El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2008.07.09. 00:36 Amondo

Hajigáljunk ésszel!

Kezdem már unni, hogy a magyar hírportálok fele napok óta tojásdobálással van tele. Legfeljebb néha-néha színesíti a képet egy-egy kődobálás, vagy meghiúsított vegyszerdobálás. Viszont egy olvasmány kapcsán a minap a dobálózás új dimenziói tárultak fel előttem.

A hires 18. szazadi prédikátor, George Whitefield, arról számol be naplójában, hogy hevültebb prédikációi közben az elégedetlenkedők döglött macskák testrészeit hajigálták rá.

Szomorú vagyok, hogy ennyire egysíkú a magyar dobálási kultúra. Az ember azt gondolná, hogy kreativitásáról híres kishazánk ennél többre képes. Mégis, nálunk mindkét fél erősen alulteljesít. És tényleg nemcsak a csökött fantáziájú tojásvetőkre gondolok. A másik oldal is bőven hagy kívánnivalót. Whitefield nem ritkán könnyekre fakasztotta és megtérésre indította a kezdetben lelkes macskahulla-dobálókat, nálunk viszont ennek nyomát sem látjuk: az egyik meghúzódva táncikál tovább, a másik esernyők árnyékából harsogja a mondanivalóját - semmi normális interakció.

Gyérek vagyunk, izomerőre, nemi irányultságra, és pártállásra való tekintet nélkül.

Persze érdekes kérdések is felvetődnek. Az index egyik tegnapi híre szerint az élelmiszerrel való dobálás a véleménynyilvánítás egy formája. Nagyon izgat: vajon a döglött macska élelmiszernek minősül? Vagy mondjuk, ha nem tetszik a körúton szembejövő pofázmánya, megkínálhatom egy teszkós élőponttyal? Véleménynyilvánításilag.


15 komment · 2 trackback

Címkék: közélet teszkó ponty


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr49559789

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: mcse training courses london 2019.06.12. 19:07:21

Langkah membuat database dengan visual basic6 utk

Trackback: mcse training london 2019.04.19. 07:41:33

Einstürzende Neubauten - Silence Is Sexy - minden napra egy zene

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyprián 2008.07.09. 15:16:50

hát, vietnámban biztos élelmiszer lenne..:)

Cyprián 2008.07.09. 16:23:16

amúgy nem tudom, az angol Királynőt is megdobálták már többször tojással. (szegényt). Szerintem buta dolog élelmiszerrel dobálozni.
De parkot elpusztítani meg rendőrautót felgyújtani bűncselekmény, s mivel egy rakás felvétel készült nem értem miért nem szedik elő a felelősöket (hacsak azt nem vesszük, hogy" jó azért a bunkó széljobbos a spájzban, jól jön az néha a fasiszta veszélyt bemutatandó", de ezt haggyjuk, nem akarok politizálni. Pedig nem akkora hülyeség, ma már ismert tény, hogy a 60-as évekbeli NSZK neonáci szervezeteit az NDK pénzelte-hogy lejárassa a másik német államot, és bemutassa mekkorra a nácivedszély, amit a kommunista állam, ugye , leküzdött) De maradjunk inkább at escós pontynál. Szóval szerintem egy barátságos uzsonna mellett elvitatkozva lényegesen értelmesebb eszmecserét lehet folytatni, mintha tojással, bűzbombával, ponttyal, elhalálozott cirmossal, marinált kondorkeselyűvel , fecskefészeklevessel stb. ékesítjük hazánk légterét, vagy pláne feltépjük egy dísztér kövezetét, és ráhajítjuk az ellenre.

Amondo 2008.07.09. 17:12:43

Az élelmiszer-felsorolásod eszembe juttatta egy El Mondós kolléga felvetését, miszerint nagy szükség lenne egy olyan szisztematikus áttekintésre, ami a különböző élelmiszerek üzenetértékét rendszeres formában feltárná.

Az élelmiszerdobálásnak mint véleménnyilvánításnak nagy hagyománya van (pl. rizs friss házasokra). Furcsa, hogy mai napig adós a tudományos kutatás a repülő táplálékok kummunikációelméleti osztályozásával.

Az a felvetésed pedig, hogy esetleg hatalmi törekvések húzódnak meg a tojásdobálás jelensége mögött, szintén elgondolkoztató. Természetesen nem szabad kizárni a politikai pártok szerepének vizsgálatát sem, de azért az ember elsősorban mégiscsak a tyúkmaffiára gyanakszik. Mondjuk ha a tojásosdobozok falán hamarosan megjelennek a tojások aerodinamikai tulajdonságait mérő jelzőszámok, akkor már egyértelmű lesz, hogy a baromfi-maffia mozgatja az országot politikai pártostul, nácistul és melegestül együtt. Az igazán nagy húzás mondjuk az lesz, mikor piacra dobják az irányítható módon hajítható és jól repülő tyúkokat. Tojások ellen még csak-csak lehet esernyővel védekezni, de a tyúkeső az már keményebb diónak tűnik.

Cyprián 2008.07.09. 18:28:27

hÚ, Amondo, egy fityinget sem adnék ezután az életedért, azt hiszem fején találtad a szöget :)...gondold el, az emelkedő takarmányárak és az EU-s termékek beáradása miatt az utolsó esély a tojástermelőknek, ha valami keresletet támasztanak...Szegényeknek muszáj már ilyen végső eszközökhöz nyúlniuk...
tuti lezsírozták a melegeknél és a szélsőjobbosoknál is :
"Látom Te egy különleges, érzékenylelkű fiatalember vagy, akit a többség sajnos nem ért meg...akarsz felvonulni egy méteres rózsaszín műpénisszel és tollboával évente?!
-Akar a fene, én meleg vagyok, nem egy ízlésficamos hülye!!!
-Jó, jó... azért van egy összeg amiért akarnál?! "
"Magyar Fajtestvérem, miközben a cionista -bolsevik-plutokraták által megcsonkított Szent Hunniát siratod, és készülsz a Nemzeti Forradalomra, megdobálnád-e a szadesznyik zsidóbérenc homokosokat?Zavarják sumír-szittya Őshazánk szívcsakráját !
-Oszt mi a ...-nak dobálóznék buzzancsokat, te tyúkszarszagú kolhozparaszt?!
-Figyelj lenne néhány jó érvem,... vehetnél belőle dögös sísapkákat az Andrássy úti Bábszínház 2008 október 23-ára tervezett ostromához,( tudom, tudom, ... azért kell megtennenetek , hogy a TV ostromkor zsákmányolt Mazsola ne unatkozzon egyedül a vitrinedben,) meg vehetnél egy rakás menő bomberdzsekit, meg az összes Best of Kárpátia, Romantikus Erőszak, és Egészséges Fejbőr CD-t a csajo..izé, magyarvérű Asszonyodnak a Fehér Karácsonyra...na így se akarsz buzit dobálni?! "

Cyprián 2008.07.09. 19:00:29

ja, a leleplezésed után , ha épp Angliában jársz, és egy gyanúsan magyar akcentusú ügynökgyanús fickó hív meg egy sushi-bárba, akkor óvakodj a teától, lehet hogy salmonellás tojást kevertek bele...félek az így kirobbanó Amondo-ügy súlyos diplomáciai feszültséget is okozna,.. még a TV-ben is láthatnánk, ahogy megtörten nyilatkozol a kórházi ágyon...a tojásmaffia keze hosszú. Az India és Kína , valamint a budapesti tüntetések egyre emelkedő igényei miatti emelkedő világpiaci tojásárak újra nagyhatalommá változtathatják a tojástermelő országokat, ami kedvez a tekintélyelvű rendszerek restaurációjának...

Amondo 2008.07.09. 22:01:00

Hú amindenit, igazad lehet Cyprián, arra nem is gondoltam, hogy a tojás-oligarhák keze engem is elérhet. Na megyek, gyorsan felszámolom eddigi életemet, és egy gyors plasztikai műtét után valamelyik dzsungel mélyén meghúzom magam.

Cyprián 2008.07.10. 08:22:17

azért internet remélem ott is lesz...:)

de ha a dzsungel mélyén egy kétméteres Tarzanszerű alakot látok, fáról -fára lendülni a liánokon egy laptoppal, a másik hóna alatt a feleségével, azonnal fogom tudni kivel állok szemben...nem téveszt meg a műtét!!! :)
Amúgy lehet hogy már én is túl sokat tudok, ...bocs itt meg is kell szakítanom, mert csöngettek! Valami nagy autó áll a ház előtt, és barátságos sötétkabátos férfiak állnak az ajtómnál, fekete napszemüvegben, ..jé mind zenész, hogy gitártokot hordanak ?!....kimegyek megnézni!

encó · http://www.frissen.blogspot.com 2008.07.10. 17:49:56

mit tojás, meg tyúk...
nem hallottátok, hogy régen öregasszonyok potyogtak az égből? kis hermeneutika, és kiderül, hogy az anyósok elleni liga próbálta ki legújabb fejlesztésű lövedékeit :)

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2008.07.11. 11:24:27

Ha minden a politikarol es a penzrol szol ma Mo-n, akkor hogy tudnek en ebbol penzt csinalni?
Mert politikanak zsenge ez...

berciXcore 2008.07.12. 00:50:23

hát ha legalább ésszel hajigálnának. így is sokan kimaradtak az osztásból, amikor arra került sor. ;D
a tojástól viszont legalább egészségesebb lesz a haj. szóval csak a fejre célozni. :D :)

:ma éjjelre ledobta az agya az ékszíjat:

berciXcore 2008.07.12. 01:05:29

na meg aki ész hiányában dobálózik ésszel, az felborítja a tér-idő kontinuumot, ezzel a fejében egy fekete lyukat generál, ami magába szippantja a fél belvárost, a többi dobálóval, a tojásokkal és a melegekkel együtt.
aztán a cern óriás részecskegyorsítójában létrejövő másik fekete lyukon át hirtelen mindez megjelenik a részecskegyorsítóban.

szóval a következmények beláthatatlanok. ez a leglájtosabb esemény lehetősége. ennél csúnyább, is lehet, tényleg. :S

eltűnődő furaalak 2008.07.14. 22:41:59

szóval a tüntetők csak olcsón akartak Svájcba utazni... ha beválik a módszer, lehet hogy én is kipróbálom ;)

Amondo 2008.07.16. 00:43:40

"de ha a dzsungel mélyén egy kétméteres Tarzanszerű alakot látok, fáról -fára lendülni a liánokon... azonnal fogom tudni kivel állok szemben...nem téveszt meg a műtét!!!"

Ezt nem értem. Ez tökéletes leírása a műtét előtti külalakomnak.

De nem ezért írok, hanem mert fontos információk kerültek birtokomba a pie (fordítsuk jobb híján pitének, bár itt inkább a mi fogalmaink szerinti tortáról van szó) dobálás kultúrájáról:

en.wikipedia.org/wiki/Biotic_Baking_Brigade

en.wikipedia.org/wiki/Pie

Nem is tudom, hogy ez tetszik jobban, vagy a tojás. A tojásban végül is van valami vad, nyers brutalitás. A természet íze. Ezzel szemben a pie kicsit mesterkélt. Ugyanakkor abban is katartikus tett, ha valaki gondosan megsütögeti órák alatt a maga pie-át, hogy azt aztán megsemmisítse egy politikus arcán (feltéve persze, ha nem vásárolja).

Amondo 2008.07.16. 00:45:26

helyesen (vagy legalábbis ezt szerettem volna írni): "ugyanakkor az is katartikus tett..."

Cyprián 2008.07.16. 08:14:23

Hahó, itt a néhai Cyprián , az ukránokkal való találkozás után:
Amondo! Persze hogy tökéletes leírása a jelen alakodnak , azért ismernélek meg!!!
A plasztikai műtéten hiába változtatnák meg az arcodat, attól a tested többi része még marad!
Remélem nem bántottalak meg :( , ha igen akkkor bocs! :)
süti beállítások módosítása