El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2008.10.28. 11:00 Éhezőművész

Grúzia már 11 forintot is megér

Grúzia szinte eltűnt az itthoni sajtóból. A tűzszünet óta a helyzet továbbra is rendezetlen, bár az általunk megkérdezett grúziai keresztények szerint Dél-Oszétia és Abházia grúz szempontból már véglegesen elveszett. Az újjáépítést egyre sürgetőbbé teszi, hogy közeleg a tél, ami a Kaukázusban közismerten lényegesen keményebb, mint amihez mi magyarunk hozzászoktunk. A globális pénzügyi válság pedig Grúziának jött a legrosszabbkor.

A múlt heti genfi adományozókonferencián végül tisztességes, 4,5 milliárd eurós összeg jött össze, de nyilvánvalóan lényegesen több felajánlás érkezett volna gazdasági békeidőkben. Mi magyarok a korábbi, egészen szégyelletes 37 millió forintos - azaz egy felnőttre jutó nagyjából 5(!) forintos - segítségnyújtásunkat még körülbelül 50 millióval megfejeltük.

11 forintnál tartunk tehát, de még javíthatunk. Az El Mondót hajdanán elindító Magyar Evangéliumi Keresztény Diákszövetség is gyűjtést szervez, amelyen a befolyt összeget a grúziai keresztények megsegítésére fordítják. Részletek, számlaszám itt. 

Update: A kommentek alapján - úgy tűnik - némileg félreérthető volt, hogy a grúziai keresztények megsegítését hirdetjük. Természetesen a grúz ateisták és egyéb világnézetűek megsegítését is ugyanolyan fontosnak tartjuk, viszont anyaszervezetünk történetesen egy ottani keresztény szervezettel ápol régóta szoros kapcsolatot. Aki vallásilag semlegesebb adakozást vállalna, annak javasoljuk az ismert segélyszervezeteket. (http://www.maltai.hu/index.php?node=1&startup=yes&, http://www.szeretet.ehseg.hu/, http://www.hbaid.org/node?page=1)

 


38 komment

Címkék: háború grúzia


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr11733367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.28. 15:30:22

1 forint is túl sok lenne ilyen állapotok között

nick: 2008.10.28. 15:43:21

Astaroth:
ennyire nem futja?!

smidgen 2008.10.28. 15:49:46

nehogy már te találd ki, h kinek adokozzunk és kinek ne? te hány forintot adtál bele a bangladesh-i árvák élelmezésére? ne haragudj ha Sztálin hazája annyira nem hat meg, pláne ismerve a teljes hátterét a háborunak.

maydayray 2008.10.28. 15:54:29

smidgen, a teljes háttérbe beletartoznak azok is, akiknek köze nem volt hozzá de esetleg most télen megfagy? (hozzá se teszem, hogy sok közük nincs Sztálinhoz, ahogy a mai osztrákoknak és németeknek sincs közük Hitlerhez)

fifuszfc 2008.10.28. 15:55:43

smidgen: Sztálin "hazája" a SzU volt. Grúzia egy szövetségesünk, nagyon fontos lenne, hogy kifejezzük a szolidaritásunkat...

Amondo 2008.10.28. 16:01:47

smidgen,

Szerintem felreerted a helyzetet. Ehezomuvesz nem kitalalja, hogy te kinek adakozz, hanem felkinal egy lehetoseget. Annak a kitalalasa, hogy te elsz-e ezzel, mar a te dolgod. A te logikad alapjan soha senki nem javasolhatna semmit senkinek, hiszen nehogy mar mas talalja ki...

Ami a haboru hatteret illeti. Fuggetlenul attol, hogy ki kezdte es hogy melyik allam mennyire undorito, ott eppen "kisemberek" szenvednek, akik vajmi keveset tehetnek a nagypolitika huzasairol (de egyebkent meg ha tehetnenek is...). Ha ez a penz tenyleg eljut a gruz Jozsi bacsihoz, akkor nekem tok mindegy, hogy a Gruz allam mennyire sunyi modon volt benne a haboruban.

Cypriánus 2008.10.28. 16:03:57

ja, a Bibliában (ráadásul a "kegyetlenségéért" sokat szídott Ószövetségben)benne van ha ELLENSÉGED éhes , adj neki enni, ha szomjas adj neki inni...ha ez még az ellenségre is igaz, hogy ne lenne igaz erre a helyzetre?!
Amúgy hallottam olyat-nem néztem utána, igaz e-hogy a magyar szentkorona-vagy legalábbis egy része- is talán grúz ötvösök munkája. Mindenesetre a grúz ("ibér", szakartvelosz) nép egy ősi, mintegy 2000 éves államisággal bíró nemzet.Már az ókorban lefordították grúzra a biblia jó részét (igaz a maradékát csak a XIX-XX. században...)

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.28. 16:08:52

nick: 2008.10.28. 15:43:21

Nem futja. Amikor saját magunkra is ráférne, akkor ne kifelé adakozzunk. Majd ha itt minden rendben lesz, akkor van értelme ilyesmin gondolkodni.

ftamas 2008.10.28. 16:09:48

egy vasat se nekik.

én az egész összeget inkább az itthoni szegények megsegítésére fordítanám, van nyomor itt is bőven. majd ha Magyarország rendben van, akkor adakozzunk.

kivilágítatlan fekete kerékpár 2008.10.28. 16:27:42

Mi az, h a keresztényeknek? Az ateista grúzok fagyjanak meg? Elmehetnek a jó búsba...

Amondo 2008.10.28. 16:33:00

kivilagitatlan,

Egyszeruen arrol van szo, hogy a szoban forgo szervezetnek gruziai keresztenyekkel van kapcsolata, ezert ezeken a csatornakon keresztenyekhez tudja hatekonyan es megbizhatoan eljuttatni az adomanyokat. Vagyis pusztan praktikus okok allnak a hatterben, nem pedig diszkriminativ okok. Ha jol tudom, legalabbis.

Heck Elek 2008.10.28. 16:49:58

elmehetnek a grúzok a jó édes Sztálin apjukhoz. ...legalább azt a rothadt Sztálin szobrukat eltüntethették volna
( hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:Goristatue.JPG )
mielőtt idejönnek kuncsorogni egy olyan országba, aki annyit szenvedet a "nemzeti hősüktől"
Szemét haszonleső banda.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.10.28. 17:06:10

ez egy kocsog post.
Mindig hanyinger kerulget, ha abbol van hirveres, hogy mennyire faszan tudunk mas orszagokon segiteni. Meg hogy valaki arra gyujt, hogy afrikaban epitsen iskolat. Itt is van rendesen tennivalo. Erre jon egy ilyen blog, aminek a gazdaja itt rinyal hogy csak 11 forintot adtunk.
Te mennyit adtal?
es raadasul cimlapra kerul..

Mas kerdes, hogy vajon ezek a penzek mennyire jutnak el ahova kell. Es nem csak valaki vesz belole egy uj mercit vagy jachtot vagy akarmit. Esetleg leirja mukodesi koltsegkent. Nem egyszer volt mar ilyen ugyebar...

smidgen 2008.10.28. 17:17:00

ez csak azoknak akik okoskodnak,h:

"Sztálin "hazája" a SzU volt. Grúzia egy szövetségesünk"

1. Sztálin már pedig igenis Grúziában született, nevelkedett

2. majdnem 40 éves volt mikor megalakult a Szovjetunió

3. miféle szövetségesünk Grúzia, nem NATO tag. Ami az USA gazdasági érdekeltsége az nem azonos a szövetséggel.

4. Grúzia egy több nemzetiségű állam számtalan igazságtalansággal és elnyomással - Csencsenföld 2

5. Grúzia olajkincse jelentős (mint közvetett háborús ok) - senki nem fagy meg, vagy ha igen nem a segélyek miatt nem fog

hu.wikipedia.org/wiki/Joszif_Visszarionovics_Szt%C3%A1lin

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.28. 17:25:56

Komolyan már...hát fel megy bennem az ideg :D

1. Megkérdeztétek a grúziai keresztényeket? És a nem keresztények mit mondtak?

2. Közeleg a tél? Itt is. Hogy keményebb ot, mint amit mi magyarOK (nem magyarunk) itt megszoktunk? Hjah, de pont olyan kemény, amilyet ők ott megszoktak.

3. Azon a nyomorult genfi adómányozókonferencián mi mennyit kaptunk? Jah, hogy semmit...

4. Hogy szégyenteljes? Az, csak más szempontból. Mikor van idehaza is elég nyomor, akkor a sajátjainkat leszarjuk, inkább külföldre szórjuk a pénzt.

5. Remélem a diákszövetséged jót bulizik majd a 11 forintomból, s majd nem visz bennetek az a mentőautó a detoxba, amit ebből a pénzből lehetett volna venni, hanem ottdöglötök a kocsmában alkoholmérgezésben.

dris 2008.10.28. 17:28:26

Tényleg köcsög lenne egy post, csak mert egy lehetőséget kínál föl adakozásra?
Vagy ennyire fontos, hogy a posztíró mennyit adakozott? (egyébiránt szerintem jóval többet 11 forintnál, de ez most mindegy is)

Vagy szerintetek az emberek tényleg azért nem adnak mondjuk grúzoknak pénzt, mert abból magyar szegényeket támogatnak inkább? Ez ugyan jól hangzik, de a valóságban én nem ezt látom magam körül.

A vádaskodás meg ősi jó magyar szokás, de speciel a szóbanforgó magyar szervezetnek a szóbanforgó grúz keresztényekkel (akik közül többel is volt szerencsém találkozni) sokéves kapcsolata van és nyugodtan elhiheted nekem, hogy nem jachtokra fogják költeni a pénzt....

avogadro00 2008.10.28. 17:31:09

amig Afrikában egy csecsemőt egy pelenka áráért olthatnának be (pampers kampány) addig szerintem sok

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.28. 17:35:13

avogadro00 2008.10.28. 17:31:09

Mi ellen olthatnánk be? Vagy arról már nem szól a kampány?

HIV ellen biztos nem, pedig a legtöbbet az viszi el. Ha meg nem az, akkor éhenhal. S nyugodj meg, ezen még az élelmiszeradományok sem segítenek, mert a világon nincs annyi, ami oda elég lenne. Ami érkezik, azt is eleszik a gyerekek elől, nehogy már azt hidd. Nem azért olyan sok ott a gyerek, mert ennyire családcentrikusak, csak nem védekeznek (hogyan, miből?), s jönnek gyártósoron a lurkók, akik ugyan nem tehetnek róla, de hidd el, én sem, sőt te sem!

Wave 2008.10.28. 18:19:52

Na sracok, nagyon szepen osszefoglaltatok a hozzaszolasokban, miert tart ott Magyarorszag, ahol. (tisztelet a kivetelnek!) A mericskeles, kispalyas es etikatol nem zavart egoizmus, a reflexszeru onsajnalat, a szolidaritas hianya, az allando relativizalas, a teljes tajekozatlansaggal megerositett nagypofaju korlatoltsag... Gratulalok!
(Apro info: a posztban tobbek kozt a Del-Oszetiabol es Abhaziabol eluzott menekultekrol van szo, akiknek nem az a gondjuk, hogy megemelkedett a torlesztoreszlet, hanem az, hogy nincs hol lakniuk. Az IMF vethetne egy pillantast, mifele tarsasagot keszul eppen kihuzni a szarbol. :) )

PioDVD 2008.10.28. 18:28:21

Meg már csak azért sem védekeznek, mert egy bizonyos vallás fő-fő-fője ellenzi az óvszer-használatot és elég sok ennek a vallásnak a híve Afrikában. Az más kérdés, hogy dugni meg dugnak, de ezt meg is értem. :)
Így születik a sokmillió gyerek, terjed az aids, de a fő-fő-főt ez már nem zavarja, csak nyomja a buzi dogmát.

Véletlenül egy keresztény egyházról van szó. Nesze neked, szeretet. Az is csak "más kérdés", hogy ugyanez a fő-fő-fő pampog a gazdag nyugat ellen, hogy több pénzt a szegényeknek, de arról még nem hallottam, hogy az agyonaranyozott templomaikban lekaparnának némi aranyat és az árából ők is segítenének. "Annyira" biztos nem szegények a szegények...

tommygun 2008.10.28. 18:32:38

Grúziának legalább van valami értelme, Afrikának meg nincs.

Mattheo Guilleaume 2008.10.28. 18:37:20

"Meg már csak azért sem védekeznek, mert egy bizonyos vallás fő-fő-fője ellenzi az óvszer-használatot és elég sok ennek a vallásnak a híve Afrikában."

Hogy a helyzet egy picit bonyolultabb legyen: keresztények óvszert is osztanak Afrikában, amennyire tudom katolikus szerzetesek is...

bomi 2008.10.28. 20:13:21

Teljes elképedéssel és nagy szomorúsággal olvastam itt a hozzászólásokat. Hát tényleg ide jutottunk? Wave-vel kell egyetértsek...
PS. Valamire azért paradox módon jók voltak ezek a hozzászólások is: elszégyelltem magam. Ha csak a posztot olvastam volna, fel sem merült volna bennem, hogy – bár egyetértek a felhívással – magam is támogassam ezt az ügyet. Valószínűleg csak szégyenkezve (hogy nincs miből, nekünk is meg kell élni, így sem sikerült kihúznuk hónap végéig stb.) továbblapoztam volna...

Éhezőművész 2008.10.28. 21:22:37

Kedves hozzászólók!

Valóban tanulságos volt olvasni a kommenteket, különösen a Sztálinnal kapcsolatosakat (aki mellesleg saját népét is irtotta). Így látszik, a segíteni nem akarásban valóban megvan még a legendás magyar kreativitás.

Viszont tényleg félreérthető volt a felhívás szövege, ezért javítottam is. Adakozzunk természetesen mindenkinek, bármilyen vallású!

(Azt pedig inkább ne firtassuk, hogy a poszt írója mennyit adakozott kinek és miért. Más téma.)

pp 2008.10.28. 23:19:21

Wave, egyetértünk, csak én nem fogalmaztam volna ilyen finoman... Igazából nem is találom a megfelelő szavakat. Elképesztő. Embertelen.

karc 2008.10.29. 00:07:41

Egy dolog felhívni adakozni egy bármilyen krach ártatlan (vagy legalábbis ebben ártatlan) áldozatainak.

Egy másik dolog játszogatni a számokkal, hogy hány forint jut fejenként sokmillióval osztva, és ez alapján olcsón moralizálni.

Egy harmadik dolog egy segélyezésről szóló cikkben állást foglalni (vagy legalábbis érzékeltetni) a válságot kiváltó politikai ügyekben. ("grúz keresztények szerint Dél-Oszétia és Abházia grúz szempontból már véglegesen elveszett") Ez kb olyan, mint szerb keresztények szerint Koszovó már szerb szempontból véglegesen elveszett, hogy magyar példákkal már ne is borzoljam a kedélyeket.

hát ezek miatt nem tetszik nekem sem a cikk, túl sok benne a mögöttes utalás, sejtetés, figyelemterelés. másrészt az adakozás önkéntes dolog, a biblikus özvegyasszony példa pedig finoman szólva árnyalja a mennyiség/minőség kérdését, szóval kicsit sok itt a farizeus.

Amondo 2008.10.29. 00:30:30

Karc,

Szerintem az "Abhazia gruz szempontbol elveszett" megfogalmazas eppenhogy nem sejtet semmit. Ez egy tenyszeru megfogalmazas, nem mondja meg, hogy a gruzok jo vagy gonosz emberek, hogy az abhaziai lakossag miben bunos es miben nem, stb. Abhazia Gruz szempontbol elveszett, akar jo az a szempont, akar nem. Ez szerintem a legszigorubb ertelemben tenyszeru.

Szerintem rengeteg olyan sejtetest latsz bele ebbe az irasba, ami nincs benne. (Ebbol a szempontbol erdemes elolvasni a hatterrol szolo irast is, amihez a cikk vegen levo "itt"-re kattintva lehet eljutni.)

paplanvakond 2008.10.29. 00:51:27

Wave for president!

karc,
A bibliai özvegyasszony adakozása szerintem azokat cáfolja, akik nem akarnak adakozni, arra hivatkozva, hogy itthon is elég nagy a szükség. Hiszen ott pont az a lényeg, hogy mindenét odaadta, és nem a saját szükségét nézte.

Érdekes, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy Magyarország világviszonylatban egy gazdag ország, és a világ nagy része csak álmodik arról, hogy olyan jó körülmények között éljen, mint mi.

kabocazugas 2008.10.29. 01:09:58

Döbbenten olvasom azokat a hozzászólókat, akik nagypofával, harsogva szólogatnak be egy adománygyűjtő post miatt. Akiknek fáj, ha valaki ad valakinek a pénzéből, az idejéből mérlegelés nélkül. Akik ebbe is politikát, sejtetést látnak. Akik miatt helyesbíteni kell a postot, akik miatt magyarázkodni kell. Ezek az emberek félnek, azért kiabálnak ennyire. Sajnálom őket, segítenék nekik, bár szerintem itt semmilyen számlaszám nem segít. Nekik a szívükben van akkora nyomor, amekkora sosem lesz se Grúziában, se itthon.

Mattheo Guilleaume 2008.10.29. 01:10:45


Ezt én sem értem. Ha valahol csak annyit olvasok, hogy: "szerb keresztények szerint Koszovó már szerb szempontból véglegesen elveszett", hát nekem még dunsztom sincs arról, hogy a cikk írója szerb barát, vagy éppenséggel szerb ellenes, vagy egyik sem...

"... a biblikus özvegyasszony példa pedig finoman szólva árnyalja a mennyiség/minőség kérdését..."

Ezt most mire írod? Arra, hogy az ország így sincs éppen rózsás helyzetben, és ezért a 87 millió egy gáláns felajánlás, következésképp Éhezőművésznek sem kellene ezzel az olcsó 11 forintos trükkel további pénzt kicsalni az emberek zsebéből?

erőspista 2008.10.29. 01:32:13

helló elmondósok !

Röviden és diplomatikusan: együttérzésem.

Bővebben és konkrétabban: Itt bizony az emberi seggfejség rendesen itthagyta a lenyomatát. De, nem kell aggódni, van ez sokszor még így se :-\

Azért kell egy karakter, hogy egy nem kötelező, csak a lehetőséget megemlítő cikkel kapcsolatban néhányan a karosszékükből, íróasztaluk mögül rászánják az időt, hogy belerúgjanak a mások segítésébe. Ahogy írtam is, nem kell aggódni, mert megmondóembereink SENKINEK sem segítenének. Sem az ateistának, sem az orosznak, sem a magyarnak. Nekik fontosabb, hogy fikázzanak a napi adagjuknak megfelelően, még, ha tényleg a minimális beleérzésről is szólna az egész, ami hansúlyosan NEM KÖTELEZŐ. És mivel most eszembe jutott a hétvégi előadás egyik mondata (Adj, és adatik) én köszönöm a számlaszámot ;)

karc 2008.10.29. 10:52:12

Amondonak

ha egy politikai szempontból érdekes kérdést csak az egyik nézőpontból világítunk meg, az tűnhet állásfoglalásnak, de minimum nem tényszerű (a féligazság-félhazugság témakör). Nyilvánvaló, hogy nem politikai indíttatású a cikk, de ha már megemlítítek, legyetek korrektek.

paplanvakondnak

a bibliai özvegyasszony sztori azokról szól, akik méricskélnek, hogy ki adott többet vagy kevesebbet. a történetbeli két fillér (vagy mennyi) összegben kevés lehet, de másban, lehet, hogy több, ezért vág ide. (HOgy a farizeusok az adakozásuk maguk előt való "kürtölését" ne is említsem.)

kabócazúgásnak

nem magánfelajánlásról van szó, hanem közpénzről. nem arról, hogy vannak szegényebb országok, meg gazdagabbak, hanem szerintem azon buktak ki sokan, hogy a magyar államnak a saját elszegényedett társadalmi rétegeivel is lenne tennivalója bőven, amit elmulaszt. Hogy bárki a saját jövedelmével mit kezd, az legyen az ő szíve joga, a sajnálatodat pedig csak a naív kerestztény romantika újabb megnyilvánulásaként tudom csak értelmezni.

Mattheo G-nek
a fejenkénti összegszerű lebontással való játszadozást demagógiának érzem.

És végül, azzal, hogy kifejtettem, hogy nem tetszik a post, nem azt írtam, hogy nem tetszik az adakozás, és állást sem foglaltam grúz-oszét ügyben sem.

Amondo 2008.10.29. 11:25:07

"ha egy politikai szempontból érdekes kérdést csak az egyik nézőpontból világítunk meg, az tűnhet állásfoglalásnak, de minimum nem tényszerű..."

Szerintem nem érted mit írtam, vagy a cikket nem érted. Vagy én nem értelek. Mindenesetre valaki nagyon nem ért valamit és elbeszélünk egymás mellett.

Na mindegy. Nem a cikk jósága vagy nem jósága a lényeg, hanem szegény grúzok, akikről a cikk szólt, meg a velük való embertársi kapcsolatunk (meg persze szegény oroszok, magyarok, stb., akikről nem szólt a cikk).

Cyprián 2008.10.30. 08:29:45

emberek, mi egy állat gazdag és jól álló ország vagyunk.
Ha valaki nem hiszi, menjen el mondjuk két hétre Szudánba. Meglepve fogja tapasztalni, hogy még a koldusszegény és koszos Egyiptomot is a fejlett világ részének látja utána....:)

kabocazugas 2008.10.30. 17:15:28

Karc,

"szerintem azon buktak ki sokan, hogy a magyar államnak a saját elszegényedett társadalmi rétegeivel is lenne tennivalója bőven, amit elmulaszt."

Nem tudom, nem írták oda. A másik pedig az, hogy ez igenis magánfelajánlásról szól, bár abban igazad van, hogy a cikkben szó van az állami segítségnyújtásról is - de ezt talán el lehet különíteni, egyszerű szövegértési feladat. És azzal, hogy az állam milyen megegyezések alapján melyik országnak mennyi pénzt ad, azon változtatni nem tudunk, feleslegesnek érzem a hőbörgést.

Hogy naiv keresztény romantika ömlene belőlem? Hmm.. ezt még nem mondta soha senki, majd visszafogom magam, meg a képies látásmódomat.

karc 2008.10.30. 20:14:16

kabócazúgás

odaírták
-Astaroth- · 2008.10.28. 17:25:56
4. pont

ez az "egyszerű szövegértési gyakorlat" duma elérte az elmondót is. kis késéssel, igaz, de sebaj, majd ti is megunjátok.

erőspista 2008.11.09. 23:03:58

remélem a grúzoknak belefér a nov7-es indítás ;)

Egy kicsit más, de mégis kapcsolódó:

Hétvégén olvastam a cikket:
www.hirszerzo.hu/cikk.raday_mihaly_vs_baptistak_-_a_szegeny_gyerekek_isszak_meg_a_levet.86204.html

és nem is tudtam átsiklani felette:
helyzetvan.blog.hu/2008/11/07/varosvedo_landzsa_szegeny_gyerek_hataba

Erre írtam feljebb, hogy sokaknak tök mindegy, hogy magyar, ateista, gyerek vagy akárki. Az oktalan problémázás megdöbbentő reakciókat szül. Ti nem akartok firkálni róla ? Az ügy szerintem nagyon megérdemli.

üdv.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.11.13. 00:46:27

Ez a Cipősdoboz akció szerintem továbbra sem maradhat annyiban (www.ciposdoboz.hu), mert egyszerűen védhetetlenül jó, NEM CSAK KERESZTÉNYI ALAPOKON !

Itt egy további adalék:
ots.mti.hu/news.asp?view=2&newsid=52564

Mi ez, ha nem öncélú betartás, miközben alapvetően több száz rászoruló szenvedi el ?!
süti beállítások módosítása