El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2008.04.18. 12:06 Éhezőművész

This is the beginning of a...Közel-Keleten

Múlt héten Geert Wilders filmje kapcsán az iszlámtól félő radikális hangokról és az arra adott médiareakciókról írtunk. Némileg ezt kiegészítve, lássunk néhány világsajtó-szeletet a szituáció inverzéről: a keresztényekről a Közel-Keleten. Nagy szenzációt keltett…


Szólj hozzá!

Címkék: vallás iszlám erőszak keresztények keresztesháború


2008.04.15. 17:15 Éhezőművész

Történelemformálók és szuperhősök vallása

Tényleg ateisták-e a sci-fi klasszikusok? Milyen vallásúak voltak a történelem legbefolyásosabb személyiségei? A rocksztárok hány százaléka baptista? És nem utolsó sorban: vannak-e taoista szuperhősök? Avagy mi történik akkor, ha egy programozó teljes képet akar kapni a…


6 komment