El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2008.11.18. 15:25 Metronom

M, mint mulandóság 3 - Sami Rintala

A régmúlt halászai után kiáltó csónakok. Szégyenükben elsüllyedve, már vissza nem várva, gyászolva hajdani gazdáik megbecsülését. Mert a halászok eltűntek.  

(Sami Rintala: Convoy)

°°°

Hallgass közbe! (Radiohead: I Will)

A fenyőerdő után síró 1000 elmegyógyintézeti lepedőből készült fehér zászló. Kiáltva az üzletember őrültségét, aki egy sípálya kedvéért Finnország legszebb fenyőerdejét áldozta. Mert a fenyők eltűntek.

(Sami Rintala: 1000 peace flags)

°°°

A világ minden tájáról összegyűjtött, amúgy politikai vagy vallási okok miatt halálra ítélt 10.000 könyv, mely A Piazza della Repubblicán, Firenzében állt kb. 30 óráig. A város lakói széthordták. A könyvek eltűnnek.

(Sami Rintala: Installation 1:2001)

°°°

A szántóföldeken sétáló parasztházak. Volt lakóikat kutatják. És mert nem találják életük értelmét, végül öngyilkosságot követnek el. Mert a parasztok eltűntek.

(Sami Rintala: Land(e)scape)

°°°


3 komment

Címkék: design hangulat művészet sami rintala


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr37724326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kabocazugas 2008.11.20. 11:36:10

Nagyon jó válogatás, csatlakozom, szépek.

Julie 2008.11.21. 14:27:56

meghökkentő és fantasztikus!
süti beállítások módosítása