El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2006.11.15. 21:50 Éhezőművész

Kiáltvány a magyar válogatottért

Ezekben a vészterhes időkben, amikor már kis híján a teljes magyarság közönybe fulladt, szükségesnek látjuk, hogy nemzeti tizenegyünkért felszólaljunk a Kanada elleni meccs előtt. magyar foci

1. A fotelszurkolók nevében követeljük, hogy a mérkőzéseket Vitár Róbert közvetítse, lehetőleg ne az RTL Klubon.

2. Szakkomentálást nem követelünk.

3. Üdvözöljük a magyar válogatott fiatalítását, különösen a rosszabbik milánói csapatban játszó Filkor Attila és az emtékás Kanta József behívását, de féltő óvással tekintünk juniorjainkra, akiknek pályafutását egy mostani válogatottbeli kudarc negatívan befolyásolhatja. Détárinak is megszavazunk öt percet, taktikai csereként.

4. Torghelle Sándort nem követeljük a csapatba, bár elismerjük küzdenitudását.

5. Követeljük az anakronisztikus 3-5-2-es felállás visszaállítását, mivel a 4-4-2-re vagy a 4-1-3-2-re még nem érett meg a magyarság, emiatt pedig gyengébb a védelem.

6. Üdvözöljük Várhidi Péter kinevezését, bár hosszú távon mi is a balkáni csodaedző, Bora Milutinovics szerződtetését javasoljuk, mert ez a divat.

7. Ugyanakkor felszólítjuk Várhidi Pétert, hogy elődeivel ellentétben a mérkőzés utáni értékelésében ne lásson bíztató jeleket, ha nem voltak.

8. Felszólítjuk kollégáinkat, a sajtó képviselőit, hogy haladéktalanul fejezzék be a hullagyalázást az uszítást, és kezdjenek el pozitívan írni a magyar futballról.

9. Sokpasszos, egyérintős, labda nélkül is sokat mozgó, támadó futballt követelünk, a "plókaiattilás-mátyusjanis-sebőkvilis", vaktában előreívelt labdáktól előre is elhatárolódunk.

10. Elhatárolódunk Materazzitól is és javasoljuk a Zidane-fejes mint pénzügyileg is megfontolandó konfliktus-megoldó eszköz gyakorlását a tatai edzőtáborban.

11. Végül pedig kijelentjük, hogy Karinthy-hoz hasonlóan humorban mi sem ismerünk tréfát, így felszólítjuk a nemzetet, hogy a máltai malőr ellenére is tartson ki hűséggel válogatottunk mellett.

Budapest, 2006. november 15.


Szólj hozzá!

Címkék: magyar foci haza


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr85152476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása