randizni az biztos...:D

Dr. Fred Edison 2012.04.17. 15:28:12

Hogy van hova fejlődnünk ezen a téren, az nem kérdés. Másrészt viszont amíg a nők jelentős része(és nem csak a tanulatlanok) természetesnek veszi hogy amíg ugyanúgy dolgozik mint a férfiak, még a házimunkát is ő végzi, addig nem lesz gyors változás.
Persze ez nem kifogás, önbecsülés kérdése kéne legyen a férfiak részéről(vagy mindkét nem részéről, mert fordított példát is tudok) is hogy ne hagyják a másikat lényegében rabszolgaként viselkedni, de a realitás mégis az, hogy az ilyesmit ki kell harcolni.

whale 2012.04.17. 15:28:34

@Spadla z oblakov: Tévedel... Majd egyszer összeakadsz eggyel és qrvára meglepődsz.:DDD

XCat 2012.04.17. 15:28:45

@Idet: Nem olvasok kortárs verseket. Klasszikust is alig, mostanában.

Amerika akármit hagyni fog nekik, mert olyan mélyre vannak a seggükbe mászva, hogy a szájukon integetnek kifelé, de ennek nem látom reális veszélyét. Izraelre sok mindent lehet mondani, de hogy hülye, azt nemannyira.

Taki bácsit tartsd meg!

@tea fan: De, háromszor. Egyszer megállapítottam hogy hát ez szar, de hátha én csináltam rosszul, másodszor megpróbáltam másképp, még mindig szar volt, + kapott egy utolsó esélyt. Aztán állt magának szépen, és foglalta a helyet. De nekem teljesen mindegy, hogy elhiszed-e, vagy nem. :)

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:28:57

@whale: amelyik férfi szmájlizik, az bizony elindult a buzeránsság rögös útján.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:29:56

@whale: ja, hogy te olyan nőkre búgsz, akik szeretnek taknyot agy olyasmi anyagot nyelni? engem speciel más is izgat egy nőből.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:31:20

@Vedere' Lavór: törött lábbal nehéz az élet, de a mankó esztékás, mamika.

XCat 2012.04.17. 15:31:41

@Spadla z oblakov: Nem, nem teszi meg. :) De a pöcsödet jól bekeni erőspaprikával, hogy egy időre elmenjen tőle a kedved. :)

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:32:42

@tea fan: azért beszarás hogy férfi létedre tanácsokat osztogatsz mosogatógép támájában.

XCat 2012.04.17. 15:32:57

@Spadla z oblakov: Honnan veszed, hogy meg tudnál verni?.. Mondjuk amelyik nőt meg lehet, és a pasi épen fel reggel, az megérdemli.

whale 2012.04.17. 15:33:01

@Spadla z oblakov: Én speciel a feleségemre búgok. Már öt éve. És nem tűnik úgy, hogy el akarna múlni...:D

Idet 2012.04.17. 15:34:30

@Spadla z oblakov: És ha, mondjuk, Sharon Stone, vagy valamelyi ilyen, akit úgy kedveltek, száll ki belőle?

XCat 2012.04.17. 15:35:09

@whale: @Spadla z oblakov: Búgatni nem a disznókat szokták? Mert akkor helyben vagyunk, csak kérdem....

whale 2012.04.17. 15:35:23

@Spadla z oblakov: Aki meg buzizik, az látens buzeráns, tudtad ezt? :))
Nézd meg az Amerikai szépséget.:)

whale 2012.04.17. 15:36:35

@Vedere' Lavór: A galambok búgnak, ostoba liba.:DDD

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 15:37:00

@whale: Nem szereti, csak egy elvárásodat teljesíti, mert tudja,gondolja, hogy így tud megtartani. Nem ugyanaz.

A sperma nem csokipuding, sem ízre, sem állagra, sem szagra.

Viszont tényleg vannak olyanok, akik nem undorodnak, mert az íze végül is semleges, de finomnak azért nem finom. Nem is kaja. :D

Sokan még nem nőttek fel agyilag, ezért nem tudják, hogy a pornófilm nem a valóság, de azért elmondom, amit Michelle Wild mondott, hogy a kollégáival a filmeket egymás között csak komédiának hívták. ;D

Idet 2012.04.17. 15:37:33

@whale: Én meg elmennék, és lenne balsaja meglepi, a korom mián...

Verghaust 2012.04.17. 15:38:52

Ez a poszt annyira faj, hogy muszaj ratennem egy lapattal, csak hogy megmutassam, az osszes ferfi rohadek, nem csak a magyarok:

UXORIOUSNESS: (noun). - A perverted affection that has strayed to one's own wife.

azaz:

Papucsferj: (fn) - Az a ferfi, aki termeszetellenes modon a tulajdon feleseget szereti.

//Ambrose Bierce

whale 2012.04.17. 15:39:37

@Idet: Egy jó nő akárhány évesen jöhet.:D

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:39:50

@Idet: ha szuzukis, akkor kiszállhat, én nem tudok segíteni. esetleg ha trabantból vagy régi wartburgból... azok kurvamód menő verdák.

XCat 2012.04.17. 15:39:51

@Spadla z oblakov: Az erőspaprikának nagyon szórakoztató és látványos hatása van kifordítva, és a hímállat seggébe tövig feldugva (táncol tőle, meg ilyesmik).

Javaslom fegyelmező eszköznek. Azért is hasznos, mert ilyennel nem fog orvoshoz szaladgálni, mert a fájdalomtól a hímállat egyvalamitől fél jobban; hogy kiröhögik. Ezzel pedig ki fogják. :)

Idet 2012.04.17. 15:40:13

@whale: Meg a disznók is, sajnos ez az igazság.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 15:40:55

@Spadla z oblakov: Úgy látszik,valamiben azért egyetértünk! :D

XCat 2012.04.17. 15:41:03

@Buci-Bigyo: "csak egy elvárásodat teljesíti, mert tudja,gondolja, hogy így tud megtartani."

Megérdemled akkor. Azt meg sem merem kérdezni, hogy minek akarsz egy ilyen díszférget megtartani....

whale 2012.04.17. 15:41:22

@Idet: A disznók nem búgnak, a disznókat búgatják. Nagy különbség.:)

whale 2012.04.17. 15:43:00

@Spadla z oblakov: A statisztikák pont az ellenkezőjét mutatják...:)

XCat 2012.04.17. 15:43:13

@whale: Családban marad. :)

Idet 2012.04.17. 15:44:11

@Buci-Bigyo: Hát, ugye, nem olyan rossz az. És az egész aktus szemszögéből kell nézni, ha ez az élvezet csúcsát követi., mármint, hogy lenyeled.
De mennyire, hogy kaja! Tömény fehérjebevitel. Nem árt ekkis pezsgőt azért kéznél tartani!

whale 2012.04.17. 15:44:39

@Buci-Bigyo: Tévedel te is...:DDD Azért mert TE ezt gondolod, messze nincs így.:DDD

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:45:27

uncsik vagyok. lépek edzeni.

Idet 2012.04.17. 15:46:08

@whale: Igazad van! Most jut eszembe, hogy olyan is van, hogy búgatópor.
Egyébként, gratula az utódhoz!

szobatars 2012.04.17. 15:46:09

Őszintén szólva nem naygon tudok hinni az ilyen típusú felméréseknek. Pl. közigazgatásban dolgozó osztályvezető nők, arányuk kb. 85 %, fizetésüket a jogszabály határozza meg. Az azonos munkakörben dolgozó férfiak fizetése forintra ugyanannyi (jogszabály). Különbség: férfiakat szinte nem is vesznek fel ilyen állásra, tehát egyértelműen hátrányos helyzetben vannak. OK: leginkább az, hogy pl. egy 40-50 éves férfi el tud helyezkedni a munkaerőpiacon, míg az ilyen korban lévő, közigazgatásban lévő nők munkaerőpiaci esélye gyakorlatilag nulla. Következmény: ez a csoport gondolkodás nélkül végrehajt minden fentről jövő utasítást, mert félti az állását. Következmény: a munkáltatók őket keresik, mert kevésbé problémásak.

A fentiek csak egy példa a sok közül, melyeket egyszerűen nem is mérnek.

"Félek az ilyen előre összeállított kérdésektől, mert túl sokat elárulnak a kérdezőről."

Egyéb gyakorlati példáktól most eltekintenék, mert még sötétebb képet festenének, na nem a nőkről, hanem azokról, akik ilyen jellegű kutatásokból élnek.

Spadla z oblakov 2012.04.17. 15:46:24

cáhh.. vagy>>t<<ok. természetesen.

zelmavagyok · http://sikospálya.blog.hu 2012.04.17. 15:47:14

Hogyhogy nem zavarja a férfiakat ez a nyilvánvaló igazságtalanság? Szerintem sokakat zavar, éppen ezért biológiai és genetikai elméleteket, nemzetsors-ügyeket, abortusz-szigorítási elgondolásokat,(köz)mondásokat és idétlen vicceket gyártanak a témában...

XCat 2012.04.17. 15:48:29

Megfordult a fejemben hogy visszavonok mindent, és mérséklem magam a zsákafoltját elvre... igen, vannak hülye nők akiket megalázni és kihasználni kell, pontosan úgy, ahogy csináljátok. Ezeket nem kell a nőideál szintjére emelni, mert jó nekik ott, ahol vannak, és azért vannak ott, mert nem tudnának máshol lenni.... ezekhez vannak olyan férfiak, amilyenek az itt felszólalók többségéhez hasonlítanak.

Én meg maradok a saját szintemen.

KopaszMercis 2012.04.17. 15:50:11

@Spadla z oblakov:
vagy Orban Viktor a Fidesz-t... lattad rola azt a kalapos kepet 20 eves korabol.. ilyen pejhedzo hulyegyerekbajusz van a nagyanyadon is.. es o is no :)

XCat 2012.04.17. 15:51:42

@Archenemy: Szia, nem! És neked engem?

Idet 2012.04.17. 15:53:07

@whale: Igazad van! Tényleg, most jut eszembe, hogy van búgatópor is.

Archenemy 2012.04.17. 15:54:33

@Vedere' Lavór: ez a szinted ezek szerint?

("Én meg maradok a saját szintemen. " )

GMS 2012.04.17. 15:55:18

nem védeni akarom Vedert (vagy Lavórt?:))) de tessék már elolvasni Szendi Gábor A nő felemelkedése és tündöklése c. könyvét! Evolúciós szempontból a "féreg" megjelölés messze közelebb áll a valósághoz, mint azt gondolnánk. A faj fenntartása ugyanis alapvetően a nők szerepe, és férfiak csak mint az evolúció tréfája (megjegyzem, elég vaskos) kerültek bele a levesbe. Férfiak ne is olvassák, mert még megnyirbálja a határtalan önbizalmukat meg önbecsülésüket. :))) ja és Metálszívnek meg csak annyit, hogy kevés magyar pasi van, aki pl. normálisan tudna olyan alap dolgokat, mint a csókolózás. Közben persze úgy gondolják, hogy milyen királyul csókolnak ők már. Több nemzeten átívelő tapasztalattal a hátam mögött mondhatom, hogy Európa, Ázsia, hírnév ide vagy oda, de nekem már csak olaszok maradnak a nyerők, bármily elcsépelt sztereotípiának látszik is ez. Gyakorlatban ez igazolódott vissza.
Azt meg, hogy ki milyen szerepbe kényszerül bele, nagymértékben függ az illetőtől is. Vannak, akik akármilyen mérlyről is indulnak, mégis önállóan, gerincesen próbálnak élni, és van aki ezt sosem tudja, bármi is van a háta megett.
A mosogatógép felvetéshez meg csak annyit, hogy 3/4 óránál tovább sosem tartott akár a nagy családi ebédek utáni elmosogatás, eltörölgetés, elpakolás. Akkor meg? Ha többen csináljuk, lehet beszélgetni is. Azt a gusztustalan kajamaradékot, ami meg a mosogatógépeket belülről borítja (a tiszta edényekről nem szólva), ajánlom mindenkinek, aki szerint az edényt csak úgy be kell vágni a gépbe oszt hajrá.

whale 2012.04.17. 15:58:53

@GMS: Szendi Gábor egy elmebeteg, jó eséllyel szcientológus. A véleménye annyit se számít, mint a WC papír, amibe a seggem törlöm.

Idet 2012.04.17. 15:59:14

@Idet: Na, ez kétszer volt!

whale 2012.04.17. 15:59:26

@GMS: Mosogatógépet még te is csak a mesében láttál, az biztos...:DDD

XCat 2012.04.17. 15:59:48

@GMS: Édes vagy, de ez szerintem magas lesz ide. :)

@Archenemy: Ühüm.

whale 2012.04.17. 16:00:25

@Idet: Nem baj. :) Egyébként hány éves vagy? Csak a kíváncsiság, nyugi...:)))

XCat 2012.04.17. 16:00:56

@whale: Te meg egy primitív állat vagy. Mindenkinek lennie kell valaminek.

zellerlevél 2012.04.17. 16:02:45

@szobatars:

Sajnos így van.
Ráadásul pl. a közalakalmozotti bértábla annyira összecsúszott, hogy szinte mindenki, aki nem diplomás, minimálbért vagy szakmai minimálbért keres a közszférában.

whale 2012.04.17. 16:03:09

@Vedere' Lavór: Te meg egy ostoba, hülye picsa...:)))

cliffbarnes2 2012.04.17. 16:05:02

sztem hasznos terepmunka lenne a cikk irojanak elmenni az ejszakaba es megnezni a sok elnyomott, rendes,prűd nőszemélyt...

Idet 2012.04.17. 16:07:57

@GMS: A faj fenntartása mind a két nem szerepe. Ha nem lennének férfiak, honnan vennéd a spermát, ami a zigótádat megtermékenyíti? Ha normális úton, ha mesterségesen?
Továbbá, ha a férfitársak nem verik agyon anno a mamutot, agyonlép a gyerekeddel együtt, enni sem lesz mit, valamint szőr, amit magadra meg a gyerekre teríthetsz, hogy meg ne fagyjatok. Szóval, ki van ez találva. Csak éppen az egyed- és társadalomfejlődés alternatív irányba ment el.

XCat 2012.04.17. 16:08:17

@whale: Ezt abban a közeben add elő, ahová sörözni jársz a hasonszőrű (és mindenütt máshol is szőrös), majomszerű haverjaiddal. Ott elhiszik. Ide nem csak a te fajtád jár. :)

XCat 2012.04.17. 16:09:18

@Idet: Tartunk világviszonylatban néhányat, és rendszeres időközönként fejjük. Például.

Vagy klónozunk. Nem mindegy?

Idet 2012.04.17. 16:09:55

@whale: Kapaszkodj meg. 58... Különben, én nyugodt vagyok, ha nyugton hagynak:)

XCat 2012.04.17. 16:10:04

@Idet: Aztakurva, elfelejtettem hogy randim volt a mammutban:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 16:12:25

@Vedere' Lavór: ÉN??!!
Én nem vagyok rákényszerítve sem a színészkedésre ( nem is vagyok jó színész és soha nem is szerettem), sem arra, hogy olyat tegyek, amit nem akarok. Mindig is igyekeztem, hogy ne hozzam magam ilyen helyzetbe.

Mondjuk nem is akartam soha 1-2 gyereknél többet! :D

Egy négy kisgyerekes nő a férje kakis popóját is ki fogja nyalni, ha az URA megkéri rá, és van akkora barom a férfi. Na, persze, az a nő is barom, aki egy baromnak szül.Sokszor.

whale 2012.04.17. 16:12:53

@Vedere' Lavór: Az kizárt! Ha mégsem, nem vesztett semmit a másik.Sőt...:DDD

Archenemy 2012.04.17. 16:13:12

@Vedere' Lavór: szerintem te valami domina vagy, aki így keres ilyen csírákat.

Reggie 2012.04.17. 16:13:23

Hat, ha jol latom nostenysovinizmusbol annyi van a kommentek kozott, mint himsovinizmusbol. Talan pont megerdemlitek egymast.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.04.17. 16:13:40

Azért azt is érdemes meghallgatni, mikor a nők összejönnek a szaunában és megbeszélik a férfiakat (: Mind a két ivaron belül vannak kisebbségi komplexusokkal küzdő szerencsétlen elmebetegek, akik az mindenféle ilyen-olyan frusztrációjukat efféle szájkaratében élik ki. Meg vannak a többiek, akik meghallgatják őket, szépen, illedelmesen, aztán mennek a dolgukra (:

Idet 2012.04.17. 16:14:12

@Vedere' Lavór: Az ég áldjon meg, ahhoz, hogy tartsd, léteznie kell, meg ahhoz is, hogy fejd meg klónozd! Fogadjunk, hogy imádod a "Védett férfiak"-at.
Egyébként, Günter Grass alapvetően prózát ír, és az is egy prózavers, amiről beszéltem. A tartalma az érdekes, nem az, hogy vers.

Idet 2012.04.17. 16:16:18

@Vedere' Lavór: Na, erre válaszolhatok egy hímsoviniszta dumával: hosszú haj, rövid ész!

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 16:16:22

@Idet: Persze, hogy nem olyan rossz, de nem is valami isteni finom ínyencség, hogy másra sem vágyhat egy nő, csak hogy azt egye! :D
Ahogy ez egyes pasik (beteg) agyában van.

Főként azoknál a pasasoknál vannak extra elvárások, akik maguk nullák az ágyban! :D

MegaLOL, ha egy pasi elvárja az pl. orált, de nyalni, azt persze, nem! :D

whale 2012.04.17. 16:16:33

@Archenemy: Ez? LOL Egy szerencsétlen nyomi...:)))

whale 2012.04.17. 16:18:31

@Buci-Bigyo: Nem talált, mucika.:)) A megoldás ott van a hozzászólások között, majd megkeresed, elolvasod, megérted. Ha nem, az se baj...:)))

XCat 2012.04.17. 16:18:43

@Kovácsné: Ez olyan picsás magatartás. Nem női, a nők nem ilyenek. Eljátszom hogy szép vagyok, illedelmes vagyok, nem mondok egy rossz szót, mosolygok, közben meg lenyelem a kis agyamban termelődött szart, és a háta mögött mindenkiről megvan a véleményem.... gratulálok, picsa vagy, tiéd a világ. Nagyszerűen fogsz bánni a hapsikkal, együtt boldogok és sikeresek lesztek, és mindenkit kiröhögtök majd.

Kár hogy 42 évesen már rákos leszel, 50-re meg beledöglötök. Még nagyobb kár, hogy a kölykeiteknek is azt mondjátok majd, hogy így éljenek. De legalább azok sem bírják sokáig.

whale 2012.04.17. 16:19:29

@Idet: Szerintem ne fáradj. Felesleges...:))

XCat 2012.04.17. 16:19:50

@Idet: Létezik, nem? A megfelelőeket kiválogatjuk, a többi mehet a levesbe. Vagy disznóeledelnek.

belekotyogok 2012.04.17. 16:20:25

@GMS: Na, Szendi Polihisztor Gábor által írt bölcselkedésektől messze távol tartanám magam. Függetlenül attól, hogy lehet benne igazság.

A nők többsége nem találja meg az arany középutat a régi és új lehetőségek között és frankón elveszik benne.

Jelenleg két homlokegyenest eltérő szerepnek kellene megfelelni a mai nőknek, ami nehéz. Már csak a testi-érzelmi sajátosságok miatt is. Sok nő nem is képes erre, ezért vagy elnyomott anyukává válik, vagy önmegvalósító, karrierista, meg nem tudom milyen jelzőket szoktak használni a férfiak a határozott, túlzottan is öntudatos, bőséges szexuális tapasztalattal rendelkező nőkre .:)

Kár leférgezni a férfiakat, mert nem mindenki az. Viszont kár sajnálkozni az elnyomottságon: a többség önként és meggyőződésből segít építeni a saját börtönét és vagy kétségbeesve nézeget onnan vagy fúj azokra, akik okosabbak voltak nála.

Az viszont tény, hogy fogamzóképes korban lévő nők nehéz helyzetben vannak a munkaerőpiacon. Ha gyerekszülés előtt vannak, akkor azért, ha már van gyerek, akkor meg azért. (+ felelj meg a munkahelyeden is, de persze otthon is!)
Az is tény, hogy sok férfi nem fogad el nőt főnöknek.

XCat 2012.04.17. 16:20:47

@whale: Inkább leszopna, nem? Talán még élvezné is...

Idet 2012.04.17. 16:20:53

Fiúk, lányok, este folyt köv., el kell mennem. Ne egyétek meg egymást, amíg nem vagyok itt!

whale 2012.04.17. 16:21:19

@Vedere' Lavór: Te nagyon beteg vagy. És ezt most komolyan mondom. Sürgősen keress egy dilidokit, mielőtt becsavarodsz. Bár már lehet, hogy késő...

Archenemy 2012.04.17. 16:22:30

@Vedere' Lavór: akivel a mammutban találkozol, az megfelelő?

XCat 2012.04.17. 16:23:28

@belekotyogok: "Kár leférgezni a férfiakat,"

Jó, nem mindegyik az. És nem mindegyik cigány bűnöző. De azért ha meghallod a kifejezést, nem az öltönyös, becsületesen dolgozó, tiszta, aftershave illatú, kicsit kreolos bőrű de amúgy teljesen normális, jólöltözött ember jut eszedbe, ugye?

És szerintem szórakoztató leférgezni őket. Szórakoztatóan szerepelnek utána. :D

whale 2012.04.17. 16:23:49

@Vedere' Lavór: Ne irigykedj, Vödör! Ha fejedre húzod, talán te is jöhetsz.:))))

XCat 2012.04.17. 16:25:09

@whale: Keress egy picsát. És ne keverd a nőkkel. Te NŐT sosem fogsz kapni.

@Archenemy: Majd kiderül.

whale 2012.04.17. 16:26:04

@Vedere' Lavór: Már kaptam.:) Idióta...:DDD

betonrúzs 2012.04.17. 16:27:44

nincs, de igény volna rá

Rwindx 2012.04.17. 16:30:15

Messziről jött ember azt mond amit csak akar, ezért nem kezdem fejtegetni nálunk mi a helyzet és miért, de a poszt egyszerűen marhaság.

Archenemy 2012.04.17. 16:33:18

@Vedere' Lavór: de ha nagy eséllyel féreg, miért találkozol vele? szoktál cigányokkal is találkozgatni, hátha valamelyik nem bűnöző?

belekotyogok 2012.04.17. 16:35:13

@Vedere' Lavór: ehh, pont van jóillatú, rendes, tisztességes, dolgos cigány ismerősöm :D.

A sztereotípiák nagyon hasznosak, régen is azok voltak, de hajlandó vagyok az általánosításon túl egyénként kezelni az embereket. (Mert én ilyen széles látókörű, modern és felvilágosult ember vagyok, na.)

Ja, provokálni néha én is szeretek.

whale 2012.04.17. 16:35:28

@Archenemy: Tudod, biztos "öltönyös, becsületesen dolgozó, tiszta, aftershave illatú, kicsit kreolos bőrű de amúgy teljesen normális, jólöltözött ember". Komolyan, ez a fekete lelkű, beteg picsa valami női magazinban él....:DDDDD

belekotyogok 2012.04.17. 16:36:37

@Rwindx: az ő szemszögéből, ilyen családi benyomásokkal nem feltétlenül az.

csak hálistennek vannak szerencsések, akiknek az apja tökre örült, hogy három lány van.

Archenemy 2012.04.17. 16:55:18

@Vedere' Lavór: meg kell mondjam nagyon megható a blogod, a macskás anyás. Én is szoktam szórakozásból trollkodni. Én megértelek.
.
.
.
:P

tecsóba sose többé 2012.04.17. 16:59:04

Mennyi fickó adta itt ki magából a nyűgjét:))
És nem is akármilyen stílusban:))
Leszámítva azokat, akiknek nincs, vagy most volt komoly szakításuk, anyukájuk jár hozzájuk főzni, takarítani, munka közben ungry birsd-sel játszanak és belefulladtak a devizába mert nem jó a dévú.
amióta világ a világ a nő feladata a szülés és a család egyben és rendbetartása. Mellé még kiharcoltuk az egyenjogúságot, mert a faszunk ki volt azzal, hogy azt hallgatjuk, hogy mi nem dolgozunk, csak otthon ülünk, és nem tudjuk mi a kemény munka. Mára kiderült, hogy ez nem így van. Képesek vagyunk diplomát szerezni abból, amiből egy férfi. Képesek vagyunk férfimunkát végezni, mint egy férfi, mert nem csak irodai munkából áll a nők munkahelye.
Sok tapasztalt hozzászóló írta le. A férfiak nem mennek orvoshoz, jóformán csak szirénázó autóban fekve, amikor már majdnem késő. Előtte persze azt hallgatják otthon a feleségtől, hogy baj lesz, de sokan nem törődnek vele.
Egy számomra igazi férfinak van véleménye, tárgyalóképes és elfogadja, hogy én sem vagyok a végletekig terhelhető. Lehet fát vágni a hátamon, de nem lehet belőle rendszer. Találtam ilyen férfit. Hogy hűséges-e, az más kérdés. Tudom, hogy nem kényszeríthetem bele a férfit egy 50 éves hűségbe. De ha már hűtlen, azt tegye korrektül. Húzzon gumit, és ha szerelem lesz, éljen a válás lehetőségével, ne csináljon belőlem bolondot.
De egy dologról még nem szólt senki. Válásnál miért nem viszik el a fickók a kölköket? Könnyebb tartásdíjat fizetni, vagy nem mondanak le a várt legényéletről?
Sajnálom, hogy sok nő írt ide, de még senki sem írta le,hogy a férfiak igenis jobban főznek, mint mi nők. Na nem ilyen tévélázárok.

pollio 2012.04.17. 17:00:42

Nem lehet, hogy a férfiak azért törődnek kevesebbet a házimunkával, mert igénytelenebbek, mint a nők?

Csak egy példa:

Engem például baromira nem zavar, ha nincs kivasalva az ágynemű, a világ legnagyobb baromságának tartom, hogy kivasalom, aztán meg jól belefexem, és rögtön össze is gyűröm. Vagy beteszem a szekrénybe, ahol aztán baromira látszik, hogy milyen szépen ki van vasalva.

De az asszonyt zavarja, ha nincs kivasalva - hát akkor vasalja ki. Az ő problémája, hogy ki akarja vasalni, nekem jó vasalatlanul is. És van még egy pár ilyen...

whale 2012.04.17. 17:02:42

@öreg tyúk: Azért a "nőkről" se feledkezzünk meg..:DDD Díszpéldány volt egytől-egyig.... (egyet kivéve)

belekotyogok 2012.04.17. 17:03:05

@öreg tyúk: a magyar bírói gyakorlat szerint anyától gyereket csak igen nyomós indokkal választanak el.

arról nem is beszélve, hogy aki bevállalja önként anyaként, hogy az exe nevelje, na, gondolhatod, hogy mit kap.

whale 2012.04.17. 17:05:06

@belekotyogok: Ez bizony így van. Az egyenjogúság nagyobb dicsőségére...:DDDD

belekotyogok 2012.04.17. 17:06:11

@pollio: részben neveltetés kérdése - otthon mire szokott rá, mire szoktatták rá, és persze részben egyéni igényszint.

A vasalt ágynemű érdekes kérdés: én magam sosem vasalom, mert a mosógép nem gyűri össze nagyon, meg mondjuk helyem se lenne vasalgatni ágynemúket. De ha hazamegyek, akkor egyrészt szívesen kivasalok anyám helyett (aki nem mellesleg utál vasalni :D) és vasalatlan ágyneműbe nem fekszem. :)

Rwindx 2012.04.17. 17:08:53

@belekotyogok:
Az ö szemszögéből van egy történet amit nem kérdőjelezek meg, és ami valóban erre utal. Csak éppen van többezer/millió másik történet aminek együtt kellene alkotnia az összképet, és nem az a 2-3 amiből ő összerakja. Ha mindenki a maga kis zárt világából próbál következtetni az ország vagy a világ milyenségére, akkor gyorsan kiderül hogy mindenki más bolygón él... ami nyilván hülyeség.
Sajnos ez egy létező jelenség és nagyon sok témakörben megfigyelhető, ha a blogokon figyel az ember.

tecsóba sose többé 2012.04.17. 17:11:13

@whale:
Persze, csak nőtársaim szorongását lenyelem, mert a hisztit még nőként sem viselem el.
@belekotyogok: Igen, ezt tudom. A baráti társaságomból már mindenki szétment, ebből tudom, hogy sokan miért nem vállalják be. De kíváncsi voltam azért egy véleményre is. Egy volt pár barátunk női tagja combnyaktörést szenvedett. Hosszú ideig volt kórházban, majd otthon is feküdt stb.. A gyerkőcök az apjuknál lettek elhelyezve, míg anya rendbe jön. Ez így természetes nem? Két hét után a 140 kilós tagbaszakadt férfi ráfeküdt a csengőmre és bőgve könyörgött, hogy segítsek, mert nem tud velük mit kezdeni. Letett 100.000 forintot, a cuccaikat és elment. Legalább megpróbálta. Nem problémás gyerekeke, csak segíteni kell hajat mosni, nem eszik meg a zacskós kaját, és apánál nem találták az ágyat a legénylakásban, mert apa nem kicsit igénytelen. Felhívtam az anyjukat, aki már annak is örült, hogy ment a dolog két hétig. A válás oka amúgy az volt, hogy hol van már az a nő,akit megismertem sztori.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 17:20:40

@öreg tyúk: "Mennyi fickó adta itt ki magából a nyűgjét:))"

Örüljünk neki! Jól járnak a párjaik.:)

Legalább itt lehet Harcos Hím - akinek a párja természetesen tüzes szerető-, otthon pedig továbbra is szolgálatkész férjecske ( a férfi definíció szerint "papucs")! :D :D

A net mindent elbír! ;)

Nálunk ez a férfiak nagy szakácsok nem áll, de a baráti körben sem. Talán a bográcsozásra igaz a dolog, az olyan pasis meló.A mosogatás utána az persze már nem fér bele a férfimunkába! :D

tecsóba sose többé 2012.04.17. 17:23:47

@Buci-Bigyo:
Azok a férfiak, akik netbátrak, otthon meg gazdámnak hívják az asszonyt, meg is érdemlik a sorsukat. Valaki butítsa fel őket, hogy nem minden nő peggibándi meg gregorberni. Igenis vannak normális nők, csak nem szabad őket egy év után elvenni.

Tsaby601S 2012.04.17. 17:32:30

Érdekes téma ez :o)

Nekem az egyetlen problémám a női nemmel mindig is az volt, hogy nem becsülik magukat. Hogy hiányzik a méltóság, a tartás. Legalábbis a többségből. A szorongás és a félelem a legerősebb, permanensen jelenlévő emberi érzésük. És csupa-csupa olyan dolgok miatt ami abszolút csak bajt okoz nekik és teljesen abszurd, önmagukat megalázó hülyeség. Csak azok járnak jól mindezzel akik ki akarják használni őket.

Szörnyű látni sok-sok valójában értékes nőt akik szó szerint a sárga földig alázzák magukat disznókért. Sajnálni ezért persze nem igazán lehet őket, mert akárhonnan is nézzük ők választanak, a döntés szabad.

És mivel a nők között ez a mentalitás van többségben értelemszerűen belőlünk férfiakból is eltűnik a nők tisztelete. Mert ha kihasználni nem is akarod, igazán szeretni nem tudod, mert felnézni rá sem tudsz.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 17:33:51

@öreg tyúk: Azért elég szomorú, ha valaki a saját gyerekeivel nem tud mit kezdeni. :( Nőben is láttam már ilyet. Mindig mondom, hogy a gyereket nem megcsinálni nehéz!

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 17:40:39

@öreg tyúk: Én még ezt sem mondanám, mert a szüleim egy év ismeretség után házasodtak össze (de abból az egy évből szinte minden nap együtt voltak - jó, ez egy más generáció is), inkább az a lényeg, hogy ismerjék elsősorban SAJÁT MAGUKAT, aztán egymást, mit várnak az élettől, mik a célok, azok közösek-e, ilyesmi.
Az sem mindegy, hogy valaki 25, vagy 35 évesen köti le magát, utóbbi esetben már jó eséllyel ismeri magát és a világot is.30-40 között alakul ki a végleges személyiség, a világlátás.2-3 év után szerintem nyugodtan össze lehet házasodni, de 2-3 hónap, fél év szerintem is kevés az elköteleződéshez, pláne a gyerekvállaláshoz.

önző dohányosok 2012.04.17. 17:47:46

A statisztika csak egy átlagos eredményt ad. Kulturált, önzetlen családban azonos mennyiségű a munkavégzés a háztartásban (feltételezve, hogy ugyanannyi időt dolgozik mindkét fél a mhelyen is). Én például meg sem engedném a feleségemnek, hogy kivasalja az ingeimet. Kb ugyanannyi időt töltünk el a háztartásban és a munkában is.

2012.04.17. 17:50:36

@pollio: Függöny, terítő, ágynemű, szalvéta, szőnyeg, külön tányér minden fogáshoz, törülközőcsere legalább hetente, stb - sőt tulajdonképpen a felsoroláshoz csaphatjuk az állandó lakhelyet is. Ezek a dolgok díszletek ahhoz, hogy a nők jobban beleélhessék magukat a kultúránk mítoszai által sugallt szentanya-áldozat szerepbe :)

Kuruttya 2012.04.17. 18:10:08

Egyik családtagom sem volt diszkriminatív a nőkkel szemben. Kivéve a barátnőmet. Ő állítja, hogy igenis sok nő van, akinek elkélne egy alapos verés, hogy visszavegyen magából :D Meg azt is hangoztatta már, hogy az a nő akit vernek és eltűri, az meg is érdemli.

vircsaft gizi 2012.04.17. 18:17:33

@Vedere' Lavór: te a múltkor még férfi voltál. Azóta kasztráltak..?

béla a görög (törölt) 2012.04.17. 18:24:33

na má' megin' a női lélek... meg önérzet meg ezek az izék...

Tisztelni azt tiszteli az ember aki kiérdemli. Azért mert valaki nő miért érdemelne tiszteletet?
A kötelező udvariasságot azt igen, de tiszteletet... Ha van hozzá közöm akkor igen de egyébként...
Abból, hogy egy 20-30 éves férfitársaságban mi hangzik el meg nem hiszem, hogy messzemenő következtetéseket kéne levonni. Igen bármely jó nőt meghágna bármely férfi mint a lovat. Nem tisztelné meghágna. Még a legvéznább, legkövérebb, legunszimatikusabb pasi is. Genetikailag így van kódolva.
Egy idő után ez meg már kevésbé téma. Nem ecseteli az ember. Persze attól még úgyanúgy meghágná.

Házimunka: Nem egy barátnőm volt aki nem volt képes főzni! Érted te ezt? Én főztem. Nehogy már mosogassak is.
De amúgy tényleg nem fogok nekiesni a házimunkának. Ha egyedül vagyok akkor sem teszem.

Tudod szerintem te most provokálsz.
Kiragadott példákból vonsz le általánosítást.
Vernek? Rosszul bánnak veled? Akkor elmész.
Jó a kapcsolatod? Akkor örülj neki!
Egyedül vagy? Akkor meg keress egy megfelelő partnert. Az hogy rosszul vagy jól választasz az meg a te döntésed a lehetőségeket fentebb leírtam. (örölsz vagy elmész)

vircsaft gizi 2012.04.17. 18:26:21

@béla a görög: buszon átadod a helyed egy veled egykorú nőnek?

IronLowrider 2012.04.17. 18:28:34

@Vedere' Lavór: "Keress egy picsát. És ne keverd a nőkkel. Te NŐT sosem fogsz kapni."
Hát, ha a NŐk olyanok, mint te, akkor nem lepődnék meg, ha nem is akarna.

Nézz ki az ablakon. Mindent, amit látsz, férfiak építettek. Nagy az esély, hogy cigányok is voltak köztük, de nők biztosan nem.

Tintahal 2012.04.17. 18:30:50

@Mattheo Guilleaume: Én hétköznap napi 2-2,5 órát töltök házimunkával, hétvégén pedig kb. napi 3-4 órát. Mindezt úgy, hogy a napi 8 óra munka, 2,5 óra utazás és a gyerekek mellett csak a legszükségesebbekre szorítkozom. Ez nyilván csak egy példa, de ennek alapján ez a 152 perc abszolút reálisnak tűnik.

vircsaft gizi 2012.04.17. 18:31:19

Amúgy azt szoktam néha figyelni, hogy erejük teljében lévő férfiak, akiknek a többsége nem tűnik fáradtnak, zsákot sem cipel magával, lehuppan a buszon, és elnézi amint középkorú nők felettük állnak, csimpaszkodnak a korlátba. Én nem vagyok az a leülős fajta (tehát nem ezért mondom, rendszerint magam is állok), csak eszembe jut, hogy nálunk a nagycsaládban szilárd értékrend van, és belenevelték a férfiakba az előzékenységet (ha nem állunk az ájulás, vagy a rosszullét határán, nőnek akkor is felállunk a buszon, ha nem idős; most nem a 14 éves kis csitrikre gondolok, akik persze pont úgy szarnak pl. az idősebb nénikre), a többségnek a bőr sülne le a képéről, ha látná amit én.

vircsaft gizi 2012.04.17. 18:33:21

@IronLowrider: milyen szép is a világ, ha kinézek:) Szerintem a grafitti spray-t is a ffiak találták ki, nemde?

béla a görög (törölt) 2012.04.17. 18:33:38

@vircsaft gizi:
Állva utazom. A nők leülnek és ez jobb is így a helykihasználás miatt. Csak ha már nincs csúcsforgalom akkor ülök le hogy ne kelljen pattognom.
Egyébként kérdésedre válaszolva valószínű nem állnék fel egy velem egykorú nőnek csak ha terhes.
Visszakérdezek: miért fel kéne állnom?

IronLowrider 2012.04.17. 18:38:02

@vircsaft gizi: Mikor a férfiak meghalnak 60 évesen prosztatarákban, munkahelyi balesetben, háborúban, stb., akkor a középkorú nőknek (akik mindezt megszavazták) lesz még 20 évük ülni a helyükön. Persze csak akkor, ha marad valaki, aki előállítja a benzint, megépíti az utat, megszereli a buszt.

IronLowrider 2012.04.17. 18:39:24

@vircsaft gizi: Bizony, mert az asszony csak a vörös autóba volt hajlandó beülni, a T-modellt meg minden színben szállították, feltéve ha feketét rendelt.

vircsaft gizi 2012.04.17. 18:41:57

@IronLowrider: mi van a busz megszeerelésévelÉ én is évszázadokon át "férfimunkának" tekintett munkát csinálok éppen, ráadásul sokkal jobban, mint kínlódó ffikollégáim.

vircsaft gizi 2012.04.17. 18:43:31

@IronLowrider: ezt a háborút mindig elfelejtem, mint potenciális ffihalált. Nem beszélve arról, hogy a szúnyogok is jobban csípik a ffiakat.

IronLowrider 2012.04.17. 18:52:03

@vircsaft gizi: "ezt a háborút mindig elfelejtem, mint potenciális ffihalált."
Az előző hozzászólásaid alapján nem lepett meg.
Gondolom a boszniai népirtás se mond semmit.

béla a görög (törölt) 2012.04.17. 18:53:07

@vircsaft gizi: Igen? Nos ha eltekintünk a terhes, családos velem egykorúaktól, akkor én is csak úgyanúgy cipelem a kaját haza mint egy nő ha épp boltba voltam, én is csak úgyanúgy vacsorát csinálok mint egy nő és az ilyen marhaságok. De mint mondtam állni szoktam.
Csak nekem meg abból a sztereotipiából van tele a tököm, hogy a nőknek kezdődik a második műszak. Nos a nők egy részének valóban kezdődik a másik részének meg kb. annyira kezdődik mint nekem. És nem kevés emberről van szó. De nem én vagyok az aki reggelente vagy délután elterpeszkedik előtted az ülésen.

Joe69 2012.04.17. 18:57:00

Kinek a pap, kinek a papné, de az a gyanúm, hogy a poszterina amolyan harmincas neurotikus szinglimódra túlspilázza a dolgokat. Mert ők általában tudják ám, milyen nehéz a nőknek - valamivel meg kell indokolni, hogy miért nem vállalnak fel női szerepet, ami nem a gyerekkel kezdődik egyébként, hanem azzal, hogy nem sztereotípiákkal gyalázzuk a pasikat.

Amik közül pl. a keresetkülönbség egészen egyszerűen a legális szférában biztosan nem igaz: a pasik esetleg azért keresnek többet átlagolva, mert több a túlmunka, és nálunk még több a főnök köztük. Ja és vitathatatlan, hogy amíg asszonyuk szül és kisgyerekkel otthon van, a férfi általában többet visz haza. Dehát ez nem kötelező, és akkor kvittek vagyunk.

Amúgy meg a kissé homár jellegű angol úriember nyavalygása is hazug: batchelor-partykon szétivó kollégái tán tisztelik a hölgyeket, mi ? Minden zárt genderközösségben gúnyolódnak a másik nemen. Nők legalább ugyanúgy: nézzen meg bárki egy tinicsaj-szinglicsaj vagy akár feleségbandát - a pasik már elbújhatnak mögöttük..

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 19:01:35

@béla a görög: Rossz hírem van: fel! :D Már ha jó neveltetést kaptál.

Bár egyre kevesebben kapnak, az tény.

Mille38 2012.04.17. 19:03:06

@szobatars: Sajnos nincs igazad: hiába az illetménytábla, a tények más mutatnak:
www.afsz.hu/engine.aspx?page=afsz_stat_egyeni_berek_2010

Nézd meg a köztisztviselőket nemenként és nézd meg a korcsoportos táblában is a közszférát. A legtöbb kategóriában, különösen a vezetői szinteken a férfiak keresete - a bértábla ellenére is - 10-30% - kal meghaladja a férfiakét.

vircsaft gizi 2012.04.17. 19:04:53

@béla a görög: magyarázhatom én neked napestig, úgyis olyan vagy, mitn egy csúszos angolna. A felvilágosodás kora óta mindenki jogot kapott, hogy megtalálja a mentségeket, él is a zöm vele. Tudod, az mindenkivel előfordul, hogy tahó, de nagyobb baj, ha azt gyáva bevallani (mondhatjuk azt is, hogy férfiatlan).

vircsaft gizi 2012.04.17. 19:05:53

@IronLowrider: hogy te hogy fején találod a szöget.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 19:09:27

Én is fel szoktam állni idősebb nőknek és férfiaknak és terhes, kisgyerekes anyáknak is. Sőt kisgyerekeknek is, ők nem tudnak még jól kapaszkodni, biztonságosabb, ha ülnek. Az öregek pedig nem tudnak már jól kapaszkodni.

Zsigerből jön. Ráadásul nem esik le tőle a gyűrű az ujjamról.

Néhány idős úr viszont nagyon gavallér, akkor is, ha ő már alig tud állni, akkor is, nagyon aranyosak. :)

Nekem a bátyám is gavallér -nem meglepő módon-, pedig fiatalember.

IronLowrider 2012.04.17. 19:11:25

@vircsaft gizi: Szóval azt mondod, hogy béla a görög - miután feltett egy kérdést - ne foglalkozzon magával, foglalkozzon helyette a középkorú nőkkel. Micsoda önző tahó ez a béla. Bezzeg a gizi!

béla a görög (törölt) 2012.04.17. 19:11:37

@vircsaft gizi: tahónak tarthatsz az nem zavar, de a férfiatlanság az sértés.
Úgyhogy maragyjunk annyiban, hogy tahó vagyok téma lezárva.

Kelly és a szexi dög 2012.04.17. 19:13:56

Maguknak köszönhetik!

Ha nem elég a háztartás, csinálhatnak mellette mást is, csak utána ne nyafogjanak, hogy nagy a teher!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.04.17. 19:15:13

A nőknek kell tenniük azért, hogy a helyzetük és a megítélésük megváltozzon.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.04.17. 19:16:34

Úrnak születni kell. Paraszt meg úgyis nő, mint a gomba.

vircsaft gizi 2012.04.17. 19:17:23

@Buci-Bigyo: érdekes, hogy 100 éve még a ffiaknak kellett eltartani a nőket (akiknek persze otthon volt dolguk - bár egy nagypolgári családban élő asszonynak kevésbé), mégis ugrottak, ha egy nő bármilyen szempontból fizikailag hátrányba került.
Nekem is egy csomó dolog zsigeri. Dédmama tanította, hogy: amint valaki belép a házadba, kínáld meg étellel, bármid is van, legyen az egy darab zsíros kenyér, de kínáld meg, lehet hogy egy vándor és messzi útról jött. Akinek volt némi gyerekszobája, "kódolt" értékrendje, mentségekkel, kifogásokkal (jaj de fradt vagyok) nem hagyja el egykönnyen ezeket a szokásokat, gesztusokat. Embertelen körülmények között is lehet gavallérnak maradni, gerincet megőrizni.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.04.17. 19:27:04

@vircsaft gizi: amint valaki belép a házadba, kínáld meg étellel, bármid is van, legyen az egy darab zsíros kenyér, de kínáld meg, lehet hogy egy vándor és messzi útról jött.

Igen, és érdekes, hogy ez minden kultúrában benne van, ősidőktől, az eszkimókon át az afrikaiakig.

Embertelen körülmények között is lehet .......gerincet megőrizni.

Ez így van.

Phátyol Ferenc 2012.04.17. 19:28:22

a nőknek fehérben kellene járniuk, hiszen minden háztartási eszköz fehér.

vircsaft gizi 2012.04.17. 19:28:32

@béla a görög: mert akkor mi lesz ha férfiatlannak tartalak, talán ténylegesen elveszted a férfiasságod??? Nagy veszélyforrás ám egy totál ismeretlen rólad kialakított véleménye. Ha ennyit nem bírsz el, akkor mit? Az a baj veletek, hogy gyenge hülyegyerekek vagytok. Ahhoz bátrak, hogy járjon a szátok, verjétek a melleteket olyasmivel amihez semmi közötök (a férfiak által felépített civilizáció, mi? mintha ti magatok terveztétek volna a Parlamentet, és nem a csodás Steindl:), de kb egy fél mondattól összeszarjátok magatokat és lelkiválságba kerültök, na meg kikéritek magatoknak hogy jaj, nektek miért nem jár alanyi jogon hely a buszon?!:) Mi lesz, ha tényleg háború lesz?:) Szánalmas..

Blogger Géza 2012.04.17. 19:36:23

Nem tudom, a posztoló arról is rendelkezik-e statisztikával, hogy a férfiak hány %-t keresik meg a családi jövedelemnek illetve a családi vagyon hány%-t hozzák, és ehhez hasonlítja-e a házimunka mértékét.

Blogger Géza 2012.04.17. 19:38:49

@vircsaft gizi: Ezt konkrétan ki mondta, hogy te sokkal jobban csinálod?

béla a görög (törölt) 2012.04.17. 19:40:23

@vircsaft gizi: Mint mondtam téma lezárva.
Én sem provokáltalak a szerintem körülbelüli életkoroddal, kinézeteddel és valószínűsíthető (családi) állapotoddal.
Mivel tahó vagyok ez nekem bőven beleférne de nincs rá se időm se kedvem.
Elbírok én sok mindent csak van amire nincs igényem. Például erre.

De le tudom ezt egy mondatba is írni...

IronLowrider 2012.04.17. 19:46:09

@vircsaft gizi:

Vircsaft gizi volt az, aki kikérte magának, hogy neki nem adják át a helyet a buszon. A helyre jogot a semmiből formált, most ugyanezt a jogot másoktól elvitatja.

És ezek után ő sértődik meg, sőt, lelki válságot emleget, mert nem tárgyal már vele senki.

IronLowrider 2012.04.17. 19:47:41

@IronLowrider: A tényleg háborút a feministák már megcsinálták elégszer. Jobb lenne a következőből kimaradni.

Kepan 2012.04.17. 19:48:31

Részben jogos a poszt. A szexuális forradalom nálunk is megtette a hatását, ma egy fiatal férfi már nem viselkedik úrként, pláne társaságban, hanem jól megnézi a lányok hátsóját/mellét stb. S főleg igaz ez azokra, akik nem egyedülállók.

De azért a magyar szerintem nem azért fogy, mert nem tisztelik a nőket. Én pont azt látom, hogy egyre több nő inkább választja a karriert, semmint a családalapítást és komoly párkapcsolat kialakítását. Ráadásul sok múlik azon, hogy milyen képet alakít ki magáról. Két közvetlen kolleganőm például tűz és víz. Az egyik folyton csak nyafog, nem jó semmi (és már házas), a másik pedig egy angyal, öröm vele dolgozni.

Én alapvetően minden nővel tisztelettel bánok, de ha játssza az agyát, azt speciel ki nem állhatom (ami a férfitársaimra is igaz).

bohuš 2012.04.17. 19:49:31

@IronLowrider:
"Nézz ki az ablakon. Mindent, amit látsz, férfiak építettek. Nagy az esély, hogy cigányok is voltak köztük, de nők biztosan nem."
Azokat a férfiakat meg mind nők szülték és nevelték fel.

XCat 2012.04.17. 19:51:03

@Archenemy: Van blogom itt? Érdekes, te vagy a második, aki ezt megemlíti... vagy ugyanaz a szerencsétlenpöcs vagy másik néven.:)

Na hátha bátrabb vagy a másiknál; melyik az én blogom?

Egyébként jah, szoktam cigányokkal is találkozni. Kapaszkodj meg, van hogy dolgozni is!

@vircsaft gizi: Én? Mikor? Hol? Biztos én? :DD Vigyázz, engem hamisítanak.

@IronLowrider: Ne is akarjon, nem vagyok oda a prolikért. Na, akkor mérjük fel a logikai és a biológiai ismereteidet (amiket valószínűleg egy nőtől tanultál egyébként); HOGY kerültek oda azok a férfiak, és ki nevelte őket addig, hogy építhessenek?...

XCat 2012.04.17. 19:54:37

@vircsaft gizi: No igen, ez egy jó meglátás. A férfiak építettek mindent... igen, ez stimmel. Arról nem szól a fáma, hogy azoknak a férfiaknak a nagyobb része segédmunkás vagy kubikos volt, akiket a mérnök urak egy jólirányzott seggberúgással igazítottak volna el, ha meghallják, hogy hozzájuk mérik magukat. :)

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.17. 19:56:48

Én nagyon szeretem a nőket. Vallom, hogy a nő az ember legjobb barátja, a kutya után.

IronLowrider 2012.04.17. 20:11:14

@bohuš:
@Vedere' Lavór:
Volt pár évezred, mikor a férfiakat tényleg csak nők nevelték fel.
Ezt az időszakot hívják őskőkorszaknak, és egyik jellemzője, hogy az emberek (férfiak) nem építettek semmi jelentőset.

Van a világnak egy része, amelyik megragadt ebben az állapotban, így elég jól vizsgálhatók ( lásd: books.google.hu/books?id=f0CGuj7r1O8C&redir_esc=y ). Jellemző, hogy most sem alkotnak semmi maradandót.

Van a világnak az a része, amelyik kezd visszatérni ebbe az állapotba. Ez is elég jól vizsgálható ( lásd: onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-3737.2011.00832.x/abstract ).

A civilizáció akkor kezdődik, mikor az apák nevelik, az anyák gondozzák gyermekeiket.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.04.17. 20:25:57

A nőknek az a problémájuk, hogy nincs péniszük, ezért irigykednek a férfiakra, ez pedig vicces dolog, a vicces dolgokon pedig nevetni szoktak az emberek.

Növesztettek volna faszt, akkor ők is sütögethetnék a rosszmájú vicceket!

bohuš 2012.04.17. 20:33:09

@IronLowrider:

Ne haragudj, nem tűnt fel. hogy itt a kommentelés nyelvileg ennyire cizellált. Felnevelés alatt konkrétan az "életben tartásra" (gondozásra, ahogy te nevezed) gondoltam. A neveléssel kapcsolatban felvetett elméletedről most nincs kedvem és időm gondolkodni, így nem tudok rá érdemben reagálni.
De az nagyon valószínűnek tűnik, hogy az elmúlt évezredek után még elég hosszú ideig a nők fogják az általad emlegetett férfiakat megszülni...

Abból a szempontból minden irónia nélkül gratulálok a reagálásodhoz, hogy az egyik legszebben, legelegánsabban kidolgozott árnyékbokszolás-reakció, amivel valaha találkoztam. El is mentettem példaanyagnak.

Überspannung 2012.04.17. 20:47:05

Hol egy nő? hadd tiszteljem!

Fió 2012.04.17. 20:49:26

@Kepan: Korrekt hozzáállás. Tökéletesen leírtad a lényeget. Minden nőnek kijár a tisztelet, de nem mindegyik érdemli meg. Egy férfi annál nagyobb férfi, minél nagyobb úriember.

IronLowrider 2012.04.17. 20:49:29

@bohuš:
Ha úgy értetted, ahogy most leírtad, akkor egyrészt tárgytalan a hozzászólásom, másrészt ebben az esetben a példatáradból a saját kommentedet se felejtsd ki. A stróman szócikkhez pont jó lesz ;)

XCat 2012.04.17. 20:49:46

@IronLowrider: "A civilizáció akkor kezdődik, mikor az apák nevelik, az anyák gondozzák gyermekeiket." Ki hol nőtt fel, ugye. A civilizáció tulajdonképpen ott kezdődik, amikor az anya megszüli, a dadus gondozza, a nevelői (nem, itt nem a pedagógusoknak csúfolt iskolaszemélyzetre gondolok, hanem olyanokra, akik erre alkalmasak) nevelik, az apa pedig minderre előteremti a rávalót.... de ez nyilván idegen neked.

XCat 2012.04.17. 20:54:46

@Kepan: Csak te játszhatod az agyadat? Elég kegyetlen vagy a többi 7 milliárd emberrel.... pedig azok között biztos akad olyan, akinek több jogalapja lenne rá. :)

XCat 2012.04.17. 20:57:31

@bircaember maxval: Csak az asszony meg ne tudja, hogy lyukszomszédok vagytok a szemben lakó spániellel...

IronLowrider 2012.04.17. 20:57:36

@Vedere' Lavór: Idegen, mert nem így, nem ettől működik. Pontosabban akár még működhetne is így, de nem attól, hogy Lavór ezt hiszi vagy ezt szeretné. C'est la vie.

bohuš 2012.04.17. 21:02:33

@IronLowrider:
Nagyon lezsibbadt a fejem (ezért is írtam, hogy nem tudom végiggondolni, amit írtál), de... miért pont a strómanhoz?!

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.04.17. 22:10:42

A férfiak sok mindenért lenézik a nőket, azonban ha mindezekben jól teljesítenek, akkor is lenézik.

Igazi arisztokrata tempó.
A hétszilvafás nemes ha kapál, az testedzés, ha ugyanezt a paraszt csinálja, akkor vakondtúrás.
hahahahahaha

Kepan 2012.04.17. 22:12:18

@Vedere' Lavór: Neked mi bajod? Én nem játszom meg magam.

Sadist 2012.04.18. 08:52:43

Beleolvastam a kommentekbe, ajánlom mindenkinek, hogy olvassák el ezt a cikket: www.psy.fsu.edu/~baumeistertice/goodaboutmen.htm

Sadist 2012.04.18. 08:55:28

@öreg tyúk: Aha, hát nem, olvasd el a fentebb linkelt cikket, hátha egy kicsit világosabb lesz, hogy a férfiaknál miért sokkal gyakoribb a lecsúszás és az öngyilkosság (azaz extrém végletek).

tecsóba sose többé 2012.04.18. 09:42:50

@Sadist:
három perc telt el a belinkelésed és a kérdőre vonásod között. Jelentem, így késve majd egy órát, elolvastam.
Azért lesznek a cikkben is említve gyakrabban lecsúszva és halálba menekülő férfiak, mert nem engednek a nő óvásának. Vagy nem ugyan azt olvastuk? Mert arra is kitér, hogy a férfiaknak sokkal több kapcsolatuk van, éppen ezért fordul elő náluk több késelés és agresszív támadás, mert a nőket nem éri támadás egy idegentől a plázában. És a nők erre figyelmeztetni próbálják a férfiakat, akár partner akár anyaként, mégsem hallgatnak rá.
Valamint azért csúsznak le, mert számukra más a motiváció, mint a nők számára. A nők számára a család és a gyermek nevelése az elsődleges motiváció, a férfiaknak pedig az új kaland keresése, amiből a nő is "gazdagabb" lesz. Véleményem szerint ha egy férfi a meglévő vagyonból akar meggazdagodni, de elbukik mindent, az nem családfenntartó férfi, hanem szimplán hülye.

Sadist 2012.04.18. 10:18:03

@öreg tyúk: Valamit nagyon félreértelmeztél.
Men on top című fejezet. A férfiaknak kockáztatniuk KELL, nem tehetik meg, hogy üljenek a langymeleg húgyban, mert onnantól kezdve SENKI nem tekinti őket férfinek. Nyilván ennek a kockáztatásnak megvannak a vesztesei. Őket látod az utcán, a kórházban vagy a temetőben. A nők viszont beleszületnek a biztonságos átlagba, és nagyrészt ott is maradnak. Sokkal kisebb eséllyel csúsznak le, de nehezebben is jutnak magasra.
Van egy mondás, mely szerint nőnek születni kell, férfivá viszont válni. Aki férfiként nem tesz le valamit az asztalra, azt lenézik. A nők valamiért nagy ívben elkerülik a nyámnyila, anyukedvence, puhapöcs fiúkat, akik amúgy ellubickolnának életük végéig a meleg húgyban. Szerinted miért?

tecsóba sose többé 2012.04.18. 10:37:36

Már miért ne tehetnék meg? Azt csaka férfiak hiszik egymást között, hogy az erőszaktól lesznek férfiak. A nők, lányok kb 15 évesen vonzódnak a rossz fiúkhoz. Értelmes felnőtt nő nem kezd balhés fickóval. A nők számára a férfi erős, van tekintélye, amit nem erőszakkal érdemel ki. Minden helyzetben feltalálja magát, és megóvja a nőt. És ebben a nő támogatja is. Csak apró dolgokkal. Egy izzót még egy fogyatékos is ki tud cserélni. De a nő teszi a nőt, és megéri a férfit, cserélje már ki. Az én férjem nem is tudja, hogy egy éve szivárgott a gázvezeték. Kirongyoltam az obiba, vettem egy másikat és kicseréltem. Leszappanoztam, ahogy a nagyapámtól tanultam, s amikor láttam, hogy nem buborékos megnyugodtam. Egy hete eláztattak, és leszakadt a konyhaszekrény, mert feldagadt a zsanér és elengedte. Irány a barkácsbolt, új zsanér, csavarok, akkus gép elő és megszerel. Apjuknál azért buktam le, mert fényesebb volt az új zsanér. Büszke volt rám, mert azt mondtam neki, hogy tőle tanultam. Pedig nem. Nem kellett logika hozzá, pofon egyszerű volt. Akkor mivel az én férjem nem balhés, húgyszagú anyámasszony katonája? Egy frászt! Felelősségteljes FÉRFI! Kötelességtudat van benne a munkahelyén, otthon társként kezel és a gyereknevelésben is részt vesz.

Sadist 2012.04.18. 11:03:26

@öreg tyúk: Rohadtul nem az erőszakról szól, hanem a versengésről. És ezt nem csak a férfiak hiszik egymás között, hanem a társadalom és a nők is erre motiválják őket.
Megnézném melyik az a (valószínűleg nagyon elkeseredett nő), aki hozzámegy egy olyan férfihez, aki pl. megelégszik a minimálbérrel, átlagos testalkata van, nincs, vagy csak unalmas hobbija van, vagyis semmivel nem tűnik ki a szürke átlagból. A férjed csak lébecol a munkahelyén (azt nem kérdezem meg, hogy mennyiért), vagy mindig feszegeti a határait? Veszteseknek senki nem akar gyereket szülni.
Egy nőnek nem kell küzdenie azért, hogy utódja (vagyis valami nyoma) maradjon a világon, csak találni egy férfit és széttenni a lábát.
Ezzel szemben egy férfinek vagy valami kiemelkedőt kell alkotnia, legyen az akár rossz (lásd. pl. diktátorok), vagy ki kell emelkednie a szürke átlagból, hogy kaphasson egy normális nőt, aki gyereket szül neki. Ma már nyilván nem ennyire kiélezett a helyzet, mint pár ezer évvel ezelőtt, mert a leglustább, legsemmirekellőbbre is ráakaszkodik egy harmincas évei végén járó nő, hogy lebabázzon neki (aztán születnek az ilyen posztok, hogy a férfiak mennyire lusták, semmirekellők, tesznek a házimunkára). Több ezer vagy inkább tízezer év evolúcióját nem fogja felülírni az utóbbi pár száz év.

tecsóba sose többé 2012.04.18. 11:20:20

Akikről Te beszélsz, azok nem nők, hanem egyszerű luvnyák.
"Egy nőnek nem kell küzdenie azért, hogy utódja (vagyis valami nyoma) maradjon a világon, csak találni egy férfit és széttenni a lábát."
Már hogyne kéne? Hiszen olyan végtelenül finnyás némelyik pali. Ráadásul nagy butaságra vall, ha valaki azt mondja, milyen marha könnyű egyedül felnevelni egy gyereket és anya mellé még apának is kell lennie egy személyben.
A gyerekek nem úgy fogannak, hogy apjuk kiveri a konyhaablakba, a nap meg kikelti. De nem is úgy, hogy terpesztett lábbal a nap felé fordulunk, hogy kikeljen a petesejt. Igen aktívan részt vesznek benne a férfiak is. Csak hát ami utána jön következmény, sokaknak fejfájást okoz. De a legjobban azt bírom, amikor a palik azt mondják a nők szándékosan esnek teherbe. Mert a gumit mi könyörögjük le rólatok? szerinted élvezzük, hogy 40 éven át mérgezzük a májunkat hogy nektek ne kelljen gumit húzni? Elég egy minimális egyensúlyborulás, amit észre sem veszünk, és máris placebó a tabletta és jön a gyerek. De ezt a férfiak máris szándékos felcsinálásnak nevezik.
A férjem csoportvezető. Rendszeresen beül sörözni, név napozni a kollégákkal. A munkát el kell végezni, a kapun kívül meg úgysem szarik különbet. Az én férjem pl nem tűri el a "rossz napom van" munkakörülmény rombolást. Aztán egyszer én sem toleráltam otthon a rossz kedvét. Észrevette, hogy más is ember, mindenkinek lehet rossz napja. Ettől máris papucs? Lófaszt. De nem is lett volna attól férfi, ha kirúgással fenyegeti. Egy idő után illik kinőni a kukaborogatós, szarok rád életmódot. Mi nők lehet azért vagyunk biztonságban, mert látjuk milyen a rossz fiús élet, és nem kérünk belőle.
egy férfi nem vesztes, ha normális életre vágyik. Pláne, hogy 35-40 évesen már minden rossz fiú egy húgyszagú házasságban él, és neveli az asszony első házasságából született porontyokat, akiket lehet, hogy egy rossz fiú hagyott el. Te is húgyszagban nevelkedtél, mert törődtek veled, iskolába járattak. Panaszkodsz?

Sadist 2012.04.18. 11:32:07

@öreg tyúk: Teljesen másról beszélsz. Valószínűleg nem is fogod megérteni, hogy mi a mondandóm lényege, mert nem férfinek születtél.

tecsóba sose többé 2012.04.18. 11:39:33

Wow! Akkor Te sem érted az én mondandóm, mert Te pedig nem nőnek születtél. Minek ellenkezni? Nem az lenne a megoldás, hogy versengés nélkül éljünk egymás mellett? Egymás pocskondiázása és versengés nélkül? Az életben mindkét nemnek megvan a "kódolt" feladat. Minek ezt firtatni?

Sadist 2012.04.18. 11:53:10

@öreg tyúk: Ah... Te kevered a versengést az ellenségeskedéssel. Versengés és az ember határainak feszegetése nélkül még mindig barlangban élnénk. Lehet, hogy neked vonzó opció, hogy este a tábortűz körül ülve menyéthúst és bogyókat vacsorázik a család, nekem, meg még rengeteg embernek viszont nem. Meg azoknak a férfiaknak sem, akik inkább mentek mamutra vadászni, hogy legyen bőséges kaja és meleg bunda nekik és a családnak.
Csak ma már nem vadászat van, hanem munkába járás, karrier építés és verseny a munkaerőpiacon.

tecsóba sose többé 2012.04.18. 12:06:19

Ezzel azt akarod mondani, hogy mi nők csak várjuk otthon a mamuthúst? Csak nehogy a feleséged egyszer
csak megutálja a mamuthúst, és beérje egy tábortüzes vacsival élete végéig. Karriert építeni lehet úgy is, hogy elismerjük az asszony is keményen odatesz az asztalra.

Sadist 2012.04.18. 12:27:20

@öreg tyúk: Átlagban igen, ők is ugyanúgy odatesznek az asztalra, de legszélsőségesebben a férfiak tesznek oda. A nagyon sokat és a nagyon keveset is, ezért van ugyanott az átlag. A pozitív csúcs ott van Bill Gates és Steve Jobs táján, a negatív szakadék meg a Nyugati előtt kéregető csövesnél.
Feleség meg még nincs, de egy nő nem fogja feladni a jólétet, ha nem kap cserébe valami számára fontosabbat.
Lehet, hogy a jól kereső, udvarias, normális férfit otthagyja a nője, ha pl. béna az ágyban, vagy nem tud/akar gyereket csinálni.
Olyanról még nem hallottam, hogy a nő lecserélte volna a fasziját egy tök ugyanolyanra, csak kevesebbet keresőre/érzelmetlenebbre/ágyban bénábbra.
Ezért kell a férfinek minden területen teljesítenie élete végéig. És látod, megint visszaérkeztünk oda, hogy a férfiak élete a versengésről szól.

tecsóba sose többé 2012.04.18. 12:41:46

Én megbuggyannék egy olyan férfi mellett, aki folyton csak a pénzt hajtja, de nekem milyen marha jó egész nap plázázni. Hamar lecserélném egy szakmunkásra, aki munka után rám figyel és szeret. Nem vet fel minket a pénz, kijövünk a keresetünkből, bár félretenni nem tudunk. De ez valahogy nem bomlasztja az egyensúlyt. Az én férjem nem csak arra jó, hogy pénzt keressen. És én sem csak arra vagyok jó, hogy elköltsem.

Sadist 2012.04.18. 13:12:34

@öreg tyúk: Na látod, te is otthagynád a jól kereső karrierista faszit egy olyanért, aki inkább időt és energiát, nem pedig pénzt fordít rád (ezek is erőforrások, ráadásul ugyanúgy végesek). Te az anyagi erőforrást cserélnéd le a veled töltött időre és odafigyelésre.
A kérdés, hogy a gazdag faszit otthagynád-e egy olyanért, aki szintén nem törődik veled, de még kevesebbet is keres?
Vagy megfordítva, egy szakmunkást választanál, aki figyel rád és törődik veled, vagy pedig egy jól kereső mérnököt, aki figyel rád és törődik veled?
Ilyenkor a nők 99%-a magabiztosan állítja, hogy a pénz nem számít, csak az a lényeg, hogy a férfi szeresse, hűséges legyen és törődjön vele. Csak amikor fizetni kell a törlesztőt, a rezsit, meg szóba kerül a gyerekvállalás, akkor hirtelen számítani kezd, és jönnek is a konfliktusok, ha nem tudják megoldani.

tecsóba sose többé 2012.04.18. 13:28:06

Az utóbbit választottam. Nem bántam meg. Azt pedig ne firtassuk, hogy ma Magyarországon tisztességes úton jól keresni nem lehet. Jól fizető munkahely megint alig van. Jobb egy becsületes pasi, mint egy gazdag.
Szerintem Te még nem találtad meg az igazit, vagy minden nő csak a pénzedért szeretett. Pedig nem csak ilyen nők vannak.

Sadist 2012.04.18. 15:17:36

@öreg tyúk: Na látod, te is azt választottad, akinek több pozitív tulajdonsága van.
Jól keresni meg igenis lehet becsületesen. Tapasztalatból mondom. Más kérdés, hogy a fizetésemet nem kötöttem soha mások orrára, se úgy, hogy elmondom, se úgy, hogy drága cuccokban járok vagy látványosan szórom a pénzt, mert úgyis csak irigységet szülne.
Amíg nem kezdtem el napi szinten sportolni és táncolni, addig a csajok le se szartak, úgyhogy ezt is tapasztalatból tudom, hogy aki csak simán kedves, udvarias és becsületes, azt leszarják a nők. Nem elég az átlagot teljesíteni, hanem valamiben ki is kell emelkedni a szürke tömegből, és folyamatosan azon kell dolgozni, hogy az ember fejlessze magát és jobb legyen. Egy nő megteheti, hogy elér valamit, aztán hátradől és elvan vele élete végéig. Egy férfi nem.
Általános iskolában rengeteg tanárnő van, egyetemen viszont, főleg a folyamatosan, gyorsan fejlődő tudományoknál, mint pl. a mérnöki és természettudományok, sokkal kisebb az arányuk. Pontosan emiatt, mert a nők megtanulnak valamit, utána pedig egészen a nyugdíjig tanítják az áltsuliban, mert az alapok nem változnak. Egyetemen viszont folyamatosan haladni kell, tanulni, alkalmazkodni az új dolgokhoz, ha kell, egy életen át. Ebben pedig a férfiak jobbak.
Viszont a médiának köszönhetően a nőknél is terjed a versenyszemlélet. Nem elég már simán jól kinézni, hanem húsz év múlva is jól kell kinézni, olyan testűnek kell lenni, mint Jessica Alba, divatos cuccokban kell járni, különben nem nő vagy, hanem egy senki, aki nem kell a kutyának sem. Csak a nők ehhez evolúciósan nincsenek hozzászokva. Meg is van az eredménye, biztos vagyok benne, hogy soha nem élt ennyi komplexusos nő, mint most.

whale 2012.04.22. 19:43:58

@Vedere' Lavór: És mi lesz az emancipuncival, meg a női egyenjogúsággal, he?:DD 100 évig azon vergődtetek, hogy ti is ugyanazt, ugyanúgy, mint a hímek...:)))Akkor mindez storno???:DDD
Vagy netalán úgy képzeled, hogy a hagyományos férfi szerepek megszerzése mellett megtartanád a hagyományos női előjogokra is? Az úgy nem fog menni, kiscsillag...:DDDD

whale 2012.04.22. 19:51:57

@Idet: Nocsak, te is az eltartott, élősködő létet választanád az egyenjog, közös teher, közös felelősség helyett? Kiábrándultam...:))
Valamiért a nők vágynak az emancipuncira, amikor meg megkapják, rinyálnak a "régimódi értékekért".
Az a baj, hogy a nóket az eszük helyett az érzelmeik meg az indulataik rángatják egész életükben...:DD

Idet 2012.04.23. 09:31:20

@Sadist: Nahát, ha az elismertséghez az kell, hogy talpig sminkben-tűsarokban-nylontokban járjak egész nap, meg a tükör előtt biggyeszkedjek, akkor én inkább elismeretlen maradok.
Egyetemi tanársághoz/kutatáshoz stb. hátország kell és függetlenség. Legtöbbször a nőknek erre nem futja.

Idet 2012.04.23. 09:45:03

@whale: Ide figyelj, Ámbrás, a nőknek az a bajuk az "eltarott, élősködő léttel", hogy adott esetben kiszolgáltatottá válnak és elveszítik az önállóságukat, a szuverenitásukat. Az én anyám egész életében "élősdi" volt, vezetett egy nagy háztartást, amibe orvosi rendelő, két nagyapa, egy gyerek és egy kert is beletartozott. Meg a férje, ugye. Az apám pontosan tudta, hogy az egész verkli nem menne anyám nélkül, látta, mennyit dolgozik, de még ő is elmérte néha az orrát, és célozgatott az "eltartott" mivoltra.
Kedves Ámbrásom, ha a nőket nem az érzelmeik vezérelnék, régen rossz lenne. Már úgy értem, valódi érzelmek, nem érzelmi zsarolás vagy efféle vagy az önismeret-hiány.
Én is kiáb-rándultam!:))))

whale 2012.04.23. 13:22:40

@Idet: Szóval, akkor mi legyen?:) Sutba az emancipuncival, minden nó kezébe fakanalat-meg egy férjet aki finanszírozza:))-és vissza a XIX. századba?:))
Csak azért kérdezem, mert én a női emancipáció és egyenjogúság élharcosa vagyok..:DDD

"Ide figyelj, Ámbrás, a nőknek az a bajuk az "eltarott, élősködő léttel", hogy adott esetben kiszolgáltatottá válnak és elveszítik az önállóságukat, a szuverenitásukat."

Persze, hogy kiszolgáltatottá válnak. Mindenki azzá válik-NEMTŐL függetlenül-aki nem képes magának egzisztenciát teremteni...:DDD mi ebben a meglepő? Mulatságos ezen háborogni.:)))

Idet 2012.04.23. 14:06:54

@whale: Én nem háborgok, csak megállapítom.
Semmi 19. sz., de legyen ez az életmód VÁLASZTHATÓ.
Na most, ha egy nő a HTB munkát választja, mégpedig a férjével egyetértésben, mi a ménkűnek kellene saját külön egzisztenciát teremtenie? Akkor ott vagyunk, ahol a part szakad. Háztartás-gyereknevelés-férjsegítés nem munka, mi? Nem, mert nem fizetnek érte, nem jár nyugdíj és betegbiztosítás sem, mint az irodai körmölőknek.
Egy házassági szerződés persze kell, mert minden változik, és férjnek-feleségnek egyaránt biztosítania kell magát.

whale 2012.04.23. 15:02:14

@Idet: Természetesen választható. Nem tiltja semmi, ha jól tudom. CSak utána ne tessék picsogni, hogy "ki vagyok szolgáltatva", meg "elveszítem az önállóságomat, meg a szuverenitásomat". Ezt tetszett VÁLASZTANI. Ez ezzel JÁR. Még egyszer mondom, NEMTŐL FÜGGETLENÜL.
Az azért vicces, hogy elvárod azt, hogy valaki eltartson, de ugyanakkor azt is elvárod, hogy úgy kezeljenek, mint egy ÖNÁLLÓ egzisztenciával rendelkező, FÜGGETLEN embert. A kettő nem fog menni, csaxólok...:DD

Idet 2012.04.24. 08:03:48

Csakmondom neked, mint emanci-élharcosnak: ha valaki feleség és anya, akkor miért nem egyenjogú? Miért kell ebbe az anyagi vonzatot belekeverni?
Azt akarom mondani, hogy ebben az esetben miért szűnik meg a szeretet, a megértés, egymás vállalása - horribile dictu, szerelem - mindaz, amiért mindkét nembeli ember házasságra adja a fejét?
Hidd el, hogy a kötelességét teljesítő, még ráadásul szerető feleség dolgozik annyit, és ennek a munkának van annyi hozadéka, hogy ne tessék őt cselédként kezelni.
A gyerekeknek pedig elmondhatatlan hasznára van a dolog.
Tudom, mert 28 évig csináltam, és a cégbe is besegítettem. Meg is adtam az árát, de nem rinyáltam (hát rinyáltam egy kicsit, addig, amíg fölnem fogtam, mi a helyzet), hanem kiléptem ebből az életformából, és a házasságomból is.
Még egyszer mondom, nem az életformával, az emberekkel van a baj. Azzal a felfogással, hogy az effektíve pénzt nem hozó munka nem munka, aki végzi, az vagy balek vagy cseléd.

Bicepsz Elek 2012.06.14. 14:41:30

Hat jo kis poszt, de azert egyoldalu. Hulyeseg ferfiakra meg nokre osztani a tarsadalmat, mert szamit a kor, csaladi hatter, genek, az adott orszag lehetosegei, a lakohely, a jovedelemszerzo tevekenyseg, stb stb. Akik meg tul sokat beszelnek valamirol, az azert van, mert abban luzerek (pesszimistak) vagy pedig csak abban tudnak nagyot alkotni (optimistak/kerkedok).
csaladi/szexualis szfera: Minden no es ferfi az optimalisat akarja valasztani, ez a genetikai kenyszer. Persze bizonyos idoszakokban a nok a lazado rosszfiukat kedvelik, mert ok nem torodnek a szuleikkel, a tanitonenik velemenyevel stb. 18 eves koruk utan azonban bejon a penz. Kilepsz az utcara otthonrol es mar minden penzbe kerul(hacsak nem leszel hajlektalan). Szoval az anyagi stabilitas is bejon-bar sok nonek eleg egy lyuk is es elvezi a fuggtlenseget.
tarsadalmi egyenloseg: na ez meg a kommunizmus oroksege. Most a magantulajdon korat eljuk. A hajlektalan nem egyenlo a diszkokirallyal, oruljon, hogyha nem verik agyon. Az tulajdonjog, kapcsolatrendszer es az anyagiak hatalmas kulonbseget az emberek kozott.
munkaltatok: az o erdekuk.a.beszelo szerszamok felvetele. A munkaero egy befektetesi koltseg. A munka nem nepjoleti cselekedet, hanem egy draga kiadas, ami meg kell, hogy erje. A kisgyerekek allandoan betegek, es senki se turi a sajat penzen valo pazarlast.

tarsasag: itt minden no egyenlo

ezüstszem 2012.10.27. 18:49:28

Nem így nevezném feltétlenül. Háttérbeszorításnak, lekicsinylésnek, kihasználásnak, uralom alá vonásnak, lenézésnek..stb. És ez a társadalom minden területén megtalálható, minden intézményben kivétel nincsen.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.10.27. 22:29:46

@ezüstszem: Ez is a profithajhász cionisták műve. A nő alapvetően a család összetartó pillére, a gyermekek példaképe. Nem szexszimbólum és karrierista munkagép. Otthon kellene a kicsiket nevelnie a természet rendje szerint.
De így dupla haszna van a káoszban halászóknak, hiszen a családot felbomlasztják, a nőt fogyasztóvá degradálják, így könnyen döntik magányos elidegenített rabszolgasorba a médiával agymosott csőcseléket.

ezüstszem 2012.11.03. 20:28:28

A liberalizmusnak az a formája amit itthon megismerhettünk, különösen is az szdsz nevű szörnyűség "előadásában", az valóban borzasztó és értéktelen.

zsannka 2013.11.02. 00:00:53

@Tsaby601S: "Nekem az egyetlen problémám a női nemmel mindig is az volt, hogy nem becsülik magukat. Hogy hiányzik a méltóság, a tartás. Legalábbis a többségből. A szorongás és a félelem a legerősebb, permanensen jelenlévő emberi érzésük." És a férfiakkal? Velük mi a baj? Hogy lehet, hogy abból a kérdésből, hogy 'van-e nőgyűlölet Magyarországon?' oda jut el valaki, hogy a nőkkel az a baj... A nőt gyűlölik, a nőt hibáztatják, a férfiak pedig nem felelősek semmiért. A férfiak nem becsülik a nőket, mert a nő nem becsüli magát. Na de hol tanulja meg a nő az önbecsülést? A családban. A férfiképe hogyan alakul? Elsőként az apját látja férfiként, s a vele való kapcsolat lesz majd egy minta. És az apjának az anyjával való kapcsolata. Na de hol az apa? Sok esetben sehol. Vagy fizikailag sincs jelen, mert elhagyta a feleséget, vagy éjjel-nappal dolgozik, és ha hazamegy, nem nagyon tud mit kezdeni a gyerekével, fogalma sincs, hogyan bánjon vele.. vagy alapból ilyen érzelmi analfabéta. Vagy pedig épp hogy tudatosan ilyen, mert a gyereknek tudnia kell, ki a főnök, és a gyerekének csak parancsolgat, ott éli ki azt, amit a munkájában nem tud. Persze lehetne boncolgatni az anyát is.. De a lényeg, hogy iszonyat sok gyerek nő fel apa nélkül, vagy egy olyan családban, ami nem segíti az önbecsülés kiépülését. S ha ez a bázis otthonról nem jön, akkor utána nehéz kiépíteni, s elvárni... olyan dolgokat, amiről az embernek nincs tapasztalata. Szóval az többségében nem úgy van, hogy egy nő egyszer csak elveszti a méltóságát, és elkezd valamiért szorongani. Annak mindig van mélyebb oka, és nem olyan könnyű változtatni rajta, főleg, ha ebben a férfiak nem segítik. De összképet nézve az egész társadalom elcseszett, a férfiak és a nők is. Mondjuk az én szemszögemből nézve a férfiakkal nagyobb a gáz. De nyilván én meg rájuk hárítom a felelősséget. :)

zsannka 2013.11.02. 13:44:20

@Tsaby601S: A bántalmazó apákról, szülőkről nem is beszélve... Akik szóval vagy tettel megalázzák, megfélemlítik a gyermekeiket. Ezek után nem csoda, ha valaki nem becsüli magát és szorong... És persze, lehet mondani, hogy ezek extrém, különleges dolgok. De az én tapasztalataim szerint a szülők közötti szeretet és megbecsülés az extrém ritka, a gyermek szeretete, személyiségének elfogadása, megismerése, tiszteletben tartása az extrém ritka. S aki szorongásban nő fel, megalázást tapasztal, az megtanulja, hogy ő értéktelen, s nagyon nehezen fog ráébredni arra, hogy talán mégsem. Gyengesége és szeretetéhsége folytán könnyebben be is vonzza azokat a férfiakat, akik csak megalázzák, kihasználják, s ebből a gödörből már iszonyat nehéz kilépni. Ezen nem sokat segít, hogy ha valaki elmondja nekik, hogy "Nekem az egyetlen problémám a női nemmel mindig is az volt, hogy nem becsülik magukat. Hogy hiányzik a méltóság, a tartás. Legalábbis a többségből. A szorongás és a félelem a legerősebb, permanensen jelenlévő emberi érzésük. És csupa-csupa olyan dolgok miatt ami abszolút csak bajt okoz nekik és teljesen abszurd, önmagukat megalázó hülyeség." Ezen csak az segít, ha valaki elfogadja, és szereti őket. De még önmagában talán az sem.

Sadist 2013.11.02. 14:37:13

@zsannka: "Hogy lehet, hogy abból a kérdésből, hogy 'van-e nőgyűlölet Magyarországon?' oda jut el valaki, hogy a nőkkel az a baj... A nőt gyűlölik, a nőt hibáztatják, a férfiak pedig nem felelősek semmiért."

Jó volna már, ha az emberek végre rájönnének (főleg a nők), hogy a szabadság és a szabad döntés felelősséggel is jár.
Évezredekig a döntések felelősségét (és természetesen az azzzal járó esetleges előnyöket is) jórészt a férfiak viselték.
Ami az utóbbi időben történt, az csupán annyi, hogy a nők is megkaptak minden szabadságjogot, amit a férfiak, viszont a felelősség vállalása eléggé terhes számukra, legalábbis a sok siránkozást olvasva ez rajzolódik ki.
A férfiaknak pedig azt szokás felróni, hogy nem lovagiasak és udvariasak, ezért nem tisztelik a nőket, miközben ez közel sincs így, csupán nem tolnak mindent alájuk és nem emelik piedesztálra őket. De kérdezem, hogy egyáltalán miért is kéne?

Sadist 2013.11.02. 14:38:42

@ezüstszem: Kiváló feminista lehetsz.

zsannka 2013.11.02. 16:02:03

@Sadist: Nem kell...
A férfitől függ, hogy mennyire van meg benne ez az igény, és hogy hogyan viselkedik, plusz a nőktől is függ, hogy mennyire várják el, mennyire alkalmasak arra, hogy lovagiasak legyenek velük, piedesztálra emeljék őket. Vannak nők, akik kifejezetten utálják, ha udvariasan előreengedik őket, vagy segítenek a csomagjuk cipelésében, mások pedig szeretik ezt. S nyilván van férfi, akiben megvan a vágy, hogy lovagias legyen, s piedesztálra emelje a nőt, másban nincs... Viszont az udvariasság nem egyenlő a tisztelettel, a tisztelet az embernek jár, nem pedig azért jár, mert valaki nő vagy férfi, szerintem.

KenceFince 2015.10.24. 07:08:50

Egy komment a netről, elhatárolódok :)

“A no nem azert tartja rabszolgasorban a ferfit es szipolyozza, mert gonosz. Hanem mert ez az evolucios strategiaja. A legodaadobb no, feleseg is ilyen. Persze vannak ferfigyulolok, tudatod feminacik, akik az evolucios, tudat alatti strategiara meg ra is erositenek. A tarsadalom hazassagot erinto szabalyai is a noknek kedveznek: eltartottak oket, a vilag nagy reszen ma is eltartjak oket a ferfiak. A modern nyugati not meg nem a parja tartja el, hanem az allam, az allam nyujt nekj elonyoket, pozitiv diszkriminaciot, valas eseten lehuzza neki a ferfi vagyonanak nagy reszet, a no egyuttmukodve neveli a gyereket az ALLAMMAL, nem pedig a ferfival.

A modern no azert veti el a hazassagot es valasztja a szingliseget, mert a ferfi eroforrasainak szipolyozasa helyett az allam eroforrasait szipolyozza. Ahol nem szocialista, joleti, koltekezo az allam a vilagban, ott bizony a nok meg ma is a ferfival mukodnek egyutt, alapitanak csaladot, lenyegeben a ferfibol elnek. Ahol szocialis, szocialista, joleti, pazarlo az allam, ott a hagyomanyos csaladmodell valsagban van. Ugyanis tamogatja a noket az allam, akar szinglik, ferfigyulolok, akar hazaso (szocialis juttatasok, valoperekben ferfi kisemmizesere utazo jogi kornyezet, kvotak a felsooktatasban, allami szektorban).

En nem sirom vissza a regi, hagyomanyos csaladmodellt. Abban is a ferfi volt kihasznalva. Csak egyutt elt a novel, akit el kellett tartania. Volt valami egyuttmukodes az utodnevelesben, de a koltsegeket a ferfi allta ott is. Es errol a noket kitarto, ferfiakat kizsigerelo rendszerrol mondja a feminista propaganda, hogy ez a csunya patriarchatus, ami kizsakmanyolta a noket. Monogamia, csalad: ferfi jovedelme felett egyetlen no rendelkezett, a feleseg.

A modern, szocialista (Skandinav es mas joleti) modellekben is a no huz hasznot, csak meg emellett a csalad is eltunik. Szinglihordak allami koltsegen szerzett diplomakkal es pozitiv diszkriminacioval szerzett allasokban meresztve a segguket: a ferfiak termelo munkajanak gyumolcset az adok es koltsegvetesi kiadasok formajaban minden no learatja.

Eddig nem jott letre olyan tarsadalmi berendezkedes, aminek ne a nok volnanak a nyertesei a ferfiak karara, koltsegere. Tala ha a ferfi vegleg hatat fordit a nonek, akkor mentesulhet a kihasznalastol. De meg akkor is, adoival a nok, feministak celjait fogja finanszirozni az allam. A no uj eltartot talalt, a szocialis allamot. Az allam bokezu tamogatasaert cserebe szavazataival fizet a noi nepesseg. Nem veletlen, hogy a nok szavazati joga es politikai reszvetele a koltekezo, szocialis, szocialista, joleti modellt tolta eloterbe mindenutt. Ez persze fenntarthatatlan a legtobb orszagban, egyedul Norvegiaban mukodik, mert vannak ferfiak altal megtermelt olajmilliardjaik. De ahol nincs ilyen bevetel, ott a szocialista feministak a jovonek adositjak el a tarsadalmat.

A ferfi a szabad versenyben, kapitalizmusban erdekelt, ahol munkaja piaci ellenerteke a bere, a no ma a kiparnazott, bokezu szocializmusban latja a biztonsagat, ami eltartja.

A prosti olyan no, aki nem a szocialista allambol akar megelni, hanem kapitalista vallalkozo. Piacrol el. Ezert gyulolik az allamot pumpolo nok a kurvakat, mert elaruljak a feminista ideologiat.

En nem jarok kurvazni, de ez sajat dontesem, egyszeruen nem igenylem ezt a szolgaltatast, de aki akarja az menjen. Az allam ebbe ne szoljon bele. Lasd Svedorszag, ahol a szocialista feministak a kurvakat kizsakmanyolt aldozatnak allitjak be, pedig csak kapitalista vallalkozo, a prostiert fizeto ferfit meg kizsakmanyolonak, holott o a fogyaszto, a szolgaltatast igenybe vevo fel.

A ferfiak kizsakmanyolasa rendszerszintu. Az, hogy valahol latsz boldog egyugyusegben es harmoniaban elo parokat, nem jelenti, hogy a ferfi nincs rendszerszintet kizsigerelve. Ez nem az adott no tudatos dontese a legtobb esetben (eltekintve par ferfigyulolo notol), hanem a tarsadalom van igy felepitve. Mar a sokat szidott un. patriarchalis tarsadalomban is a nok voltak a potyautasok. A modern, joleti, szocialista, feminista tarsadalmakban is igy van, csak mar nem a hazas nokre korlatozodik a kivetelezettek kore, hanem minden pinaval rendelkezo lenyre. Regen a hazassag fenntartasaval csatornaztak be a ferfi jovedelmet a nohoz,.feleseghez, most ehhez mar hazasnak se kell lennie a nonek (elettarskent is megilleti a ferfi vagyona feletti osztozkodas szakitas eseten stb.).

Durva pelda de talan erzekletes: vannan ugye a nagyuzemi sertestelepen tartott disznok, amik sokat szenvednek eletuk soran, napfenyt nem latnak, szuk helyen elnek, majd vegul lemeszaroljak oket es megeszik az emberek.

Meg vannak a szabadon, egy nagy farmon, turkalva, makkon nevelt boldog disznok, akiket a vegen ugyanugy leszurnak es megesznek az emberek.

KenceFince 2015.10.24. 07:09:52

@KenceFince:
Elobbiek olyanok, mint a rossz hazassagban elo, kizsakmanyolt ferfiak, akik erzik a napi szintu megalazast, kizsakmanyolast, utobbiak meg olyanok, mint a “jo” hazassagban elo ferfiak, akik nem erzik a napi szintu megalazast, egyugyuen boldogok, nem tudjak, hogy ok ugyanugy ki lesznek zsigerelve rendszer szinten, mint a naponta szenvedo tarsaik. A vege ugyana sajnos.

Mendkules csak ugy lehetseges, ha teljesen kiszabadul a diszno a husiparbol. Ez ma a MGTOW eletmoddal azonos ferfiak eseten.

Persze az ilyen elszabadult sertest a gazdag le akarjak vadaszni, karokozonak allitjak be, bunbaknak kialtjak ki mindenert. A magaban elo ferfire is kiadtak mar a kilovesi engedelyt: nogyulolonek, eroszakolonak, pornofogyasztonak, promiszkuus osztonlenynek, keresztenyietlen, liberalis mocsoknak, buzinak hordjak le, gyermektelensegi adot, agglegenyadot vetnek ki a nyakara, munkahelyen tuloraztatjak (hiszen nincs csaladod, kolykeid, te maradsz bent unnepeken, tulorazni stb.).

Vegul pedig megvadoljak, hogy pedofil, nogyulolo, nem is igazi ferfi, tul sok penze van, hisz nem kell egy not kitartania. Elbocsataskor ot rugjak ki, mert hisz nincs csaladja, akirol gondoskodnia kellene.

Tamadjak a feministak, a klerikalfasisztak, a csalados ferfiak, hisz miert pont annak az egyedulallo ferfinek legyen jobb, mint nekik… Agyonadoztatjak, nincs neki csaladi adokedvezmenye, nyugdijat se fog kapni, mert nem szult 3 gyereket, hanem inkabb dolgozott.

Velemenyem szerint a mesterseges meh feltalalasa lenne a megoldas. A ferfi nem lenne egy eleten at kiszolgaltatva a gyerekei anyjanak, csak mert egyszer vilagra fosott par kolykot. Mesterseges meh reven mindenkinek lehetne ugy gyereke, utodja, hogy nem kell kizsakmanyolastol tartania egy nosteny reszerol. Addig marad a beranya, ami nem minden veszelytol mentes dolog, de meg mindig jobb, mint a hazassag.

A kurvakra szukseg van. Talan ez az utolso piaci alapon, az allam beavatkozasa nelkul mukodo szakma. Az utolso valodi kapitalisa terulet.

A nok, a feministak vicces modon a klerikalfasisztakkal egy kovet fujva akarjak tiltani a prostituciot. Miert? A nem-prosti nok erdeke az, hogy kontroll alatt tartsak a ferfi jovedelmet, a szereto es a kurva pedig penzt von el toluk es kolykeiktol. A nok nem a felrekurasert haragszanak, hanem az ezert kifizetett osszegeket sajnaljak.

A ferfi mindenkeppen fizet a szexert, ezt az osszeget akarjak a vallaserkolcsi alapon nyugvo torvenyek es a feminacik is becsatornazni a nekik engedelmeskedo haziasszonyok zsebeibe, kihuzni a jovedelmet a prostik zsebebol.

Furcsa, de a noi jogokert verekedo feministak is ezt toljak pl. Svedorszagban ellehetetlenitik a prostituciot, persze egy ferfiellenes ellel. Mashol ugyanezt bigott klerikalfasiszta neppartok csinaljak

A prostitucio tiszta arucsere ugylet. Talan az utolso, ami allami piocaskodastol, verszivastol mentes. Erdekes, hogy a prostituciot akkor kezdtek elitelni, amikor az allam szocialis osztogato szerepe felerosodott, ugyanekkor erosodtek fel a feministak is. A feminista no szakit azzal, hogy a ferfivel mukodjon egyutt, szexert penzt alapon. A feminista no az allammal paktalt le, kap kvotakat, felsooktatast, szocialis juttatasokat, valas eseten az allam neki adja a ferj vagyonat, a kolyket az allammal egyuttmukodve neveli fel, nem a ferfival kozosen.

A feminizmus allamimadat, marxista-kommunista agyrem.

A prosti pedig szintiszta kapitalista vallalkozo. A piacrol el. Amikor az allam szabalyozza a prostituciot, akkor piacot torzit.

Az osztalyharcos, komcsi feministak nem turhetik a fuggetlen prostik mukodeset.

En ugyan nem vagyok fogyasztoja prostitucionak, de mint kapitalista vallalkozast nagyra becsulom a lanyokat. Ok nem az allambol akarnak megelni, mint a nok tobbsege.

Raadasul mig minden teren nottek az arak a piacon, addig pl. a 80-as evekhez kepest a prostik olcsobbak lettek es a minoseg is sokat javult, meg a valasztek. Mig a 80-as evekben a prostik arai a ferfi fizetesenek jelentos szazalekat tettek ki, addig ma ez kisebb hanyada az atlagfizetesnek.

Szoval ez egy sikertortenet, ahol a kapitalista viszonyok, a szabad verseny a fogyasztoknak kedvezett arak es minoseg tekinteteben is. Mindezt allami beavatkozas nelkul.

A vallaserkolcs mindig is a bigott nok erdekeit szolgalta (ellentetben azzal, amit a feministak hangoztatnak, hogy elnyomta a noket): apu a Bibliat kovetve hazamegy es a te pinadert teszi le az asztalra a fizeteset. A ferfi eroforrasai felett a feleseg rendelkezik. Mestersegesen fenntartottak a pina irrealisanmagas arat. Ezt a tularazast torte le a prostitucio piaci arazast hasznalva. Ez a szelsobalos feministak szamara megbocsathatatlan elarulasa a nok erdekeinek.

Reszben igaz, hogy nincs mar olyan kenyszer a vallas es a kozosseg felol, mint regen. De ha valaki nem ugy viselkedik, ahogy a felesege elvarja, akkor a no segitsegere siet az allam a csaladjogi biraskodas kepeben es padlora kuldik egyesult erovel a ferfit.

KenceFince 2015.10.24. 07:10:42

@KenceFince:
Az indok persze nem megcsalas miatti kiatkozas ma mar egy hazassagi bontoperben. De meg vannak olyan orszagok, ahol nem feldultsagi alapu a valoper, hanem vetkessegi alapu. Ott bizonyitani kell, hogy a ferfi hibas, megcsalt stb. Ennek megfeleloen a felrelepo ferfi sokat fog fizetni az ex-felesegnek.

Ez nem a magyar helyzet, de Magyarorszagon is padlora kuldi a birosag a ferjet, akibol a felesegnek elege lett. Csak nem kerdezik meg, hogy miert akarnak valni, nem boncolgatjak a ki a hibas kerdest. Ennek ellenere automatikusan a no fele lejt a terep. A ferfi kizsakmanyolasa a valassal valik teljesse. Ha meg akarjuk akadalyozni a valasok szamanak emelkedeset, akkor a hazassagkotesek szamat kell visszaszoritani. A hazassagkotes a valasok legkozvetlenebb rizikofaktora es elozmenye. A par evnyi kozepesnel gyengebb, kikonyorgott heti 2 szexert senki ne fizessen a vagyonaval, egzisztenciajaval. A szexhez ne tarsuljon irrealis anyagi elvaras, errol le kell szoktatni a not. A hazassag egy bianco csekk a jovobeni szexualis szolgaltatasokert cserebe. Nonszensz. A prostira koltott penz kalkulalhato, kontrollalhato, alkalmi kiadas. Barmikor le lehet allni vele tovabbi kotelezettsegek nelkul.

En nem elek vele, nem jarok prostihoz, igy nincs ilyen kiadasom. De ha hazas lennek, akkor is kellene fizetnem a not, ha eppen nincs szex, nem jo, sot meg valas utan is kellene fizetnem, mikor mar mas kurogatja. A hazassag olyan, mint a 10 eves devizahitelt felvenni egy Suzukira, ami mar 5 ev mulva se er semmit.

A ferfi ki van rekesztve a SAJAT fia nevelesbol.
Noi rokonok, silany noi pedagogusok nevelik oket felre. Bunnek beallitva, amit a nok es a feminacik eppen bunnek tartanak: mereszseget, kalandvagyat, ferfi szexualitast. A ferfi mindenkeppen fizet, vagy felesegenek a jovedelmet, vagy prostinak keszpenzben aktusonkent, sot meg a kvotak, noi szocialis es egeszsegugyi kiadasok is s ferfiakat terhelik. Ertsd ezalatt, hogy tehetsegtelen noket kell a kozigazgatasba, allami allasokba felvenni a ferfi termelo munkajabol fizetett adojabol, kvotak vannak, picsamereszto allasok noknek, kizarolag noket erinto betegsegek szurese, kezelese a ferfiakat is terheli, kozben pl. a prosztatarakra szarnak. HPV is csak a mehnyakrak miatt erdekes, a ferfi szajuregi es torokrakokra szarnak, pedig azt is a nok HPV-je okozza.

A ferfi tehat marginalizalva van. Addig szamit, amig leteszi a penzt a kurva vagy a feleseg ele. Gyereke is ennyit lat belole: a nok rabszolgajat, akit vegul onpusztitasba hajszolnak vagy valasi hajlektalan lesz.”
süti beállítások módosítása