El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2006.10.30. 17:52 Éhezőművész

Ákos és a keresztény gettó

Még közelebb.
lemezborito

Szeretem Ákost. Máig élesen emlékszem, amikor pár éve a Viva tv-n az ország iq-ját is próbára tevő Lilu műsorában volt vendég. Az evolúcióról meg a világmindenség teremtettségéről próbált beszélni abban a stúdióban, ahol máskor Kozmix Lala vagy Baby Gabi ült. Szürreális jelenség volt, de azért szívet melengető és valahogy felemelő.
Ákos új lemeze, a Még közelebb nagyjából olyan, mint az előző két (nem koncert) album, csak egy fokkal még olyanabb. A dalok nagy része a fogyasztói társadalomról /komenistákról /ateistákról /materialistákról szól, meg arról, hogy fel kéne ébredni és elkezdeni élni. Élni. Mindez tökéletesen mainstream popzenébe csomagolva, eltalált dallamokkal és néhány igazi ákosos metaforával. Sokkal jobb album, mint az Új törvény.

nagy inkvizitor
De már szorul a hurok. Annyi a lemezen a vallásos utalás, és annyira direktek a képek, hogy ha így megy tovább, Ákos is megkapja a keresztény címkét és mindent, ami ezzel jár. Hiába küzd ellene. Ha lehúnyom a szemem, egy-egy számát hallgatva néha már így is úgy érzem, mintha egy szúrós szemű jezsuita inkvizítor ostorozna.
Keresztényként az a rémálmom, hogy Ákos pár év múlva feltűnik a közszolgálati tévé vallási félórájában, közvetlenül a szlovén kisebbségi műsor után. A MAHASZ listán egyelőre listavazető, és a hétfői Fanny magazinban is lesz vele interjú, de a Viva tv-n jelenleg Justin Timberlake és DJ Newl is jobban áll, mint az Adj hitet. Aggódom, de nem lepődtem meg.

Szólj hozzá!

Címkék: zene pop keresztények


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr62151366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása