El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2012.04.03. 14:00 Amondo

Erkölcsösebbek a jobboldaliak a baloldaliaknál?

Jobboldaliságot szívtam magamba az anyatejjel, mégha azóta, azt hiszem, sokkal több nézetem is liberális vagy szocialista, mint amennyi konzervatív. Mégis, a jobboldaliakra tudok úgy gondolni, hogy mi, a ballibekre pedig elsősorban úgy gondolok, hogy ők (ez mondjuk nem akadályoz meg abban, hogy olykor rájuk szavazzak, vagy látványosan velük értsek egyet). Így aztán 2006-ban úgy voltam vele, hogy csak rötyögtem a Gyurcsányékon, hiszen ezektől ezt vártam.

De ahogy akkor nem haragudtam a balos politikusokra (csak megvetettem őket), most ugyanúgy nem vagyok elájulva a jobbos politikusok Schmitt üggyel kapcsolatos produkciójától. Kb. ugyanolyan visszataszítónak látom a mostani (fideszes) teljesítményt, mint a 2006-os MSZP/SZDSZ-ét. A különbség, hogy amit akkor azok megtehettek, azt ezek most nem tehették meg.

Más szóval a különbség nem a politikusokban, hanem a szavazókban és az újságírókban van. Akkor nem azon döbbentem meg, hogy mit mondott a Gyurcsány, és hogy védik a politikusok, hanem hogy azt a szöveget általam nagyra becsült baloldali és liberális barátaim is bekajolták. Vagy legalábbis nem látták olyan felháborítónak.

Ez a különbség az akkori ballibek és a mai jobbosok között nagyon érdekes. Személy szerint én úgy látom, hogy a jobbosok sokkal fanatikusabbak, tekintélyelvűbbek, bálványaikat jobban tisztelik. Mondjuk lehet, hogy csak a balos propaganda vezetett meg, de szűkebb környezetemben tényleg ezt vélem látni. Viszont akkor hogy van az, hogy 2006-ban a balosok és a libcsik sokkal inkább birkaként viselkedtek, mint most a jobbosok? Vagy rosszul látom, hogy alapból melyik tábor a birkább, vagy valami érdekes magyarázata van annak, hogy a jobbosok inkább vezérimádók, de most mégis ők viselkedtek karakánabbul. Az alábbiakban néhány szempontot sorolok fel random sorrendben, melyek kombinációja magyarázhatja ezt az érdekes jelenséget.

 

1. Az egyik lehetőség a diplomások hiúsága. Az újságírók, véleményformálók nagy része diplomás. Nem arra gondolok, hogy sértette őket, hogy valaki érdemi munka nélkül szerezhetett kisdoktorit, hanem arra, hogy szakértőnek tekinthették magukat a kérdésben, egy elit klubhoz tartozónak, és ezt a szakértelmet ill. klubtagságot megvillanthatták, amikor kifejtették véleményüket. Márpedig az embernek kellemes érzés, ha bennfentes és szakértő. Így aztán volt egy rejtett, kétség kívül nem tudatos pszichológiai motiváció arra, hogy a diplomások tiltakozzanak, még akkor is, ha jobboldaliak.

2. A kormányfői és a köztársasági elnöki funkció különböző. Az előbbi egy politikus, és mint ahogy azt a magunkfajta nem hivatásszerű politikusok elképzelik, a politikusnak szinte munkaköri kötelessége, hogy lop, csal, hazudik. A köztársasági elnök más. Ő nem annyira politikus, mint inkább szimbólum. Hiába követte el Gyurcsány az egyik legfőbb bűnt, ami demokráciában elkövethető, hiába ásta alá hazugságával a demokrácia alapját, a választást, hiába volt ehhez képest lényegtelen, hogy Schmitt 20 évvel ezelőtt plagizált – az előbbire csak rezignáltan legyintettek sokan, mivel az jól beleillett a politikusi munkaköri leírásba, az utóbbi viszont szembe ment azzal, amilyen munkakört mi választók a köztársasági elnöknek szánunk.

3. Viszonylag kevés olyan balost ismerek, aki szívesen tüntet árpádsávos zászlók alatt. 2006-ban a jobbosok talán túl hamar, vagy túl agresszíven foglalták el az utcát, ezzel összezárásra hívva a balosokat.

4. Öszöddel a jobbosok számára a politikusi lemondás emblematikus üggyé vált. Túl látványos volt a párhuzam, a jobbosok könnyen önszembeköpésnek élhették volna meg, ha Schmitt marad. (Különben ha ez így van, akkor az azért érdekes, mert ezek szerint, ha csak közvetetten is, mégiscsak volt valamiféle pozitív hozadéka (is) Öszödnek a közéletre.)

5. Gyurcsány sokkal nehezebben lett volna pótolható. Schmitt Pál kaliberű potenciális köztársasági elnökből azért akad egy-kettő, így lehetséges lemondása politikai szempontból nem tűnhetett olyan tragikusnak a jobbosoknak, mint Gyurcsányé a balosoknak.

6. A reálpolitikai megfontolásoktól eltekintve, bármennyire is kötődött sok jobbos Schmitthez érzelmileg, azért nem ő volt az első számú jobbos bálvány. Gyurcsány viszont a maga idejében az első számú balos bálvány volt. 


370 komment · 10 trackback

Címkék: politika gyurcsány schmitt pál


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr1004360952

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Majdnem Amerika 2012.04.04. 09:42:15

Orbán Viktor tegnap nagy nyilvánosság előtt elmerengett a prezidenciális elnöki rendszer lehetőségén. Kérdés: vajon miért épp most? Kinek szól valójában ez az üzenet? Gumicsont az ellenzéknek vagy reális lehetőség, esetleg a "sérthetetlenség" g...

Trackback: Per: Megint bulvárkacsa? 2012.04.03. 21:18:12

 Per: Megint bulvárkacsa? 2012. április 3. Tegnap, azaz közvetlenül Schmitt lemondása napján tényként terjedt az a hír, hogy Schmitt Pál már bejelentette: lemond államelnöki juttatásairól, ha a bíróság utólag nem állapítja meg, hogy 1992-es kisd...

Trackback: Győztünk! Győztünk? 2012.04.03. 20:28:38

Ma lemondott Magyarország köztársasági elnöke Schmitt Pál. Hosszas huzavona után született meg a döntés, mely igazság szerint már csak kényszerpálya volt, és aminek már régen meg kellett volna történnie. Már megint minden rosszul alakult! Most soka...

Trackback: Egy lemondás margójára 2012.04.03. 20:09:07

Vége, megnyugodhatunk. Tegnap megtörtént, aminek meg kellett történnie.Ahhoz, hogy ez valami olyan élmény legyen nekünk, mindannyiunknak, ami egyrészt előremutató, másrészt legalább részben mindenkiben jó érzést is kelt, most egy kicsit hátrébb kell lé...

Trackback: Lemondani vagy lövetni ? 2012.04.03. 19:37:33

Schmitt Pál lemondott.   Lemondása kötelesség volt. Kötelessége az országgal a jobboldallal és önmagával szemben is.Lemondásához vezető állomások a lebukás, a kivárás, a bizonyosság, majd a következmény. A lebukás Lehet azon vitatkozni, hogy valak...

Trackback: Kövér László szerint a szocialistáknak nincs helyük a parlamentben 2012.04.03. 18:27:33

Ezt mondta Schmitt lemondása után: “… az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az országgyűlésben.” Mit lehet erre válaszolni? Talán azt, hogy az MSZMP Központi ...

Trackback: Bűnbakok, sorakozó! 2012.04.03. 17:59:25

Államfőnk "meglepetésszerű" lemondása sokakat megszólásra késztetett, józan politikai elemzőket és teljes szívüket beleadó civileket egyaránt. A lemondás "bűnbakja" ahogy mindig, most is relatív, hasonlóan ahhoz, mi számított Schmitt Pál lemondásáh...

Trackback: Schmitt plagizált doktorija: számok, tények, grafikon 2012.04.03. 17:47:37

Nézzük a Schmitt-botrány tényeit számokkal, grafikonnal, érzelmek nélkül! 215 számozott oldalból áll a dokumentum 10 oldalnyi diagram és táblázat tartozik hozzá 16 oldalnyi teljes szövegazonosság található a dokumentumban Klaus Heinemann tanulmányának ...

Trackback: Schmitt plagizált doktorija: számok, tények, grafikon 2012.04.03. 17:47:36

Nézzük a Schmitt-botrány tényeit számokkal, grafikonnal, érzelmek nélkül! 215 számozott oldalból áll a dokumentum 10 oldalnyi diagram és táblázat tartozik hozzá 16 oldalnyi teljes szövegazonosság található a dokumentumban Klaus Heinemann tanulmányának ...

Trackback: Hogyan maradhatott volna köztársasági elnök Schmitt Pál? 2012.04.03. 17:45:36

Ha nem hallgat a tanácsadókra, nem gabalyodik bele az általuk kreált, hazugságokból és csúsztatásokból építkező “szómágiába”, hanem kiáll a kamerák elé, és elismeri, hogy a Tényfeltáró Bizottság állításai megalapozottak és jogos a doktori c...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debreceni.blog 2012.04.03. 17:30:49

Lemondott a bulvárkacsa

Először a Fidesz zárta le az ügyet, most pedig az ügy zárta le a Fideszt. Schmittpálfordulás.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1997_lemondott_a_bulvarkacsa

Hertelendi 2012.04.03. 17:33:18

Hát elég furcsa a gondolatmeneted. Öszödről: Te is azt a 3 mondatot veszed alapul, holott ez elég hosszú beszéd volt. Aztán, eddig egyedül Gyurcsány ismerte be, hogy hazudtak, holott az elmúlt 22 évben minden valamirevaló politikus hazudott! Talán Orbán kimagaslik a mezőnyből. 2006 utcafoglalás: Érdekes módon te felmented azokat, akik Árpád-sávos zászlók alatt tönkretették a fővárosunkat. Miért?

is 2012.04.03. 17:33:20

Most is a "long tail" volt az, aki jobboldalról beszólt. Az internetes, blogos, nem-Századvéges harmadik vonal. A Heti Válasz, a kvázi FIDESZes Szabad Nép még az utolsó vezércikkben is csak kenegette a szart. Politikus meg pláne nem mondta, se a bizottság jelentése előtt (híres HVG video - mit keres Oszkó Péter a Wizzairben?), se péntektől hétfőig.

2006-ban pedig a long tail nem nagyon tudta még artikulálni magát. Se Facebook, se ilyen szintű blogoszféra nem volt. 2006 őszén az indexen olvasgathattuk, hogy milyen fasza dolog a rendőrökkel kergetőzni, ami pontosan belőtte az akkori színvonalát a magyar újságírásnak.

És végül csak azt tudom ajánlani a posztírónak is, amit az EU most vitakultúra címén próbált terjeszteni Hajóssal és Fábryval: most tessék írni egy posztot arról, hogy mi is a _különbség_ az őszödi beszéd, meg Schmitt helyzete között. Átállni a másik oldalra az érvelésben. Nagy revelációt hozhat.

piefke 2012.04.03. 17:46:00

Ha a két nézetrendszer képviselőinek eltérő szemléletmódja és viselkedése foglalkoztat, javaslom, olvasd el ezt:

akciospotencial.blog.hu/2007/09/30/mas_a_konzervativok_es_a_liberalisok_agy

(Eredeti közlés itt: www.nature.com/neuro/journal/v10/n10/abs/nn1979.html)

Kerek négyszög 2012.04.03. 17:53:49

No lássuk akkor:

Gyurcsány: "Hazudtunk éjjel-nappal";

Orbán: "Nem az a fontos, amit mondok, hanem az, amit csinálok"

No, eddig 1:1

Lássuk a lényeget:

Gyurcsány: "Ebből elegem van, ennek vége"

Orbán: "Megvédjük a nyugdíjpénztárakat"

No, ez a nagyon nem mindegy. Hol is van akkor a gerinc?

milyen szép a Vértes, ó 2012.04.03. 17:58:15

@Hertelendi:

Ez rendszeresen jelentkező probléma. Azért kellett volna lemondjon Gyurcsány, mert hazudtak? Dehát nagyjából mindegyik hazudik, Orbánék talán még durvábban, mint a maszop anno. Akkor azért, mert Őszödön azt mondta, hogy elég a hazugságokból? Hát igen, nem szeretjük, ha valaki bevallja, ha csak szűk körben is a hazugságokat, még eszünkbe jut, hogy nekünk is így kellene tennünk -- de azért azt mondani, hogy 'monnyon le, ha nem akar többet hazudni', kicsit kínos lenne. Á, megvan. Monnyon le, mert aszonta, hogy kurvaország.

És jöhet a maszatolás is, hogy 'azért monnyák, hogy nem kell feltétlenül lemonnyon egy politikus a hazugságért, mer bálványozzák'.

Orbánt gyakran próbálják lemondatni a rohatt ballibek pusztán a kb. heti egy durva hazugság miatt? A hazuggyurcsányt lemondatni próbáló "jobbosok" gyakran pedzegetik, hogy Orbánnak mennie kellene, mert hazudik?

És mi köze a megérdemelten a súlytalanná válás felé haladó Gyurcsánynak a politikán kívüli hazugsággal lebukó, és azóta is hazudozó Schmitthez? Akit amúgy is csak azért szeret a "jobbos" tábor annyira, amennyire, mert Orbán megaszondta.

2012.04.03. 18:01:21

En önmagamat liberálisnak vallom. Nem nem a mai köztudati liberálisnak, hanem a klasszikus "élni és élni hagyni" elvet követem.
Anno, amikor GyF öszödi beszéde kiszivárgott megrökönyödtem.
pár órával később amikor elolvastam a teljes beszédet csak azt kérdeztem magamtól, hogy ezt miért így kellett. Miért nem nyilvánosan, kulturáltabb formában mondta. Miért kellett "lebuknia" és miért nem merte a lényegi mondanivalót felvállalni. Mennyivel másabb lett volna a dolog.
Liberálisnak vallom magamat. Nem megyek tüntetni, mert vallom, hogy a tüntetés nem megoldás. A tüntetés a TV ostrom, az Erzsébet hidas barikád, a gyújtogatás a primitív csőcselék kenyere. Nem vonulok fel. Sem békemenet sem senki kedvéért. Nem mentem fel a várba sem.
Pali bácsi ügye miatt is két dolog miatt voltam dühös. Az egyik, és legfontosabb, a balfaszkodás. A nyílt OV vezérlet. Nem szeretem, ha sakkoznak velem, és engem néznek a sötét parasztnak. Itt ez történt. Engem, minket néztek hülyének. Az elején is, és a lemondáskor is. Semmi nem történt volna, ha SP ahogy nagyvonalú sport emberhez illett volna, ha valaki kijelenti, hogy csalt, és ő TUDJA, hogy így volt, akkor ezzel kezd. Lemond. Mert rá, mint az ország első protokoll vezetőjére nem vetülhet a gyanú árnyéka sem. Elnézést kér, és eltűnik. Az ország megbocsájt, és kijelenti, hogy igen, ez így zsenánt.
Nem látok több gerincet a jobbosokban, mint a balosokban. Elkeseredettseget annál inkább.

freesleep 2012.04.03. 18:03:31

hogy lehet összevetni egy schmitt-féle gazdagon jutalmazott dísztárgy viselkedését egy hatalommal bíró politikuséval, ráadásul hogyan lehet összevetni egy hazudtunk-féle beismerést egy sohabenemismeréssel?
+ mindenki tudja, hogy a politikusok nem mondanak igazat. olyan majdnem, mintha a jó napot kívánótól elvárnád, hogy tényleg jó napot kívánjon neked szívből...

sárkányfő 2012.04.03. 18:04:18

Túlbonyolítod, ez egyszerű költség-haszon kalkuláció.

Ha Orbánról derült volna ki hamis diploma, az utolsó töltényig, az utolsó csepp vérükig védelmeznék. Ez mindenki tudja, ezt szerintem még maguk a jobberek sem merik tagadni. Orbán pl. egy csomót hazudott, hazudik folyamatosan, letagadhatatlanul, és lám, szóba se kerül emiatt a lemondása, és ha bárki felvetné ezt jobbról, azonnal kicsinálnák.

Schmitt egyszerűen jelentéktelen, feláldozható figura. A fideszes hierarchiában annyit sem ér, mint Szíjjártó.

Szóval Gyurcsányt Orbánnal, Schmittet meg pl. Kiss Elemérrel érdemes összevetni. Ugyanis Kiss Elemér szocialista kancelláriaminiszter, egy őt érintő botrány után szépen LEMONDOTT. 2003-ban.

(persze ettől még a szocik nem jobbak egy percig sem)

Bocs, hogy kihúztam a talajt a fejtetésed alól, de ez van.

Amondo 2012.04.03. 18:06:58

Hertelendi,
Nem, nem mentem fel azokat, akik arpadsavos zaszlo alatt randaliroztak. Errol nem irtam. Tulajdonkeppen Gyurcsanyrol sem irtam. Ha ez megnyugtat, akkor szivesen elismerem, hogy beszedeben mondott sok eloremutato dolgot, nagy igazsagokat, sok olyat, amit jo lenne, ha mas politikusok is mondananak. Sok mindent nagyon becsulok benne. (Mindez mondjuk nem valtoztat azon, hogy elkepesztonek tartom, hogy nem mondott le, de ez mar az egyeni szoc problemam.)

De mindez talan nem is annyire lenyeges a poszt szempontjabol. Most kevesbe erdekel hogy ki a gonoszabb/nagyszerubb, Gyurcsany vagy Orban, inkabb a kulonbozo politikai beallitottsagu emberek reakcioit szeretnem megerteni. Bar belatom, hogy ezek osszefuggnek, de azert nem teljesen.

Vegyuk peldaul a jobboldaliakat. Meg egy balos is konnyen megertheti, hogy sok jobbosnak Schmitt egy grallovag volt, vagy legalabbis nem annyira visszataszito, mint Gyurcsany (ne feledd, most a jobbosok furcsa lelkivilagarol irok). Tovabba azt a balosoknal senki sem tudja jobban, hogy milyen konnyen bevesznek a jobbosok hazugsagokat. Szoval, fuggetlenul attol hogy Gyurcsany termeszetesen egy feddhetetlen uriember a jobbos politikusok pedig fergek, az egy erdekes kerdes, hogy most miert hatralt ki annyi jobbos Schmitt mogul.

is,
az tok erdekes, amit irsz. Mondjuk en ugy emlekszem, hogy mar 2006-ban is boszen blogoltunk, nem is kevesen. De talan van abban valami, hogy akkor nem volt meg annyi foruma a long tailnek. Kulonben a balosoknal most mik a forumai a long tailnek?

Alf (törölt) 2012.04.03. 18:08:10

gyurcsány egy kalap szar az mszp-szdsz-el együtt, hagyjuk már őket.

sárkányfő 2012.04.03. 18:09:12

Visszakerestem, hogy pontosan milyen botrány után mondott le a Kiss Elemér, hát röhögni fogtok, a wiki szerint:

"Tisztségéről 2003-ban mondott le, amikor kiderült, hogy ügyvédi irodája (amelyben akkor szüneteltette tevékenységét) több állami megbízást kapott."

hu.wikipedia.org/wiki/Kiss_Elem%C3%A9r_(jog%C3%A1sz)

:D

Ez a Kiss nagyon el volt tévedve, azóta már sokkal durvább dolgok miatt sem mondtak le se szoci se fideszes politikusok, egyem a zuzáját a kis naivnak...

no successful 2012.04.03. 18:09:22

@Hertelendi:
"Aztán, eddig egyedül Gyurcsány ismerte be, hogy hazudtak, holott az elmúlt 22 évben minden valamirevaló politikus hazudott!"

Nem ismert az el semmit, hanem egy zártkörű pártösszejövetelen hangzott el a dolog, ami aztán kiszivárgott.

Kozod????? 2012.04.03. 18:10:15

Bár inkább a baloldal szimpatikusabb nekem, meg kell mondjam ebben az esetben sokkal jobban viselkedett a jobboldal pedig Schmitt bűne mérhetetlenül elmaradt Gyurcsányétól. Ezért a baloldal még évtizedekig nem fog tudni semmiféle hiteles politikát bemutatni itt.

Amondo 2012.04.03. 18:12:56

Sarkanyfo,
Te egyszeruen a 6. pontommal ertettel egyet.

Mondjuk szerintem a Schmittnek sokkal masszivabb szimbolikus szerepe volt a jobbosok szemeben, mint Kiss Elemernek. Lehet, hogy en tevedtem nagyon el, de engem tenyleg elegge meglepett, hogy hany jobboldali hatralt ki tobbe kevesbe Schmitt mogul.

milyen szép a Vértes, ó 2012.04.03. 18:13:07

@no successful:

Tehát csak 100-200 ember előtt mondta, akik közül sokról tudta, hogy ellenfelei, ha nem épp ellenségei. Meg amikor kiszivárgott, aszonta, hogy ők nem is hazudtak. (Várjunk csak, ejnye, ha a jövőbe lát, akkor tanulhatott volna igazi mesterektől: "ez akkor elfogadott volt, és nem szóltak, hogy nem szabad!'.)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 18:14:49

@no successful:
No de Schmitt azután is hazudott, hogy egyértelműen lebukott.

AlbaZen 2012.04.03. 18:18:57

Egyik sem különb a másiknál. Ezek adják oda-vissza a hatlövetűt, és csak véletlen, hogy kinél sül el. A cérna, amit Gyurcsány feszített ki a következmény nélküliségben, véletlenül itt szakadt el, mert ma még dühösebbek az emberek, mint 2006-ban a nagyobb szegénység miatt.

AnnaKarenina 2012.04.03. 18:19:16

Úgy látom, eljött a ideje annak, hogy a jobboldal teljesen érdemtelenül a magáénak mondja az SP "feletti" győzelmet, ezzel megpróbálják erkölcsileg a baloldal fölé helyezni magukat. Könyörgöm, ez egyetlen eset az elmúlt 2 évben, ennek is alig akart jó vége lenni egy teljesen nyilvánvalóan szégyenletes ügyben! A jobboldali értelmiség csendben asszisztálta végig ezt a 2 évet, az Alkotmánybíróság jogainak csökkentésétől a magánynyugdíjpénztáron át, mindenféle jogi és gazdasági őrültségen. Nehogy már meg akarjanak dicsőülni. SP a magyar tudóstársadalom végzete lehetett volna, az lett volna a nem normális, ha nem lázad az egyetem. Ráadásul a nagyon egyszerű emberek is felfogták a lopást, a külföld ítéletéről meg ne is beszéljünk.

sárkányfő 2012.04.03. 18:20:03

@Amondo: Igen, jókat boncolgatsz.

De azt szerintem lényeges kiemelni, hogy sem Kiss Elemér, sem Schmitt nem valamiféle belső morális indíttatásból mondott le. Aki még ilyenekben hisz, az komolyan mondom, gyengeelméjű. Egyszerűen a politikai kényszerek mozgatták őket, már nem volt választásuk.

no successful 2012.04.03. 18:23:41

@freesleep:
"hogy lehet összevetni egy schmitt-féle gazdagon jutalmazott dísztárgy viselkedését egy hatalommal bíró politikuséval, ráadásul hogyan lehet összevetni egy hazudtunk-féle beismerést egy sohabenemismeréssel?"

Igazad van sehogy. Ugyanis SP lépése egy valamikori doktori miatt következett be, amit korrekt módon lemondás követett. Az általad emlegetett hatalommal bíró politikus meg (Gondolom GYF-re gondoltál) gyakorlatilag a tönk szélére sodorta az országot, csak hogy a 2006-os választásokat is megnyerje, és amikor az ezt taglaló zártkörű pártösszejövetelen elhangzott beszéde kiszivárgott, nem hogy lemondott volna, inkább kilövetgette az ellene tüntetők szemét.
Igazad van, nagy a különbség a kettő között SP javára. Így is nagyobb erkölcsi érzék szorult a SP-be, mint az egész korrupt, és idegen érdekeket kiszolgáló szerviens szoclib oldal némely politikusába.

Hertelendi 2012.04.03. 18:23:43

@no successful: Orbán még zárt körben sem tette meg, és egyébként sem bizonyított, hogy a kiszivárogtatás nem szándékos volt-e...Gyurcsány részéről...

Leonard Zelig 2012.04.03. 18:24:04

De képzeld el, ha már odáig süllyedtek KDNP-sek, hogy Schmitt Pált Krisztushoz hasonlítják, akkor még mi jöhet.
Nem mintha engem bántana ez a hasonlat, de érdekes (ámbár nem példátlan), hogy magukat "kereszténynek" vallók mire vetemednek.

town 2012.04.03. 18:24:34

Gyurcsány:

"hisz amikor az ember nagyon KISZ-ezik, vagy ha bent van egy ilyen egyetemi mozgalomban, amikor nagyon sűrű az élet, úgysem jár órákra."

"Köpeczi Béla miniszter utasította el a kérvényemet. Végül azt engedte meg, hogy negyedéves főiskolai hallgatóként úgy jelentkezzem a közgázra, mintha már diplomás lennék, hogy másoddiplomásnak számítsak, ne kelljen felvételiznem, pedig a diplomát csak júniusban szereztem meg. "

epa.oszk.hu/01300/01326/00046/03radai.htm

milyen szép a Vértes, ó 2012.04.03. 18:25:17

@no successful:

Gyurcsány személyesen lőtt ki 100 szemet, mindenki tudja, csak a magadfajta hazaárulók nem.

lujo22 2012.04.03. 18:28:13

olyan nagy erkölcsről nem beszélnék SP esetében, mert először csak a bolgár szerzőt vallotta be, a többit akkor még úgy állította be, mintha ő írta volna. A végén aztán kiderült, >95%-át nem ő írta, hanem másolta

Harley.O (törölt) 2012.04.03. 18:28:52

Őszöd, nem Öszöd. Egyébként mindkét oldaltól messze elhatárolódom.

no successful 2012.04.03. 18:29:58

@Zabalint:
"No de Schmitt azután is hazudott, hogy egyértelműen lebukott. "

Miért a szoclib politikusai nem ? Ne má !

Thoer 2012.04.03. 18:33:15

tl;dr

Bár a "jobberek" (ha már ballibezünk) szeretnék azt a látszatot kelteni, hogy a két ügy egyforma, valójába nincs sok közük egymáshoz.

A felsorolt 6 pont tartalmaz igazságokat, de a lényeget nem. A második pont egyébként egy hatalmas félreértést is magában foglal: Schmittnek nem azért kellett mindenképpen mennie, mert 20 éve plagizált, hanem azért mert hazudozott a doktorijával kapcsolatban többször is.

Persze Gyurcsán is hazudott, nézzük, hogy ez miért volt mégis más, egy "ballib" személyes véleménye szerint:

1. Gyurcsány beismerte, hogy hazudott a kampányban, nem tagadta. Kétségtelen tény, hogy ez egy privát videóban történt meg, ami nagyon sokat levon a beismerés értékéből, de az is tény, hogy ezt nem kényszerítette ki belőle senki.

2. A videóból kiderült, hogy nem azért hazudott, mert ez neki személy szerint ínyére volt, hanem mert belekényszerítette egyfelől a pártja (köszönet a kiskirály hagyóknak és vidéki megfelelőiknek), másfelől a Fidesz kampánya, amelyik arról szólt, hogy mindig 2x annyit kell ígérni, mint az MSZP.

3. És ez a legfontosabb szvsz: Gyurcsány hazudott 2004-2006 között, de Orbán még annál is többet. Egyfelől a kampányban minden egyes ponton ráigért a Fidesz az MSZP-re. Másfelől pedig az egész kampány a "Rosszabbul élünk, mint négy éve" szlogenre épült, ami orbitális baromság volt, noha jobb lett volna gazdasági szempontból, ha tényleg rosszabbul éltünk volna. (Utólag persze könnyű okosnak lenni, de Meggyesi minisztersége volt a magyar demokrácia második legrosszabb történése.)

+1: A fentiekhez képest mellékes, de említsük meg, hogy a "ballib" összezárásban azért komoly szerepe volt az árpád-sávos zászlók mellett Orbánnak is, aki 2006 szeptemberében azt találta mondani, hogy ő sosem hazudott az embereknek. Ez az akkori kormányoldalon olyan szintű viccnek, hazugságnak és képmutatásnak tűnt, hogy az gyurcsányi szinten vérlázító volt.

Nem érv csak összefoglaló: A jobberek szerint Gyurcsán lebukott 2006-ban, a másik oldal szerint meg kiszivárgott egy videó, ami nem tartlmaz semmi újat vagy meglepőt, csak nyers és durva, ezért felháborító. Ugyanakkor ez a beszéd talán gatyába rázhatta volna a sok vén komcsit, akik a változás útjába álltak a baloldalon.

Ehhez képest Schmitt ügyének szerintem csak egy olvasata van. Az elnök által előadott rágalomsorozatot legalábbis kevesen veszik be.

no successful 2012.04.03. 18:34:03

@Hertelendi:
"Orbán még zárt körben sem tette meg"

Mit. Pl azt hogy ó emberek nagy csibészséget követtem el, hogy megszorongattam a bankok heréjét, hogy a devizahitelesek ne kerüljenek az utcára ? Vagy mit.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 18:34:46

@no successful:
Akkor nem értetted miről beszélek. Nem arról beszélek, hogy nem hazudott utána Gyurcsány, politikusoknál ez alap, hanem arról, hogy utána nem igyekezett továbbra is tagadni adott ügyben a nyilvánvalót, mint Schmitt tette a lebukása után hónapokig, és még a teljes bizonyítás óta is.

hopptarisznya 2012.04.03. 18:35:28

@Hertelendi: hihetetlen, hogy még mindig van olyan balos, aki védi Csótányt. Akkor neked is cicám: Csótányod a választások előtt áfacsökkentést csinált. A beszédben pedig nem az a gátz, hogy "bevallotta", hogy hazudtak, hanem az, hogy már két éve látta, hogy a szakadék széle felé rohan a költségvetés, mégsem tett semmit. Sőt! Még rátett egy lapáttal. Mindent a választási győzelem érdekében, mert ha kap még 4 évet, akkor kurvajól jár vele az ország. Hát azt láttuk mire ment ezzel a négy évvel.
Amúgy a politikusok hazudnak ugyan, mint a reklámok is általában, de akkor megkérdem tőled cicus, hogy miért van az, hogy bizonyos reklámokat megbüntetnek, míg másokat nem? Talán mert feltételes módban beszélnek? Naugye...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 18:36:26

@no successful:
Egyébként meg Gyurcsányt Orbánnal kellene összevetni. Az őszödi beszéd megfelelője Orbánnál az a bizonyos "nem azt kell nézni amit mondok, hanem amit teszek" volt, ez pontosan ugyanolyan súlyú, mégsem lett belőle semmi balhé.

hopptarisznya 2012.04.03. 18:39:14

@Zabalint: micsoda??? A nyilvánvaló felvétel ellenére hazudta a tv-ben, hogy nem a szocialista pártról és nem az elmúlt négy évről beszélt!!! youtube: www.youtube.com/watch?v=Nz1SR6UcdrU

Chicano 2012.04.03. 18:39:55

@Zabalint: Pontosan ugyanolyan súlyú? Az a baj hogy még most sem értitek, ezért van a gyurcsifurcsipárt 3%-on. Bővebben lásd hopptarisznya 2012.04.03. 18:35:28 beaírását, nem akarom megismételni amit írt.

freesleep 2012.04.03. 18:40:22

@no successful: nem vagyok gyurcsányfan, sőt, nem bírom látni se hallani őt a médiában sem- arra ellenben kíváncsi vagyok, orbán mikor ismeri el a napi 1-2 hazugságot akár szűk baráti körben is

Hertelendi 2012.04.03. 18:43:21

@hopptarisznya: Akkor csak neked: Még mindig van olyan jobbos, aki védi a te Csótányodat, alias Orbánt! Ha azt hiszed, hogy bármiben is különböznek egymástól, akkor ha majd egyszer kinyílik a szemed tapasztalni fogod, hogy, Orbán is a szakadék felé viszi az országot, de csak nyalogassátok a seggét.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 18:43:23

@Chicano:
Ki az a TI? Én egy kommentelő vagyok, nem több ember nevében írok.

Te nem érted. Orbán ezzel beismerte, hogy nincs köze annak amit mond ahhoz, amit csinál. Tehát folyamatosan hazudik. Mi a különbség az ő hazugsága és Gyurcsány hazugsága között, azon kívül hogy Orbán neve már akkor egyet jelentett a hazugsággal, mikor még Gyurcsány sehol nem volt(úgy értem politikában nem).

milyen szép a Vértes, ó 2012.04.03. 18:43:28

@hopptarisznya:

Ez olyasmi, mint a fideszes büszkélkedés, hogy a hatalom érdekében ott tettek keresztbe mindennek, ahol tudtak, és milyen jól bejött?

no successful 2012.04.03. 18:44:00

@Thoer:
"Schmittnek nem azért kellett mindenképpen mennie, mert 20 éve plagizált, hanem azért mert hazudozott a doktorijával kapcsolatban többször is."

SP-nek mindenképpen mennie kellett volna, ezt te is tudod. Ebben ugyanis jók vagytok, a karakter rombolásban.
Teszitek ezt olyan hatékonysággal, hogy az emberek egy része még azt is elfelejti, hogy korrupcióban, és mutyizásban a ballib érdekkör az ász.

Persze most gondban vagytok, mert úgy jártatok, mint a vitorlás, mikor hirtelen megfordul a szél, aztán borul a csónak. Azt hittétek hogy SP még sokáig marad, ti meg rághatjátok a csontot. Egyébként jó döntés volt SP lépése, mert rögtön egy kontrasztot nyomott oda a ti vezető politikusaitokkal szemben.

freesleep 2012.04.03. 18:44:10

de amúgy valaki megírhatná, miről szól ez a poszt azon kívül, hogy a nép a hibás... pont amikor épp erkölcsi konszenzus alakult ki, szemben a rég meglévő politikai erkölcstelenségi konszenzussal...

Sir Black The Brightest 2012.04.03. 18:44:51

Érdekes cikk. a 2. és 3. pont szerintem a kulcs. Álszentség azt gondolni hogy Orbán/Gyurcsány nem hazudik/hazudott épp ezért mikor kiderült sokak számára lehetett ez egy fajta kimondták a nyílt titkot na bumm... Másfelől sokakban visszás módon szimpátiát kelthet az őszinteség. Az ahogy a széljobb lerohanta az utcát pedig valóban ok lehetett arra hogy összezárjanak inkább és ahelyett hogy önkritikát gyakoroltak volna és lemondatják saját körökben a széljobb elleni védekezésre fókuszáltak. Nevezhetjük ezt akár dacnak is.

freesleep 2012.04.03. 18:46:19

@no successful: kit érdekel most a bal, most schmitt hazudott négyszer 5 percig kb. folyamatosan. fel kéne fogni, hogy aki utálja a hazudozást, meg a fenyegetőzést meg a szarkenenő célozgatást arra, hogy minden diploma így születik mint az övé, még nem lett gyurcsányista

hopptarisznya 2012.04.03. 18:46:19

@Zabalint: Ferkónál is azt nézték az emberek, hogy mit tesz és nem azt, hogy mit beszél. Költségvetési adatok meghamisítása, hogy "ne zavarjuk meg a választókat a tényekkel"... Olyan törvények elfogadása, amelyeket a választások után egy mozdulattal visszavontak. És ha visszaemlékszel, egész nyáron háborgott Magyarország, hogy ezek finoman szólva "érdekes" húzások, de akkor még ment az agymosás, hogy nem látták előre, hogy ilyen rossz a költségvetést, és miért mondja a gonosz ellenzék, hogy szánt szándékkal rosszat akartak volna az országnak. Aztán jött Öszöd, ahol kiderült, hogy két éve látta Csótány, hogy valamit lépni kéne, de baszott rá, és titkolta mindenki elől. (érdemes visszaolvasni Veres János akkori felszólalását is, aki büszkén ecseteli, hogy kurvanagy baj van, de szerencsére már régóta megvan a válságterv, igaz, csak EGY PÉLDÁNYBAN, nehogy kiszivárogjon mire készülnek...

Olyan szép, hogy ezt minden egyes alkalommal le kell írnom, amikor agymosott balosokkal vitázok.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 18:46:35

@Hertelendi:
Én ismertem pár igazi jobbost, többségük valamikor 2002 és 2010 között ábrándult ki a Fideszből, mert egyre komcsibb politikát hirdetett. Egy részük azért rájuk szavazott 2010-ben, mert úgy vélték az a kisebbik rossz, de tévedtek.

bgp 2012.04.03. 18:48:16

Ok, szabad a gazda, kik azok a "jobbosok" akik karakánul viselkedtek.

Chicano 2012.04.03. 18:49:08

@Zabalint: Úgy értettem, ti Gyurcsán fanok. Ne tagadd hogy a mesterre szavaznál! :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 18:49:10

@hopptarisznya:
Amit felsoroltál, azok mind hazugságok, a tettek és a szöveg(beleértve a hamis adatokat) ellentmondása. Orbán ugyanezt teszi, de tőle elfogadod. Én veled ellentétben egyiktől sem. Ki is az agymosott?

hopptarisznya 2012.04.03. 18:49:16

@Hertelendi: majd meglátjuk. Egyszer már volt hatalmon. Túlélte az ország. Ha megnézed, a mostani megszorításokat is ezerszer jobban rendezi. (tandíj, segély helyett közmunka, stb) Sokkal jobb politikus, hisz azoknak ez a dolga, hogy lenyelessék a békát velünk. Ha ő is leszerepel, akkor kezdhetjük vakarni a fejünket.

milyen szép a Vértes, ó 2012.04.03. 18:49:39

@hopptarisznya:

Le tudod még sokféleképpen írni, hogy hazudtak a hatalom megtartása érdekében?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 18:50:18

@Chicano:
Soha nem szavaztam Gyurcsányra. Az, hogy Orbánt még nagyobb gazembernek tartom, csak fidesznyikeknél jelenti azt, hogy Gyurcsány fan vagyok. Nem tűnik fel, hogy az a bizonyos Rákosi féle elv szerint skatulyázol?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.04.03. 18:51:58

A hármas és az ötös pontban van valami...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 18:52:57

@Chicano:
Amúgy Gyurcsány fannal még nem is találkoztam(nyilván a TV mutatott pár díszpéldányt anno, de szerintem ritkaság). Orbán fannal viszont rengeteggel, igaz mára 80 iq fölött már nem támogatja senki sem a Fideszt.

Guillaume sous guillotine 2012.04.03. 18:53:49

nagyot nőtt Schmitt a szememben azzal hogy lemondott. Ha Gyurcsány lemond 2006-ban, ma nem lenne Jobbik és 2010-ben nincs kétharmad.

no successful 2012.04.03. 18:55:00

@Hertelendi:
A kormányzó pártok épp a szakadékból akarják kirángatni az országot, és a devizahiteleseket. Abból a szakadékból ahova a ballib nyomta őket. Jól csinálják, vagy rosszul ? Ezt a jövőnek kell eldöntenie, de a szándék, és az ambíció megvan.

jozicsenko 2012.04.03. 18:55:20

@Hertelendi: "Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi."

innentől maszatolás az egész, hogy szétkenjék a felelősséget a 22 évre...

ha egy másodpercre is komolyan vette volna, késöbb 4 éve lett volna változtatni, hiszen mind a négy évben megszavazták a költségvetését (a szociális népsavazás meg szimpla újabb adó lett volna az adócsökkentés kormányától, kösz)

@Korrekt007: hjajjj, hogy a legdrágább rokonod miért jutott eszembe? @sárkányfő: ne felejtsd el kérlek, hogy a bokros csomag ellen tiltakozott az akkori népjóléti miniszter és ő is lemondott a népnyúzás ellen...

2012.04.03. 18:55:23

@Thoer: A "legszenvedélyesebb igazságbeszéd" teóriát maga Fletó taposta sárba azzal, hogy utólag rávetítette a beszédet az elmúlt 16 évre, noha csak a saját szoclib stiklikről beszélt. Ha újabb hazugsággal akarjuk teríteni a felelősséget, akkor nem szabad az igazság önjelölt bajnokaként tetszelegni.
Mellesleg Fletó akkor arra hivatkozott, hogy igen, addig hazudott, de azután soha nem fog. Na persze, látjuk, 2006 óta hótiszta...

w650 2012.04.03. 18:56:09

@no successful: Bajnai alatt 180 volt a svájci frank, most, a bankok hereszorongatója idején meg 240. Kösz a szorongatást!

Durendal 2012.04.03. 18:57:12

offtopic

A segítséged szeretném kérni egy egyetemi kutatáshoz, légyszíves töltsd ki az alábbi kérdőívet

varjak-varosa.hu/public/kutatas.php

A kutatás a magyarországi politikai irányzatokat, és a hozzájuk kapcsolódó gondolatokat vizsgálja. A részvétel anonim.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 18:57:24

@no successful:
Te komolyan hiszel ebben? Mert akkor jó neked, hogy ennyire naiv vagy, így könnyen boldog lehetsz.

milyen szép a Vértes, ó 2012.04.03. 18:57:40

@w650:

Bajnai a hibás, ne kérdezd, hogyan, de ha nem hiszed el, rárontasz a nemzetedre.

jozicsenko 2012.04.03. 19:00:21

@Lizarazu: abszolut igazad van: sőt, jobbat mondok: ha következetesen végig vittek volna egy normális ballib programot (vagyis a szolidaritás nevében nem osztottak volna mindent szét és nem az adófizetőket tették volna tönkre)

naszóval egy becsületes, normális baloldali programmal 4 évük lett volna, hogy bebizonyítsák, érnek valamit

és akkor 2010ben lehet hogy nyertek volna, az orbánt meg megette volna a fene...

nem tették, mert fontosabb volt lopni és lopni hagyni (hagyó, zuschlag, és a többiek), ezért buktak

sötéthülye.tahóbarom 2012.04.03. 19:03:11

az elso ket pont szerintem lenyegtelen, a tobbiben hatarozottan van igazsag, de azert van meg mas is. az a helyzet, hogy van kulonbseg hazugsag es hazugsag, meg a kornyeken viselkedes kozott. amellett, hogy szerintem gyurcsanynak is illett volna lemondania, azert vegyuk sorra.

1. gyurcsany olyan hazugsagot ismert be, amit kozismerten minden politikus elkovet, csak altalaban csendben. schmitt olyasmin bukott le, amihez azert szerencsere keveseknek van pofajuk.

2. gyurcsany elismerte a hibat, mas kerdes, hogy ennek ellenere nem volt hajlando lemondani (pedig kellett volna). schmitt lemondott ugyan, de meg kozben is a sertett aldozatot jatszotta, tovabbra is nyilvanvaloan hazudozott es masokra kente a sajat mocskat.

szoval igen, gyurcsany is gaz volt, de schmitt nagysagrendekkel alul tudta mulni.

sötéthülye.tahóbarom 2012.04.03. 19:07:41

@sötéthülye.tahóbarom: szoval inkabb forditva, a kulonbseg onnan ered, hogy a jobboldali vezetok meg erkolcstelenebbek, mint a baloldaliak :) .
annak azert orulok, hogy van olyan, amit mar a jobbos szavazok se mind nyelnek le.

freesleep 2012.04.03. 19:08:11

és azt láttátok már, hogy a csaló bepereli az egyetemet?

Boka1 2012.04.03. 19:08:11

A lopás ősi magyar szokás, ha úgy tetszik, nemzeti karakter. Nem pártállás kérdés. Hogy ki jobboldali ebben az országban......!

Stanley Ipkiss 2012.04.03. 19:09:39

"Balosok", jobbosok". Nagyon kevés embernek vannak letisztult politikai nézetei, ami még nem azt jelenti, hogy nincsenek neki kétségei, és szigorúan megtudja határozni a határvonalakat.

Az emberek többsége csak pártpreferenciával rendelkezik.

Ilyen általánosságokat, minthogy a "balosok" vagy "jobbosok" ilyenek, meg olyanok, teljesen értelmetlen, mindkét oldalon találsz bőséggel példát példát és ellenpéldát is.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 19:09:52

@jozicsenko:
Ez hülyeség, szvsz pont rossz irányból támadták a 2006-2010 közötti időszak kormánypolitikáját, ha tökösebbek lettek volna, és tényleg reformokat csinálnak, nem csak bevételnövelést, akkor már vagy előbb megbuknak, vagy 2010-ben be sem jutnak a parlamentbe, mert Kádár népe még mérgesebb lett volna.

Thoer 2012.04.03. 19:10:13

@no successful: Ez egy érdekes hozzászólás. Nem gondoltam volna, hogy még a karaktergyilkosság is a baloldal "bűne": Kik lettek leginkább lekaraktergyilkolva itt az elmúlt 20 évben? Nekem két név ugrik be:
- Torgyán József, alapvetően a Fidesz által kicsinálva.
- Gyurcsán Ferenc, egyértelműen a Fidesz által kicsinálva,

Balról bekóstolva igazán három ember volt szerintem: Pokorni (3/3-as apuka), Kövér (köteles beszéd), Orbán úgy általában. Én azt hiszem, hogy mind a 3 elég jó helyen van most is, de mondd, hogy ki volt még.

Mégis mire gondolsz, ez már érdekelne.

(Amúgy nem szavaztam és nem szavaznék se Fletóra, pláne nem az MSZP-re, csak a tisztánlátás végett.)

Thoer 2012.04.03. 19:11:22

@nemorino: Van benne igazság, de szerintem a két ügy megítélésének ehhez nincs köze.

blah 2012.04.03. 19:11:28

micsoda bugyuta poszt...

ds3 2012.04.03. 19:11:46

A hithű jobbosokkal ugyan az a baj, mint a keresztényekkel. Azt hiszik, hogy ők az erkölcs egyetlen letéteményesei. Még akkor is, amikor a tények egyértelműen rácáfolnak erre. Bár belegondolva ez a hithű balosokra is igaz. Azt hiszem a lényeg ott van, hogy aki abban gondolkozik, hogy vagyunk "mi" és vannak "ők", az sosem a valóságot látja. Mindig csak a rosszat "tőlük" és a jót "magunktól".

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 19:12:52

@Stanley Ipkiss:
Pártoktól függetlenül nézve a dolgot, én tudom mit jelent baloldalinak és jobboldalinak lenni, és igazi jobboldali meg igazi baloldali párt sincs az országban. Én magam inkább baloldali vagyok, de nem ragaszkodom mindig feltétlenül a baloldali elvekhez, főleg ha a szociális hálót nézem.

Szamiz67 2012.04.03. 19:13:20

Gyurcsány kapcsán a mai napig nem tudom hová tenni, hogy merre járt, mit csinált 2006 tavaszáig/őszéig az, akinek nem tűnt fel, hogy Gyurcsány megvárja strukturális változtatásokkal a 2006-os választásokat. Részemről már a 2005-ös és a 2006-os költségvetés kapcsán kiakadtam, hogy kivárnak ,miközben úszik a költségvetés. Akinek ez az öszödi beszéddel esett le, az nincs túl magas intellektuális szinten és/vagy nem érdekli a közélet, csak amikor már sokan gyurcsányoznak akkor éled.
Bokros után a 98-as világválságig 11 év telt el anélkül, hogy a mindenkori kormányok érdemi modernizációba, reformba fogtak volna, az öszödi beszéd a 11 évből vállalt szocialista évek beismerése, ami botrányos, de az is, hogy ha nincs ez a beszéd, akkor az átlag magyarnak ez fel sem tűnik. Most szólok egyébként, hogy az Orbán kormány az utolsó utáni pillanatban sem szánta el magát strukturális reformokra, igaz az Mnyp pénz eltapsolása után már nagyon kis mozgásterük maradt.

Bebes 2012.04.03. 19:16:09

Ha a különbség a jobb/baloldali szavazók között van, akkor nem értem.

A lemond(at)áshoz vezető okok egyik legfontosabbika az a közvéleménykutatás, amely szerint több mint 80% mondta azt, hogy Schmittnek le kellene mondania. Ezek nyilván ép erkölcsi érzékű emberek (ami jó hír), de hogy mind jobboldaliak lennének? Éppen hogy az egész társadalom, pártválasztástól függetlenül látta úgy, hogy ez vállalhatatlan.
(Ahogy az előző garnitúrát sem kizárólag a jobboldal söpörte el 2/3-dal)

Pellico 2012.04.03. 19:16:49

Baloldali liberális vagyok, és nem rázott meg túlságosan az őszödi beszéd, mert egyáltalán nem lepett meg a tartalma. A 2006-os választási kampány során nyilvánvalóan lehetetlen dolgokat ígérgettek jobb- és baloldali politikusok egyaránt: Orbán például 14. havi nyugdíjat (index.hu/belfold/orb8484/), de a szocialisták sem voltak sokkal jobbak. Világos volt, hogy aki megnyeri azt a választást, az nem fogja tudni teljesíteni az ígéreteit; és így is lett. Az őszödi beszéd jellemző volt erre a helyzetre, és messze nem Gyurcsány az egyetlen, aki felelős volt érte. De felelős volt ő is, és nem szeretném mentegetni.

DurvaPisti 2012.04.03. 19:16:50

A nyilvánvalót tagadni és a szarról azt mondani, hogy lekvár, azért elég durva. A szar az szar.
Gyurcsány nem mondta, hogy nem mondta! Nem mondott le, csak miután elfogyott a levegő körülötte.
SP hamarabb belefulladt a szarba. Gerinces? Lószert egy hülye bugris, aki nem is tudja, hogy miről beszél. Ebben a kérdésben legalább 5 egymásnak ellentmondó nyilatkozata volt.
Miután kimondták, hogy a szar az szar,. Utána azt mondta, hogy lenyeli. Nem fog pörlekedni. Most mégis, mégsicsak jogtalanul szarozták le a lekvárt.
Menjen a bíróságra és védje meg ott a dolgozatát! :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 19:17:06

@ds3:
Szerintem az is baj velük(mármint a hithű jobbosokkal), hogy sokszor összetévesztik a tekintélyt az erkölccsel. A plágium üggyel kapcsolatban sokan érveltek azzal, hogy Schmitt mennyi mindent elért, és hát emellett egy ilyen kis stikli eltörpül.

Egyébként az erkölcs témájához még annyit, ezt nem Schmittel kapcsolatban mondom, hogy mondjuk te ha választanod kellene egy erkölcstelen de hozzáértő politikus, vagy egy erkölcsös, de durván balfasz és hozzá nem értő között, biztos, hogy a másodikat választanád? Szerintem a mérsékelt jobbosok és balosok éppen ezen elvek közül az első szerint szavaznak, mert ahhoz nagyon elvakultnak kell lenni, hogy valaki erkölcsileg tisztának lássa az MSZP-t, Fideszt vagy akár a Jobbikot.

Amondo 2012.04.03. 19:18:05

@Harley.O: Nagyon lenyeges kerdest feszegetsz. Sot, igazad is van. Olyannyira lenyeges a kerdes, hogy mar irtunk is rola: elmondo.blog.hu/2006/10/28/oszod_nem_oszod_mi_az_igazsag

Bmw 2012.04.03. 19:18:15

Nincs jobb vagy baloldali politikus csak hazug, csaló, tolvaj. És nincs jobb vagy baloldali szavazó csak birka , sajnos én is az vagyok, ha nem birkák lennénk már lángolna az ország. Nem hagynánk hogy ez a banda újra 3millió koldus országát csináljon hazánkból.

freesleep 2012.04.03. 19:19:03

@DurvaPisti: úgy néz ki, hogy nagyon erkölcsösen megy is

Szevasztok 2012.04.03. 19:21:08

@légycsapó: "Gyurcsány: "Ebből elegem van, ennek vége"

Orbán: "Megvédjük a nyugdíjpénztárakat""

Szerintem is itt van az (egyik) kulcs. A GyF beszéd alapvetően arról szólt, hogy elég a hazudozásból, míg most SP és az egész jobboldal folyamatosan süketel.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.04.03. 19:21:20

Ebben a posztban határozottan van valami igazság, de szerintem nem lehet egy lapon említeni schmittet és gyurcsányt, mert egészen mások voltak a körülmények a két esetben. Két külön szerep, más-más felelősség.

A címre utalva, szerintem a jobbosok egyáltalán nem erkölcsösebbek, mint a balosok, a liberálisok, zöldek stb. Nem is erkölcstelnebbek természetesen.
De most mondok jobbat is: mégcsak nem is birkábbak. Az általam ismert kőjobboldaliak többsége nagyonis autonóm személyiség.

Az, hogy a kormány elkúrásai ellenére a "tábor" még mindíg kitart, egyetlen lényeges dolognak köszönhető:
A jobboldal, míg ki nem építette saját médiabeli és gazdasági hátországát, valóban eléggé "le volt nyomva" ezen a két területen (különösen a médiában). Az első fidesz kormányra óriási nyomás nehezedett és ezt érezték a szavazói is. Ezek a tapasztalatok egyre inkább arra serkentették a fideszeseket, hogy összezárjanak orbánék mögött. Egy idő után ez reflex-szerűvé vált, és az eredetileg igen heterogén választói csoport egyre egységesebb és fegyelmezettebb lett, egyszerűen eljelentéktelenedtek a belső törésvonalak. Ezzel párhuzamosan a másik oldal egymással marakodó frakciókra szakadt szét (mszpn belüli villongások, viták az szdsz-el, rivalizálás, rossz kompromisszumok stb.), ami elvonta az energiákat a kormányzástól, elterelte a figyelmet a fontos társadalmi-gazdasági kérdésekről, és különösen a fiatalabb korosztályt elidegenítette a baloldaltól. A dolgot tetézte, hogy bár néhányan érzékelték a helyzetet, a politikusok nagy része rosszabbnál-rosszabb válaszokat adott a problémákra. Tehát míg a jobboldal "teher alatt nő a pálma" alapon fokozatosan megerősödött, addig a baloldal fokozatosan meggyengült, hiteltelenedett. A választási vereség ennek természetes következménye, valószínűleg a válság nélkül is bekövetkezett volna, legfeljebb nem kétharmaddal.

Jelenleg nem történik más, minthogy felcserélődnek a szerepek. Most egyértelműen jobboldali médiafölény van, a baloldali és liberális oldal érzi a nyomást. Szervezkednek, tüntetnek, kritizálnak, próbálnak "betenni" a kormányoldalnak. Az azonban látszik, hogy egyelőre jóval kevésbé fegyelmezettek, mint a fidesz hívei, márpedig bizonyos fokú választói fegyelem nélkül egyetlen szerveződés sem tud tartósan hatalomban maradni. A jobbosok esetében ráadásul még megvan az elmúlt két évtizedben érthető okokból kialakult reflex, hogy támadás esetén még akkor is kiálljanak a kormány mellett, ha az nem úgy teljesít, ahogy korábban elvárták tőle. Ennek ékes példája volt a békemenet. Azonban nagyon is elképzelhető, hogy a "nyomás" megszűntével a jobboldalon is meglévő törésvonalak láthatóvá válnak, és a homogén tábor megbomlik, míg a másik oldalon összezárnak.

Ergo.
Ha folytatódik ez a "fülkeforradalmakkal" tarkított harc a két tábor között annak bizony az ország fogja meginni a levét. Ezért én azt várom a fidesz leendő leváltóitól (legyen az bárki is), hogy olyan kormánnyal illetve programmal lépnek fel, ami legalább a mérsékelt jobbközép szavazók egyetértésével is találkozik. Ez kéne, hogy legyen a nemzeti minimum.

nemecsek ernő áruló 2012.04.03. 19:21:27

@no successful: "Teszitek ezt olyan hatékonysággal, hogy az emberek egy része még azt is elfelejti, hogy korrupcióban, és mutyizásban a ballib érdekkör az ász."
Ez azért lehet, mert a fidesz-maffia nem mutyizva játszik ki kis pénzeket a haveroknak, mint az emeszpé, hanem százmilliárdokat tol ki nyilvánosan, aztán ha valaki megkérdezi, mire fel, azt mondja, pofa lapos, és törvényt csinál rá. Ilyen szempontból a mutyi királya tényleg az emeszpé.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 19:21:33

@DurvaPisti:
Erkölcsösnek már csak azért sem mondható, mert kijelentette, hogy mekkora szemetek, akik alaptalanul vádolták, de mivel így már nem képviseli a nemzeti egységet, ezért lemond. Magyarul azért mondott le, mert szerinte alaptalanul vádolták és kampányoltak ellene, nem pedig beismeri, hogy hibázott(csalt). Ő bűnösnek találja azokat, akik anno nem figyelmeztették, hogy nem lesz így jó a dolgozat(ez megérne egy misét, mert ilyen az égvilágon nincs, hogy beadok egy plágiumos dolgozatot, aztán szólnak, hogy ez így nem jó, javítsam ki), meg bűnösök, akik lebuktatták, megfosztották a doktoritól, csak éppen ő az aki ártatlan az ügyben...

no successful 2012.04.03. 19:22:30

@Thoer:

"Balról bekóstolva igazán három ember volt szerintem"

És a Lézer Janizás ?

Egyébként Torgyán, meg Gyurcsány elsősorban magukat csinálták ki, legfeljebb a Fidesz kihasználta a szitut. SP-nek viszont valami "jó munkás ember" a ballib oldalról előszedte a dogáját, aztán lefuttatta azon a progin, amivel plágiumokat lehet kutatni. Legalábbis szerintem. Ha nem így volt, akkor méginkább igazam van, hiszen nem semmi meló végignyálazni egy csomó tudományos doksit. Megdolgozott a pénzéért a fazon na.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 19:24:35

Igazából jobban belegondolva, ha már párhuzam, akkor azon elvakult gyurcsányisták, akik szerint őszöd beismerés volt(a faszt, lebukott!), és azon elvakult jobbosok között van, akik szerint a mostani történet arról szól, hogy a jobboldal bebizonyította, hogy vége a következmények nélküli országnak, és Schmitt méltósággal mondott le.

kirsten 2012.04.03. 19:25:27

@Alf: Nagyobb kalap szar az elmebeteg orsós és a mocskos lúzerjani. Náluk aljasabb már nincs.

Szevasztok 2012.04.03. 19:25:49

@Lizarazu: "nagyot nőtt Schmitt a szememben azzal hogy lemondott."

De az élete végéig járó elnöki javadalmazásról még nem mondott le... Na majd azután térjünk vissza rá.

2012.04.03. 19:26:29

az írás tele van nem kellően definiált fogalmakkal, ezért értékelhetetlen, például:
- mi a jobboldaliság ?
- kik azok a ballibek ?
- kik az ők és kik a mi ?
- miért gondolod, hogy van két tábor ?
persze nem vagyok naív a cikket így kellett volna kezdened:
-orbánvallást szívtam magamba az anyatejjel
azt értem hogy az orbánhívek egy táborban érzik magukat, de miért gondolják azt, hogy van másik tábor is?
én például egyik "táborba" tartozónak sen érzem magam, sőt nevetségesnek tartom ezt a drukker mentalitást

is 2012.04.03. 19:27:19

@Amondo: Örülünk, Vincent; Varánusz, Piroslapok, FIDESZfigyelő; fejből. nem vagyok internet-szociológus, tehát biztos van még vagy 5-10-50-500-millió, de hát tessék utánanézni.

freesleep 2012.04.03. 19:28:01

@no successful: többek között ez az újságíró dolga, épp ez a lényeg: elsikkadó ügyeket kell előásni és nyilvánosságra hozni. azt csak obersovszkiék hiszik - vagy tesznek úgy- hogy az alákérdezés az újságíró munkája, vagy az MTVA elkenéseinek az átvétele, meg a hírhamisítás.
bár schmitt is megdolgozott volna a pénzéért...

2012.04.03. 19:28:46

@jozicsenko: POntositanek.
Azert buktak, mert OV okosan hergelte eveken keresztul a t. kozvelemenyt.
Szocialis nepszavazas ( emlekszel? No tandij? ) a parlamenti munka ellehetetlenitese. allando konfrontacio.
Jol csinaltak. okosak voltak. mas kerdes, hogy rabasztunk miattuk. igen, a mai allapotok nagyreszt az elmultnyolcev politikai csatai miatt vannak. a 0 konstruktiv ellenzek, es az altaluk kasztralt kormany miatt.
De szerencsere most itt van OV, es a jobb oldal.
Ok megmentik a devizahiteleseket. ( hogy rohadt volna ra mindre a lakasa, es ezt szivbol mondom, mert most en baszhatom, hogy hitelt vegyek fel), megvedtek a nyugdijakat (apropo. nekem van par millam a ny. szamlamon. remelem neked is). Kiemelik a prolikat a munkanelkuliseg szennyebol ( kozmunkaban munkajogsertesek, mert mar csak fat vagni lehet) a kissebbsegek felzarkoztatasa ( hanyunk a jobbik szocialis kartyajatol, de azert mi majd erzsikere adjuk segelyt), allamositunk, felulbiralunk, es meg lehetne sorolni.
Legmelyebb tisztelettel.
Te is, meg az elvakult jobberek is vegyek ki a fejuket a seggukbol, es lassatok vegre. OV=MSZP=DK. a Jobbik es az LMPn kivul perpill mindenki tokig rohad a szarban.

is 2012.04.03. 19:30:49

@Lizarazu: igen, de ha nincs a 2006-os FIDESZ, akkor sincs ma Jobbik, és nincs kétharmad, amiket a 2008-as hülyenépszavazással értek el. a 2006-os Gyurcsány ÉS a 2006-os FIDESZ (Orbán) együtt kellett mindehhez. másodsorban.

elsősorban hülye választópolgár kellett ezekhez, mind 2008-ban, mind 2010-ben. én nem politikusoktól, hanem választópolgároktól olvasgatnék szívesen olyanokat, hogy bocs, hülye voltam, felforrt az agyvizem, elment az eszem, és hibát követtem el (legalább 2008 vonatkozásában).

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 19:31:47

@no successful:
Nem lehetett olyan nagy meló, elég volt az első helyen megnevezett forrást megnéznie. Szerintem a plágium ellenőrző program nem megy más nyelvre(tehát fordítással ma is elkerülhető a lebukás), vagy legalábbis jól biztosan nem, mivel jól használható automatikus fordítás sincs, ezért nem hiszem hogy ilyen lenne.

Szamiz67 2012.04.03. 19:33:09

@Zabalint: Mégis milyen titkos dologban bukott le, neked nem volt meg a 2005-ös és a 2006-os költségvetés, hogy hagyták menjen tovább egy adóssággeneráló struktúra?

is 2012.04.03. 19:33:29

@Mi a Mano: én ugyan egyelőre nem foglalnék állást abban, hogy mi a DK (lehet, hogy nem is kell, mert szépen kihalnak), de ha a DK=MSZP lenne, akkor nem mentek volna ketté, és Mesterházy nem elmúltnyolcévezéssel töltötte volna szombaton az idejét.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 19:35:09

@Szamiz67:
Azzal bukott le, hogy egészen mást mondott a frakció előtt, mint a nép előtt.

Thoer 2012.04.03. 19:36:15

@no successful: Nincs link, csak hallomásból tudom úgy, hogy a hvg-t egy külsős csóka kereste meg az egész felgöngyölített sztorival, nyilván nem keresett vele rosszul. Nyilvánvaló az is, hogy ő sem vaktában lövöldözött. Lehet, hogy feldobta a különvélemény szerint igényesebb német fordítást végző személy, de az is lehet, hogy csak valakinek összeállt a kép az alapján, hogy ez akkoriban valószínűleg nem volt egyedi eset.

Lézer Jani is elég népszerű még mindig, úgyhogy rá is igaz, hogy a jelek szerint, annyira mégsem hatékony a "ballib" karaktergyilkolósdi. Amúgy a lézerblokkoló sztori még hagyján, de a "mindenki annyit ér..." szöveg kimagaslóan pofátlan volt, remélem ebben egyetértünk.

Hozhatnád még a Kiflicsücsök szenátorasszonyt is, de vele kapcsolatban nem ezek a dolgok gázosak, hanem hogy elképesztően ostoba.

Én meg hozhatnám Oszkót, de ő is elég népszerű még mindig, hiába megy libázás...

Torgyán még hagyján, de hogy Gyurcsány magát csinálta volna ki az szerintem elfogult vélemény. Az MSZP mondjuk besegített, az tény.

Összességében van egyetlen olyan jobbos politikus is, aki a balos média karaktergyilkolászása miatt eltűnt a süllyesztőben?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.03. 19:36:36

Gyurcsány öszödi beszéde csak hab a tortán.

Volt neki adócsalása, közokirathamisítása is, ami köztörvényes bűncselekménynek számít.

A különbség hogy a doktori vissszavétele nem évülhet el, illetve, hogy a plagizálás nem köztörvényes bűncselekmény.

trompf.blog.hu/2012/04/02/lemondani_vagy_lovetni

jozicsenko 2012.04.03. 19:39:20

@Mi a Mano: azért álljunk meg egy percre
a szociális népszavazás elött tervezték, hogy magán eü társaságokba lapátolják át az adódat, úgy hogy nem csökken az adód: láttam, olvastam, számoltam akkor (ezzel foglalkoztam), pl bokros egyik ötlete - amit kormányzati szintre írt, nem a fióknak- naszóval bokroslalibá az akkori minimálbérből a létminimum felett 200Ft-tal többet hagyott volna meg: TE, az adófizető tőkésítetted volna fel az Ő cégüket: kösz, de nem
(arról ne is beszéljünk,hgy a társadalom javát egy indokkal felmentették volna a fizetés alól, mert kellett a szavazat, de kb 2 millió embert szétsz.pattak volna: mondom: számoltam, láttam, engem nem versz át: a magán cégeknek fizetett adó havi fix 10e Ftról indult volna, utána %-osan vonták volna a béredből: hidd el, ha meglépik pl 2007-ben, a következő bérpapírnál minden mszp irodát bevertek volna...
parlamenti munka???? dehát megszavazták az mszp-szdsz koalicioban mind a négy költségvetést!!!!! akkor minek a fidesz? ne nézzük már egymást hülyének: amit akartak, megléptek, vagy megléphettek volna...

tandíj/egyetemek: feltünt, hogy több embert vettek fel évente, mint ahányan akkor születtek? hova? minek? az a rendszer a munkanélküliség egy nagyon drága formája: nekik jár, mert JÁR! lowfast: tanuljon, legyen eredménye és akkor ingyen tanulhat (fizikus, matematikus, programozó, mérnök, vegyész, stb: már 3-as átlaggal felvették az emberek, mert ODA senki nem ment, de bezzeg kommunikácó szakra, azt igen! affenét: tanuljanak amit akarnak, de fizessék ki (jelzem: nem teljes tandíjat hozott a fidesz, hanem megvont egy limitet és azt mondta: erre van pénz, a többinek istenhozzád!)

jelzem: az mszp annyira ellopta a kasszát, hogy az is öröm, hogy ezt lépték meg (mi volt az első ötlet a fidesznél? 5 egyetem, 12 főiskola, a többi tartsa el magát? no, azt megnézném, akkor mit írnál: nincs tandíj, de a fidesz kivonul a felsőoktatásból, mert nincs rá pénz...

asz0089 2012.04.03. 19:39:26

Hol a 14. havi nyugdíj? Hol az 5%-os alapvető élelmiszer áfa? Hol az adócsökkentés? Hol a benzin árának padlóra nyomása? Hol vannak megvédve a nyugdíjak? Hol van a drasztikus járulékcsökkentés?
Mindenről törvényjavaslatot nyújtott be a Fidesz ellenzékben. Erről ennyit.
Orbán Viktor 25 éve forog, ahogy éppen kell, semmi sem drága neki. Nincs itt mit falazni már régen.

Chicano 2012.04.03. 19:39:27

@Zabalint: Hát, ahogy olvasom te a gyurcsira szavaznál, az meg vastagon a fan kategória. A többire nem válaszolnék mert addig azért nem megyek le hogy mások IQ szintjét becsülgessem. Ez a nagyon okos emberek kiváltsága, olyan amilyen te vagy.

Szamiz67 2012.04.03. 19:40:58

@Zabalint: De ha az átlagpolgár megnézte a költségvetés főbb adatait, akkor ezt anélkül is tudta. Tehát a kormányzati munka minősége, a gazdaságpolitika hatékonysága illetve ennek ellenkezője nem botrány, de ha a politikus ki meri mondani vagy kiszivárog, az bezzeg igen... A felelős választó hozzáállása a dolgokhoz, amíg konzekvens és zárt rendszerű a hazugság, addig minden ok....

jozicsenko 2012.04.03. 19:42:20

@is: marioncosma, szögilajos, a siófoki vonulás, az uborkatolvajok, a szinesfémtolvajok, a magára hagyott vidék: csupa, csupa fideszes...

kösz elvtárs, hogy elfelejtetted mennyit ért a ballib közbiztonság...

bgp 2012.04.03. 19:42:25

@no successful: ez így ebben a formában egy ordas nagy hazugság.

THümér 2012.04.03. 19:42:45

@Mi a Mano: respect, respect maxima :-)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 19:44:28

@Chicano:
Mégis hol olvastad? Én azt írtam, sosem szavaztam rá. Tanulj meg olvasni.

Nyilván az iq-ban túloztam, de azok viszont biztosan korlátozott értelműek, akik nem a kisebbik rossz elve alapján szavaznak a Fideszre továbbra is, hanem elhiszik, hogy becsületesek és hozzáértőek.

@Szamiz67:
"de ha a politikus ki meri mondani vagy kiszivárog, az bezzeg igen..."

Ebben van igazság, viszont ő nem ki merte mondani, hanem kiszivárgott, ez nem mindegy.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.04.03. 19:45:59

@Szamiz67:
Egyébként a valóságban nem is az őszödi beszéd volt a vízválasztó, hanem előtte a megszorítások bejelentése(amiből még azon állampolgárok számára is kiderültek a bajok, akik addig nem vágták), az elkúrás már csak egy jó szlogen lett az ellenzék támadásaihoz.

no successful 2012.04.03. 19:47:10

@bgp:
"ez így ebben a formában egy ordas nagy hazugság"

Már micsoda

fetyisob 2012.04.03. 19:49:59

idefigyelj amondó!

orbán soha nem mond le! semmi köze a demokráciához a fidesznek! ez egy baráti kör! egy demokratikus pártban ha választasokat veszitnek jönnek uj arcok egy demokratikus párton belül vannak ellenzékek !
én ilyet nem látok a fideszben ! és ez baromira zavar!
amugy a jobb oldal tetszene ! de nem az ilyen diktátori!
sportoltam nem politizáltam! ép ezert tetszet gyurcsany egyenes beszéde! sok ilyet hallotam edzöimtöl! Felrázo volt! igen , Nem volt politikusi beszéd! öszinta volt! ép ezért tetszet!
utálom a politikusainkat! mert nem ugy beszélnek ahogy egy egyenes ember beszél! gyurcsany megprobálta ! látjuk mi lett belöle!

szijártot meglátom a tudálekos fejével felál a hátamon a ször! normális országban ilyen ember szinesznek megy...

2012.04.03. 19:50:19

@jozicsenko: Valoban, be akartak vonni a magantoket az eu-be. Es igazad van, az en, a mi adonkbol tokesitettek volna fel az amugy penzhiannyal kuzdo eu-t. meg korhazakat vontak ossze, meg miegymas.
Gondolom most fog jonni a manyup is meg melle, mert azt mar hianyolom.

a tenyek tenyek, es ezeket nem vitatom. De kerlek, hogy te se tedd. mikor lattal itt az elmulthuszevben konstruktiv kormanyzast? egyeztetest? egyetertest? vitat? nemszavazo es alairogepeket? NEkem ez faj. Nekem ez faj nagyon.

Es igen, igazad van. Minden egyes pontban igazad van. Ettol a leneg nem valtozik, OV csinalta a hajcihot az akkori kormanypartok ellen. ezzel nyert. Es soha nem mondom, mondtam, hogy amit az MSZP csinalt az jo. De ez a kormany meg mindig tudta alacsonyabbra tenni a mercet.
En mar akkor rohogtem magamban, amikor emghallottam. a felezett adobol majd tobb jon be. Tobb is jott. kulonadokkal, a manyup penzekkel (anelkul csak 5% lett volna a hiany?) az afaemelessel, es a mi vagyunk a faszagyerekek de te ezt nemertheted attituddel.
Kerlek NArancsosok. vegyetek mar eszre, hogy amig itt nem lesz meg a az egy az orszag (es azert egy, mert mindenkit kepviselunk, mindenkit meghallgatunk, es igyekszunk ugy, hogy mindenkinek jo legyen) addig itt csak az lesz a szarnyalas zaloga, ha paksot leolvasztjak...

J.László 2012.04.03. 19:50:52

Gyáva, szaros Tulassay.

2012.04.03. 19:54:37

@is: Tudod mi a DK?
Egy nagyon egyszeru jelenseg.
Fogj egy partot, aki be van betonozva az elmult22 evbe.
tegyel bele egy barmot, aki vallalhatatlan, de az a fixa ideaja, hogy meg tudja reformali a partot.
Belebukik. Es a maradek szurkoloival akait egy uj partot. Minden ugyanaz. a szavazok kozul marad, aki a "szent embert" koveti. Amint latszik kevesen vannak. ( pl. anyam)
A regiek meg meg elhiszik, hogy azzal, ha ugyanazt csinaljak, amit eddig, akkor barmerre mehetnek.
MEgboldogult apam mondta. akkor lesz itt demokracia, ha az utolso kiszes unokaja is meghalt.

Thoer 2012.04.03. 19:55:24

@no successful: "Ugyanis SP lépése egy valamikori doktori miatt következett be, amit korrekt módon lemondás követett"

Ne röhögtesd már ki magad! SP akkor mondott le, amikor rájött, hogy teljesen esélytelen. Ráadásul kétszer állította, hogy nem mond le azután, hogy az MNO(!) leírta, hogy megnyerhetetlen az ügy. És még most sem látta be, hogy hibázott. Schmitt korrektsége megkérdőjelezhetetlenül nem létező dolog.

azbesztos 2012.04.03. 19:56:18

Nyílvánvaló, hogy az erkölcstelenség a liberalizmushoz, a baloldalhoz köthető fogalom. Ez megemutatkozott a Schmitt Pál elleni hecckampányban is. A bololdali hiénák úgy tettek, mintha az igazságot a becsületességet védenék egy csalóval szemben. Ezzel szemben: hamis, aljas vádak alapján, zsaroló hecckampánnyal kényszerítették az köztársasági elnök urat lemondásra. Csókay András PhD idegsebész nyilatkozata:
Mai napig a PhD szerzőjének nem kötelező új, eredeti gondolattal előállnia dolgozatában. Az 1992-es kisdoktori kategória bőven alatta van a mai PhD-nak, de az akkori kandidátusi értekezések követelményrendszerének is. Jómagam is PhD-témavezető vagyok az egyik SOTE PhD-iskolában. A jelöltnek azt kell bizonyítania, hogy „alkalmas önálló tudományos munka végzésére”, írja a szabályzat. Több akadémiai nagydoktorral is beszéltem. Még a megjelent tankönyvet, nemhogy a megjelent cikket is idézheti valaki munkájában, ha megjelöli az eredetét a mű végén. Aki valami újjal akar előállni a magyar tudományos életben, annak valóságos Canossát kell járnia. Ezért a tudományos művek 90–98 százalékában semmiféle új tudományos felfedezés sincs. Ezek az úgynevezett összegző művek, melyeknek igenis van tudományos értékük, hisz közreadja, összeveti, összefoglalja az addigi eredményeket, ahogy tette Schmitt Pál is. Meg is bolondulna a tudományos világ, ha annyi felfedezés lenne, ahány kisdoktori, PhD, vagy éppen nagydoktori disszertáció született. Tehát maga a plágiumvád abban a pillanatban nem áll meg, ha van bármiféle utalás arra, hogy honnan idézett a szerző. Ez pedig fellelhető a köztársasági elnök úr dolgozata végén. Hogy mennyi lehet egy ilyen műben az idézett szöveg, arra nincs szabály. Nyilván a teljes szöveg is állhat cikkekből, tankönyvekből vett idézetekből, ha a végén van egy rövid, összefoglaló értékelés. Schmitt Pál munkájában ez is megtalálható. Mindezek figyelembevételével érthetetlenek az elítélő reakciók a balliberális és a jobboldali ellenzék részéről. Az is nyilvánvaló, hogy a SOTE szenátusa tévedett, mert ott csupa akadémiai nagydoktor ül, így nem tudtak elvonatkoztatni attól, hogy a nagydoktori disszertációban valóban újszerű elemeknek kell szerepelniük. Csókay András PhD idegsebész

2012.04.03. 19:57:58

Mellekesen. Valai vegye mar eszre, hogy nincs MSZP, nincs FIDESZ.
itt kormany van, es Magyarorszag.
az osszes tobbi csak B-kozep.

fetyisob 2012.04.03. 20:00:21

@Mi a Mano: az utolsó kisz -es unokájánál az orbán családra gondoltál?

2012.04.03. 20:00:47

@azbesztos: Persze.
szoval ha en leforditom a bibliat (vagy fordittatom, mert a vizsgalatban meg lett emlitve, hogy egyes reszek szabadosabb nyelvezettel irodtak) akkor arra kaphatok irodalmi nobeldijat?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.03. 20:01:14

Az őszödi beszéden kiakadni, és az alapján lemondást követelni már anno sem volt tökéletesen következetes dolog. Nekem nagy megnyugvást hozott az őszödi beszéd, mert akkor lettem biztos abban, hogy legalább Gyurcsány tisztában van a helyzettel, és a nagyközönségnek előadott lazáskodás nem azért van, mert hülyék.

Akkor is pontosan így megnyugodnék, ha a fideszesek valamelyik hasonló üléséről szivárogna ki egy ugyanilyen beszéd, mert akkor tudnám, hogy csak a médiában hiszik azt, hogy Matolcsy a legokosabb ember a világon.

Schmitt lemondását a kisdoktori miatt én személy szerint nem vártam el egészen addig, amíg a véglegessé nem vált az, hogy Schmitt a kisdoktori címéről nem mond le önként és előzékenyen, hanem hazudozik találomra. Egyáltalán nincs szüksége egy köztársasági elnöknek kisdoktorira. Schmitt lemondását azért vártam volna el, mert folytatólagosan segédkezet nyújtott egy olyan ügylethez, ami annyira égés, hogy azóta rajtunk röhög az EU. Nagyon szomorú, hogy annyi erkölcsi tartás nincs egy emberben, hogy az ország egyik legfelelősségteljesebb feladatát a legalapvetőbb felkészültség nélkül úgy végezze, hogy érdemben semmiről sem tájékozódik, és nincs igénye a mérlegelésre.

Szélmalomharcos 2012.04.03. 20:03:08

"Gyurcsány sokkal nehezebben lett volna pótolható"

"bármennyire is kötődött sok jobbos Schmitthez érzelmileg, azért nem ő volt az első számú jobbos bálvány. Gyurcsány viszont a maga idejében az első számú balos bálvány volt."

Neked még most is az lehet. Csak nincsenek Gyurcsány elvonási tüneteid? Jelentkezzél önkéntes bejárónőnek a Szemlőhegy utcába!

2012.04.03. 20:03:27

@fetyisob: nem konkretan mindenkire.
Mert nehez ugy hinni a demokraciaban, hogy olyan kozegben szocializalodsz, akiknek kozuk volt a szocializmushoz, a mutyihoz, es a tobbihez.
Azert a kiszesek, mert ok meg a rendszervaltaskor fiatalok voltak.
(Pl. egy KB elnok mar jocskan benne volt az 50-ben)

Táskás Tóni 2012.04.03. 20:03:51

@Lizarazu: Neked és Amondónak. Plagi nem mondott volna le, ha Orbán nem akarja. Az indexen is volt egy cikk arról a nem publikus közvélemény kutatásról, ami miatt elengedte Orbán Plagi kezét.
2. A Jobbik Orbán teremtménye, rá tényleg igaz, amit Vona mondott.Jobbikos, csak nem tud róla.
3. Ha megnézed a blogokat, akkor láthatod, hogy ugyanúgy maradtak Plaginak istenítő hívei,mint akkor Gyurcsánynak.
És még valami, amit nem kellene bevallanom, de mégis megteszem. Soha nem bírtam Gyurcsányt. Kirázott a hideg, amikor felszólalt a parlamentben. De az öszödi beszédet kimondottan kedveltem.
Úgy éreztem elindulhatna valami igazmondás.De ezt Orbán nem érezte így és azóta is hazudik reggel délben és este, az undorító szócsövein keresztül. 3 milliárdos Századvég megvan?
Viszont ma már én is úgy látom, hogy le kellett volna mondania.
Amúgy a plagi-ügy szerintem nem hasonlítható össze gyurcsányi üggyel.

Táskás Tóni 2012.04.03. 20:07:46

@Szamiz67: És most, a 3000 milliárd mnyp-i vagyon elherdálása, osztjónapot. Ennyi történt.

angyalföldi partizán 2012.04.03. 20:08:54

@Szamiz67:" az átlagpolgár megnézte a költségvetés főbb adatait".gnyehehe,gnyuhaha,ez jó. te is piázol,tesa?

Pszt! 2012.04.03. 20:11:30

"Hiába követte el Gyurcsány az egyik legfőbb bűnt, ami demokráciában elkövethető" - Megmondta az igazat! Ez tényleg főbenjáró bűn politikusok körében. A viki mikor vallja be, hogy hazudott mindenről a választások előtt?

dr. Ringlósztár 2012.04.03. 20:11:58

A jobbosok MINDENKINÉL erkölcsösebbek, beleértve Jézust is, hiszan annak apja, anyja zsidó volt.

campobaszo 2012.04.03. 20:12:19

A poszt végig baloldal - jobboldal felállásban gondolkodik,pedig nálunk ezek a szerepek összemosódnak,sokszor teljesen felcserélődnek.Liberálisként nekem már 2004-ben hányingerem volt Gyurcsánytól.Az hogy valaki erkölcsös,tisztességes,becsületes-e,nem politikai hovatartozás kérdése.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.03. 20:15:25

@azbesztos:
Csókay nagyon cinikus ebben a megszólalásában.

1. Nincs doktorandusza, aki végzett volna, legalábbis itt nincs:
www.doktori.hu/index.php?menuid=124&lid=124&num=72&idopont=1&tol=0&sb=1

2. A doktoranduszoknak publikálniuk kell. Ha az ő szakterületén elfogadnak publikációban olyan anyagot, ami nem újdonság, akkor az egy kivétel, ami nem általános. Ha mindenki jól végzi a munkáját, akkor csak úgy lesz cikk, ha abban új tartalom van, amit más még nem csinált. Nem kell mindenkinek mindig megdöntenie a világot, de egy picit előre kell haladnia valamivel. A phd-hoz cikkeket kell tudni publikálni. Nem csak megírni kell, hanem olyanra kell megírni, hogy azt elfogadják, jellemzően azért, mert újdonság van benne. Az tehát tételes hazugság/tévedés, hogy ne lenne elvárás az új tudományos eredmény a phd címért. Az lehetséges legfeljebb, hogy az újdonságot nem a doktorandusz maga találja ki, hanem a kutatócsoportban közös eredmény, és azt valakinek kiosztják, hogy az az ő eredménye lehet. Ebben az esetben is szükség van új eredményre. Ilyenkor egyébként mindenki, aki a munkacsoportban részt vesz, lemondó nyilatkozatot ír arról, hogy doktorihoz az adott téziesek nem akarja felhasználni. Nekem is van minden folyóirat-társszerzőmtől egy-egy ilyen nyilatkozatom.

Pszt! 2012.04.03. 20:16:01

@Trompf: Mikor, ki ítélte el? milyen bizonyítékok alapján? Ha nem tudod bizonyítani a GYF elleni adócsalás vádját, akkor ez sima rágalmazás.

ob.szerver 2012.04.03. 20:20:02

Minden politikus, minden országban hazudik. Az egyik hazugsága nem menti fel a másikét. De ez a szakma velejárója, nem tehetik meg, hogy mindig, mindent őszintén elismerjenek bevalljanak, felfedjenek. Ahogy persze más szakmákban sem. Valahogy azért mégis különbséget kell tennünk: ki hazudik többet?
Ha a hazugság mértékébe beleszámítjuk azt, hogy hány emberhez jut el, akkor megállapíthatjuk, hogy a modern kommunikációnak köszönhetően, a magyar történelemben még senki, lassan írom, hogy az egybitesek is értsék: SENKI sem hazudott még annyit mint Orbán Viktor. Ha egy politikusnak minden, ismétlem MINDEN mondata féligazság, hazugság, csúsztatás, akkor azt nem lehet felülmúlni. Orbán száját az elmúlt 15 évben egyetlen igaz, tisztességes, vállalható mondat nem hagyta el. Cáfolatként lehet bárhonnan idézni az Orbán összesből.

Az öszödözés pedig kibaszott unalmas már, főleg azoktól, akik nem is olvasták az egészet.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 20:22:11

Erkölcsösebbek a jobboldaliak a baloldaliaknál?

A FIDESZ baloldali az MSZP baloldali, akkor most mi van?

Hertelendi 2012.04.03. 20:23:08

@Trompf: Látom ide is beböfögtél:)))

Persze bizonyíték alma...te csak tedd a dolgodat, mi meg leszarjuk, amit böfögsz:)) Ez a munkamegosztás...talán hallottál már róla...

Thoer 2012.04.03. 20:23:18

@azbesztos: "Csókay András PhD idegsebész"

Ezt a nevet valószínűleg érdemes megjegyezni, mert hamarosan államtitkár lesz, ha ilyet nyilatkozott.

Magyarvagyok_Nemturista 2012.04.03. 20:27:02

Az a baj, hogy a balosok és a jobbosok két elméleti- alternatív világban élnek, két külön dimenzióban, ahol hasonló dolgok történnek, de soha nem ugyanazok. Legalább is nem ugyanúgy. A két világ között nincsen átjárás, ugyanis mindkét világ alapvetően kirekesztő.

A két alternatív dimenzió között egy fal húzódik. Nincsen átjárás, nincsenek ismereteink a túloldalról. A világok lakói ennek az ideológiai falnak köszönhetően egyoldalúan látják a fizikai valóságot, és véleményt is ennek alapján alkotnak.

Magyarországon az emberek többsége ezen fal mögött él. Ideológiai korlátok közé szorítva, önálló gondolkodásra, és véleményformálásra képtelenül.

Haragból, undorból, félelemből vagy egyszerű tudatlanságból nem akarnak átnézni a falon. Így lesznek ők irányíthatóak.

A gondot az a kisebbség jelenti, aki nem elégszik meg az egyik vagy másik oldal igazságával. Akik a teljes képet szeretnék látni. Ők a szabad gondolkodók, akik mindkét oldalhoz tartozónak érzik magukat, de igazából nem tartoznak egyikhez sem. Mindkét oldal veszélyes elemeknek tartja őket.

Az ő számukra nem sok remény marad a boldogulásra. Vagy beleunnak a harcba, és elköteleződnek az egyik világ mellett, vagy reménytelen harcot folytatnak és belerokkannak.

Győzni nem fognak, ahhoz kevesen vannak.

Van egy harmadik lehetőség is. A felemelkedés lehetősége. Egy okos szabadgondolkodó, aki kiábrándult a kiüresedett erkölcsökből, és átlátja egyik vagy másik oldal hibáit, könnyen válhat vezetővé, akármelyik oldalon. Esetleg mindkettőn. Az félelmetes lenne...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.03. 20:29:17

@Pszt!: Nem egészen értem miről beszélsz ?

Ha teszem azt Schmitt megnyeri az egyetem ellen a pert akkor az azt jelenti, hogy nem másolt ?

Szerintem ez nem így van.
Plagizálásnak azt nevezik ha megeggyezik a dolgozat egy már más által megírt kutatómunkával.

Aki pedig saját házát kiadja saját cégének, ott a cég a lakást felújítja, uszodát épít vele, és az ÁFA-t visszaigényli az kimeríti az adócsalás vétségét.

Erről részleteket itt olvashatsz:
mno.hu/migr/adosunk-a-miniszterelnok-565496
Ezen cikk miatt Gyurcsány beperelte az MN-t, és az MN nyert mellesleg.

Szóval Gyurcsány bizony adócsaló.
Schmitt Pál meg plagizáló.

A különbség, hogy Schmitt lemondott, Gyurcsány meg a tömegbe lövetett.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.03. 20:31:21

@Hertelendi: Csak a linkre kell kliekkelni és megtanulni olvasni. Neked is menni fog.

lobaszopiatej 2012.04.03. 20:35:00

Most akkor Orbánnak is le kellene mondania, nem? Hiszen
- nagyobbat hazudott Gyurcsány idején, hiszen Gyurcsány kevesebbet ígért választáskor (lásd Fidesz 14. havi nyugdíját)
- nem mondott le Schmitt után, pedig nyíltan védték végsőkig, és ő hozta ránk ezt az aláíróbajnokot
Nem vagyok Gyurcsányista, de messze nem mondott még le jópár ember az ún. jobb oldalon (ami nem az, Kádár irigykedve forog sírjában az államosítások láttán).

Thoer 2012.04.03. 20:35:27

@Magyarvagyok_Nemturista: Sajnos ennek az általánosításnak komoly alapja van, de azért sokan vannak olyanok, akik tudják melyik oldalhoz tartoznak, de nem fogadnak el válogatlanul mindent a saját oldaluktól.

Ezt alátámasztja a Schmitt-ügy is, ami sok jobboldali szerint ciki, talán még a lemondás után is. Másfelől alátámasztják a közvéleménykutatási adatok, amik szerint rengeteg ember nem találja a helyét a jelenlegi palettán. Ezek valósznűleg még mindig többnyire baloldali/liberális érzelmű emberek, de jelentős részben olyan valódi konzervatívok is, akik szerint Orbán csak egy nacionalista érzelmekre játszó populista.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 20:35:34

@Magyarvagyok_Nemturista: Itt nem a harag, a rosszindulat vagy ilyenek a problémák.
Ma egy olyan réteg adja a társadalom gerincét, amelyik az MSZMP alatt szocializálódott. Megmondta nekik anno a párt, hogy most mit kell tenni, és le lett tudva ez a dolog. Ehhez hozzászoktak, és most is ugyan ezt élik meg, csak előtte választanak egy pártot akit lehet követni. Nem azért utálják az emberek egymást, mert lételemük, vagy mert hülyék, szimplán csak olyan környezethez szokott hozzá ahol a párt alapvetően igazat mond, ezért követendő és ez így számukra természetes. Ezt a hibát tovább örökítik gyerekeikre, és így egy elég lassan leolvadó hátrányt hoznak létre.

Hertelendi 2012.04.03. 20:43:34

@Trompf: Azt gondoltam, a tisztesség minimuma, még benned maradt. Tévedtem! Orbán teljesen átmosta az agyad! Már ami még maradt!
Befejeztem..megyek meccset nézni és marhára nem érdekel mit fogsz még okádni.

Szeva...

padlas 2012.04.03. 20:46:48

Orbánról a Wikileaks révén egyértelművé vált, hogy hazudott a 2006-os kampány során, csakúgy mint Gyurcsány. Előbbi mégis a mai napig meggyőző többséget kap a közvéleménykutatásokon, utóbbi viszont egy három százalékos jelentéktelen kis párt élén kapálózik. Tehát Gyurcsány mellől elpártoltak a választók, Orbán szavazói viszont nem bánják, hogy Orbán hazudott. Ha te mindezek tudatában úgy látod, hogy a jobboldal erkölcsi fölényben van a baloldalhoz képest, hát az elég "érdekes".

Magyarvagyok_Nemturista 2012.04.03. 20:47:32

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Ebben lehet igazság, és igazán reménykeltő amit mondasz. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy olvad -e a hátrány, vagy éppenséggel az árok mélyül? A fiatalokon is egyre gyakrabban veszem észre ugyanis a kirekesztés jeleit, és ez a legelkeserítőbb.

sisszi 2012.04.03. 20:53:46

atyaég. mennyi ostobaság és gyűlölet. ennek az országnak kampec.

stim 2012.04.03. 20:54:08

Látom Gyurcsány előássa a diplomamunkáját. Ássa inkább elő azt a bírói döntést ami jogerős csak elévült mint a becsülete.

Egyébként Gyurcsány nagy ajándék a jobboldalnak. Elég életerős és gátlástalan ahhoz, hogy még hosszú évekre ignorálja a baloldalt.

Nincs életképes alternatívája ma Magyarországon a Fidesznek, józan ember ezzel tisztában van. És a kormány sikere az ország sikere. Csak bolond ember akar magának sikertelenséget.

Szapolyainak amikor jött befelé a török két választása volt. Vagy Szegedet védi vagy Mohácsra megy. Nincs "X". Mindig az éppen aktuális koordináták szerint lehet választani és ma a Fidesz határoz meg 3 dimenzióból kettőt. Aki pedig nem szavaz az nem határoz meg semmit.

Az LMP gyenge, 200E szavazatot képtelen összeszedni; a retorikája támadó,túldimenzionálják magukat mint az SZDSZ tette; egyre ellenszenvesebbek. Aki szubkultúrát képvisel örüljön ha eléri a parlamenti küszöböt, ne vágyjon többre. Schmitt ugyan szépítette a doktorija körülményeit de úriember nem kárörvend máson. Főleg ha az illető kétszeres olimpiai bajnokunk és ez vitán felül érdeme. Csak a politikában szeretik a sarat dobálni, az LMP hamar beletanult, lement kutyába. A Jobbik támadó, nem konstruktív, Európa közepén lévő országot vinne ki Európából tehát vagy szájhős vagy hülye. Itt maximum két Európát lehetne csinálni, mint amikor a Római Birodalom kettészakadt, két központtal. Különböző érdekek, különböző központokkal. Emberi számításból (munkájuknak köszönhetően) az MSZP-t kifelejtem, a DK-ra nem szavazott senki de Őszöd óta nincs hitelük, csak a Fidesz marad. Igyekszenek, dolgoznak, Néha hibáznak de csak az hibázik aki dolgozik. Legitim 2/3uk van.

1998-2002 után a gazdasági növekedés 5%-kal első volt a térségben a Fidesz kormányzása alatt. A Szocikkal és a liberálisokkal ezt sikerült az utolsó helyig rontani. Hogy Piszkos Fredet idézzem, "nekem onnan sikerült idáig leküzdenem magam." Ennek a levét isszuk most. Az adóssághegyeket és a több ciklusig tartó megszorításokat. Nincs baloldali kormányzás megszorítás nélkül. És közben hitelt vettek fel (!) Nem véletlen az a kétharmad és ezen a változó köztársasági elnök személye sem változtat.

Egyáltalán. Kire akarnád cserélni a Fideszt? OVak ma nincs alternatívája. Nincs nála jobb. Hiába a hőzöngés.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 20:54:55

@Magyarvagyok_Nemturista: Nagyobb részben tovább örökítik, hisz minden szülő megpróbálja saját képére formálni gyerekét. Viszont sokszor éri őket inger a tvből, más közösségekből, aminek hatására kialakulhat a párttól független szabad gondolkodás. Minél többen esnek ki ebből a körforgásból annál jobban gyorsulni fog ez a folyamat. Az öszödibeszéd, és ez alapvetően pozitív irányba mozdította el a dolgokat, hisz megbukott a tévedhetetlen párt képe.

A párt általi vezetés egyik legpontosabb jele, hogy a FIDESZ jobboldalinak állítja be magát, azonban egyre gyakrabban tűnik fel az az állítás, észrevétel, hogy valójában baloldali. Ezek mind biztató jelek, hosszú folyamat, de mint ma már egy másik fórumban mondtam, meg lehet nézni a franciákat mit össze nem szenvedtek mire eljutottak a mai állapotig. Hozzájuk képest mi kezdők vagyunk.

padlas 2012.04.03. 20:57:06

Egyébként ami a Schmitt ügyet illeti, a Fidesz és SP is szégyenletesen viselkedett az utolsó pillanatig (a csúcs a Fidesz propagandafőnöke által összerakott Obersovszkys interjú volt). Viszont abban igazad van, hogy a "jobboldal" egész szépen helytállt, több jobboldali véleményformáló felemelte a szavát, többek között nekik köszönhető, hogy végül mégse tudták lenyomni az emberek torkán a hazugságokat. Örülök neki, s bár nem gondolom, hogy ettől erkölcsi fölényben lenne bármelyik oldal, a tiszteletet meg kell adni mindenkinek aki kiállt a jó ügyért, s a jobboldaliaknak különösen, hiszen ellenszélben tették.

ijontichy 2012.04.03. 21:11:21

@poszt: "Személy szerint én úgy látom, hogy a jobbosok sokkal ... tekintélyelvűbbek..."
Ezt tartom a legjellemzőbbnek. Jó poszt.

@stim: "Nincs életképes alternatívája ma Magyarországon a Fidesznek" OK.
"OVak ma nincs alternatívája". Ezzel sürgősen le kéne számolnia a konzervatív oldalnak. Minél előbb, annál jobb. Az országnak.

stim 2012.04.03. 21:13:25

érdekes a felvetés a blogger részéről, de szerintem szimplán arról van szó, hogy a jobboldallal szemben mindig komolyabb elvárásokat támasztanak.

A baloldal rendszerint abból indul ki, hogy neki valamiféle erkölcsi előnye lenne pedig nincs, mitől lenne? Azért mert a fasizmust elítélik de a kommunizmus áldozatait nem? Mind a kettő diktatúra volt, áldozatokkal.

A dolog arról szól véleményem szerint, hogy a történelmet mindig a győztesek írják és a győztes hatalmak igyekszenek a győztes pozíciójukat fenntartani és a győztes helyzetéből erőből politizálni. Ezt teszik ma a 2. világháborúban győztesek. A németek kőkemény szorgalmas munkájukból fakadó ipari potenciáljuknak köszönhetik csak, hogy már nem tehetnek meg velük mindent. Nekünk nincs meg ez az ipari erőnk és nem is nagyon akarják, hogy meglegyen; nem egy erős állam szerepét osztanák ránk. Egy együttműködő, szervilis állam sokkal kellemesebb partner lenne számukra és ezért megsértődnek ha nem úgy alakulnak itt a dolgok ahogy nálunk erősebbek szeretnék. Márpedig ha őket szolgáljuk ki akkor mindig csórók maradunk, kihalunk utódok nélkül és eladják a tulajdonunkat olcsóér'.

Ehhez képest én inkább szeretnék fejlődni, anyagilag gyarapodni és családot. Képzeletgazdag életet szeretnék élni amiben kifejezhetem és kiteljesíthetem magam. És bárki, aki ebben az országban él gondolom hasonlóképpen szeretne élni csak vannak kormányok akik eladósítják és tönkreteszik az országot; ezek megfosztanak minket ettől a lehetőségtől. És vannak kormányok akik jó gazdaként igyekszenek keveset költeni de előbbre jutni; ezek idővel megvalósíthatják ennek a kereteit. Én bízni szeretnék a kormány sikereiben mert a kormány sikere az ország sikere és bolond ember akar csak egy sikertelen országban élni.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.04.03. 21:13:56

De@azbesztos: Szerinted hogyan bizonyítja valaki, hogy alkalmas tudományos munkára, ha nem tudományos munkával? Elmeséli, hogy mit csinálna, ha csinálná?
A PhD-nek igenis feltétele az új tudományos eredmény.
A tudományos haladás nem csak a látványos, közvélemény által ismert felfedezésekből áll. Nézz bele a számtógépedbe, mi minden van benne. És akkor vedd hozzá, amit nem látsz, a csipek miniatürizált áramköreit, az ahhoz felhasznált anyagokat, technológiákat. A rengetegfajta élőlényt, akár csak mikróbát. Az emberi test rengeteg apró titkát. Ezek megismerése, vagy technológia esetén kialakítása mind-mind rengeteg apró tudományos eredményből áll össze. Amit ez a csóka leírt, abból az következik, hogy valaki kutatóintézetben dolgozhat évekig tudományos eredmény nélkül, sőt, majdnem mindenki úgy dolgozik (hiszen egy kutató előbb-utóbb leteszi a PhD-t, de tudományos pályafutása a PhD időszak tízszerese, sőt, hússzorosa is lehet.

Kolombusz 2012.04.03. 21:14:58

A kettes alatt van szerintem elásva a kutya. Egészen más a két szituáció, azt leszámítva, hogy a hazugság mindkét esetben játszott valamilyen szerepet az ügyben.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 21:15:00

@stim: Azzal egyetértek, hogy ma a FIDESZ-nek ma nincs alternatívája. A pártokról jól kifejtetted a dolgokat, és nagyjából igazak is, de OV szerintem nem igaz. Már ma látszik, hogy a FIDESZ nem egységes, repedések kijöttek, van belül egy erő amelyik nem ért egyet az iránnyal. Szerintem ezek a Navracsics fél, kevésbé szájkarate, inkább technokrata vonal, akik látják, hogy ha Viktor sokáig marad ugyan úgy tönkre fogja tenni a FIDESZt mint anno Feri az MSZP-t.

2012.04.03. 21:15:06

ennyi erővel az szdsz és mdf szavazók állnak legjobban, mert hagyták kinyiffani a bukott pártokat. követhetnék őket az mszp és fidesz szavazók is. ezt a két korrupt bandást is utánuk kellene küldeni.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.04.03. 21:20:47

@no successful: Az már most is látható, hogy mélyebben vagyunk a szakadékban, mint valaha. Méghozzá abban, amelyből már kezdtünk volna kimászni (és amelyből Gyurcsánynak saját balféksége, az MSzP idétlensége és az Orbánék által megmozgatott kádári lelkület miatt nem sikerült kirántania), és amelyből a kétharmaddal tényleg ki tudtak volna rántani.

padlas 2012.04.03. 21:21:00

@stim: "Nincs életképes alternatívája ma Magyarországon a Fidesznek, józan ember ezzel tisztában van. És a kormány sikere az ország sikere. Csak bolond ember akar magának sikertelenséget."

Ez igazán pompás szöveg, ugyanezen logika mentén akkor gondolom anno Rákosi Mátyást is támogatni kellett volna.

stim 2012.04.03. 21:25:48

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Igen, Navracsics nekem is nagyon szimpatikus de biztos vagyok benne, hogy a nagy többség számára elfogdható a stílusa és az amit csinál. Érzik egyébként ezt a Fideszben is szerintem; nem véletlen, hogy mostanában többet szerepel. Mindemellett tanít/tanított (?) és van tartása; nem a balhéiról emlékeznek rá. Ez a higgadt, kultúrált modor azt hiszem sok politikus számára lehetne követendő példa.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 21:26:27

@ceterumcenseo: Mondj egyet?
Magyarországon ma szvsz csak egy jobboldali pártnak van normális esélye rendbe rakni a dolgokat. Az elmúlt 18 évben a baloldal teljesen lejáratta magát. Egyre nagyobb szarban van az ország, és nem tudnak vagy nem is akartak ezen változtatni. Egy konzervatív, reformpárti mérsékelt jobboldali pártra van ma szükség, nem erre a baloldali meg nacionalista vonalakra. Látjuk hova jutott miatta az ország.

stim 2012.04.03. 21:26:44

@ceterumcenseo: Rákosinál is volt választás, igazad van. Vagy kolhoz vagy falhoz. Butaság a kettőt hasonlítani.

keptelen kepkeret 2012.04.03. 21:31:36

En konzervativ polgari csaladban nottem fel,ennek ellenere liberalis konzervativ vagyok.Valahogy ugy latom,h a jobbosok(nem a nacik),sok szempontbol sokkal tradicionalisabbak,elvhuek,a prioritasuk mas,es jelentosege van naluk azoknak a szavaknak,h etika,haza,moral es hasonlok.A balosoknal a "szabadsag" dominal ill.sokkal megalkuvobbak,leven az egesz liberal elkepzelesuk az elfogadason alapszik.Az,h az etikus volt e vagy sem,az harmadlagos.Egyik oldal sem jobb,vagy rosszabb-szimplan masok.Az,h ki melyik oldahoz huz,az azon is mulik,h ki hol szocializalodott,miben nott fel es ezt felnottkent hogy kezeli-ertelmezi.En abban nottem fel,h rohadt komcsik,leven a nagypapamat osszevertek az AVOS-ok,mert jobban elt,mas volt,vagy csak ugy,miert ne alapon.A ciganyok szetloptak a farmunkat,es ez az egesz csaladomat megviselte,leven a jomodot nem ahangyak hordtak ossze,hanem mindannyian megdolgoztak erte.A ciganyok megvertek az ocsemet,elvettek a mobiljat,ennek ellenere nem vagyok rasszista,a Kuruc Info-tol abszolut elhataroldom illetve az osszes nacitol es nem gondolom,h a nepirtas megoldas.Annak elleneres,h bekes,liberalis kolyok lettem,ha barmilyen cigany ratamadna a csaladomra,gondolkodas nelkul lelolnem.Nem rasszizmusbol,pusztan "csaladvedelembol".
Persze,a mersekelt jobbosok kozott is vannak elkpeszto szelsosegek,mint pl: emberek akik kucsmaban jarnak,Karpatiat hallgatnak,tarsolyt hordoznak az ovukon,es a gyerek ijazni jar szabadidos tevekenysegkent.Altalaban ok azok akik zsidoznak,es olyan mondatokat mondanak,hogy "meglengetem Attila ostorat"aztan a Hetfo eljovetelevel visszamennek dolgozni,ahol asszimilalodnak,es soha nem beszelnek a nezeteikrol.Szoval erdekes,viszont mindket oldalon vannak nezeteket,amikkel egyet tudok erteni.

padlas 2012.04.03. 21:32:25

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: "Egy konzervatív, reformpárti mérsékelt jobboldali pártra van ma szükség". Hát hajrá, én egy szóval se mondtam hogy ne. Sőt, épp az ellenkezőjét mondtam (nevezetesen azt, hogy attól még hogy szarban vagyunk, ez nem azt jelenti, hogy ezt az embernek támogatnia kell).

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 21:32:56

@stim: Ezt Viktor is tudja, érzi, hogy ebből probléma lehet. A kérdés már csak annyi, hogy megtegye-e KE-nek vagy sem. Most SP a párton belül berántotta OV stabil pozícióját, erre rá lehet játszani, ezért célszerű lenne eltüntetni. Viszont a KE pozícióban akár még jobban megerősödhet Navracsics, még nagyobb tábort építhet, és KE székből simán elmozdíthatja Viktort. Most biztos nincs irigylésre méltó helyzetben OV, de ő mászott bele ebbe a gödörbe, tudni lehetett, hogy Schmitt nem jó választás, csak a feltétlen lojalitás elvakította.

padlas 2012.04.03. 21:33:39

@stim: szerintem meg butaság amellett érvelni, hogy nincs szükség változásra, mert csak.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.03. 21:38:09

"Erkölcsösebbek a jobboldaliak a baloldaliaknál?"
Ezt a kérdés Magyarországon nehéz lenne feltenni, mert még a jobboldali pártjaink is főként balos beállítottságúak.

"Viszont akkor hogy van az, hogy 2006-ban a balosok és a libcsik sokkal inkább birkaként viselkedtek, mint most a jobbosok? Vagy rosszul látom, hogy alapból melyik tábor a birkább, vagy valami érdekes magyarázata van annak, hogy a jobbosok inkább vezérimádók, de most mégis ők viselkedtek karakánabbul."
Valószínűleg rossz a megközelítés.

Gyurcsány tündöklése és bukása, valamint Orbán elpusztíthatatlansága arra utal, hogy a két tábor (ami igazából nem is kettő) más.

Gyurcsány:
Első réteg a hardcore. Ők hívők, de ők kevesen vannak.
A második réteg viszont nem Gyurcsányt támogatta, hanem azt, amit képvisel.
Gyurcsány olyasmit villantott fel, amire az értelmiség vágyik. És ezért volt elnéző az őszödi beszéddel szemben is, mert ez reményt adott, hogy megindulnak olyan folyamatok, amikre mindenki várt már hosszú ideje. Megindulni meg is indultak, csak nem jutottak messzire.
Ez az értelmiség amikor csalódott Gyurcsányban simán félredobta.

Orbán:
Itt is az első réteg a hardcore, viszont ez sokkal vastagabb. Itt Orbán személye a kulcs. Orbán, ha mond valamit, akkor a tömeg éljenez. Ha egy hét múlva az ellenkezőt, akkor a tömeg éljenez. Itt a személyhez hűek.
Gyurcsány személye csak annyiban volt fontos.
A második réteg, aki az MSZP-t utálja.

Schmittel sem az a fő baj, hogy lopott. Az, hogy hazudott, már nagyobb. Az igazi, hogy nem viselkedett köztársasági elnökként. Mindenki tudta, hogy csak egy bábfigura.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 21:38:34

@keptelen kepkeret: Itt a probléma, amelyik sok félreértést ad manapság. Nacionalizmus=/=a jobboldallal és fordítva.
"A balosoknal a "szabadsag" dominal"
Nettó hülyeség. A baloldalra sokkal jobban jellemző a kollektivizmus, mint a jobboldalra, ott csak a szélsőségesek szoktak azok lenni. A jobb középen állók, konzervatívok, liberálisok individualisták.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.03. 21:42:08

@Zabalint:

"ez megérne egy misét"

Ez nem azt jelenti amit szerinted jelent -- a kontextusban ahol írtad --, hanem azt, hogy egy nyereség/előny érdekében bevállal az ember valamit.

(IV Henrik francia királynak tulajdonítják a szólást: "Paris vaut bien une messe" -- "Párizs megér egy misét", ti. hogy áttért a protestánts hitről a katolikusra azért hogy király lehessen.)

is 2012.04.03. 21:43:26

@no successful: és Ibolyát az UD Zrt. és csatolt részei hogyan csinálták ki? már 2006.ban azzal volt elfoglalave a FIDESZ, hogy kicsinálja a maradék MDF-et, aztán az első forduló után két hétig ment az udvarlás, aztán utána megint a kicsinálás.

Demszkys Jean-vicces plakátok? Magyar Vizsla?

dr. Ringlósztár 2012.04.03. 21:43:50

@stim:
a) A fidesznek akár a jobbik is vállalható alternatívája, mert azok még fiatalok köpönyegforgatónak. Akkor szavaznék rájuk, ha csak fideszes és jobbikos jelölt közül lehetne választani.
b) A fideszes választásról megfelelő illusztráció az, ahogy a manyup választást intézték, tényleg a Rákosi féle téeszesítéshez mérhető erkölccsel, tisztességgel.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 21:46:07

@Lord_Valdez: "mert még a jobboldali pártjaink is főként balos beállítottságúak."
Itt melyikre gondolsz?

FIDESZ-baloldali

Jobbik-szélső jobb, amire jellemző egy-két baloldali vonal, vagy a náci irányt követik, de az meg más.

Sadist 2012.04.03. 21:47:45

Valaki egy másik blogon a hozzászólások között felvetette már, hogy a jobboldaliak mennyivel erkölcsösebbek, morálisan mennyivel magasabb szinten állnak. Hát sajnos kurvára nem. Palkó most lemondott (lemondatta a kedves vezér), de semmilyen megbánást nem tanúsított, csak továbbra is duzzog és vagdalkozik. Ez milyen erkölcsi fölény? Semmilyen. A szociknak ha kicsit megszorongatták a töküket, akkor legalább meghúzták magukat, néha még úgy tűnt, mintha kicsit el is szégyellnék magukat. Nézzük meg a fideszt a lézer janikkal, szíjjártókkal, matolcsykkal, selmecigabikkal, meg a kdnp nevű kis féregnyúlványát a sok álszent köpönyegforgatóval! Ezeknek ha kiderül valami stiklijük, akkor cinikusan beleröhögnek a kamerába, aztán hoznak egy törvényt rá, hogy legálisan csinálhassák tovább. Ez lenne a magasabb erkölcsi nívó? Felejtsük már el, hogy a konzervatívok erkölcsösebbek lennének a liberálisoknál.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.03. 21:47:47

@keptelen kepkeret:

"A balosoknal a "szabadsag" dominal ill.sokkal megalkuvobbak,leven az egesz liberal elkepzelesuk az elfogadason alapszik."

Attól eltekintve hogy a balosságnak nem sok köze van a klasszikus liberalizmushoz, az egyetlen "megalkuvást" amit a szabadság szeretete követel az az, hogy mindenki másra is érvényes legyenek mindazon szabadság(jog)ok, amit valaki magának kíván ill. fenntart.

stim 2012.04.03. 21:48:11

@ceterumcenseo:

hm... nem is emellett érveltem bár te nyilván így látod.)

úgy ítéled az elmúlt két évben nem volt változás? Miből gondolod, hogy nem fog folytatódni a változás? Mostanában London csodálkozik, hogy nahát... nem ilyen jó adatokra számítottak Magyarországtól. Hja kérem, már nem a szocik kormányoznak. Változnak a koordináták. Ha minden maradt volna a régiben ott lennénk mint a görögök. Kinek hiányzik az? Az is egy változás. A Ji-King arra tanít, hogy nincsenek állandó dolgok csak változások. Fontos, hogy a jó változást válasszuk, jó folyamatokban vegyünk részt.

Ezért nem szabad kapkodni és átgondolatlanul cselekedni és minél inkább egy ember dönt annál inkább ilyen folyamatok lesznek a jellemzők. A demokrácia lényege a konszenzusra törekedés lenne. Ugyanakkor be kell látni, hogyha valakinek valamihez van érzéke akkor érdemes rá hallgatni. Mert az esetek nagy többségében igaza lesz. Csak ne szálljon a fejébe:)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.03. 21:50:16

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos:
A jobbik bármikor kezet foghatna Thürmer Gyuszival. A klasszikus népi baloldal (völkisch) keresztezése a mindenféle antiglob zöldségekkel.

is 2012.04.03. 21:53:07

@stim: "Nincs életképes alternatívája ma Magyarországon a Fidesznek, józan ember ezzel tisztában van."

Miért? A FIDESZ maga életképes? Amit csinál, az nem maga a tiszta kártékonyság? Mintha 2010-ben nem érdekelt volna senkit, hogy a FIDESZ értelmes alternatívája-e bárminek is. Most miért kellene azzal foglalkozni, hogy mi értelmes alternatívája minek? Én pl. fejberúghatlak téged, majd kérlek, hogy ugyan már, innentől tartsa be mindenki az úriemberi játékszabályokat, és ne rugdaljuk fejbe egymást?

Mindennek van életképes alternatívája, amit a FIDESZ csinál, annak kb. bármi az életképes alternatívája. Az eredeti költségvetési tanács jobb, mint a mostani; a régi köztévée jobb volt, mint a mostani; az ügyészségi munka Polt Péter alatt FIDESZ-mosdatás; a parlamenti frakció színvonalát ne is említsük; a kormányzatot meg az X utca 8-ból irányítják. Hát köszönöm szépen, hogy szerinted ennek nincs alternatívája. Nálad cinikusabbat nehéz találni.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 21:53:15

@Lord_Valdez: Ha a náci vonalat követik (nem látok bele), akkor simán kijön. Hitler képzelet, hogy összemossa a két szélsőséget és így teremt egy jobb világot, de nem sok embert látok aki baloldalinak nevezi.
Attól mert valaki globalizáció ellenes, még nem lesz balos. Egy erős nacionalista eszme is pont megtudja ezt tenni.

is 2012.04.03. 21:55:04

@Sadist: a dolog igaz, csak a konzervatív szót ki kell cserélni FIDESZesre. és szégyellje magát minden konzervatív, aki valaha, akár csak egy szó erejéig is kiállt a FIDESZ mellett, vagy hagyta szó nélkül a stiklijeiket.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.04.03. 21:56:08

@Zabalint: Aha, tényleg vége a következmények nélküli országnak... Áder lesz az új köztársasági elnök, ha jól tudom. Újabb hithű fideszes. Valójában minden megy tovább. Egy kesztyűbáb porba hullása semmit sem jelent.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 21:56:23

@neoteny: Jó összevetés, de belelehetne venni kollektivista vs induvidalista, reform vs forradalom (talán ez kevésbé) vonalat is, ugyan annyira fontos mint amik alapján készítette a besorolást.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.03. 21:56:46

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos:
A magyar jobb és bal meghatározás betegsége leginkább.
A jobb és bal az egyenlőtlenséghez való viszonyt jelenti leginkább. Mivel a Jobbik erősen elitellenes is, ez balra pozicionálja.

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 21:57:11

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:
"A jobboldal, míg ki nem építette saját médiabeli és gazdasági hátországát, valóban eléggé "le volt nyomva" ezen a két területen "
Ez az....rátapintottál...kihangsúlyoznám a "gazdasági" kifejezést... De már telik a kamra, nagyon kell igyekezniük a fijjúknak , mert jön a tél (választások), addigra fel kell tölteni a spajzot ! Meg is tesznek derekasan mindent érte !

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 21:57:46

@Gamma Leonis: Áder nem feltétlen hithű, fordult már szembe már Orbánnal.

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 22:02:26

Én jobboldaliság helyett is tejet szíttam magamba , ...mondhatnám "tisztán" , de szerintem nincs olyan éles vonal a két tábor között,...talán csak a kívánt cél eléréséhez használt út a különböző . Pl. mindenki tudja hogy bizonyos gazdasági lépéseket meg kell tenni , de nem így , ahogy Mr. 2/3 teszi....konszenzus , de csak valami egyeztetés nélkül , erőből !

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 22:03:43

@Lord_Valdez: Én maradok a hagyományos besorolásnál.
Aki meg elitellenes az minek harcol a Szent Korona-tanért?

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 22:03:43

Egy megyei KDNP - csoport közleményben hasonlította Schmittet.....Jézushoz ! Ha Ő tényleg Jézus , ...akkor tudom ki a Úristen.....

ob.szerver 2012.04.03. 22:04:43

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos:

"FIDESZ-baloldali"

Nem az. A Vincent blogban olvastam a közelmúltban (pedig szívesen plagizálnám), és mivel 1998 óta ez a véleményem, el is mentettem:

"...felesleges is a rendszernek baloldali, liberális vagy akár jobboldali kritikáját is adni. Mivel ez egy közhatalmat gyakorló, de üzleti alapon szervezett maffia (kis elmebeteg stichhel)..."

Hát, nagyjából ennyi.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.03. 22:04:57

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos:

"kollektivista vs induvidalista"

Azt hiszem ez benne van a libertariánus-authoritariánus tengelyben (legalább is egy mértékig); a libertariánusok szélsőségesen individualisták (mindent szabad amit nem tilos, és végső soron csak a fizikai erőszak alkalmazása tilos -- persze önvédelmet kivéve), míg az authoritariánusok hajlamosak a köz érdekére hivatkozni (kollektivizmus/szocializmus, akár a nemzeti, akár a bolsevik változatában).

dr kíváncsivagyok 2012.04.03. 22:05:34

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos:
" Áder nem feltétlen hithű, fordult már szembe már Orbánnal. 2

Ja...ja ,a nyakkendője színéről vitatkozott véle, de egy bársonyszék nem csak Plagibának ér meg a néminemű seggnyalást...

stim 2012.04.03. 22:07:10

@is: nem látom azt, hogy higgadt ember lennél ezért nem vitatkozom veled:) Szép estét.

Sadist 2012.04.03. 22:08:31

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Attól függ milyen szempontból. Tekintélyelvű, vallásos, magát jobboldalinak tartó párt. Viszont mentalitásban egyértelműen komcsik.
Valóban, a fidesz nem tisztán egyik vagy a másik oldal, hanem valami keverék mindkét oldal legrosszabb tulajdonságaiból.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 22:09:56

@neoteny: Annyiban igazad van, hogy bele lehet tenni. Minden esetre tényleg jó a táblázat, de szerintem egy 3d koordináta rendszer pontosabb lenne, ezért vettetem fel a gondolatom.

@ob.szerver: Azért én maradok a politológiai meghatározásnál. :D

@dr kíváncsivagyok: Hát meglátjuk, szerintem nem olyan jó csinovnyik mint SP.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.04.03. 22:12:12

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Biztos vagyok benne hogy lehet (értelmesen) növelni a tengelyek számát... de már a kettő is jóval könnyebbé teszi a valóság közelítését mint az egy.

Wagem 2012.04.03. 22:13:08

Igen..sokkal.Ég és föld.

ob.szerver 2012.04.03. 22:15:16

@stim:

"Ha minden maradt volna a régiben ott lennénk mint a görögök."

Ostoba, primitív Fidesz agitprop mantra egybiteseknek.

A gazdaság állapotának vannak objektív mutatói. Ma VALAMENNYI rosszabb mint 2010-ben. A forintárfolyam, az állampapír hozamok, a CDS felár, a hitelminősítői besorolás a költségvetési hiány (egyszeri tételek nélkül), a beruházási ráta, az államadósság, a munkanélküliség (a 47ezres kényszermunkásokat nem számítva).

Miért is lennénk ott mind a görögök?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 22:17:17

@Sadist:
Tekintélyelvű=/= egyenlő jobboldal, a vallásos meg pláne nem. Attól mert én Lorettának hívom magam még nem leszek nő. Alapvetően ez a kettősség a populista irány miatt érződik szerintem, de alapvetően egy baloldali nacionalista párt, amúgy kb ugyan az mint a SMER, vagy az SZNP, csak nincs vagy csak enyhe jeleit mutatja a sovinizmusnak.
hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%A1ny_%E2%80%93_Szoci%C3%A1ldemokr%C3%A1cia
hu.wikipedia.org/wiki/Szlov%C3%A9n_Nemzeti_P%C3%A1rt

Squid 2012.04.03. 22:18:04

Jobboldal erkölcsösebb?

Mivan? 2006 olyan régen volt már, hogy a tisztelt plénum elfelejtette a Tankkal furikázást a Deáktéren, az Andrássyn felgyújtott autókat, a rendőröket molotovval/kockakővel hajigáló csürhére, vagy a TV ostromra?

Vagy ha nem is nézünk olyan mélyen a múltba, a tisztelt Jobboldal randalírozását a Bankcenterben pár hete?

Közröhej a cikk

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.04.03. 22:18:06

Van egy régi emlékem. Egy apróság. 2000-ben találkoztam egy fidesz közeli üzletemberrel. Éppen egy pénzügyekkel kapcsolatos üzenetet írt Ádernek. Én nagyon meg voltam illetődve, hogy a parlament egyik tagjának ír levelet. Akkoriban még igazi naiva voltam. Ő meg rám nézett, és kérdezte, "miért vagyok zavarban? Ez csak egy szar semmiség."
Leesett az állam.

Sok kis emlék sokra megy. Egy életre kiábrándultam a rendszerváltó(?) pártokból.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.04.03. 22:18:23

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos:
Igazából ez a hagyományos besorolás.
A Jobbik egy fura madár, mert benne baromi sok egymásnak ellentmondó irányzat van. Egy részük valóban Szent Korona tanos, de vannak más részei is.

Squid 2012.04.03. 22:22:00

@Lord_Valdez: "Igazából ez a hagyományos besorolás.
A Jobbik egy fura madár, mert benne baromi sok egymásnak ellentmondó irányzat van. Egy részük valóban Szent Korona tanos, de vannak más részei is."

A kedvencem az Apostoli Királyságos elmeháborodott..

pástétom 2012.04.03. 22:22:03

Szánalmas és igaztalan párhuzamba állítani a schmitt ügyet az öszödi beszéddel. Jobbos és lmp-s bloggerek kedvenc időtöltése a két dolgot azonos kontextusba helyezni a blog.hu-n, de írtoztató sötétségre vall.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 22:22:33

@Lord_Valdez: Ez érződhet abból is mint írtam, hogy a náci vonalat követi, ami próbálja a két eszmét egyesíteni (legalábbis elvben).

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.04.03. 22:26:47

Európa bóvlistái és csalói vagyunk a fideszes banda miatt. Mindenki hülye, csak az orbáni "nemzeti szar" a jó és hiteles. A szocikon szocializálódott, sunyi, sumák, gőgös, álszent, műmagyar banda szép példánya a csaló, hazug Pál.
Remélem észhez tér Magyarország és belátja, hogy milyen beteg ember diktátorsága alatt élünk.
A sokat emlegetett nemzeti egységet még Orbán képben van , vele nem lehet megteremteni.
A k. elnöki tekintély visszaszerzését és valami nemzeti egységet csak a népszavazással választott személlyel lehetne elérni.

Hogy jöhet szóba egy Kövér, egy Tőkés, jó hogy nem Csintalan Sándor vagy Bayer bunkó Zsolt!

Szargyártó "bulvárkacsa" Péternek azonnal le kellene mondania ekkor a bukta és hazugság után. De hát bóvlista , szarházi....

2012.04.03. 22:33:23

@Gamma Leonis: Ja nekem is van egy emlékem még anno amikor Medgyessy idejében kirobbant az ügynök botrány és egyszer volt egy hír (már nem emlékszem melyik híradóban) hogy feltehetően több 3/3-as meg egyéb ex-ügynök van a Fideszben mint az MSZP-ben.
És láss csodát a botrány amilyen gyorsan jött olyan gyorsan el is tűnt.

pástétom 2012.04.03. 22:34:17

@Lord_Valdez: "Ez az értelmiség amikor csalódott Gyurcsányban simán félredobta"

A vicc az, hogy ez a balközép-liiberális értelmiség, miután dobta Gyurcsányt, most Mesterházytól várja azt, amit anno GyF-től várt volna.

béla a görög (törölt) 2012.04.03. 22:37:54

Egyet árulj már el nekem.
Mert logikailag nem értem vagy ahogy mondották volt anno a kedvenc filmemben - ideológiailag nem vagyok elég képzett:
- 2006. választás után. Jobbosok élből abból indulnak ki, hogy a balosok hazudnak. Te is mondtad: "Akkor nem azon döbbentem meg, hogy mit mondott a Gyurcsány,"

- a balosok pedig nem voltak kiakadva: "hanem hogy azt a szöveget általam nagyra becsült baloldali és liberális barátaim is bekajolták."

Na most ha baloldali kormány van a jobbosok szerint élből hazudik a baloldali kormány a balos tudja hogy értelmezze az elmondottakat - mert tudja, akkor

minek kellett hisztizni a jobbosoknak az utcán? :)
Miért - mert mondták.
Szóval az erkölcs mellett az sem árt ha valaki nem hülye.
És Gyurcsány esetén ne felejtsd el hogy ti hisztiztetek nem a szavazói. Ez még érdekes lehet :) persze nem biztos, hogy lesz

Ha most Orbán könnyek közt közölné, hogy hazudott akkor az lenne a reakcióm, hogy tudom mindig is tudtam - ezért sem szavaztam rá. :) Persze ha ráhangolnának egy szoftos gyújtógatásra lehet ráhangolódnék, de komolyan nem venném a saját szerepem. Na ez az egyik nagy különbség - ezért mondom, hogy az agyat is kéne néha használni

Smitt Pali simán csalt, lebukott, ha nem köztársasági elnök kirúgják a munkahelyéről. Itt kicsit rá kellett segíteni, hogy tudja a helyét - ő is csak szolga. nem szimbólum. egy elviekben önálló hatalmi ág nem kell fetisizálni a dolgokat. Politikus, jön-megy esetleg annyi elvárás van vele szemben, hogy tudjon késsel-villával enni, a protokoll miatt.

Kivancsi 2012.04.03. 22:42:43

ezek egy alombol jottek....
komcsik kojkei mind a kurcsany az orbanc es csapatik!

akkor mondattuk volna hogy a ftyesz egy paraszthajszallal jobb mint a maszop ha Smith papa tisztaban lett volna tettenek kovetkezmenyeveles az elso alkalommal mikor az egy nevtelen blogger (hvg) kirobbantotta a balhet...
nem varja meg mig szet alazza ot mindenki... balosok jobbosok ujsagirok... NA es onon sajatmaga...

meltosagteljesen arcvesztes nelkul tavozhatott volna...

De igy
maszop=19
fityesz=20-1
:):):)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.03. 22:47:11

Hát ezt nehéz megmondani, de ha objektíven szemléljük a dolgot, látjuk, hogy balról jóval több mocsok érkezik, mint jobbról.

Ami tény:
A vallásosak boldogabbak, és tovább élnek.

De ez logikus is.

A hívő hite szerint az élet nem ér véget a halállal. Felelősséget kell vállalnia a tetteiért, mert azoknak következményei lesznek.
A hívő hozzáállása az élethez tehát pozitív, építő jellegű.

Az ateista/materialista hite szerint az élet véget ér a halállal. A tetteiért nem kell felelősséget vállalnia, hiszen azok csak vegyi folyamatok végterméke, amiről ő nem tehet. Tulajdonképpen az egész életének semmi értelme.
A tagadó hozzáállása az élethez tehát negatív, destruktív jellegű.

Ezért is van, hogy a vallásosak boldogabbak, és tovább élnek, ahogy a statisztikák is mutatják.

egeszseg.origo.hu/cikk/0832/275020/20080811_vallas_hit_egeszseg_depresszio_onbizalom_magabiztossag_1.htm
hvg.hu/egeszseg/20090928_vallas_egeszseg_kutatas
www.origo.hu/egeszseg/20110902-ongyogyitas-gyogyito-ero-lakik-a-lelekben-meditacio-hipnozis-placebo-pozitiv.html

shwarcz bácsi 2012.04.03. 22:59:23

milyen erkölcsről beszélünk a politikában??
fel kéne már ébredni emberek...

Trejo 2012.04.03. 23:01:03

@wmiki: Idióta vagy. Nagy kár, hogy bezárták az OPNI-t.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2012.04.03. 23:01:15

Tetszik a cikk. A szerző megállapítja, hogy a jobbos komcsik karakánabbak mint a balos komcsik, mert különböző módon viselkedtek a Schmitt es a Gyurcsány ügy kapcsán. Ezek után pontokba szedve bemutatja, hogy a két helyzet különböző volt.

A cikk a címben feltett kérdés helyett a “Vannak-e hülye bloggerek a jobbos komcsik között?” kérdésre az IGEN választ adja. Gratulálunk!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 23:07:07

@wmiki: "A vallásosak boldogabbak, és tovább élnek."
Ja meg erkölcsösek, törődnek a társaikkal, nem hazudnak, boldogok.
Egyéb hülyeség?

"Az ateista/materialista hite szerint az élet véget ér a halállal. A tetteiért nem kell felelősséget vállalnia"
Látszik, hogy fingod sincs miről beszélsz.

"Tulajdonképpen az egész életének semmi értelme."
Aztán még sikerül rátenned még egy lapáttal.

A belinkelt cikkeket meg sikerült rendesen félreértelmezni.

Egyéb észrevétel, vagy a szektavezér nem bízott meg több hittérítéssel mára?

Kopó 2012.04.03. 23:07:13

A 2. pontban sok rációt látok. Szerintem az a különbség, hogy sok jó gondolat volt az őszödi beszédben (pl. "jó lenne, ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy, társadalmi ügyeket") és a balosok (pl. én, bár a meghatározás necces) úgy gondolták, hogy azzal az összevágott, manipulatív 57 másodperccel, amit a média mindenhol nyomatott egy karaktergyilkosságot hajtanak végre Gyurcsány ellen, és emiatt alantas támadások érik. Eközben Schmitt plagizált, nem is ő vallotta be és nem voltak magvas gondolatai. Szóval szerintem ez van. Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem Gyurcsány kevésbé található bűnösnek bármiben is, nincs kézzelfogható eredménye a dolgának, már olyan, amit ő intézett el, míg Schmittől megvonták a doktorságát, szóval felelősségre vonták és megbüntették.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.04.03. 23:07:28

@wmiki: Hitem van, vallásom nincs. Miért is lenne jó nekem, ha hazudnék magamnak? Érdekes, de annak ellenére, hogy tudom, egy bűzlő tetem lesz a most még élő testem, becsülöm az életet. Lásd a blogom. Senkinek se akarok ártani. Legfontosabb alapelvem az élni és élni hagyni.
A vallás az elme ópiuma. Ugyanúgy megvetem, akár az alkoholt. Fantasy író vagyok, ha majd megbuggyanok, kitalálok magamnak egy istenképet. :-)

renevol 2012.04.03. 23:08:19

Már bocsánat, de ez az egész poszt egy hülyeségre épül.

"... a jobbosok inkább vezérimádók, de most mégis ők viselkedtek karakánabbul."

A karakán viselkedés alatt azt értsük, hogy egy darab jobboldali megmozdulás sem volt Schmitt Pál plágiumügyével kapcsolatban az elmúlt hónapokban? Mert ha valami baja van a jobboldalnak, rögtön utcára megy, ezt szokhattuk meg az elmúlt években. Ezek szerint az ég világon semmi bajuk nincs ezzel a történettel. Kicsit zsidóztak meg bezzegeztek - ennyi telt összesen a jobboldaliaktól.

Elképzelni nem tudom, mi ebben a karakán.

Vagy talán az jelenti az erkölcsi kiállást, hogy semmilyen szinten nem rengette meg ez a több hónapja tartó botrány a pártpreferenciákat? Ez a karakán kiállás az elvek mellett? Gyurcsány 2/3-dal bukott meg, ha nem emlékeznétek, ami azt jelenti, hogy milliószámra pártoltak el tőle a balosok. Erkölcsi okokból. Ezt nagyon becsültem bennük. A Fidesz mellől semmilyen ügy miatt semelyik jobbos el nem távolodik.

Mindez nagyon nem "karakán kiállást", vagy holmi "erkölcsi magasabbrendűséget" jelez, hanem pont az ellenkezőjét: beleszarós, sunyi focidrukker-politikai felfogást, mely nélkülöz minden belátást és erkölcsi megfontolást.

A magyarországi jobboldali tábor egész egyszerűen az erkölcstelen szemetek gyülekezete.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 23:12:34

@Gamma Leonis: Bezzeg ha én kezdenék el olyan hülyeségeket mondani, hogy minden homofób látens meleg, akkor lenni itt nyavalygás. :D

Viccesek ezek a szektások. Persze látszik, hogy csak gyűjti az újabb tagokat, akikkel majd egy mezőn egyé lehet olvadni a teremtővel a "varázs ital" elfogyasztása után.

Sadist 2012.04.03. 23:14:50

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Szerintem elég nyilvánvaló, hogy tekintélyelvűség != jobboldal, az csupán egy tulajdonság, ami inkább a jobboldalra jellemző. Ugyanúgy, mint a konzervativizmus vagy a vallásosság.
Egy nacionalista pártnak számítana, hogy a nemzetnek legyen jó, a fityesznek viszont csak az számít, hogy minél több hívet fogjon meg, határon innen és túl. De az erdélyi és vajdasági magyarok is csak addig kellenek neki, amíg behúzzák melléjük az ikszet, utána ők is látványosan le lesznek szarva.
Azzal a több millió alacsony jövedelművel egyetemben, akiktől behúzták a magánnyugdíj megtakarításukat, és kibasztak velük az egykulcsos adóval. Ezek alapján még baloldalinak sem nevezném őket.

Sadist 2012.04.03. 23:16:35

@wmiki: Ha van isten, akkor te lassan fogsz kipurcanni, magányosan, anélkül, hogy bármi nyomot hagynál magad után a világban :) Te szánalmas buta kis troll, te ...

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.04.03. 23:17:29

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Szerintem mindenkinek joga van az igaz szerelemhez. Ha egy férfi férfi iránt érzi, és a másik viszonozza, akkor egy harmadik félnek semmi joga beleszólni az életükbe, a választásukba, megkérdőjelezni az érzéseik őszinteségét.
Love and peace. :-)

Ramón y Cajal 2012.04.03. 23:19:29

@Hertelendi: "eddig egyedül Gyurcsány ismerte be"

szűk pártelit előtt tartott zártkörű rendezvényen beszámolót tartani a bűntársaknak és -pártolóknak nem beismerés

érteni magyar, hazug bugris?

Sadist 2012.04.03. 23:19:57

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Trollal nem vitatkozunk ész érvekkel, hanem csak pofán szarjuk.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 23:21:09

@Sadist: Szerinted Kádár, Rákosi, Lenin, Titó, Sztálin nem volt autoriter?
A vallás meg nem jobboldaliakra jellemző, rengetek keresztény baloldali párt van ma a világban, pont ez a dolog ami alapján a legkevésbé határt lehet húzni az oldalak között, nagyon rossz irányban keresgélsz, ha vallás alapján próbálsz különbséget tenni.
Én alapvető elvi irányokról beszélek, nem pedig konkrét személyekről és azok döntésiről. Az alapvető ideológiai vonalukat próbálom meghatározni. Minden politikus lop, csal, hazudik, csak addig érdekli őket a dolog még behúzzák az X-et.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 23:25:11

@Gamma Leonis: Egyet értek, de itt most a hülyeség ellen küzdök hülyeséggel.

@Sadist: Ilyenkor soha nem a trollal vitatkozok, hanem azoknak írok akik nem fórumoznak, csak néha beleolvasnak. Lássák az ellenvéleményt is, nekik érvelek, nem az egyesülés partira toborzó szefósnak.

salamander 2012.04.03. 23:34:01

Erkölcsösebbek a jobboldaliak a baloldaliaknál?

A válasz: IGEN, mindenki nagyon erkölcsös (az övéi között).

***

Happy trolling, asshole! 2012.04.03. 23:34:06

Most őszintén, ki nem fossa le, hogy a posztíró először jobbos volt, aztán balos, aztán már ő se bírta követni? Egy névtelen senki gondolkodásának változását nyomon követni - ez ki a faszt érdekel? Mert az önközpontú köldöknézésen kívül a cikkben sajnos egy eredeti vagy értelmes gondolat sincs...

hattyú 2012.04.03. 23:34:16

@wmiki: okos ember lehetsz...

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.04.03. 23:35:34

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Kedvenc esetem, amikor egy hölgy a megtérés élményét részletezte egy blogon. Aztán a "jelenség" leírása alapján egyértelműen kiderült, hogy a hölgy álmában spontán orgazmust élt át. Egy orgazmus miatt lett vallásos. Elképesztő.

hattyú 2012.04.03. 23:36:09

Ja és a poszt írója is okos ember lehet...ennyire buta írást már rég olvastam, vagy nem is buta, hanem dilettáns, tudatlan, rossz, gagyi, kontár stb. :D jaj, de gáz...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 23:38:28

@Gamma Leonis: Vannak furcsa esetek. Lásd sok UFO észlelés valójában alvásparalízis.

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.03. 23:44:05

Rettentő buta vagy... mondom ezt arra alapozva, amit gyurcsány kapcsán írtál, meg amit a mostani söpredékről írsz.
Gyurcsányék sem voltak a tisztesség és szavahihetőség mintaképei, de amit a narancsos komcsik művelnek, az minden kritikán aluli. Ilyen mélyre a maszop sohasem süllyedt.
Nem raboltak magánszemélyektől, nem hoztak visszamenőleges hatályú törvényeket, ellenzékből nem szabotálták soha a parlament munkáját és még sorolhatnám...
Az meg, hogy kiderül a saját emberükről, hogy egy tetves, kisstílű tolvaj és még akkor is védik, körömszakadtáig... na ilyet csak ezek a szarházi fideszesek képesek, az agymosott szavazóikkal.

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.03. 23:46:13

@hattyú: felesleges foglalkozni azzal a kretén trollal!
(kíváncsi leszek, mikor rúgják ki végre azt a sok dilettáns majmot, akik a blog.hu hibás működéséért felelősek)

Démonmac1 2012.04.03. 23:46:29

ezt nem lehet meghatározni, embere válogatja.

tede 2012.04.03. 23:47:13

Ferenc testvér lehet, hogy másodszor lesz látható bíróság előtt. Először mint ártatlan tanú a Cusi husi perében, most meg majd a Sukoró biznisz ügyében, de most már talán valamit rá is tudnak verni.
Azért az sem semmi volt, mikor regnáló miniszterelnöknek kellett tanuskodnia.
Sok minden másból is látható, de a KE példája ékesen mutatja, hogy mennyivel kitejedtebb és szervezettebb a baloldail média. Ha a jobboldalnak hasonló méretű és szervezettségű média lenne a hatalmában, akkor ma már nem lenne olyan párt, hogy mszp.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.03. 23:56:00

@tede: Én remélem elítélik, még egy precedens lenne, sokat segítene az ország megtisztulásában.
"Sok minden másból is látható, de a KE példája ékesen mutatja, hogy mennyivel kitejedtebb és szervezettebb a baloldali média."
Talán igaz, de ebben a környezetben hülyeség, két baloldali párt vergődik jelenleg. Az összehasonlítás úgy sokkal helyesebb lenne, hogy a média jobban támogatja az MSZP-t mint a FIDESZ-t.
Viszont nehogy már a másik oldal tehessen arról, hogy valaki képtelen egy megfelelő médiát kialakítani magának, másfelől most a FIDESZ kezében van a közmédia, és ma Magyarországon az egyik legjobb tényfeltáró a Hírtv a HVG és az Index, így továbbiakban is bukik amit mondasz.

komplikato 2012.04.04. 00:29:10

Már az első bekezdésen röhögni kezdtem. Anyatejjel magába szívta? Ebben az országban? Itt sosem volt bal vagy jobboldal. megélhetési szélkakas politikai erők vannak kamu címkékkel, ámde leginkább exkomcsik és exkomcsik gyerekei. Jóelvtársak, MSZMP kádárok, KISZ titkárők, ex-munkásőrök.
Az itteni "szocdemek" aniszociálisak, a "demokraták" antidemokratikusak (lásd MDF, Fidesz belső tisztogatásai) és így tovább.

komplikato 2012.04.04. 00:37:19

@tede: "mennyivel kitejedtebb és szervezettebb a baloldail média."

Akkor az elég gáz, mert a "konkurencia" lassan 80-85%-os média lefedettséget tud felmutatni mióta:
- Kinyírtak pár rádiócsatornát
- Megvettek egy valag újságot, mint a Metropolt.
- megvették a TV2-t, vagy éppen tulajdonosváltás (khmm) volt az index.hu oldalon
- Van legalább 4 állami csöcsön tartott "közszolgálati" csatornájuk, és akkor nem számoltuk a az olyan médiákat, mint a HírTV, Lánchíd rádió, stb.
És még ezer dolog kimaradt. Ha ezek után is igaz amit írsz, akkor valamit nagyon elszabtak a srácok.

komplikato 2012.04.04. 01:01:25

Amúgy eleve a blog bejegyzés címével van baj. Nincs olyan, hogy erkölcsösebb, meg kevésbé erkölcsös. Vagy erkölcsös vagy nem. Az elsőt politikusból nem nagyon sikerült még látni, aki még is ilyesmire vetemedett azt pártfüggetlenül marha gyorsan kiszekírozták vagy a pártból vagy a parlamentből.

nósumifan 2012.04.04. 01:45:06

@stim: nincs nála jobb... (a fidesznél). Már csak az a kérdés: kinek? Neked lehet, de amúgy egyre kevesebben vagytok, akik jól járnak ezzel az eszement országrombolással.
Vagy látsz mostanában eredményeket?
Egyet mondj már légy szíves!

nósumifan 2012.04.04. 01:52:15

@stim: a képzeletgazdag életet már megtaláltad.
Szomorú, hogy amúgy értelmesnek tűnő embereket is így megvezettek...
Ez az egyik legnagyobb bűnük.
Ezer más mellett!

[megmondoember] 2012.04.04. 02:45:33

@wmiki: "Hát ezt nehéz megmondani, de ha objektíven szemléljük a dolgot, látjuk, hogy balról jóval több mocsok érkezik, mint jobbról."
Hát ezt nehéz megmondani, de ha objektíven szemléljük a dolgot, látjuk, hogy a vallásos idióták jóval több hülyeséget írnak le, mint mások.

"Ami tény: A vallásosak boldogabbak, és tovább élnek."
Egyértelmű. Pl. a keresztesháborúk is igen komolyan növelték a benne résztvevők átlagéletkorát, de a fogamzásgátlás tiltása is egyértelműen csökkenti a nemi betegségekben - pl. AIDS-ben - elhalálozók számát. Ja, nem, bocs - pont, hogy fordítva.

"A hívő hite szerint az élet nem ér véget a halállal. Felelősséget kell vállalnia a tetteiért, mert azoknak következményei lesznek. A hívő hozzáállása az élethez tehát pozitív, építő jellegű.

Az ateista/materialista hite szerint az élet véget ér a halállal. A tetteiért nem kell felelősséget vállalnia, hiszen azok csak vegyi folyamatok végterméke, amiről ő nem tehet. Tulajdonképpen az egész életének semmi értelme.
A tagadó hozzáállása az élethez tehát negatív, destruktív jellegű."
A hívő hite szerint bármilyen aljas szemétséget elkövethet, ha meggyónja, feloldozást kap a bűn alól. Ráadásul azt gondolja, hogy mivel ő hívő, így úgyis az övé a mennyek országa - azt meg leszarja, hogy a Földön hogyan nyomorítja meg saját maga és mások életét, hiszen legfeljebb eggyel többször megy el majd gyónni. Így aztán a hívő hozzáállása az élethez romboló.

Ezzel szemben az ateista tudja, hogy a lét egyetlen formája a földi, nincs túlvilág - így ha valahol, akkor itt, ebben az életben kell mindenkinek boldogulnia. Neki és társainak is. Az ateista hozzáállása így az élethez pozitív, hiszen tudja, hogy ez az egy esélye van valami jót kihozni a létéből.

Ezért is van, hogy az ateisták boldogabbak és többet tesznek a világ előhaladásáért és más emberek jólétéért, mint a vallásosak, akik a legszemetebb aljasságokat is szemrebbenés nélkül elkövetik. Ahogy azt a valós életben, pl. a magyar politikai életben is láthatjuk, ahol egyértelműen a vallásosság álcája mögé bújó jobboldalinak hívott - valójában a kommunistábbnál is kommunistább - pártok követik el a legtöbb bűnt embertársaikkal szemben és ellen.

[megmondoember] 2012.04.04. 02:51:51

@stim: "Hja kérem, már nem a szocik kormányoznak. Változnak a koordináták. Ha minden maradt volna a régiben ott lennénk mint a görögök."
Ez így van ahogy mondod. Ha az a mocskos kommunista Bajnai viszi tovább a kócerájt, ma Magyarországon is 600 euró (180ezer forint) lenne a minimálbér, az átlagnyugdíj pedig 1200 euró (360ezer forint). Éppen úgy, ahogy Görögországban. Szóval én teljes mértékben neked adok igazat, kedves szokásos módon alultájékozott, tudatlan fideszimádó fórumtársam.

- Szerzet - 2012.04.04. 03:19:43

Schmitt Pál híve voltál.

Doktor Kotász 2012.04.04. 04:31:54

Én mondok egy hetedik lehetőséget. Ballib vagyok, hogy ne menjek bele túlságosan ez mit jelent, tömören... A liberalizmus a modern demokrácia alapja. Az általános választójog, a diktatúraellenesség, a szabadságjogok tisztelete, stn., tehát közel sem az, hogy a tyíúktolvaj nem tehet róla, ha cigány. Ezt azért kellett elmondanom, hogy a liberalizmust ne keverjük a szembecsukós jogvédő mozgalommal. Balos meg azért vagyok, mert hiszem, hogy a társadalomnak az a kedvező, ha a polgárai nem szűkölködnek sem a szabadságjogokban, sem az általános anyagi jólétben. Monjuk úgy, hogy Skandinávia. Ezt azért volt fontos elmondanom, hogy ne lehessen mindenféle komcsizós szólammal félresöpörni azt, amit mondok.

Na, a hetedik lehetőség.

Én a magam részéről nem szimpatizáltam Gyurcsánnyal. Ha visszaemlékezünk 2006-ra, a választási küzdelemre, akkor tudjuk, hogy a fidesz aazon bukott meg, hogy hihetetlenül ostobán hazudott. Rosszabbul élünk, mint négy éve, volt az akkori internetes mém csúcsa. Az emberek akkor tényleg jobban éltek. A fidesz meg azt állította, hogy nem, de ők majd jót tesznek, és ígértek fűt-fát, röpködtek az ezermilliárdos ígéretek.

Nos, aki meg értett a közgazdasághoz, és nyomon követte, hogyan alakult az államháztartási hiány, az államadósság, az tudta, hogy elszaladt a ló, a gyeplőt vissza kel fogni. Ennek előjele volt Medgyesi menesztése. Gyurcsány viszont nem ígért semmit. Orbán meg mindent ígért. A gazdasági adatokra meg mindkettőnek rálátása volt. Gyurcsány hazugsága kisebb volt, mert ő csak hallgatott, míg Orbán a csillagot is lehazudta az égről. Csak neki nem jött be. Mivel a szocikkal kezdtem elégedetlen lenni, de kevésbé hazudtak, hát nem áltam át Orbán szavazói közé, jiába gondoltam úgy, hogy 1998-2002-ig nem volt olyan rossz a teljesítménye, hiába egy tenyérbemászó figura.

Eljött Öszöd.

Nekem két üzenete volt. Tudja, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, ezért változtatna, de taktikai okokból kivárta a választások végét, illetve közölte az egybegyűltekkel, hogy ideje lenne beszüntetni a mutyizást, és dolgozni kellene. Nekem innentől kezdve lett szimpatikus Gyurcsány.

Most pedig a jelenlegi helyzetről.
Schmitt egy tipikus karrierkommunista. Az olimpiai teljesítménye kimerült annyiból, hogy benne volt a csapatban, és mások nyertek helyette, ő meg írogathatta a jelentéseket. Ez azért valószínű, mert az Astoria szállodában az lehetett vezető, aki jó kapcsolatokat ápol az állambiztonsággal, mert figyelni kellett bizonyos vendégeket, ilyen helyeken voltak a találkák, stb. Miniszterhelyettes is volt a szocializmusban, tolták egyre feljebb a pártban. A rendszerváltás után azonnal a másik helyre nyal, helyezkedik... Töretlen a karrierje, egyszerre ül a NOB, MOB székeiben és diplomatáskodik, nagykövet itt meg ott. Egy álláshalmozó karrierkommunista, alibi doktori címmel. Utoléri a mocskos múltja, és beindul egy gusztustalan védekezőgépezet. Efy lefizetett, megzsarolt, megfenyegetett bizottság (MOB-alelnökség a bizottság vezetőjének a vizsgálat alatt), egy se füle se farka jelentés, és beleröhög az emberek pofájába, és marad, nem mond le, gusztustalan tévéinterjú a közszolgálatiban.

Schmitt nem lemondott, hanem idegösszeomlást kapott attól, hogy az utcán messziről kiröhögték, beszóltak neki, köptek utána. Ha idegileg nem készül ki, még ma is ő lenne az elnökünk. Úgyhogy itt semmiféle erkölcsös lemondás nem volt. Itt egy ember mondott le önzetlenül, az pedig a SOTE vezetője. Mert befenyítették a hatalomból, hogy az intézet látja a kárát. És ezen kellene felháborodni.

Közbiztonság Szilárd 2012.04.04. 04:39:34

Azért néha még tudok kellemesen csalódni az emberekben.

És ez jó.

Itt is, 2-3 Fidesz-fanatikust meg egy valláskárosultat (meg engem) kivéve teljesen normális csapat gyűlt össze.

És akkor egy Tankcsapda-parafrázis két verzióban:

smitt pál
És nem érdekli, hogy ittál!

Itt áll
És nem érdekli a smitt pál!

(Bocs, de ennek a gerincoszlopnak nem vagyok hajlandó nagy kezdőbetűvel írni a nevét, nálam köznevesült, sőt, lassan egy szóban köznevesül, mint smitpál. A név helyesírásánál meg őt követem.)

Mondjuk szerintem Fletó bátyánk eltűnése (a színtérről - nem akarok én neki semmi rosszat a nyilvános szellemi-politikai önkielégítése beszüntetésén kívül, aminek mi isszuk meg a levét, hogy érzékletesen fejezzem ki) is hasznos lenne az ország társadalmára nézve, mert most a lejáratottságával és feltűnési viszketegségével csak árt az ellenzéknek, pedig az enélkül is nagyon töketlen.
Ha vinne magával még egy embert - lehetőleg Orbánt -, az meg még inkább.

Közbiztonság Szilárd 2012.04.04. 04:51:10

@Doktor Kotász:
Mondjuk Fletónak egy jó pont azért mindenképp jár.

Azért, ahogy Orbánnal a 2006-os tévévit(y)ában felmosta a padlót.
Szerintem azonnal ment a Domestos a reklámszerep-szerződéssel.

És Orbánnak bizony rossz volt a teljesítménye 1998-2002 között. Ráadásul a pofátlan lopások az állami pénzből akkor is mentek (simicska, Kaya Ibrahim, Josip Tot, Ezüsthajó stb.), meg a személyi kultusz építgetése is (filmek Vitya minden lépéséről, még mindig Ezüsthajó), ha nem is annyira szemérmetlenül, mint most, meg ugye nem lehetet az arcpirítóbbnál arcpirítóbb törvényeket megszavazni, mint most, mert az 51% is alig volt meg, nem a 2/3.
Nem véletlenül bukott meg egy beszédképtelen bábbal (Megyó) szemben is.

(És amit soha nem lehet megbocsátani neki, hogy a látványosan elbukott első forduló után egymás ellen fordította az ország 2 felét - TF-es beszéd, majd Kossuth téri "2 milliós gyűlés", és ezt azóta is tüzeli. Nos, ezért börtönben lenne a helye. De inkább az akasztófán. Tudom, nem PC.)

bruhahahahihihi 2012.04.04. 06:30:20

Ébredeznek a nem bunkók a Fidesz KDNP ben!! hehe...

Pedig a Szájer felesége már kijelölte a "hálás" hóhér végrehajtó bírót a koncepciós SUKORO perre.

Jön a kemény terror Diktatúra!!!!!! ...és a FORRADALOM!!!!!!:DDDDDDD

preddy 2012.04.04. 06:39:48

Ellenvéleményt nyilvánítok!
A szoclibek kicsiben loptak, nem vitás, de szemlesütve!
A Fidesz-KDNP ugyanazt teszi, nagyban és pofátlanul...
Nem nagy különbség, tudom, de különbség! Utóbbiakat azért pedig jobban utálom, mert jobbos vagyok ( nem szélső! ) és magát jobbosnak feltüntető követi el.

azbesztos 2012.04.04. 06:47:30

A köztársasági elnök drámai távozása ugyanakkor fontos üzenetet hordoz. Ha neki ezért mennie kellett, akkor az igazi érdemtelenek, a kontraszelektált pártállami senkiháziak is bukjanak meg! Az Országgyűlés pedig törvényi könnyítéssel akadályozza meg, hogy a jelenlegi és volt közszereplők diplomamunkáinak, doktori dolgozatainak megvizsgálását adatvédelmi vagy más hasonló átlátszó okkal tiltsák meg az egyetemek vezetői. Mint tette azt a napokban Gyurcsány Ferenc kétes munkájával a Pécsi Tudományegyetem illetékes igazgatója. Eljött az ideje, hogy megmutassuk, tényleg lezárult az átmenet két zavaros évtizede, s hogy nem vagyunk többé Naésország!

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.04.04. 07:19:57

A jobb és baloldal között az a fő különbség, hogy a baloldaliak a racionális elme világosságában élnek, ezért aztán helyzetértékelésük mindig helytálló és immunisak az uszításra és egyéb érzelmi manipulációkra. A jobboldaliak ezzel szemben a mítoszok és mesék világából felnőni képtelen gyermeteg lelkek, aki elvárják, hogy egy atyafigura gyámkodjon felettük. Emiatt nagyon veszélyesek is, mivel hajlamosak mindenféle fasisztát hatalomra juttatni, ha többségbe kerülnek. Ezért az lenne az üdvös, ha mindenki baloldali lenne, de ameddig ez nem lehetséges, a demokrácia védelmében minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy többségbe kerüljenek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.04. 07:22:12

Orbán a kis firkálmányát titkolja.

Az országos zsenigyerek...

Talán most írnak neki egyet ?

hvg.hu/itthon/20120404_orban_viktor_diplomaja

atti.atti 2012.04.04. 07:22:34

Azért azzal nem értek egyet ,hogy a Fideszben repedések vannak. Szerintem pont a külföldi médianyomás miatt soha nem voltak ilyen egységesek. És ezt mindenki eltanulhatja tőlük, ők a nyomásra lesznek még összetartóbbak!

A repedésekkel azért nem értek egyet ,mert már legalább 10éve azt várja mindenki ,hogy na most repedések vannak és elkezd széthúzni a Fidesz, de sose lett így és ennél 1000-szer számukra nehzebb helyzetben.

atti.atti 2012.04.04. 07:24:51

@Csiken Disztroly: Gratulálok!
Igazi demokratához méltó megnyilvánulás.

,, ha nem mi vagyunk hatalmon akkor nincs demokrácia."

Ezt remélem nem reklámozza

nu pagagyí 2012.04.04. 07:28:37

Szerintem az ország lezüllése onnan kezdődött, amikor a zemberek sikeresen beszopták a Navrasics és Tömjén elvtársak által generált mocskolódást Gyurcsány ellen, aki nem akart mást, csak saját pártját eltiltani a lopástól és mismásolás helyett valódi reformok támogatását kérte.

Lejáratása körüli heroikus tevékenység megteremtette az MSZP és a Fidesz alvilági figuráinak szövetségét. Ez az igazi centrális erőtér, aminek következményét szopjuk manapság. Utóbbi nem más, mint a nép kifosztásának intézményi megtestesülése.

DFK 2012.04.04. 07:34:22

@Közbiztonság Szilárd: Hát, az, hogy Fletó lehazudta a csillagot is az égről a vitában, az nem a másik felmosása.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.04. 07:42:40

@Trejo: @hattyú: @vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: @Sadist: :x

nagyon jól érveltek elvtársak...

kommentjeitek csak úgy hemzsegnek a rideg tényektől, és mindezt személyeskedéstől mentesen adjátok elő

hadd találjam ki:
igazi értelmiségi/ateista/liberális index olvasóknak valljátok magatokat, akik máglyára küldenék geréb ágnest, mert a tudomány sosem téved :x hajrá szdsz!

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 07:42:55

@Csiken Disztroly: Az ilyen hülyék miatt marad Viktor hatalmon basszus... Miért nem hagyod meg a demagógiát az elmútnyócévezőknek?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.04. 07:43:53

@[megmondoember]: hol vannak a bizonyítékaid, elvtárs?

A logika alapján:

A vallásosak boldogabbak, és tovább élnek.

A hívő hite szerint az élet nem ér véget a halállal. Felelősséget kell vállalnia a tetteiért, mert azoknak következményei lesznek.
A hívő hozzáállása az élethez tehát pozitív, építő jellegű.

Az ateista/materialista hite szerint az élet véget ér a halállal. A tetteiért nem kell felelősséget vállalnia, hiszen azok csak vegyi folyamatok végterméke, amiről ő nem tehet. Tulajdonképpen az egész életének semmi értelme.
A tagadó hozzáállása az élethez tehát negatív, destruktív jellegű.

Ezért is van, hogy a vallásosak boldogabbak, és tovább élnek, ahogy a statisztikák is mutatják.

egeszseg.origo.hu/cikk/0832/275020/20080811_vallas_hit_egeszseg_depresszio_onbizalom_magabiztossag_1.htm
hvg.hu/egeszseg/20090928_vallas_egeszseg_kutatas
www.origo.hu/egeszseg/20110902-ongyogyitas-gyogyito-ero-lakik-a-lelekben-meditacio-hipnozis-placebo-pozitiv.html

2012.04.04. 07:45:55

@wmiki: "A hívő hite szerint az élet nem ér véget a halállal. Felelősséget kell vállalnia a tetteiért, mert azoknak következményei lesznek.
A hívő hozzáállása az élethez tehát pozitív, építő jellegű."

Egy skót lelkész véletlenül melegpornót vetített a gyerekeknek. Holland papok üveget dugtak gyerekek végbelébe. Belgium, USA, Magyarország, Olaszország, Németország.... mindenhol csak a kereszténység alapelvei ellen vétkező papokról hallani. Hogy fognak elszámolni a túlvilágon? Nem félnek? Vagy nem hisznek a túlvilágban? Nekik jobban kell tudni, van-e? Kell-e félni Istentől?
Vagy tagadják Istent????

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 07:46:03

@wmiki: Geréb Ágnest nem máglyára küldeném (az inkább a pedofil-maffia kedvenc időtöltése volt pár száz éve) hanem börtönbe, mégpedig több alkalommal foglalkozáskörében gondatlanságból elkövetett kiskorú sérelmére történő halált okozó veszélyeztetés (köznyelvben GYILKOSSÁG) miatt.

Tudom, hogy neked nehéz felfogni, de Geréb ügye nem az otthon szülésről szó. Azt papucsállatkánál komolyabb értelmi színvonalon álló egyedek képesek felismerni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.04.04. 07:47:26

Nem szeretem az efféle felosztást, főleg mert a magyar pártokra nem is illik. Jobboldalinak azt szoktam tartani, akinek a szabadság és a karrier a legfontosabb értékek, balosnak meg azt, akinek a közösség és a szolidaritás. A magyar pártok utóbbiról beszélnek, de előbbit csinálják.

okossan 2012.04.04. 07:59:48

Na, ha majd Orbán is elmond egy ősződi beszédet, akkor majd felérhet Gyurcsány cipője talpáig.

nu pagagyí 2012.04.04. 08:04:47

@wmiki: Nemcsak a kaporszakállúban lehet hinni barátom. Van aki abban hisz, van aki másban. A hit mankó azoknak, akik saját maguktól nem találnak ki semmi olyat, amiben hinni tudnának.

ob.szerver 2012.04.04. 08:06:40

A baloldal és az un. jobboldal között egy alapvető különbség van.

A baloldal az ország érdekeit szem előtt tartva szokott kormányozni. Jól-rosszul, többnyire az utóbbi. Eközben annyira korruptak (meglehetősen), amennyire ez errefelé a Balkánon megszokott.

Az un. jobboldal élcsapata egy üzleti alapon szervezett maffia. A jobboldaliság, a kereszténység, a magyarság csak csak felvett brand name-ek ennek leplezésére. "Csak a Fidesz", ahogy a kampányszlogen mondta, amihez hozzá kellett volna tenniük: "és nem az ország"

A maffia és az ország érdekei között nincs átfedés. Ezért nincs nálunk sem gazdasági sem társadalmi kérdésekben egy nemzeti minimum, amelyben mindkét oldal egyetért. Ezért szítanak gyűlöletet, ezért teszik átjárhatatlanná az árkokat. A maffia érdekeit szolgálva folyik az ország rombolása, ezért csinálták az emútnyócév minél rosszabb, annál jobb politikáját, ezért verik szét a ht. magyarok szervezeteit.

Változást csak egy valódi, értékalapú, morális jobboldali megszületése jelenthetne. Ennek azonban semmi jele.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.04. 08:07:22

@nu pagagyí: ...mint pl. az ateista, evolúcióhívő abban hisz, hogy ő pusztán vegyi folyamatok végterméke, és mint ilyen nem vállalhat felelősséget a tetteiért

ez logikus, de ezt le is írtam a kommentben... :x

bruhahahahihihi 2012.04.04. 08:14:00

@Dr. simonmondja.:
Nem véletlen, hogy nem lehet " megnézni" az Orbán diploma munkáját , a doktorihoz, MERT VAGY NINCS, VAGY AZ IS PLÁGIUM...és a Nemzeti Kis szaros Törpe letiltatta a "kutatást" betekintést:))))))

NA EBBŐL LESZ A NAGY BUKÁSA ORBÁNNAK !!!!!!!
Addig kell ütni a vasat és Orbánt amig az igazság KIDERÜL Hajrá KUTATÓK!!!!!!!!

bruhahahahihihi 2012.04.04. 08:14:40

Akkor Orbán az eredeti(csaló) és a Sicc Palkó a Plágium!!!!!!!!

bruhahahahihihi 2012.04.04. 08:16:42

Akkor Orbán az eredeti ( csaló) és a Sicc Pali a Plágium:))) hehe

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 08:19:42

@Doktor Kotász: Ritka az ilyen világos helyzetértékelés, köszönöm. Minden szavával egyet tudok érteni.

déjá vu39 2012.04.04. 08:19:57

Azt gondolom (a cikkről), hogy a szerző már kiábrándult a "jobboldal"-ból, de még nem mer szembenézni a valósággal.

Néhány megjegyzés - hátha segít:
1.) A jobboldal (=konzervatív) - baloldal
felosztás már nem jelent tartalmi különbséget, csupán "szekértáborok" címkézésére szolgál.
2.) Az értelmiségiek pálfordulásának valószínűleg inkább az az egyik oka, hogy egy kicsit többet látnak (meglátnak), és eljutottak a egy felismerésig.
3.) Nagyon erős a kontraszt az ellenzékben töltött időszak alatt hirdetett "program", a választási kampány során elmondott - kétségtelenül nem konkrét, de mégis vonzónak látszó - ígéretek (pl vizitdíj ellenes népszavazás, tandíjról hirdetett nézetek) és a valóság (lesz tandíj vagy valami más, fizetős várólista-elkerülés, a törvényesített korrupció megjelenése).
4.) GyF külföldi nyomásra mondott le, SP-re meg itthon adták meg a kilövési engedélyt. Aztán visszavonták az engedélyt, majd küldték a selyemzsinórt.

Vannak, akik már felismerték, hogy nem ezt szerették volna, vannak, akik még nem. Vannak, akik már levonták a következtetéseket, van, akik még nem,

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.04.04. 08:20:57

A FIDESZ nevű exkomcsik gyülekezete, mint jobb oldal.... Muhahaha!!!!
Jobb, mint az exügynök Csurka, mint szélsőjobb. :-D

Magyarországon jelenleg NINCS jobboldal. Pedig igény lenne rá....

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.04.04. 08:21:53

@atti.atti: Hát pedig ez az igazság. Először engem is megdöbbentett, de rájöttem, hogy fel kell nőnöm ahhoz, hogy le tudjam nyelni a békát. Például mértékadó nyugati újságok is megírták, hogy a baloldali embereknek magasabb az IQ-ja, márpedig ezek az újságok sosem írnak holmi légbőlkapott hülyeségeket, csakis tudományos kutatásokkal megalapozott szigorú tényeket!

@nemecsek ernő áruló: Hú basszus, azt nem venném a lelkemre. Igazad van, óvatosabbnak kell lennem, nem szabad ilyen nyíltan beszélnem. Már Freud is megírta, hogy at a gyermeteg, babonákkal telített lélek nem tűri, ha szembesítik az igazsággal, hanem daccal válaszol.

Fatal Error! System Halted! 2012.04.04. 08:23:49

A posztban feltett kérdésre a válasz: igen.

Az erkölcsösség mértékegysége: 1 jobboldal.

Ezt szem előtt tartva lopnak, hazudnak, az álkereszténykonzervativizmus álcája mögött gyűlölködnek, ha feléjük árad a gyűlölet, elvárják, hogy gyűlölködő kussoljon, hisz ő mint liberális, kötelessége eltűrni a megaláztatást, ellenkező esetben a szemükre vetik, hogy "ez a híres liberális tolerancia?"
Kedvenc papjaik, Isten földi helytartói, előszeretettel kúrják seggbe gyerekeinket (opcionális, és általáosítás, a seggfejek kedvéért).

Egy kereszt az ágy fölött, és a vasárnapi templomba járás nem teszi az embert az erkölcs kikezdhetetlen manifesztumává.
Ahhoz többet kellene tenni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.04.04. 08:27:29

Nem lehet összehasonlítani. Az öszödi beszéd megosztó,de többféle módon értelmezhetô. Csak a jobboldali szavazók szerint szól két mondatról,amit kiemeltek belôle. Szerintem is vérgáz volt,de csak bánhatjuk hogy nem úgy változott a politika ahogyan ott emlegette Gyurcsány Az embereknek igényük volt végre a tiszta beszédre.Ne feledjük, a válasz erre "én sohasem hazudok". Sokkal korábban le kellett volna mondania,ez tény.
Ha valaki csal,hazudik,lop,és közben etikáról beszél,van bizonyíték,szimpla a dolog. Szerintem ez ennyi.

Trejo 2012.04.04. 08:28:27

@wmiki: A magadfajtára szokták a farizeus kifejezést alkalmazni.
Számon kéred rajtam a személyeskedést, miközben te is ugyanezt teszed. A feszület mögé bújva osztod az igét, miközben leköpöd azt. Kommunista módszereket alkalmazol, persze a téged körüllengő tömjénfüstön keresztül ez nem tűnik fel. XD Hiába a hozsannázás, nem vagy különb, mint Schmitt, Kóka, vagy Csurka.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.04. 08:32:30

@Trejo: nagyon jól érvelsz :((

erre a megdönthetetlen tényhalmazra már nem bírok reagálni :((
annyi konkrétumot mondtál, mint maga szent Dopeman a választási programjában... :x

Dekatlon 2012.04.04. 08:34:19

Érdekes poszt. Annyit tennék hozzá, hogy ha szimbólumokban gondolkodunk, konzervatív oldalon az erkölcs nagyon erős hívószó, liberális oldalon ilyesmi a szabadság. Pl. szabad sajtóért, vagy Tibet függetlenségéért jellemzően inkább liberálisok tüntetnek. Erkölcstelen vezetők ellen meg jellemzően konzervatívok.

preddy 2012.04.04. 08:37:35

@nemecsek ernő áruló:

A többi szülész-nőgyógyászt is börtönbe küldenéd, akiknél halva születik a gyerek, vagy csak Dr. Geréb Ágnest?

preddy 2012.04.04. 08:38:35

@atti.atti:

Igazodnak a legösszetartóbb társaságokhoz: maffia, camorra...

Trejo 2012.04.04. 08:38:50

@wmiki: Méltatásodat köszönöm, nem gondoltam volna, hogy az intelligencia pöcegödrének legaljáról pozitív gondolatok is felbugyborékolnak. XD

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 08:39:16

@preddy: Jajj, hagyjuk már ezt a hülyeséget, nyakra csavarodott köldökzsinórt simán levesznek a kórházban, de otthon nem! Ne legyél demagóg!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.04.04. 08:39:42

@wmiki: Ezt a szánalomgombócot fizetitek - jobbosok ?
Ez is Navracsics minisztériumában propagandista ?

Vagy csak egy a sok hülye közül ?

dvhr 2012.04.04. 08:41:54

@nemecsek ernő áruló: Ugye jol ertem, hogy azt mondod, korhazban nem halnak meg ujszulottek? Egy sem?

Gino 2012.04.04. 08:43:47

Amondónak válasz: nem.
Amit te fanatikusnak, tekintélyelvűnek nevezel, az valójában intolerancia, és talpnyalás.
Másrészt a poszt célja is nyílvánvaló: magyarázni a magyarázhatatlant. SP csalt, lopott, hazudott. A jobboldal pedig letagadta, szemet hunyt felette... A két oldalon lévő birkák számát nem tudom hogyan tudtad összehasonlítani, de nézzük: fidesz-kdnp: 2/3. Hány nem birka volt, aki szót mert emelni a nyílvánvaló hazudozás ellen? (nekem csak 3 jut eszembe, a többi csak seggnyaló)

Akik valójában szót emeltek ezügyben, az nem a jobboldal, hanem a tudomány szerplői voltak. Ez nem ugyanaz, ezt egy politikus, vagy egy pártkatona (mint te) soha nem fogja megérteni, mint ahogy bukott álamfőnknek sem ment.

Összehasonlítod a GYF-et, és SP-t. Egyrészt mindkettő jellemtelen, másrészt mindkét balhé kirobbanását Orbánnak köszönhetjük.
Akkor a megosztó magatartásának, most pedig a rossz választásának, és a beismerés hiányának.

Ha a választókat akarod összehasonlítani, akkor azt nézd meg, hogy 2006-ban gyújtogattak, vandálkodtak Viktor buszokkal szállított huligánjai. Most mi is volt? Ja igen. A rendőrök bevittek néhány embert, mert közterületen leültek a földre.

nu pagagyí 2012.04.04. 08:51:55

@wmiki: Tévedsz. Attól, hogy valaki nem hívő, felteheti az életét például arra, hogy elősegítse a társadlaom fejlődését, hogy alkosson valamit, aminek mindenki hasznát látja, vagy igazságosabb rendet szeretne. Az, hogy valakinek csak egy élete van, nem jelenti azt, hogy erkölcstelenül óhajtja leélni, mintahogy az sem feltétlenül jelent erkölcstelen életet, hogy úgyis meg lehet gyónni, bármit is csinál.

a_tom 2012.04.04. 09:03:48

"Erkölcsösebbek a jobboldaliak a baloldaliaknál?"

Minden izmusban vannak nagyon értékes elvek, gondolatok, de nagyon könnyen lehet félreértelmezni, elferdíteni, túlzásba esni is. Azonban az igazi jobboldaliakról és igazi baloldaliakról nem sokat tudunk, ugyanis láthatatlanok. Nincs képviselő akire szavazhatnak, véleményükre a hatalom és a markában lévő média nem kiváncsi.

A mai pártok, főleg a (rendszerváltók) "értelmiségiek" nem szilárd elvek hanem pillanatnyi érdekek mentén fossák a hazugságaikat, akik ezek szavain, ígéretein csüngenek még mindíg, vagy végtelenül tudatlanok vagy erkölcstelen érdekemberek.

preddy 2012.04.04. 09:06:12

@nemecsek ernő áruló:

Szóval nem a pénzről van szó?
Szerinted...

darnmarquee 2012.04.04. 09:08:07

a címben szereplő kérdés sajnos jellemző ma, és rossz szerintem. a helyes kérdés úgy szólna ki az erkölcsös, vagy konkrétan egy személy vagy tett erkölcsös-e.

allas11 · http://joallas.net 2012.04.04. 09:08:16

az volt már,hogy elírták a főoldalon a libsit libcsire?

tintamin 2012.04.04. 09:09:29

Rendkívül egyszerű beleképzelni magát egy jobboldali szavazónak abba, amit egy baloldali átélhetett 2006-ban:

Mi lenne, ha Viktor ma egy olyat állítana szűk körben (majd kikerülne a nyilvánosságra), hogy "hazudtunk".

Megmondom mi lenne: halálpontosan ugyanaz lenne a helyzet, mint 2006-ban.
(Emlékszünk még a választási csalásra buzdító "az ügyvédeim elintézik" szövegre? Történt valami különleges a jobboldali szavazók fejében? Erkölcsi dilemma? Naugye.)

Miért: mert a vezér tévedhetetlen. SP csak egy báb volt, akinek a kinevezése már a kezdetekkor ellenérzést váltott ki sok jobboldali szavazóban.

A helyzet változatlan, csak a szereplők cserélődtek. A magyar politikai posvány.

Még a Mandiner is lelkesen tapsolna, hogy "nem úgy gondolta", meg "úgyis mindenki tudja, hogy a politikusoknál munkaköri kötelesség a hazudozás, hát mindenki ezt csinálja".

Nem kell ebbe többet belemagyarázni, ma nem értékelvű, hanem hitalapú politizálás zajlik. Az emberek képtelenek kilépni a panelekből, súlyos szövegértelmezési problémákkal küzd az ország, mindent bekajál, ami szembejön, nem képes a sorok között a gondolatot (vagy annak hiányát) meglátni.

De a közöny, ami Viktorunk tevékenységét kíséri megdöbbentő, ma már nem mennének utcára az emberek, mindenki végignézi, ami történik.

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 09:14:12

@preddy: Ha a bíróság megállapítja, hogy a mentő az ajtóban állt a szülés ideje alatt, és Geréb mindent megtett a biztonságért, akkor készséggel elismerem, hogy nem követett el bűncselekményt. A mai egészségügyi viszonylatok tükrében azonban arra várni, amit legjobb tudomásom szerint ő tett, hogy fürdünk egyet, aztán ha valami gond van, majd hívunk mentőt... Nos ez foglalkozáskörében gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés. Ami végül halállal végződött, így gondatlanságból elkövetett emberölésről beszélhetünk, semmi másról.

room_101 2012.04.04. 09:17:48

7. Ha nem lett volna öszödi ügy, akkor nem lehetett volna a mostanit ahhoz hasonlítgatni, és Plagibá akkor esetleg megúszhatta volna.
TEHÁT ezért is a Gyurcsányahibás!

akakukk 2012.04.04. 09:25:10

@Doktor Kotász: Hm, es az Oszodi beszed utan megvaltozott az MSZP? Ugyan mar.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.04.04. 09:25:11

Én azt gondolom a második pont a helyes igazából.

Annyit azért megjegyeznék, hogy a szénné hazudott választás nem Gyurcsány találmánya. Utalnék itt pl a 2002-es választások alkalmával benyögött "az MSZP győzelme esetén 220 forintra emelik a kiló kenyér árát" tipusú FIDESZ ötletekre.
Mindez persze nem teszi nemesebbé Gyurcsányt, csak magyarázza az ő hozzáállását. Orbántól eltanulták, hogy a cél érdekében BÁRMI blőd hazugság bevethető.
Az is megfigyelhető hogy noha a FIDESZ is nyilvánvalóan egy nettó hazugságözönnel győzött most, igazából ezt senki nem piszkálja érdemben. Persze fel-fel tűnnek ilyen jellegű elemek olykor holmi összehasonlító plakátokon, de igazából ezek legtöbbször csak az egyéb jellegű felháborodás aláfestései.
Medgyessi óta tudjuk hogy a kormányprogram, és egy párt választási programja két külön dolog.
(Amúgy tényleg az.)
Ezért voltaképp a pártok hazugságkampányai a maguk módján minden tábor szemében elfogadottak.

DE...

Az elnök szerepe ugyanezt nem teszi lehetővé. Ő ugyanis elméletileg az ilyen pitlákságok felett álló személy volna.

És most személyes vélemény:
Számomra Schmitt ügye nem azért gyászos, mert 92-ben azt tette amit tett. Őszintén szólva azt leszarom. Akart egy ilyen izét, mert menőzni akart a feleség előtt, hát tegye. Nyilván az ilyen tip. címszerzés nem új Isten szép ege alatt, és nem gondolom, hogy akár ebben a tanévben ne lenne olyan aki így fog doktorit szerezni, politikai, vagy egyéb megfontolásból.
Ennyit erről.
Ám hogy Schmitt tudván tudva (mert ennyire hülye nem lehet ám!), hogy milyen doktorija van elkezdi a kamucímet következetesen használni, vele kérkedni, az már necc. De még egye fene ez is belefér.
De az, amit a bukta óta előad... Na az már nem fér bele. Ha akkor széttárja kezét, hogy bocs srácok tudjátok hogy megy ez olykor, igazatok van, és sorry, hiú voltam. Akkor azt mondom egye fene, emberből van nem érdekel. Hogy ehelyett mit adott elő mind tudjuk, nem írom ide.

(Hasonló ez Clinton esetéhez. Nyilván azzal sem az a gáz, hogy leszopták az orálszobában. Férjként ezt nyilván le kell tudnia Hillary előtt, de ez politikailag nem gáz. Viszont az hogy hazudott a képviselőknek, az már necc.)

Schmitt pedig nem azért alkalmatlan elnöknek, mert 92-ben nyúlt egy doktorit magának. Tudományosan persze gáz, de emelje fel a kezét aki egy percig is tudósként gondolt erre a csávóra! Schmitt egész egyszerűen azért alkalmatlan, mert az első pillanattól kezdve közröhej tárgya. Ez pedig megengehetetlen államfőként.
Szerintem.

És még valami. Hogy nálunk a politikusi munkaköri leírásba a pofátlan hazudozás, a választók hülyének nézése bele van véve, az a modern köztársasági(?) rendszert kiépítők közös felelőssége és sara. Plusz a mienk, mert belemegyünk a játékba, és szavazunk, noha tudjuk, hogy a 90% kamu, és néphülyítés. :(

preddy 2012.04.04. 09:29:08

@nemecsek ernő áruló:
Ja, értem! A kórház előtt mindig ott a mentő, ezért nem hibásak az orvosok a foglalkozás körében elkövetett elhalálozásokért....

Cerkamatyi 2012.04.04. 09:29:47

Gecisok a komment, mert ugye mind kurvára értünk ám hozzá, de valahogy mégse mi ülünk a parlamentben, ki érti...

A lényeg, hogy most nem fogom elolvasni az összeset, mert azért annál sokkal jobban taszít az egész, de asszem ott van a hiba a legtöbb hozzászóló megközelítésében, hogy ez a poszt nem a két figurát (feri és pali) akarja elsősorban összehasonlítani, hogy na, versenyezzünk, ki a kisebb rohadék, hanem a két némileg (de azért nem annyira) hasonló eset kapcsán az emberek viselkedésével foglalkozik. Lehet mondani mindenfélét a két féle hatalomra oda vissza, de én is úgy emlékszem, hogy 2006-ban még a semleges embereknek is többnyire az volt a véleménye, hogy mia faszt kell itt hőzöngeni, mindenki megérdemli, akit szétkrdlapoznak, meg kilövik a szemét, nem hogy egyes hatalomközeli orgánumok nem javasolták ferinek, hogy húzza meg a faszt, de azok az emberek, akik akkor elégedetlenségből kimentek a térre rövid úton kollektíven be lettek skatulyázva nácinak. Most azért legalább halkan hallani lehetett jobbos hangokat, akik szerették volna, ha a pali elmegy a jó büdös picsába, még ha ezt csak stratégiai megfontolásból tették is. Legalább páran voltak, akik belátták, hogy ez a majom, ha itt marad, azzal mindenkinek árt. Mondjuk ez még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy jellemben jobbak mint a feriék...

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2012.04.04. 09:31:44

Szar életed lehetett, ha az anyatejjel jobboldaliságot szívtál magadba. Ugyanis a család az egyetlen olyan egység, ahol a kommunizmus a gyakorlatban is működhet, azaz mindenki az igényei szerint és nem a termelés arányában fér hozzá a megtermelt javakhoz.

preddy 2012.04.04. 09:32:00

@Dr. Nathan D'Xantine: "Medgyessi óta tudjuk hogy a kormányprogram, és egy párt választási programja két külön dolog."

Tévedés!
"Orbán Viktort első útja nem Torgyán Józsefhez, hanem Helmut Kohlhoz és a német nagytőkéhez vezette. Onnan üzente az ő népének, hogy a választási program és a kormányprogram két külön dolog."

fabijoe 2012.04.04. 09:32:35

"Más szóval a különbség nem a politikusokban, hanem a szavazókban és az újságírókban van. "
Sajnálom, ha valóban így gondolja valaki. Én amióta eszemet tudom, baloldalinak gondoltam magam, mégpedig nem azért, mert olyan nagyszerűek lennének a bakloldali politika csinálók, hanem azért, mert úgy gondolom, hogy azok az eszmék baloldaliak, amelyeket rendre elárultak már a "létező szocializmus" idején is és azóta is.
Én is szavaztam "át" egyszer-kétszer, mert úgy gondoltam, hogy az adott szituációban az általam vallott baloldali eszméket talán jobban szolgálja a másik oldal, mint a politikai - állítólagos - bal. Mindannyiszor azt kellett látnom, hogy szemensztedett hazugság volt minden baloldali lózung azon az oldalon is. Én soha nem haragudtam Orbán Viktorra, csak megvetettem, ahogyan első miniszterelnöksége alatt többször egymás után csinált alfelet a szájából, és "belekeveredett" a Sárazsadányi kabátlopás ügybe. A helyzet ugyanaz volt, mint mostani bábjával: nem elég becsületesnek lenni (még kevésbé elég erről bírósági papírt felmutatni, ha a byíróság a zsebünkben van), annak is kell látszani. Félreértés ne essék: ugyanez a véleményem a "bal" oldali politikusok nagy részéről is: azaz kritikán alulinak tartom az egész magyar politikai gárdát a szociktól a narancskommunistákon án a "Keresztyéneken" át a megélhetési LMP-n keresztül a 30-as évekből előmászott Jobbikosokig.

Kikérem magamnak, hogy bárki is azt merészelje "velünk" szemben gondolni - a velünkön azokat az egyre kevesebbeket értem, aki a hagyományos bal oldali eszméket gondolják erkölcsösnek - hogy "a különbség nem a politikusokban, hanem a szavazókban" van.

a cikkben felvetett kérdésre adott válaszok közül az 1. pont csak abban az esetben magyarázat, ha feltételezzük - ez mellesleg nem áll távol a magyar közélettől - hogy az úgynevezett értelmiség legalábbis súlnyomó része balliberális. Ez okozza a - különböző árnyalatú - úgynevezett nemzeti oldal kissebbrendűségi érzését több évtizede. Ez a kissebrendűségi érzés okozza azt a dúlást, amit a FIDESZ kormány az oktatásban végbevisz.

2. Tudjuk, hogy a politiku hazudik, ez munkaköri kötelessége. Mégis elhisszük neki, amikor erkölcsről prédikál. Ez a mi elfogultságunk. És nem vesszük észre, amikor felborít minden józan észnek megfelelő struktúrát mind államigazgatásban, mind művelődés-közoktatás ügyben, mind tájékoztatásban, mert azt gondoljuk, mi ilyenek vagyunk, a másik oldal pedig nem is magyar. Ez több, mint bűn: hiba.
3. Az "álamfő" múltbeli "bűne?", hibája? teljesen lényegtelenné is válhatott volna, ha nem olyan álamfő lett volna, amilyen: a mögötte saját hatalmát építő Cippola bábja. Nagyon sokan látják ezt így ma. Én szeméyl szerint nagyra becsülöm a volt sportolót, és nem elsősorban doktori bénázása, hanem szolgai viselkedése miatt megvetem a politikust, aki annyira hasonló politikai pályát futott be a mai hatalomhoz törleszkedő egykori közszereplőkhöz, mint Pozsgay, Szűrös, akiket a mai hatalom felhasznált egy múlt századi isten-haza-család birodalom pántlikás álomvilágának felépítésére.
Engem soha nem érdekelt, ki miben hisz, hoygha köznapi tetteiben tisztességes.
Kikérem magam, és sok hasonlóan gondolkodó társam nevében, hogy az Isten-Haza-Család narancsos-pántlikás-árvalány hajas szirupos álomvilágában élők - mert számomra ilyennek tűnnek - megkérdőjelezze tisztességemet, hazaszeretetetemet, becsületemet és erkölcsömet. Egyszer végre tiszta vizet kellene önteni a pohárba! Én nem juttattam állami támogatást a feleségem, nevén lévő KFT-nek, én nem vettem el "államadósság csökkentés" címén nyugdíj megtakarításokat, hogy rögtön el is tőzsdézzem őket részvény vásárlásra, és nem pénzeltem természetvédelmi területen közpénzből kaszinó beruházásokat sem saját hasznomra.

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 09:33:05

@preddy: De hibásak, ha nem tettek meg mindent a beteg biztonságáért. Ezt a fejlettebb világban orvosi műhibaként említik. Akkor hívjam Geréb Ágnes által elkövetett gyilkosságot orvosi műhibának, úgy megértenéd végre, miről pofázok, vagy az agyad nem elég fejlett az egymás után rendezett szavakból felálló mondatok értelmezéséhez?

Idézd már be, hol mondtam, hogy a gondatlanságból elkövetett emberölés orvosoknál bocsánatos bűn? Senkinél sem az! A nyakra csavarodott köldökzsinór, vagy farfekvés, és még isten tudja hány féle komplikáció pedig csak kórházon kívül halálos. Ennek ellenére Geréb HÁROMSZOR is elkövette ugyanezt a hibát. Az USÁ-ban már tárgyalás nélkül biztos lenne az életfogyt.

akakukk 2012.04.04. 09:35:00

Az MSZP az oszodi beszed utan nem ertette meg, hogy fuggetlenul attol, hogy GYF mit gondolt, ezutan a beszed utan le KELL mondania, mert olyan tamadhatova valik, ami tonkreteszi az orszagot es a partot. Es lam, a kovetkezo negy ev errol szolt, GYF elvesztette hitelesseget, es ha nem latja valaki, hogy a FIDESZ 2/3 ennek a kovetkezmenye, az vak. Az sem veletlen, hogy egy angol valasztasi renszerben 90%-os FIDESZ foleny lenne. Ha lemondott volna, ma nem lenne FIDESZ 2/3.
Fuggetlenul attol, hogy valaki mit gondol Smitt Palrol, sokaig azt hittem o (es a FIDESZ) sem ertette meg ezt. Azert annyit legalabb pozitivumkent kell elkonyvelni, hogy ok megertettek ezt, es Smitt lemondott.

preddy 2012.04.04. 09:40:50

@nemecsek ernő áruló:

Akkor kórházban nem is halnak meg csecsemők szülés közben, után?
Hurrá....

Én_vezettem_? 2012.04.04. 09:41:02

@Cerkamatyi: ugyanezt akaratam irni, de mostmar nem irom.

Egyébként konkrétan jobboldaliak küldték el SP-ta P-ba, a két legdöntötőbb dolgot ő tette: doktori elvétele, és lemondás arra hivatkozv, hogy döntése miatt cseszegetik , Tulassay egyértelműen egy tipikus jobboldali értelmiség: "a konzervatív Professzorok Batthyány Köre tagja. 2000 és 2002 között a Nemzeti Egészségügyi Tanács elnöke volt. 2005-től annak feloszlásáig az Orbán Viktor által létrehozott Nemzeti Konzultációs Testület tagja volt."
Ilyen kiállásra valóban nem volt példa a baloldalon, kivéve persze egy humorisát (nagyon okos humorista a Hajós, de ezért nem egy rektor).

Szembement a fidesszel. És nem csak ő. Szerintem teljesen igazaz van a cikknek, és jó magyarázatokat is talál (amit ha valaki jobban elolvas, nem azt jelentik hogy a jobboldali értelmiség tényleg erkölcsösebb, hanem a körülmények együttállásában keresi a magyarázatot, amibe van valami)

A record-nak viszont csak annyi marad: SP lemondott, Gyurcsény nem, SP-t jobboldali közvélemény, értelmiség elvi és gyakorlati kiállása buktatta meg (anélkül nem biztos hogy bukik), GYurcsánynál nem volt ilyen kiállás. Ami vissza is ütött a baloldalra, teljesen leamortizálta, a jobboldalra is visszaütött volna ha SP nem mond le, és az is vissza fog ütni, hogy nem rögtön mondott le, de lényegesen kevésbé

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 09:45:14

@akakukk: A Fidesz kétharmad a féktelen szociális demagógia, és balfasz média, nem őszöd következménye.

akakukk 2012.04.04. 09:45:24

@tintamin: Miert mondod hogy nem mennenek utcara az emberek? Marc. 15 korul eleg szep szamu tomeget tudtak, legalabb ketszer megmozgatni a kormanypartok. VV tevekenyseget nem kozony, ellenkezoleg, eleg polarizalt es szenvedelyes viszonyulas illeti. Jol irtad, hit alapu politizalas zajlik.

wynarsky1 2012.04.04. 09:46:05

konzervatív-liberális katolikusként(gyakorló):
hányok a KDNP-től, az IKSZtől, a "jobboldaltól"(?????Fidesz????) meg a Gyurcsánytól, MSZP-től...
ugyanakkor Gyurcsány és Schmitt nem összehasonlítható. Gyurcsány vs. Orbán, na az igen
2010 Fidesz választási ígéreteiben nem szerepelt az új alkotmány, Manyup államosítás, Handó Tünde, stb.
Én leginkább azt nem értem, hogy tényleg ennyire kevesen értik meg, mi is ma Magyarországon az igazi probléma? Hogy van most már nem tudom hány millió ember, aki nem hajlandó szavazni senkire, mert ez a banda kompletten vált hiteltelenné.

akakukk 2012.04.04. 09:46:21

@nemecsek ernő áruló: szerintem rosszul latod. Milyen szocialis demagogiara gondolsz?

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 09:49:12

@akakukk: Vizitdíjas/tandíjas önsorsrontó népszavazás. Például. A piacgazdasági elvek totális minden hullámhosszon történő elutasítása fidesz-részről, és az ingyenesség látszatának állandó fenntartása (építve a Kádári alanyi jogon minden ingyenes hazugságra). Például.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.04. 09:50:06

@wmiki: Kiemelhetnéd a cikkekből azt amivel bizonyítod amit állítasz, mert én semmi ilyesmit nem találtam.
A baj az, hogy semmit nem tudsz az ateizmusról, ezért beszélsz baromságokat. Lehet vannak olyan ateisták akik úgy gondolkodnak mint ahogy írod. Rengeteg keresztény gyilkos van, ők akkor most mik lennének? Elég megnézni pár pápa viselkedését.
A halállal véget ér az élet, vallják az ateisták, nekünk nincs másodig esély, nem tudjuk rendbe hozni amit elrontottunk, nekünk csak ez az egy élet van. Ti elmondatok 3 mi atyánkat és megvan bocsájtva amit tettetek, nekünk erre nincs lehetőségünk.

Persze te is rohadtul hiszel abban amiről papolsz látszik, a vallásod alapvető szabályit sem vagy képes betartani. A kommentjeid tele vannak gyűlölködéssel, és fröcsögéssel. Ne csodálkozz, ha hasonló stílusban válaszolnak neked az emberek.
Gyűlölsz mindenkit aki csak kicsit is eltérő véleményt vall tőled, vagy az általad elfogadott nézetektől. Ez lenne erkölcsileg olyan felsőbbrendű?

Népirtás, tömegpusztító fegyverek, emberek megcsonkítás mind a vallásosokra jellemző. Ezt mivel magyarázod?

Várom a bizonyítékokat az állításaidra, mert a cikkek amiket belinkeltél semmi olyat nem tartalmaznak amit állítasz.

Chazz Reinhold 2012.04.04. 09:50:41

jó cikk, érdekes gondolatokkal és meglepően tartalmas, kultúrált hangnemű hozzászólásokkal

gratulálok fiúk-lányok, így kell ezt:)

tschaffer77 2012.04.04. 09:54:08

Nagyjából jónak látom az érveket.

1. A diplomások hiúsága nem hiszem hogy abban a tekintetben igazi mozgatórugó lett volna, hogy a jobbosok ez esetben inkább diplomások voltak. Ez inkább abban a tekintetben számít hogy a kérdés részben kikerült a politika holdudvarávóla tudomány területére ami eddig a napig nem politikai terület (az egyetemi HÖk-ök politizálását nem számítva). A politika megítélése pedig olyan hogy ma az emberek nem néznék jó szemmel hogy újabb és újabb etrületeket foglal el amikor így is midnent átsző. Kellenek tabuk.

2. Ez egy nagyon erős különbség. Egy miniszter vagy miniszterelnök is politikus. Mind hazudik, ez nem követlemény csak tény. Nem csak kötelessége de látható is. Eelég csak megnézni ígérreteket és tetteket és látható hogy többnyire nem csak retorikai túlzásokkal hanem hatalmas átverésekkel apellálnak a politikusok és szóvivők. Ebből a szempontból az hogy valamelyik politikus kimondja hogy hát igen hazudunk nem egy nagy dolog. Igaz az összes többi politikus főleg az ellenfelei azonnal rámásznak és kicsinálják. Nem hinném hogy joggal.

3. Ebben is van igazság. Ezt még a gengszterek is tudják ha megverjük a tulajt akkor fizet, de ha úgy látja hogy az élete a tét akkor a sarokba szorított áldozatként foggal körömmel védekezik. 2006-os tüntetések túl nagy fenyegetést jelentettek, ellenkező esteben lehet hogy véghez lehetett volan vinni egy váltást. Másrészt a balosok nem az a tünettő fajta már csak a szervezettlenségük miatt is.

4. Nem hinném hogy együtt kezelik a két ügyet. Talán még korábban íg gondoltam volna. Ma mr nemhiszek abban hogy a lemondás hiba vagy hazugság esetén a jobbosok körében is lehetséges következmény lenne.

5-6. Bár Gyurcsány pótolható volt, abban mindeképpen iagzad van hogy Gyurcsány akkor az volt mint ma Orbán Viktor a saját oldalának, az első ember. Egy Szili lemnondatás akkor sem lett volna probléma.

+1 az emberek tényleg elvárják hogy ha nem is tökéletesen de az államfő megtestesítse a Nemzet egységét. Míg egy miniszterelnök a miénk vagy az övék, a köztársasági elnök mindenkié.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.04.04. 09:54:40

Az első mondat szerint, aki jobboldali, az nem (nagyon) lehet más, csak konzervatív. Hát szerintem ez nem ilyen egyszerű, én jobboldali liberálisnak tartom magam, bár az igaz, hogy Mo.-on ez ismeretlen fogalom.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.04. 09:55:13

@wmiki: Bizonyítéknak tökéletesen elég vagy te. Nézd meg ki támad ide kire. Semmit nem bizonyítasz, csak hihetetlen arroganciával lenézel embereket. Különbnek érzed magadat másoknál, azt hiszed az általad táplált hit téged felsőbbrendűvé tesz.
Továnbra is várom, hogy a belinkelt cikkekből kiidézd azokat a részeket, ahol bizonyítják amit állítasz.

akakukk 2012.04.04. 09:59:12

@nemecsek ernő áruló: Igen, de azon a nepszavazason csak azert nyertek, mert az emberek mindenre nemet akartak mondani, ami az MSZP felol jon. Az oszodi beszed utan az MSZP semmilyen kezdemenyezesen, valasztason, szavazason nem nyert. Ezert kellett volna GYF-nek lemondani. Olyan lett mint a Piszkos Fred, akit/amit szeretett, azt megutaltak. Meg Mesterhazinak is meg kell ezzel kuzdenie.

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 10:03:06

@akakukk: Ezek szerint te egy elég belterjes körrel kommunikáltál csak. Táávol maradtál a nagymamától, aki szart őszödre, azt se tudta ki az a "turcsányi", de nehogy már a kisonokájának fizetnie kelljen az egyetemért. Meg az orvosnál fizetni? Hát milyen dolog ez? Nem, nem. Annak a népszavazási eredménynek a legkevesebb köze sem volt Gyurcsányhoz! Néhány százalék esetleg, de nem több.

[megmondoember] 2012.04.04. 10:03:35

@wmiki: A hívő hite szerint bármilyen aljas szemétséget elkövethet, ha meggyónja, feloldozást kap a bűn alól. Ráadásul azt gondolja, hogy mivel ő hívő, így úgyis az övé a mennyek országa - azt meg leszarja, hogy a Földön hogyan nyomorítja meg saját maga és mások életét, hiszen legfeljebb eggyel többször megy el majd gyónni. Így aztán a hívő hozzáállása az élethez romboló.

Ezzel szemben az ateista tudja, hogy a lét egyetlen formája a földi, nincs túlvilág - így ha valahol, akkor itt, ebben az életben kell mindenkinek boldogulnia. Neki és társainak is. Az ateista hozzáállása így az élethez pozitív, hiszen tudja, hogy ez az egy esélye van valami jót kihozni a létéből.

Ezért is van, hogy az ateisták boldogabbak és többet tesznek a világ előhaladásáért és más emberek jólétéért, mint a vallásosak, akik a legszemetebb aljasságokat is szemrebbenés nélkül elkövetik. Ahogy azt a valós életben, pl. a magyar politikai életben is láthatjuk, ahol egyértelműen a vallásosság álcája mögé bújó jobboldalinak hívott - valójában a kommunistábbnál is kommunistább - pártok követik el a legtöbb bűnt embertársaikkal szemben és ellen.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.04. 10:03:48

@akakukk: Viktor is kezd olyan személyiséggé válni mint anno Feri, ezt érződik a FIDESZ-en belül is. Érdekesek lesznek a további fejlemények.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.04.04. 10:05:49

@preddy: Medgyessi 1997-ben mondta a fentieket. Orbán vélhetőleg nem figyelt, ha erre Németországban kellett rájönnie.
Egyébként Megyónak tényszerűleg igaza volt. A dolog az alkotmányból következett.
Aki ismerte az alkotmányt az magától is tudta.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.04. 10:06:03

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Annyit még hozzátennék, hogy nem minden ateista szerint ér véget az élet a halál után, sokan közülük hisznek valamiféle szellem továbbélésben. Persze attól még elítélnek mindenféle felsőbbrendű entitást.

fonó 2012.04.04. 10:13:05

gyurcsány a kádári mutyival akart végezni az öszödivel, olvassák el egyszer. smittnél "tarts ki elnök úr" volt utolsó percig!!!!!!!!!!! kár hogy a blogíró uolyan bálványimádó, jól sikerült semjén-navracsics karaktergyilkossága, beégett az erkölcsös agyakba.

akakukk 2012.04.04. 10:20:42

@nemecsek ernő áruló: Nem tudom megitelni, hogy az ismerettsegi korom mennyire belterjes. Viszont az eddig altalam megismert idosek meglepoen pontos ismeretekkel rendelkeznek (sokat teveznek talan?). Tevhit, hogy konnyen megvezethetoek. Belertve 95 eves nagymamamat is.
Viszont ismert politikai elemzok is "oszodi paradigma"-nak neveztek a korszakot jellemzo gondolkodast. Barhova neztem, a Piszkos Fred effektust lattam. Talan a rendszervaltas egyik nagy igerete ment fustbe ott. A hazugsagon egyertelmuen tetten ert politikus (vagy,mondjuk ugy tetten erni velt politikus) elmegy. Lehet, hogy a FIDESZ maga sem tudja, most mekkora golt rugott (talan OV kezdi sejteni, o akkor volt fiatal).

akakukk 2012.04.04. 10:23:59

@fonó: Lehet hogy a kadari mutyival akart vegezni, de ezzel beismerte hogy addig viszont nagy mutyik voltak. Ezt mindenki tudta, de persze nem volt bizonyitek. Az oszodi beszed ezert valt beismero vallomassa, fuggetlenul attol, hogy mi volt GYF szandeka vele. Mellesleg a beszed utan nem valtozott semmi, ami csak erositette a hatast.

nemecsek ernő áruló 2012.04.04. 10:24:26

@akakukk: Elég könnyen megvezethetőek, ha az őszödi beszéd miatt szart lapátoltak a saját fejükre, már ne is haragudj. :S

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.04. 10:27:14

@[megmondoember]:
"Ne ítélj,hogy ne ítéltess!"
Most őszintén mit vársz egy ilyen embertől?
Látszik, hogy zsigerből utál mindenkit aki nem osztja az ő filozófiai nézetét. Sajnos lesznek nála rosszabbak is, ahogy egyre jobban csökkenni fogak a hívők száma. Ennek hatására még agresszívabbakká fognak válni, mielőtt végleg meggyengülnek.

plephyl 2012.04.04. 11:20:02

"elkpeszto szelsosegek,mint pl: emberek akik kucsmaban jarnak,Karpatiat hallgatnak,tarsolyt hordoznak az ovukon,es a gyerek ijazni jar szabadidos tevekenysegkent"

bárcsak több ilyen "elképesztő" ember és gyermek volna. akkor talán nem ez lenne az elképesztő szélsőség, hanem a mekdonálcozó, fészbúkozó, anyagias kis hülyegyerek.

Ez is csak egy nick 2012.04.04. 19:09:28

@DFK:
Miért, Orbán mi a faszomat csinált?
Ja, még nagyobbakat hazudott (14. havi nyugdíj stb.).
Mondjuk Gyurcsány időnként azért tényeket is hozott a kamuval szemben, igazából Orbi ezektől vált felmosóronggyá.

Mészáros Katalin Mária 2012.04.04. 20:23:05

BALATONŐSZÖD = az első "Ő" HOSSZÚ !! Javítsa ki, mert ennek a magyar településnek a neve: Balatonőszöd !!

a_tom 2012.04.04. 20:44:24

Mikor először felvetődött a csalás, hazugság, mind Gyurcsány, mind Schmidt mögött (hallgatással, tagadással) felsorakozott a saját tábora.
A nagy különbség hogy Gyurcsányra(Orbánra és az összes többire) rá lehet fogni hogy valami magasztos, szent cél érdekében csalt és hazudott, míg Shnitt sima pitiáner öncélú csaló. A Fidesz oldaliak kis része csak akkor szólította fel lemondásra mikor ott volt a kezükben a hivatalos papír a csalásról és a Vezér is jelezte a maga módján hogy nem kell tovább erőltetni.

Mivel maffiákról és seggnyalóikról van szó, erkölcsösségről egyik esetben sem beszélhetünk, legfeljebb tökösség felmerülhetne. De az se történt egyik esetben sem.

Doktor Kotász 2012.04.04. 21:37:05

@akakukk: "Hm, es az Oszodi beszed utan megvaltozott az MSZP? Ugyan mar."

Az a baj, hogy nem.

Doktor Kotász 2012.04.04. 21:41:26

@Közbiztonság Szilárd: Valóban igaz, hogy egy cinikus szemétláda volt Orbán, és az is, hogy ő kezdte el a pénzszórást 2000-ben, de Medgyesi olyan dilettáns volt, hogy hajlottam volna Orbán felé, ha az nem szalad el a demagógia felé.

Doktor Kotász 2012.04.04. 21:50:23

Egyébként a Schmitt Pál úgy az a fordulópont, ahol a fidesz megindul a lejtőn. Ez a legtőbb hívükben megöli a hitet, elülteti a kétkedés magját. Egy lassan ölő méreg Orbán poharában. Sokakban még megvan a hinni akarás, de belülről hallják a kétség suttogó hangját. Még kitart a lendület, a hinni akarás, de a stabilnak hitt kártyavár már omladozik, és amikor összedől, olyan súlya lesz, mintha vasbetonból volna.

Ez az egész blogbejegytés is erről szól. A szertő belül érti, hogy a vég elkezdődött, de még nem mer szembenézni a valósággal. Még gyártogatja az elméleteit, még talált hat lehetséges magyarázatot, amibe kapaszkodhat.

Közbiztonság Szilárd 2012.04.05. 01:04:13

@Doktor Kotász:
Ha bárhol azt írtam volna, hogy Megyó jól csinálta, vagy hogy őt szerettem, akkor azt nagyon-nagyon részegen vagy erős kábítószerek hatása alatt írhattam, de mivel nem szoktam ilyen állapotban lenni, lehet, hogy lopták a nickemet.

Kelletteznekem? 2012.04.05. 16:10:06

@Sparhelt: "Szar életed lehetett, ha az anyatejjel jobboldaliságot szívtál magadba. Ugyanis a család az egyetlen olyan egység, ahol a kommunizmus a gyakorlatban is működhet, azaz mindenki az igényei szerint és nem a termelés arányában fér hozzá a megtermelt javakhoz. "

Óóóóriási tévedés! Az igazságos elosztás, az érdemek, tapasztalat, szokás és józan ész szerinti hierarchia van a családban, nem pedig a kommunizmus. A kommunizmus nem értékeli a családot, mint legitim egységet, mert osztályokban és osztályok közötti harcban gondolkodik. És egyenlőségesdiben, azaz az okosabb. ügyesebb, szebb, hasznosabbtól elvesszük, és odaadjuk az úgynevezett elnyomottaknak avagy szegényeknek. Magyarul felszabadítjuk az irigységet az emberekben, és megbélyegezzük azokat, akik nálunk többre viszik.

A családban nincs ilyen értelemben vett egyenlőség!
Hiszen az Apa és Anya akarata érvényesül, mert ők vannak a "vezető" szerepben. Igen, a javak közösek, de nem azért mert elvesszük egymás elől, hanem mert egy családban élünk. A kisgyermeknek is van tulajdona, cumija, játéka, zsebpénze, amit tiszteletben tartanak a többiek, és egyre több ilyen tulajdona van. Természetesen van közös vagyon is, de nem felelősség nélkül, mint a kommunizmusban, mert itt nem a NÉP vagyonáról van szó, amit az elvtársak lopnak, hanem APA+ANYA vagyonáról, amiről ők ketten gondoskodnak, és felelnek. A család nem létezhet a magántulajdon védelme nélkül, talán a kommuna az ami közelebb áll hozzá, de azok fel szoktak bomlani, mert az emberi természet nem kompatibilis a koncepcióval, és amint két ember szerelmes lesz, ki fog lépni, és felbomlik előbb utóbb.
Ahogy a kommunizmus is igen-igen hamar megszünt.
(Míg a kapitalizmus 500 éve létezik, kereszténység meg 2000 éve, kommunizmusnak 100 év sem adatott, és lelepleződött igazi természete, és mélyen, alapjainál lévő hibája. )

Kelletteznekem? 2012.04.05. 16:14:02

Ja és ha a szüleim tisztelik mások vagyonát értékeit, azt nem lopják el, sőt nem is kívánják felebarátaik javait (hoppá, két parancsolat) akkor bizony annak a gyereknek már anyatejjel is az megy be, hogy kerülni kell a kommunizmus eszméjét, és tisztelni kell a megántulajdont, mert csak így lehet a saját tulajdont _felelősen_ fenttartani, ápolni, gyarapítani, ezzel a köz javát is szolgálva. (Hiszen a lepukkant lakás ami igénytelen és undorító szagot és cigfüstöt áraszt káros a társasháznak/utcán járóknak is, egy jól működő vállalkozás pedig értéket teremthet, és munkát adhat)

Kelletteznekem? 2012.04.05. 16:18:27

"elkpeszto szelsosegek,mint pl: emberek akik kucsmaban jarnak,Karpatiat hallgatnak,tarsolyt hordoznak az ovukon,es a gyerek ijazni jar szabadidos tevekenysegkent"

bárcsak több ilyen "elképesztő" ember és gyermek volna. akkor talán nem ez lenne az elképesztő szélsőség, hanem a mekdonálcozó, fészbúkozó, anyagias kis hülyegyerek.

Egyetértek!!!
Az íjazás pedig jó, csinálhatná mindenki, csak úgy tünik a "baliibek" inkább otthon nézik a valóvilágot, az nem szélsőséges, sőt jó!
Ahogy az is jó, ha fikáázzuk a másik hobbiját, nézeteit, vagy bármit ami nem bámulás ki a fejünkből és blogatás a "értelmiségi" libsi megmondóemberek sablonszövegére....

tessék:
index.hu/kultur/media/2012/04/05/ot_es_fel_orat_teveztunk_naponta/

Én_vezettem_? 2012.04.05. 16:24:08

Amugy a ki az erkölcsösebb témakörben: természestes OVés GYF nem szentek, csak szarpolitikusok (meg hazugok). De szarpoliitkus és szarpolitikus között is lehet óriási különbség:
OV: közzétette szakdolgozatát, amiben nem találtak hibát, teljesen jónak találták akik eddig átnézték
GYF: nem találja a dobozok között, HAHAHA.......
ez azért a slusszpoén eddig az egész politikus -diploma ügyben

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.05. 18:01:58

@Kelletteznekem?:
"Ahogy az is jó, ha fikáázzuk a másik hobbiját, nézeteit, vagy bármit ami nem bámulás ki a fejünkből és blogatás a "értelmiségi" libsi megmondóemberek sablonszövegére.... "
Ezt szerintem gondold át még egyszer, ki szokta fikázni mások ízlését állandóan. Bár gondolom úgy se érted mire utalok.
Az íjászat jó ötlet, esetleg lehetne lovaglást is tanítani, legalább volna értelem a tesi órának.

harcsapaprikás 2012.04.05. 22:37:43

Az embereket két csoportba lehet osztani. Vannak a jók meg a rosszak. A blogger úgy gondolja, hogy ő el tudja dönteni, hogy ki jó és ki rossz. Ez hülyeség. Ezt csak én tudom.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.04.06. 00:21:25

@harcsapaprikás: Nem igaz. Ezt csak Pataki Attila tudja eldönteni.

Kelletteznekem? 2012.04.06. 01:01:29

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Akinek nem inge...
Értem mire gondolsz. Egymásra mutogatással érvelsz. (A jobbódaliak szokrák fikázni a nemtommit)

És ez is természetes magyarországon, mondjuk nekem oviba volt ez utoljára elfpgadható. Tudod mire gondolok

Amugy én tényleg csak arról beszélek, hogy íjazást lehet fikázni, sőt büszkeség, mer lehet és kész. Van amit nem lehet, mert akkor nem vagy kultúrált, és hogy mit lehet, azt a nagyon hatalommal és médiabefolyással bírók döntik el. A szabadság és liberalizmus jegyében. És még pofpn is basznak, vagy kilövik a szemed, vagy lenáciznak. Ismerem :)
Viva la republic!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.06. 01:41:16

@Kelletteznekem?: Látszik, hogy olyan gyűlöletet táplálsz olyanok iránt akiket nem is ismersz. Sajnálom de nem hallok tőletek mást sem, hogy miket lehet csinálni. Fentebb már egy kedves ember kifejtettek, hogy aki nem hisz abban amiben ő, akkor az az ember mennyit ér. Folyamatosan ilyen dolgok jönnek felőletek, imádjátok megmondani embereknek, hogy mit szabad mit nem szabad. Persze a ballibsik is bele tudnak esni ebbe a hibába, de ti jóval többször nyomjátok ezt a szöveget. Kezd kurva unalmas leni, hogy ti akarjátok mondani ismeretlen embereknek, hogy mi a jó.

"fikáázzuk a másik hobbiját, nézeteit, vagy bármit ami nem bámulás ki a fejünkből és blogatás a "értelmiségi" libsi megmondóemberek sablonszövegére....

tessék:
index.hu/kultur/media/2012/04/05/ot_es_fel_orat_teveztunk_naponta/"

Milyen módon érint téged, hogy valakinek nem az a kikapcsolódás, hogy íjazni, futni megy? Neki elég annyi is, hogy le ül a tv elé és vegetál. Téged ez miért zavar?
Persze lehet, hogy csak azért mondod mert felb*ssza az agyadat, hogy mások beleszolnak abba amit csinálsz. Ebben az esetben egyetértek vele.

Aztán sikerül elásni magad:
"libsi megmondóemberek sablonszövegére...."
Jössz ezzel a tipikus "zintelligens"megmondóemberek sablonszövegével, persze gondolom az egészről fingod sincs, hisz számodra libsi=SZDSZ.

"És még pofpn is basznak, vagy kilövik a szemed, vagy lenáciznak. Ismerem :)"
6 év után szánalmasnak tartom az ilyen érvelést. A világon minden országában van rendőri túlkapás tömegoszlatáskor. Örülj neki, hogy nem szír módszerrel oszlattak titeket. Ezután sokan közületek még 56'-okhoz is van képük magukat hasonlítani.
Ha nem vergődnétek ezen állandó még egyet is értenék veletek, de így ugyan olyan szánalmasak vagytok mint Izrael mikor auswitch-ozik. Azt hiszitek ez mindenre megoldás, ez mindenre érv.
Viva la republic!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.06. 01:49:47

@vladys73-Vonajugend által kiképzett fényharcos: Na akkor javítás elnézést késő van. :D

Látszik, hogy gyűlöletet táplálsz olyanok iránt akiket nem is ismersz. Sajnálom de nem hallok tőletek mást sem csak azt, hogy miket lehet csinálni. Fentebb már egy kedves ember kifejtettek, hogy aki nem hisz abban amiben, az mennyit ér. Folyamatosan ilyen dolgok jönnek felőletek, imádjátok megmondani embereknek, hogy mit szabad mit nem szabad. Persze a ballibsik is bele tudnak esni ebbe a hibába, de ti jóval többször nyomjátok ezt a szöveget. Kezd kurva unalmas leni, hogy ti akarjátok megmondani ismeretlen embereknek, hogy mi a jó.

atti.atti 2012.04.06. 02:03:16

@Csiken Disztroly: Akkor azt mivel magyarázza az elméletében ,hogy a jobb módú környékeken mindig a jobboldal az erősebb nem csak Magyarországon hanem külföldön is! Itthon is mikor még Budapesten az mszp-szdsz volt az úr, akkor is a 2.,12.,1.kerület cső fideszes volt. Vagy nem tud olyan települést mutatni ahol a lakótelepen nagyobb a támogatottsága a fidesznek mint a kertvárosokban.
ÉS ez minden más külföldi országban is így van.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.06. 02:24:24

@atti.atti: Mivel a FIDESZ balnaci, sikerül az a bravúr, hogy az állításodat ugyan abban a mondatban megcáfolod. :D

Mondjuk ez a jómódú környéken mindig erősebb a jobboldal érvre mutathatnál valamennyi bizonyítékot, 3 kerület szerintem ennek megalapozására szerintem kevés.
Persze ebből a logikából az is következne, hogy szegény környéken meg a baloldal a nyerő. Ami persze nem igaz.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.04.06. 12:53:12

@atti.atti: Míg a jobboldaliak a budai villáikban pöffeszkednek, harácsolnak és kizsákmányolják a szegényeket, a baloldaliak kevesebbel is beérik és szívesen áldoznak a szegényebb sorsú felebarátaik megsegítésére.

Gondolj csak az európai értelemben vett modern baloldalhoz tartozó Gyurcsány Ferencre. Bár felvitte az Isten a dolgát, nem feledkezett meg róla, hogy honnan jött. Amikor kocogás közben rátalált a hidegben csellengő szegény gyermekre, befogadta a saját házába és megvacsoráltatta, majd időt és pénzt nem kímélve felkutatta a kislány szüleit. Egy átlagos jobboldali budai úripalánta simán árvaházba dugta volna a szegény kis párát. Valóságos vérzőszívű krisztus ez a Gyurcsány, amikor a szegényebb sorsú felebarátairól van szó!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.10. 09:11:36

@Csiken Disztroly: Ferenc nem is ember, ő egy szent!!

De említhetnénk minden értelmiségi/ateista/liberális index olvasó példaképét is, DopeMan-t!

Ő meg maga a megváltó, aki 2014-ben elvezeti az országot a Kánaánba!

A kommenteke olvasva, is kiderül, hogy míg a jobboldaliak gyűlölködnek a nemes, felsőbbrendű baloldali/ateista/értelmiség, higgadtan, érvekkel, alternatívát nyújtva reagál a véleményekre.

belekotty 2012.04.10. 11:11:18

@wmiki: Neked 8 általánosod van? Mi ez az értelmiség fóbia nálad?

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.13. 11:55:43

Az ország nem jobb és baloldali, hanem emberi!!!!!

Balabala 2012.04.15. 10:35:02

Az ország eléggé jobb- vagy baloldali. Sajnos. A jobboldaliak valóban több szokványos erkölcsi megfontolást vesznek figyelembe, de egyáltalán nem biztos, hogy ezáltal képesek megtalálni a legjobb megoldásokat. Sajnos. Jelenleg egy új érdekkör szerez magának gazdasági hatalmat és küzd meg érte a poszt-kádárista klánnal, aminek már régen itt az ideje, csak ügyetlenül csinálják és emiatt drága. Sajnos. Így hát a saját szempontjából a fenti kommentelők szinte mindegyikének igaza van. Sajnos.

Balabala 2012.04.15. 10:44:16

A helyzet azonban az, hogy ezzel az egésszel nincs tehetségem, időm és energiám úgy foglalkozni, hogy valami javulást elérjek. Sajnos. Sajnos. Sajnos...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.17. 00:24:17

@Blasius71: "A jobboldaliak valóban több szokványos erkölcsi megfontolást vesznek figyelembe"

Ez így nem igaz, inkább az igaz, hogy az imázsukat eszerint próbálják felépíteni, szeretik azt hinni és hitetni magukról, hogy erkölcsösebbek. Ebből nem az következik, hogy erkölcsösebbek volnának, hanem az, hogy az állásfoglalásaikat inkább terelik erkölcsi vonalra. Nagyon jellegzetes például, hogy sok jobbos szerint eleve erkölcstelen dolog liberálisnak lenni.

Ez ugyanolyan felületes általánosítás, mint hogy vannak liberálisok, akik minden jobbost nácinak tartanak, ami abban is pontos megfelelő, hogy szintén erkölcsi kategóriaként használják, csak az "erkölcs" szó a másik oldal kártyái között van, ezért nem tudják közvetlenül kijátszani.

Balabala 2012.04.17. 23:22:41

@flugi_: Áááá, félreértesz. A jobbosok tényleg "erkölcsösebben" gondolkodnak, a balosok meg kevésbé... Te magad is pont ezt írod. :-)))

Balabala 2012.04.18. 07:24:59

@flugi_: Ráadásul, még abban is egyetértünk, hogy nem minden jobbos n*ci és nem minden balos libsi zs*dó... Sőt a többségük nem, egyik csaptnál sem. :-)
süti beállítások módosítása