El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2006.10.27. 17:47 Berber

Farmer riot

A sim city legújabb verziójában a Simszkyben szintén városvezetés a cél. A fejlesztésre ezúttal kisebb figyelmet szenteltek a játék tervezői. Az egyetlen igazi újítás a disaster menüben rejlik.

Ezúttal nem lehet opcióként kikapcsolni a katasztrófát, sőt többféle csapás is érheti az egyébként dinamikusan stagnáló várost. A természeti katasztrófa továbbra is sújthat. Megjelenik mint újdonság a szabotázs, amikor más fejlődő városok bosszúból nem működő villamost csempésznek a városba borzolva ezzel városunk lakóinak kedélyét. Új viszont a hosszan tomboló radikális csőcselék, illetve a "farmer riot". Érdekes, hogy szintén a disaster menüben található a 4 évenkénti választás is.


A program tovább színesedik azzal, hogy több fokozatban is játszható. A legkönnyebb fokozatban sok lehetőségünk van arra, hogy a csapásokra reagáljunk. A szabotázst egyszerű gombnyomással leleplezhetjük amint észrevesszük. Ezután már csak egy felelőst kell megnevezni. (Ennek hátránya, hogy egy jó munkásemberünket veszíthetjük el.) A csőcselék ellen ezen a szinten könnyű dolgunk van, mert majdnem kétszer annyi határozott fellépésű, kellően dinamikus rendőr áll a rendelkezésünkre, de ha kevés lenne akkor még hozathatunk más városokból is. (Ez persze néha már-már túl könnyűvé teszi a játékunkat.)

A program gyengéje, amin még dolgozni kell a "farmer riot". A feldühödött farmerek ellen elég pár kresztábla és térmunkálat, hogy a gazdák ne jussanak be. Itt vigyázni kell, hogy időben kezdjük el a szükséges lépéseket. (Ez annyira irreálisan egyszerű, hogy valószínűleg az új verzióból kikerül.) A 4 évenkénti választás a legneccesebb, de akkor mindent bevethetünk, nincsenek szabályok, és csak négy évente jön, kiszámíthatóan.


A Simszky jellegzetessége, hogy kevesebbet kell törődni a városfejlesztéssel, de többet a katasztrófákkal. Talán programhiba az is, hogy ha nem csinálunk semmit, semmire nem reagálunk, akkor is átvészelünk akár még több ciklust is. Az is lehet, hogy ez csak a legegyszerűbb fokozaton van így, a nehezebbeken már nem. Ezt nem tudom, azokat még nem próbáltam.


2 komment

Címkék: budapest demszky tüntetés öszöd


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr50151359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Refuse/Resist! 2007.10.16. 17:33:25

"Talán programhiba az is, hogy ha nem csinálunk semmit, semmire nem reagálunk, akkor is átvészelünk akár még több ciklust is. "
Ez valóban programhiba. Ennek feloldására be kell vezetni a "propagandára aktiválása" opciót, több fokozattal, egyre több pénzt költve az egyre erősebb propagandára. A valós életben semmit se adnak ingyen, így a semmittevést se.

x 2008.02.22. 00:20:30

Hehe, hát ez marha jó! Kár, hogy eddig nem olvastam. Jó, hogy most végre olvashattam :-) Sőt, még az első hozzászólás is jól sikerült. A második már nem annyira...
süti beállítások módosítása