El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2007.05.21. 12:48 Éhezőművész

Gerincünk a gerinctelenség

A profizmus és a szakértelem mindig megmelengeti az ember szívét. Még akkor is, ha a bulvárlapok marketingeseiről van szó. Sőt most annál inkább.

Tavasszal a Blikk zseniális imázs kampánya nyűgözhetett le minket. A plakátok a lap „megkülönböztető értékeire, a szókimondásra, bátorságra, pártatlanságra” utaltak. A Blikk „őszinte, szókimondó társa lesz az olvasóknak, segít eligazodni a világ dolgaiban” - írta sajtóközleményében a kiadó.

 Gyönyörű szavak és valóban már-már hihetetlen kreativitásról tanúskodnak: így lehet majdnem hihetően pozitívra megfordítani valami gyomorforgatót. És tényleg: ki tudna korrupt politikusokról, vagy épp pandúrból rablókká váltókról elfogulatlanabbul írni, mint egy lap, aminek amúgy sincsenek elvei? Talán nem véletlen, hogy a nemi erőszakot elkövető rendőrökről is a juj.hu számolt be először.

Mégsem a Blikk hozza el azonban a várva-várt erkölcsi megtisztulást az országra. A rivális Napi Ász ugyanis most rátett egy lapáttal: vasárnap szemétszedést és takarítást szervezett. A napilap célja, hogy "felhívja az emberek figyelmét a környezetvédelemre és a szemeteskukák használatára".

Persze tudjuk, hogy a Blikk és a Napi Ász példányszáma is csökkenőben van, de a „friendly gossip”, azaz a pozitívabb bulvárlapok (mint a Best vagy a Story) remekül fogynak, így előbbiek most csupán arculatot igazítanak. Mégis csodálatos ez a profizmus, ahogyan elvtelenségből váltanak - a profit reményében – valami erkölcsösebbre. És ki tudja, hány egyszerű ember fog a Napi Ász hiteles akciója hatására lelkes környzetvédővé válni. Hatalmas lehetőség van e lapok kezében, hisz a legnagyobb hazai véleményformálókról van szó.



Szólj hozzá!

Címkék: média társadalom környezetvédelem ízlésrendőrség


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr81153805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása