El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2008.09.25. 15:00 Metronom

M mint mulandóság 2 - felisút

Szemében bátorság és elszántság, messzire bámul, mintha nem létezne körülötte semmi. Félrecsapott sapkája alól fülhallgatódrót fehérlik rózsaszín-fekete sakktáblamintás pulcsija előtt. Tartása kérdőjelbe hajlik, feje valószínűtlenül előre nyúlik. Szemünk ütköztével elkapja tekintetét. Következő.

Gyönyörűséges meztelen hát a kétszer két pánt, a melltartókapocs és a megannyi magányos-szőke hajtincs keretében. Nyakon nyugvó ápolt, összekulcsolt férfikezek mozdulatlansága vezeti fel az oldalról csöpögős brazil jelenetre hajazó smárparádét. Inkább elfordulok. Következő.

Szőkés-barna, oldalvást leomló 22 centi haj, fél centi borosta. A Cseh Tamás osztálytársa. Táskáján a hosszú, zöld repülősmatrica. Londonból. Állítólag ott tisztábbak a házak és sokkal kevesebb a dohányos... Bárcsak egyszer... na dehát itt van a város, vagyunk lakói, neve is van, Budapest... Következő.

Ezt tuti láttam már valahol! Karcsú derék, egyenes haj, barnás, selymes bőr. Ki a fene lehet..? Egyetem? nem, szülőfalu? - nem, ismerősöm ismerőse? talán. Biztos buli.. Következő.

Ez meg a barátja... Ja, buliban lehetett... Következő.

Szépen hátrazselézett csillogós fekete. Mondjuk biztos jól gitározik. Hosszú körmei jobb kezén óvatosan támasztják a hangszertokot, míg balja nejlonszatyrot tart. Tekintete a földre mered, dudorászik, máshol jár. Következő.

Négy-öt szőke, hosszú hajú, fehérbőrű lány, rövid szoknyában, topban, belebújóscipőben. Húzósbőrönddel. Kacarásznak, csacsognak, északifélék.. Talán finn, vagy svéd.. Feltűnően jól szórakoznak, nem foglalkoznak sem az erős szembeszéllel, sem azzal, hogy hova is tartanak. Nem sietnek sehova sem. Csak felmennek a mozgólépcsőn, megnézik a Parlamentet a Duna túloldaláról, végigsétálnak a rakparton, aztán fel a várba. Következő.


7 komment

Címkék: absztrakt közlekedés metró hangulat más szemszögből


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr79665911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gizel guzmán 2008.09.25. 15:30:05

Kérem a következőt!

Amondo 2008.09.25. 15:43:37

"Szőkés-barna, oldalvást leomló 22 centi haj, fél centi borosta. A Cseh Tamás osztálytársa."

Ez megint eszembe juttatta azt a kérdést, ami már régóta foglalkoztat: meddig borosta a borosta és mikortól szakáll a szakáll? Talán ez az utas is ennek a kérdésnek az empírikus és elméleti vizsgálatára tette fel az életét - akárcsak én.

metronom 2008.09.25. 22:00:56

" - akárcsak én"

talán..
mondjuk ezt a karaktert egy ismerősömről mintáztam, aki épp londonban van..

borosta az, amit le akarsz nyírni, szakáll az, amit nem.
borosta az, ami nekem van, szakáll az ami az öcsémnek.
borosta az divatcsöves, a szakáll az csöves.
borosta az, amikor még eszel krémes sütit, szakáll az, ami miatt visszautasíthatod.
borosta az, már nem sima, szakáll az, ami már nem szúr.
borosta az, amiből szakáll lesz, ha hagyod...

Lizi 2008.09.26. 10:50:33

Ha régóta nem borotválod, nem szoktad, nem emlékszel mikor, hol láttál borotvát, bármilyen hosszú is, az szakáll, ha szakállvágóval nyírtad 1,5 mm-re, akkor is.

Ha ott figyel a borotva a fürdőszoba-polcon, az borosta, csak most lusta vagy és nem húzod le , vagy zordabbnak akarsz látszani, vagy délután találkozol egy kedves zsidó ismerőddel és őmiatta hagyod fenn.... az ilyen borosták 5-7 napnál tovább nem tartanak....

szerintem :)

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2008.09.29. 11:41:37

De jo, hogy en a borosta masik oldalara szulettem...

bölcsésztanár 2008.10.11. 23:59:46

A borosta szúrja a női arcot és a többi testrészt is. A szakáll finoman simogat. Ez tuti kritérium: utálom, ha az uram borostásan közeledik, de a szakáll... (Ritkán van ilyen élményem, sajna)

Lizi 2008.10.12. 08:30:35

@bölcsésztanár
Jaja.:) tökéletesen megértelek

süti beállítások módosítása