El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2006.11.03. 21:42 Éhezőművész

Ateisták+keresztények=globális lehűlés?

Ateista tudósok karöltve az amerikai konzerv keresztényekkel, Keanu Reeves-zel megtámogatva. This is the beginning of a beautiful friendship.

"Tegyük félre egy időre Isten létezéséről, az evolúcióról meg hasonló dolgokról folytatott vitáinkat. Mentsük meg gyorsan a Földet, aztán visszatérhetünk rájuk." Nagyjából ezt a tűzszüneti ajánlatot tette E. O. Wilson harwardi evolúcionista biológus nemrég megjelent Teremtés című könyvében, melyet kifejezetten a konzervatív keresztény köröknek írt.

"Ez nagyjából olyan, mintha az Al-Kaida alapítana egy cukrászdát, és meghívná Busht beszélgetni" - kommentálta a hírt Karl Giberson keresztény fizikus, Wilson egykori tanítványa, aki egyébként mestere hatására maga is kis híján ateistává vált.

A felhívás nem is talált süket fülekre, sőt. Mostanában gombamódra szaporodnak a keresztény-nem keresztény összefogások . Liberális, szekularizmus-párti kanadaiak épp egy hete mutatták be globális felmelegedésről szóló dokumentumfilmüket, amit elsősorban keresztényeknek szánnak, ezért gyülekezeti anyagokkal és lelkészi ajánlásokkal is megtámogatták. Az alkotás a kritikusok szerint egyébként kifejezetten jó (élvezhető, látványos, és talán nem annyira didaktikus, mint a műfaj általában), de a biztos hatás kedvéért azért Keanu Reeves és Alanis Morisette narrátorkodik.

 globális felmelegedés


A filmet Európában egyelőre sajnos nem vetítik, addig be kell érnünk a trailerrel. Bush és az olajlobbi reszkethet, hisz éppen George W. legbiztosabb szavazóbázisán kezd rés keletkezni, Richard Dawkins és a pápa pedig már készülhet az új, globális adásszünetre .

Szólj hozzá!

Címkék: film társadalom környezetvédelem ateizmus keresztények hetidemagóg


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr51152464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása