El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2008.06.18. 12:50 Metronom

Juxtaposed

5,084,000,000 ember, 5,360 oldal, 3,700 év, 243 ország, 7 könyv, és 1 polc.


(katt a képre)

Tervezte: Mike and Maaike
Kurátor John Simonian.
36" x 5" x 8" in
Keményfa
Limitált darabszám: 50

1

A könyvespolc személyes identitáshordozó. Sokmindenre fény derülhet egy polc és kontextusa láttán. Kulturális érdeklődés, személyes élet, szakma, hit stb...

2

A hét vallás szent könyvének egymás mellé helyezése és azonos szintre, illetve egy síkba emelése mintha a vallások egyetemességét, egyenjogúságát hirdetné, esetleg közös nevezőre hozásukat sürgetné. Vagy talán épp a különbségekre hívja fel a figyelmet.

1+2

A hét vallás identitáshordozó könyve a kontextusából kiszakított könyvespolcon a személyesség és az egyetemesség összeegyeztethetetlenségét és harmóniáját egyszerre láttatja.


3 komment

Címkék: design kultúra vallás művészet szentkönyv műmájer


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr42497350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyprián 2008.06.20. 09:43:23

meg kell jegyeznem, ahinduizmus nem egy vallás,hanem legalább három , amelyek rengeteg szektára oszlanak,így szent könyveik sem azonosak,kivéve az ind orthodoxia alapjául számító védákat, meg néhány korai iratot,de pl.az Európában a"hinduizmus szent könyvének" kikiáltott Bhagavad-gítá kizárólag a Visnu-imádó (vaishnava) hinduizmusban szent könyv. Amúgy az hogy minden vallás egyforma, kissé gyengült mostanában amióta az iszlámtól divat félni

Cyprián 2008.06.20. 09:50:04

ja, bocs a helyesírási hibákért :)

ironmemberneck 2008.06.25. 16:40:51

Amúgy az, hogy minden gyík egyforma, kissé gyengült mostanában amióta egyre több a krokodil az egyre közelebbi folyókban.
süti beállítások módosítása