El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2009.12.07. 09:00 ficus

Cigány, zsidó, magyar vagy

Liberális minimum újratöltve
Az El Mondo által is megkavart Minaret-vita, a Kertész-beszólás, a Bogár-kinyilatkoztatás és a sületlen Debreczeni furcsa katyvaszként örvénylett a gyomromban a metrón. Pár perces öklendezés után, kluttyogó hangok kíséretében bukkant ki a számon: „liberális minimum”. Özvegy Fata Jánosné és egy ifjú gárdista szúrós tekintete közé szorultam, miközben jobb kezemmel a kapaszkodó után, ballal pedig a szájam széle felé tapogatóztam.

És azon gondolkodtam, hogy mikor az új kurzus majd nekilát a görbe kiegyenesítésének, a sittelendők lesittelésének, a jólirányzott pofonok kiosztásának, nem lenne-e igen-nagyon kívánatos ezt a shakespeare-i leszámolást a liberális minimum színpadán lejátszani? Ezt a színpadot most végre fel lehetne építeni minden idegeskedés, szőrszálhasogató okoskodás és görcsölés nélkül, hiszen azok, akik hisztit rendeztek a legkisebb csavar miatt, és folyton azt hajtogatták: ne nyúljunk hozzá, ez az ő színpaduk, nos, ők lényegében elhúztak – a retekbe. Mi lenne, ha most csak úgy, egymás közt, józan paraszti ésszel összeácsolnánk ezt a mi kis liberális minimumunkat, már csupán a saját igényességünk végett. Nem gondolok többre, mint egy olyan igazság kimondására, ami a világnak ezen a fertályán elvileg évszázadok óta alapvetés.

Mégcsak valami nagy-nagy deklarátumra sem gondolok, harmincnyolcpárti vakuössztüzes megállapodásra, csupán arra, hogy ez a gondolat fészket verjen a fejünkben, megtermékenyítse a kocsmai egyen-vitáinkat, beszüremkedjen a mi szélütéses közbeszédünkbe. Ha másért nem, hát azért, hogy egy hazugsággal kevesebb legyen.

Merthogy azt gondolom, sikkből hazudunk, amikor azt mondjuk: húzzanak el a zsidók, dögöljenek a cigányok, és hülye minden magyar. Hazudunk, mint egy toporzékoló hamis kisgyerek, mert dehogy akarunk mi itten felfordulást, és dehogy akarjuk mi utálni magunkat. Sőt, nagyonis szeretnénk szeretni. Magunkat is. És szeretnénk, ha szeretnének. És nem hiszünk abban sem, hogy jobb lesz, ha egymásnak esünk, vagy egyike jól kizavarja a másikát – mert például mi lesz, ha mi vagyunk a másika.

Újabban megelégedetten, bajszunkat pödörve kémleljük a nyugati eget – lám, ők sem különbek a deákné vásznánál. És mondjuk – az egyszerűség kedvéért –, hogy igazunk van. Foglalkozhatunk tehát magunkkal. Saját igényességből.

És aztán arra gondoltam, hogy mi van, ha a liberális minimum úgy kezdődik: szeresd az embert, aki vagy. Hozzábiggyesztve, hogy a cigány, a zsidó, az amerikai, a muszlim és a magyar is – ember. És mi van, ha ezt a gondolatfüzért már jól megrágtuk, megforgattuk és megöblítettük, és igen erősen elgondolkodtunk rajta, mint a madzagra fűzött cseresznyepaprikák ügyén, és lassan talán tényleg lezárhatjuk a liberális-kérdést?
 


207 komment · 1 trackback

Címkék: politika cigányok liberális zsidók


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr221577555

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Roma gárda alakult? 2009.12.07. 16:45:52

Romák angyalai. Tuti név. Youtubera feltöltjük. És akkor jó lesz. Be fogják szopni nyugi. Szerintem kamu az egész. Blöff. Olyan, mint a megalakult a csendőrség. Hangosan röhögtem mikor a fák mellé felállított célkeresztek mellet harci sorrendeben arcuk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LuiKang 2009.12.07. 12:41:37

Ezt nem liberális minimumnak hívják.

De örülök, hogy felhívod a liberálisok figyelmét is rá, hogy nem csak a cigányok, arabok, zsidók, stb. emberek... :)

bence84 2009.12.07. 12:46:03

ez volna az alap, de sajnos túl sok a negatív tapaszalat (nem előítélet) itthon a cigányok, zsidók, arabok, bkv vezetők, politikusok stb. tekintetében, akikben már nem az embert látjuk, hanem a sikkasztó, rabló, tolvaj, hazúg, maffiázó semmirekellőket...

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.07. 13:02:23

@bence84: Ők meg benned a lehúzható célpontot. És meg is teszik :D

"Foglalkozhatunk tehát magunkkal." - ez viszont egy jó gondolat ;)

scsaba1 2009.12.07. 13:09:12

A Fata Jánosné nem egy Moldova-novella szereplője? Akar velem beszélgetni?

yafet 2009.12.07. 13:11:27

A gyűlölet egy tipikus emberi tulajdonság, eszem ágában sincs lemondani róla! De szuverén jogom eldönteni kinek adok belőle....

Poros Julcsi 2009.12.07. 13:15:54

@bence84: Érdekes, hogy amit a cigány, zsidó, arab bűnözők elkövetnek, azt az összes cigány, zsidó, arab nyakába varrod, viszont azt, amit a magyar bkv-vezetők, magyar politikusok csinálnak, csak a saját bűnüknek tekinted, nem az összes magyarénak. Gondolkodni kéne, mielőtt leírsz valamit.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.12.07. 13:17:25

A forradalmak és ezzel a nagy megreformálások, általában azzal kezdődnek, hogy agresszív emberek egymásnak esnek, hullanak az ártatlanok, meg akinek köze sincs hozzá vagy beindult a nagy szavaktól. Aztán amikor már tarthatatlan a károk szemlélése, valahogy kiegyensúlyozódik a helyzet, észhez térnek az emberek az elszenvedett veszteségektől és tapasztalatoktól és a legközelebbi kiborulásig valahogy visszafogják magukat, meg azt hazudják, hogy nekik közük nem volt semmihez, de minimum csakis jót akartak.
Egyébiránt, valamely kisebbség gyűlölete minden társadalom pszichológiai szükséglete. Elibénk ezt rakták.

orient 2009.12.07. 13:17:47

@bence84: van is alapja sajnos. Főleg az első és utolsó csoportnál.

BKV vezetővel semmi bajom BKV VEZETÉSSEL annál inkább.

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 13:18:37

Nem prejudikáció, hisz előítélet olyasmiről alakul ki az emberben, amit nem ismer. Mivel a Rózsadombon túl is járó ember bizony találkozik ezzel-azzal, így kialakul benne egyfajta tapasztalati ítélet.

Erdélyben barangolva az elém toppanó kifejlett barnamedve láttán sem az egyébként vehemens zöld állatszerető énem bújt ki először.

Így van ez bizonyos népcsoportokkal is.

Ezt megpróbálni elnyomni enyhén szólva lilagőzösségre utal, ez az emberi túlélési ösztön része és kész.

orient 2009.12.07. 13:18:42

@orient: (BKV-t viccnek szántam)

Art Mooney 2009.12.07. 13:19:54

a felvetes van annyira sulytalan, h egybol be is illesztheto a ballib liberalis alomvilagaba.

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 13:26:34

@espadazo: gyűlölni? Azt nem, sosem. Arról azt tartom, hogy az én életenergiámat csökkenti, hiábavaló, stresszt okoz, eredmény nélküli.

Mikor megláttam, nem mint állatbarát közeledtem felé, hanem felkészültem a menekülésre, hisz tudtam, hogy veszélyes. (Szerencsére ezek a bumfordik jobban félnek az embertől, mint fordítva. Sajnos ez nem mondható el pár ősközösségi szinten álló kétlábúról.)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.12.07. 13:33:40

@Sátán meg a Jocó: Bölcs életszemlélet! :-) Másoknak miért nem logikus ez? Persze ez most költői kérdés volt.

Silverf@x 2009.12.07. 13:46:16

Szerintem azok az entitások, amelyekkel nap mint nap találkozok, nagyon messze állnak az embertől. Hiába szeretem az embereket.

midnight coder 2009.12.07. 13:47:43

Az a jámbor óhaj hogy egy adott kisebbség ne az én adómból akarja felnevelni a 10 gyerekét és amikor munkába küldik ne azt válaszolja hogy én a farkamból is megélek, illetve hogy ne az átlagpolgár kirablásából próbálja meg fenntartani magát még nem gyűlölet bármennyire is szeretnék ezt annak beállítani az ebből élő politikusok / jogvédők.

bence84 2009.12.07. 13:47:46

@Poros Julcsi: kedves Julcsi! Írtam fél oldal választ de kitöröltem. Ha nem értetted a kommentet, inkább nem magyarázom. A többiek megtették helyettem. Azért megnéznélek bármelyik este hogy sétálsz végig a Balázs Béla, Lenhossék, Gát u. környékén a IX. kerületben. Vagy hogy szívesen várakozol-e valamelyik szerettedre a Keleti mellett 4-5 pénzváltó-seftes között. Vagy hogy rábíznád-e bármelyik politikusra a kutyádat.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.12.07. 13:52:15

@midnight coder:
Nyilván a politikusokról írtál igaz?
Ha nem, akkor nézz el feléjük is, mert csak elterelték néhány kirakatsztorival magukról a figyelmet. A leírás egyébkéknt stimmel!

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.12.07. 13:53:38

@bence84: "Vagy hogy rábíznád-e bármelyik politikusra a kutyádat. "

Már a politikus is beékelődött a cigzsiger' egyvelegbe??? :-)
Egyébként a kutyák nevében kikérem még a szándék feltételezését is!Blökit kirázta a hideg :-(

ZX 2009.12.07. 13:55:03

@bence84: Nem bp-i vagyok, gondolom szar környékek amikről írsz. De azért szarok mert bűnözők tanyája. Nem pedig azért mert bangladesi, kuwaiti, cigány vagy busmanok lakják a környéket

sovesztomesz 2009.12.07. 14:00:00

@yafet: A gyűlölet tipikus emberi tulajdonság és mindaddig, míg az egó-nk "uralkodik" felettünk az is marad szerintem. Tehát, ha le tudunk mondani róla, ragaszkodás mentesek lehetünk és aztán eszünk ágában sem lesz adni belőle a szuverén jog - vagy bármi - miatt, mert nem lesz már bennünk csak békesség.
Nehéz feladat, de megoldható. Viszont mire "nemzettséged" (Noé fia Jafet, Yafet, vagy Apát) elér a történelmi Buddha születéséig, biztosan megvalósíthatod ezt a"projektet" itt a földön :-)!

Jól megfogalmazott írás a fönti egyébként; nem mondanám, hogy mindenben egyetértek, de nem vitatkoznék vele.
Viszont amit pl. a szeretetről ír benne, az akár mindenki számára megszívlelendő lehet, stb. Mert nem sikk szeretni, de más út viszont nincs! És most nem arra gondolok, hogy a saját portámon tetten ért és irányomba támadólag fellépő tolvajt, nem szabad megütni, vagy ilyesmi. Inkább arra gondolok, hogy olyan szellemi szintre kerüljünk, hogy a balga tolvaj jelenlétünkben megszelídüljön és elálljon kezdeti szándékától. Mesés példák vannak a vallástörténelemben ilyen helyzetekről (Mondjuk Buddha vs. vadult elefánt).

Üdv!

proton1701 2009.12.07. 14:00:58

Szerintem rossz a cím!!!!!!
Ez itt Magyarország ugyebár. Ezt senki nem vitatja. Tehát aki itt akar élni az Magyar akar lenni és az itteni kultúrát átvenni. Ha nem és veri a mellét , hogy Ő cigány meg zsidó meg akármi más akkor nem kell itt élni. Ha az kell menni. Én sem megyek Izraelbe meg Kínába és verem a nyálam , hogy márpedig én magyar vagyok ha ott akarok élni. Aztán majd ha jól elgyepálnak akkor csodálkozom ugye? Alkalmazkodni kell emberek. Aki nem tud vagy nem akar az húzzon innen a túróba......Innen lehet folytatni a vitatkozást

Hypofx 2009.12.07. 14:01:23

@bence84: erdekes hogy csak ezeket latod meg mert a tolvaj politikusok kozott ugyan annyi a kereszteny a sima magyar mint barmelyik sot lehet tobb, ettol meg a magyar nem tolvaj

bence84 2009.12.07. 14:03:14

@ZX: igen, ez egy "dzsumbuj" egy amúgy kiváló környéken, én szeretek itt lakni, még ha tőlem 500 méterre is van ez a tömb. Valóban bűnöző életmódú kisebbség lakja. Most hogy ezt leírom, az már rasszizmus? Az hogy a medve megtámad és inkább előre félek tőle az is rasszizmus? Az életösztön mindennél erősebb.

bence84 2009.12.07. 14:04:32

@Hypofx: teljesen igazad van, én az arányok miatt vagyok szomorú.

ZX 2009.12.07. 14:06:20

@proton1701: attól, hogy kínába költözöl még nem lesz sárga bőröd, nem leszel Buddhista vagy konfucionista, és nem fogsz elfelejteni magyarul. Tehát az identitásod megőrzöd, és fel is lennél háborodva ha azt kérnék tőled, hogy felejtsd el ki voltál, ki vagy.

zsálab 2009.12.07. 14:09:19

Mielőtt a liberális minimumról elkezdenél értekezni nos előtte egy minimálisat olvasni kellene róla.

ZX 2009.12.07. 14:09:53

@bence84: Nem mondtam, hogy rasszizmus. Sőt. Igazából azért félsz tőlük, mert bűnözők. De!
Miért félsz a becsületesektől? Mert az rasszizmus, ha ez alapján általánosítasz.
Ha egymás mellé állítasz 2 akármilyen embert, és az egyikre ráfogod, hogy bűnöző csak mert a mellette álló az, akkor az rasszizmus.
A lényeg, hogy tudj különbséget tenni.
Persze nem könnyű, de ha meg sem próbálja az ember...

blah 2009.12.07. 14:09:55

@proton1701: mutass már egy olyan zsidót aki nem tudott beilleszkedni vagy izraelből települt ide okoska...

mokas_gizi 2009.12.07. 14:14:22

@LuiKang:

Igazad van jó lenne ha az a bizonyos kettős mérce és pozitív diszkrimináció eltűnne, ezenfelül nem ártana ha a
Magyar törvények MINDEN emberre egyformán vonatkoznának származásától függetlenül...!!!

Ianas 2009.12.07. 14:16:02

@bence84: A gond az, hogy Julcsi érti a Te kommentedet, Te magad viszont nem. Ami fura.

Te általánosítasz más népcsoportok esetén, de a magyarok esetében csak annyit írsz, hogy BKV vezető, vagy politikus. Pedig felteszem, közöttük elég sok a magyar... TEHÁT a magyarokra igaz az, ami a BKV vezetőkre és politikusokra. Amennyiben a cigány bűnözők tulajdonságai igazak az összes cigányra.

Feltételezem, ahogy Te kikérnéd Magadnak, hogy egy kalap alá vegyenek a fehérgalléros bűnözőkkel, úgy lenne olyan cigány, zsidó és arab, aki joggal kikérhetné magának, hogy egy kalap alá vedd a bűnöző társaival.

Capisci?

mokas_gizi 2009.12.07. 14:19:27

@blah:

Okoska:
www.politaktika.hu/printerfriendly/hirek/izrael_felvasarolja_magyarorszagot

Világsajtó előtt lett ez kijelentve...!!!
Bár ez a kijelentés előtt is nyílt dolog volt...
Magyarország a világ egyik legtoleránsabb országa, attól függetlenül hogy a zsidó média miket hazudik hazánkról a világsajtóban...!!!
Itt nem igen lehetett olyat hallani, hogy BÁRKIT megtámadtak volna etnikai hobvatartozása miatt...!!!

ITT MA A MAGYAROK FÉLNEK NEM A KISEBBSÉG, mert a Magyarokat ölik meg, őket lincselik meg, őket rabolják ki...!!!
Már szó szerint, túlzás nélkül hetente...!!!
Lehet itt nácizni meg rasszistázni, de a tények attól még tények maradnak, amivel egyre többen tisztában vannak...
Még akkor is ha ez egy igen szűk, "elit"-nek ez nem tetszik...!!!

mokas_gizi 2009.12.07. 14:23:51

@Ianas:

Ez valóban így van, nem szabad általánosítani, én is ismerek olyan Roma embert aki beilleszkedett, pl ő is kerüli a bűnöző cigányokat, ő is fél tőlük...
Általánosítás meg benne van az emberekben, ha téged is kiraboltak volna, megvertek volna stb vagy olyan környéken laknál akkor megváltozna a véleményed bizonyos népcsoportokról...

Ez a téma most azért is poénos, mert napokban találkoztam egyik ismerősömmel aki pl körülbelül kettő éve védte a cigányokat igen keményen...
Azóta annyi változás történt a dologban, hogy emberke elköltözött egy lakótelepre, ahol cigányok laknak azóta megváltozott a véleménye az emberkének bizonyos dolgokról... :)

ZX 2009.12.07. 14:24:18

@mokas_gizi: Hehe.
A sokat idézett cikk egy elefánttá fújt bolha, amúgy pedig személyes véleményem, hogy faszság, több okból kifolyólag.
A másik, hogy eme felfújt dologgal riogatjuk a népet, az ugye elfogadható. Kíváncsi vagyok, ha ilyen riogatás hatására mondjuk lemészárolnának néhány zsidót, aki egyébként tök ártatlan a dologban, akkor ki vállalná magára a felelősséget?

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 14:28:03

Örülök, hogy rögtön az első hpzzászóló is jelezte.

Felejtsük már el ezt a liberális szarságot - már elnézést.

Ugyanúgy felesleges fogalom mint a szocializmus-kommunizmus, mely a jézuai tanítást parafrazeálta hamisan és embertelenül.

Liberális SZÍNPADON csak SZÍNJÁTÉK lenne a felelősségre vonás.

Liberálsi színpadon Jézus sem űzte volna ki a kufárokat.

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2009.12.07. 14:32:23

Ficus, inkább gondolkozzunk azon, hogy van-e itthon liberalizmus...amíg gondolkodsz, addig én válaszolok. Nincs.

A liberalizmus minden fajta embert és gondolkodásmódot elfogad még azt is, aki gyűlöli a liberalizmust/liberalistákat...ezért halott az egész irányzat.

vincemate 2009.12.07. 14:32:24

@bence84: "Vagy hogy szívesen várakozol-e valamelyik szerettedre a Keleti mellett 4-5 pénzváltó-seftes között." Hat volt mar ra pelda parszor, nem bantottak. Raadasul egyszer egy egesz szilveszter estet toltottem a fent nevezettek kozott a Keletinel, a barataimmal, egy baratunkra varva. A seftesek viccesek voltak, nagyon reszegek, de nem bantottak senkit, csak olelgettek egymast es ittak, buliztak. mondjuk nem ez volt a legjobb szilveszterem, de arrol a hideg tehetett.:)

mokas_gizi 2009.12.07. 14:33:10

@maxt:

Javaslom, hogy nézzetek a fentti dolognak utána, hátha nem paranoia...

Kezdetnek a közjogi méltóságokkal kezdjed "Magyarországon" milyen származásúak, kiket támogatnak...

Zsidókat nem igen szoktak sehol sem gyilkolni, ha ilyen megtörténne ezzel lenne tele a világsajtó...
Gázában történt dolgokkal annyira pl nincs tele a sajtó...az ott folyó dolgoknak is nézzetek utána...

+ Izrael nem létező atomfegyvereinek is...

Nem nekem kell hinni, saját magatok nézzetek utána 1-2 dolognak utána lehet folytatni a társalgást...

fájni fog 2009.12.07. 14:34:06

@bence84:

"akikben már nem az embert látjuk, hanem a sikkasztó, rabló, tolvaj, hazúg, maffiázó semmirekellőket"

érdekes, én ezt benned látom, meg a hozzád hasonlókban...

Ianas 2009.12.07. 14:34:25

@mokas_gizi: Erre, hogy "ha veled is ez meg az történt volna" az a válaszom, hogy erős érzelmi hatás alatt az ember nem viselkedik racionálisan, tehát nem hozhat felelős döntéseket, amit ilyenkor csinál, az általában csak ront a helyzeten.

Sajnos elég tudatos ember vagyok, és bár sajnos néha nekem is elborul az agyam, ez nem mentesít attól, hogy felelősen gondolkodjak. Mert érzelmi hatás alatt NEM lehet. Nem véletlen, hogy a könnyen begőzölő, állandó vörös ködben tapogatózó emberek nem lesznek jó vezetők.

Amúgy történtek velem is dolgok. A telkünket heti rendszerességgel menetrendszerűen rabolták ki, amíg el nem adtuk. A legnagyobb maffiózó azonban a helyi MAGYAR rendőrparancsnok volt, aki hasznot húzott a cigányok lopásaiból.

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 14:37:16

@Ianas: ezzel az álszent érveléstechnikával tübbek között az a piciny baj, hogy gátlástalanul csúsztat. Hozzád hasonlóan többen kapják elő ezt az "érvet" a fiókból, van, aki tudatosan, ez esetben gonoszságról, van aki nem tudatosan, ez esetben szellemi igénytelenségről beszélünk, hisz a gondolkodó embernek nincs szüksége készen kapott, átgondolás nélkül alkalmazott frázisok puffogtatására.

A korrupció, magasabb szinten tőrténő lopás nem mutat fajtajelleget, nem köthető népcsoporthoz, ugyanis.
Korrumpálható a fehér, a fekete, sárga, barna és a zöld emberke - a pénznek nincs szaga. Mindenki egyformán szereti, bőrszíntúl függetlenül.

Azonban például a más tulajdona/érdeke/véleménye figyelmen kívül hagyása, a következmények mérlegelésének teljes hiányában, csoportosan, gátlástalan erőszakkal elkövetett bűncselekmények igenis köthetőek például egy bizonyos népcsoporthoz.

Hasonló a helyzet a történelme során soha semmilyen maradandó értéket létre nem hozó, az ügyeskedést, a mások kizsákmányolását életcélnak kitűző mentalitású népcsoport esetében is.

Amikor lecigányozunk valakit, nem arra utalunk, hogy nem tetszik a bőre színe, ez irreleváns szempont egyébként is, hanem egyfajta fogalmat utalunk az életmódjára, az igénytelenségére, a kőkorszakból ittmaradt szokásaira.
Az, hogy ennek a kategóriának pont 'cigány' lett a neve, annak az az oka, hogy eme kör jelentős része cigány származású. Ez van, aligha mások hibájából alakult így.

A halmazok természetesen mutatnak átfedéseket is. De erre alapozva mindenféle zavaros liberális teóriákat, mint például a 'visszavágásként' puffogtatott "magyarbűnözést" kitalálni hasztalan, zavarkeltő és a valóságtól igen csak elrugaszkodott személyek szokása.

fájni fog 2009.12.07. 14:38:13

@proton1701:

Tudod ez Európa is, és ahogy más országokban is élnek magyarok, akik ragaszkodnak a magyarságukhoz, és ezért ott senki sem rúgja seggbe őket, hasonlóan kultúráltan kellene itt is viselkedni, Magyarországon sokféle ember él, egészen biztosan nem fogsz tudni mutatni nekem egy 100% vegytiszta magyart, ilyen nincs csak elméletben, tekintetbe véve a tatárjárást, törökjárást, oroszjárást németjárást és a többi keveredést...

ez egy sokszínű ország sokféle genetikus és kulturális múlttal, csak egy dolog segíthet rajtad és a többi beszűkülten: ha végre kinyitjátok magatokat erre a tudásra és tudomásul veszítek!

ZX 2009.12.07. 14:38:33

@mokas_gizi:
Ez egy érdekes dolog, több helyen is leírtam már.
Emberek szidják a cigányokat, hogy milyenek, meg jól ki kéne nyírni őket stb. A másik mondatával meg a palesztinokat védi a zsidók ellenében. Nos, a palesztinok a zsidók cigányai. Na akkor hogy is van ez?
A palesztinokat egyébként az arabok is utálják mint a sz@rt, csak kifelé mutatják, hogy megvédjük muzulmán testvéreinket. Közben ők is ugyanúgy üldözik őket, pont azért amilyenek.

OmegA404 (törölt) 2009.12.07. 14:41:13

gyülölni jó, me egyszerű.
ahogy a posztoló is.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.12.07. 14:43:47

@mokas_gizi:
Úgy érzem a hozzászólásaidból, hogy nálad jóval alaposabban ismerem a hivatkozott dolgokat.

fájni fog 2009.12.07. 14:44:12

"Hasonló a helyzet a történelme során soha semmilyen maradandó értéket létre nem hozó, az ügyeskedést, a mások kizsákmányolását életcélnak kitűző mentalitású népcsoport esetében is."

Vajon kire gondolsz?

A zsidókra nem gondolhatsz, hiszen a legtöbb magyar Nobeldijas ugyebár ZSIDÓ származású, aztán meg ha végigmész az Andrássy úton, amely a világörökség része, a legtöbb épületet ott zsidó származású építészek tervezték...

Most a zsidó származású orvosokról, akik életüket és vérüket adták a gyógyításra itt helyben, míg el nem vitték őket fegyvertelenül felrobbanni aknamezőkön vagy szimplán elgázosítani őket..

namost sorolhatnánk vastagon mi mindent tettek hozzá a zsidók ehhez a Kárpátvölgyi kultúrához, csak neked erről sajnos halvány segéd fogalmad nincsen a rasszizmusod mindent eltakar előled...

De sajna nincs több időm rátok rasszista bajkeverő gyülölködő emberek, mennem kell vissza dolgoznom...

fájni fog 2009.12.07. 14:45:48

@Sátán meg a Jocó:

az előző hozzászólásom neked szólt...

orvian 2009.12.07. 14:54:14

Azért ez a zsigeri zsidózás tetszik:adjunk a népnek célpontot,és benyelik.
A cigányokat sem általánosíthatónak írták itt néhányan,de a Zsidók!
Én persze(persze?kun vagyok,de ki tudhatja).
A sok utálkozónak is azt üzenem:nem biztos hogy ősmagyar.

blah 2009.12.07. 14:56:34

@mokas_gizi: és ez mitől válasz arra amit mondtam?

orvian 2009.12.07. 14:57:16

Ja:itt mindenkinek annyi pénze van,hogy (zsidó) bankár lopta meg?

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 14:58:11

@fájni fog: szem nem marad szárazon, komolyan. Ezzel az a gond, hogy a hozzászólásod oly mértékben általánosító, hogy a 'zsidó' szó helyébe tetszés szerinti népcsoport neve is behelyettesíthető és akkor is igaznak, meghatónak tűnik.

Nem mintha érdekelne, mert olyan, hogy 'zsidó' nem létezik, még egymás között sem tudják eldönteni, ki a zsidó, ki nem.

Mindazonáltal Te csak a származáson lovagoltál, ám a zsidó kultúra maradandó mérföldköveit szemérmesen elhallgattad.
Kérlek, oszd meg velünk azokat is.

ZX 2009.12.07. 15:00:51

Ráadásul ki a zsidó? Akinek a vallása az? Vagy a származása? Mert van 2 halmaz, aminek vannak ugyan közös elemei, de egy jó részük csak az egyikhez tartozik.

fájni fog 2009.12.07. 15:03:25

@Sátán meg a Jocó:

Ótestamentum

egyébként nem értem az Andrássy út legtöbb épülete vagy a Parlament épülete vagy a Széchenyi Lánchídja neked miért nem maradandó, ezeket mind zsidószármazásúak építették, vagy a zsidószármazású Noveldíjasok alkotásai, felfedezései, találmányai szerinted miért nem tartoznak ide a maradandóságba...

de legyen ez a te bajod..

EMP 2009.12.07. 15:03:45

Amikor egy ismerosomnek elmagyaraztam hogy elobb vagyok ember es csak utana magyar, es altalaban ezt is szoktam nezni masokban, hogy elobb ember es csak utana cigany/zsido/amerikai/fideszes/mszps/akarmi akkor jol el lettem kuldve a francba, hogy nem tisztelem a magyarsagomat, amit ugye elso helyre kellett volna tenni...

Nem ertettem soha, miert kell a magyarsagot magasabbra emelni az emberi mivoltunknal.
Ha egy fuldoklot latok nem azt kerdezem eloszor hogy magyar-e vagy svab, hanem azt latom hogy egy *ember* fuldoklik. Ugrok es kimentem.

Egy csomo kornyezetben abszolut irrelevans az ember hovatartozasa, megis egy csomoan beleszovik a kozbeszedbe...
Na ezt a szokast kene kiirtani valahogy.

Megfigyelo 2009.12.07. 15:04:07

@mokas_gizi: Ne beszelj baromsagokat: hat embert oltek meg es tobbet sebesitettek meg az elmult idoben Magyarorszagon csak azert mert ciganyok voltak. Gyereket is oltek, lelottek, miutan rajuk gyujtottak a jazat. Egy masikat lelottek az agyaban fekve, csoda, hogy tulelte. A te szavaid ezeket a gyilkosokat tamogatjak, lelekben te is gyilkosnak bizonyultal! Mert, amint Krisztus mondta, vannak "lelki szegenyek" (akik lelekben a szegenyekkel vannak), vannak lelki gyilkosok is. Szegyelld magad!

fájni fog 2009.12.07. 15:04:43

NEM JÖVÖK IDE VISSZA, MERT TÚLLÉPTÉTEK A GYOMORFORGATÁSI KÜSZÖBÖMET...

gauche caviar 2009.12.07. 15:05:56

@proton1701: de egy kis ostoba fajankó vagy te.
spanom családja az 1800-as évek elején érkezett mo-ra, II lipót postamesterként. ja igen, egyébként zsidók. Most akkor ő hova is menjen amikor 200 éve itt él a teljes család? Vagy mit lépsz mondjuk az erdélyi gáborcigányokra, akik magyarul beszélnek és magyarnak vallják magukat? Akkro ők kussoljanak meg fogják be a pofájukat?
Halovány fogalmad sincs arról, hogy mit jelent emberek együttélése, egy ócska és torz szociopata vagy csupán, tele téves és buta kényszerképzetekkel.
Biztos elmagyarázhatnám neked, hogy mit és miért gondolsz rosszul, de mivel ugyanazt a nyüves internetet használjuk, szerintem te is vehetted volna már a fáradtságot, hogy olvass egy kicsit.
Így csak a lenézésem és szánalmam a tiéd, hitvány cenk.

dzsefi 2009.12.07. 15:06:26

nekem a zsidózásról mindig az a vicc jut eszembe (pontatlanul, ha valaki tudja az egészet idézze bátran), hogy "két angol ember az egy klub, két magyar ember egy kocsma, de hogy hívunk három magyart? Olyan nincs, mert abból az egyik sváb, a másik zsidó" :)

egyébként képzelem a t. kommentelők közül hányan állnak napi kapcsolatban pl. arabokkal és zsidókkal, akik lépten-nyomon átverik-megkárosítják őket, és ebből alakult ki a jogos előítélet :P

orvian 2009.12.07. 15:07:42

@EMP: Sajnos Te kevés vagy,ezt nem értik meg.

Semper Augustus 2009.12.07. 15:10:00

Többet vártam ettől a blogtól. Az hittem, valami jó kis történelmi áttekintés lesz, de nem.

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 15:10:16

@fájni fog: ezek magyar mérföldkövek. Az általad említett műalkotásokra nézve -és embertársaimra nézve is- nem a származást kutatom, hanem, hogy mennyire vannak hasznára nemzetüknek. Nem származásilag lettek alkotva, hanem a magyar nemzetnek.

Egyébként mondom, nem érdekel a zsidóság, mert olyan, hoyg "zsidó", nincs. Sajnos jobb híján abból a fogalommeghatározásból kell kiindulnunk, amely sok pejoratív mellékzöngével jár.
Majd ha egyszer kitalálják az öndefiníciójukat, akkor visszatérhetünk a témára.

(Nem értem idegességed. Talán a 'zsidó' szó leírása veri ki benned a vészcsengőt? Semmi gond ezzel, belátom, a média agymosásával nehéz szembeszállni, de tudd, nem reménytelen. )

gauche caviar 2009.12.07. 15:10:30

@orvian: inkább úgy mondanám: egészen biztosan senki sem ősmagyar ebben a kis országban :)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.12.07. 15:10:36

@ZX:

"Miért félsz a becsületesektől? Mert az rasszizmus, ha ez alapján általánosítasz"

Cinikusan nézve nem rassziamus, hanem kockázatkezelés ( illetve a várható veszteség számítása ). Mertha bűnöző, és én ártatlannak nézem, akkor, ugye, bukó. Ellenkező esetben meg semmit sem nyerek. Várható nyereségem tehát negatív.
( Ugyanezen elv alapján preferálja Descartes a vallást ).

gauche caviar 2009.12.07. 15:11:07

Magyarkodásról csak ennyit:

"A magyar szó még nem magyar érzés,az ember mert magyar,még nem erényes ember,és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi.S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán..."

Kitől az idézet?

ZX 2009.12.07. 15:13:53

@Scaramella va alla guerra: Na jó de akkor, gyorsan építek a lakásom ajtaja elé 3 géppuskafészket, és körbekerítem szögesdróttal, elé pedig aknamezőt telepítek mert senkiben nem bízom meg.

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 15:14:18

@EMP:
"Amikor egy ismerosomnek elmagyaraztam hogy elobb vagyok ember es csak utana magyar, es altalaban ezt is szoktam nezni masokban, hogy elobb ember es csak utana cigany/zsido/amerikai/fideszes/mszps/akarmi akkor jol el lettem kuldve a francba, hogy nem tisztelem a magyarsagomat, amit ugye elso helyre kellett volna tenni..."
Ne haragudj, de szemenszedett valótlanságot állítasz.
Te először is család tagja vagy. Aztán ahogy bővítjük a kört, a ház, utca, város, ország/nemzet tagja vagy. Ha önnönmagad mégis szimplán, csupasz "mber"-ként definiálod, akkor egy gyökérvesztett, sehova sem tartozó, így sehova sem tartó lény leszel.

"Ha egy fuldoklot latok nem azt kerdezem eloszor hogy magyar-e vagy svab, hanem azt latom hogy egy *ember* fuldoklik. Ugrok es kimentem."
Miért is lenne fontos bárki számára a fuldokló nemzetisége? irreleváns példa.

"Egy csomo kornyezetben abszolut irrelevans az ember hovatartozasa, megis egy csomoan beleszovik a kozbeszedbe...
Na ezt a szokast kene kiirtani valahogy. "
Kiirtani. De szép szó. S olyan őszinte!
Én már elég öreg vagyok ahhoz, hogy az ilyesfajta beköpések nem túl kellemes emlékeket idézzenek bennem.

Rothstein 2009.12.07. 15:15:02

Nem az szamit hogy a genjeid honnan valok, hanem hogy a szivedben mi van. Nekem is tobb nemzetbeli osom van(tot, svab, olasz, magyar), megis 100 szazalek magyar vagyok. Ha valahol egy magyart bantodas er, azzal engem is bantanak.
A liberalisok altalaban pont ezzel gunyoljak az un magyarkodokat, hogy itt senki sem magyar. Mikozben kritizaljak a jobbosokat, pont ok allnak faji alapon ezekkel a kijelenteseikkel.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.12.07. 15:15:20

@Ianas:
nézd, most Magyarországon forráshiány van. Sokszor az alapvető létfenntartás is gondot okoz.
ebből kifolyólag érthető, ha az emberek a saját csoportjukat preferálják. ( A cigányok több ízben kifejezték, hogy nem közénk tartoznak, L. "megyünk magyart ölni". A zsidók holokausztoznak, holott most nem ez a legfőbb probléma Magyarországon. Véletlenül sem hallottam őket a kommunizmus áldozatain, vagy a doni veszteségen keseregni. )
Ergo : szerintem érthető, ha szűkösen rendelkezésre álló források miatt valaki a saját csoportját előnyben részesíti más ( a forrásokért konkurráló ) csoporttal szemben.

gauche caviar 2009.12.07. 15:16:40

@ZX: palesztin kérdésben a legjobb: "majd ha beköltözik a szomszédodba pár palesztin család, majd akkor mondjál ilyeneket".
de persze a gyűlölet alapja a kettősmérce (+önfelmentés) ezáltal igazából mindegy is.

Na, csapjunk akkor bele:
majd ha magyarországon a politikusok lopott milliárdjaiból nem a cigányok építenek minareteket és a homoszexuálisok nem vásárolják fel a termőföldet Trianon miatt, na majd akkor...
izé... lehet ezt még biztosan cifrázni.

(amúgy a hazai gyűlölet-szakkör /szélsőjobb/ nagyjából 6 féle témakört használ, ezen belül 3-4 kisebb motívummal. aztán ezeket lehet egymásba fűzögetni. Mint volt régen az a játék, hogy le kell hajtani a papír cetlit, hogy ki, mit, kivel csinált...)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.12.07. 15:17:52

@ZX:

Most prímán szórakozol ezen a bon moton, de ha a dolgok így mennek tovább hazai és nemzetközi fronton ( erőforrások végessé válása, klímamenekültek, az iszlám vallás Európában, stb ), akkor ez még könnyen elő is fordulhat.
A pakliban mindenesetre benne van ez is.

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 15:18:43

@Rothstein: erről van szó.

Érdekes módon pont a magukat jogharcosnak, toleránsnak, liberálisnak hirdető téveszmések hozakodnak elő azonnal a genetikával, amikor oylasmiről kezdünk el beszélni, mint például "magyar nemzet"

Természetesen a genetikai eshetőségek felemlegetése minden más védett népcsoport esetében azonnal a rasszizmus, antiszemitizmus kiáltók népes seregét ébreszti fel, üstöllést.

orvian 2009.12.07. 15:19:23

"Dolgozom szorgalmasan és önérzettel. Ha levágják szárnyaimat - a lábaimon járok. Ha levágják lábaimat - a kezemen megyek. Ha azokat is kitépik, hason fogok csúszni, csakhogy nemzetemnek hasznára lehessek."

EMP 2009.12.07. 15:20:21

@Sátán meg a Jocó: "Én már elég öreg vagyok ahhoz, hogy az ilyesfajta beköpések nem túl kellemes emlékeket idézzenek bennem. "

valoszinuleg ahhoz is eleg oreg hohy ne ertsd, vagy ne akard erteni amit kozolni szandekoztam.

Eleg erdekesen fogtad fel mindenesetre mondandom lenyeget.

ZX 2009.12.07. 15:20:38

@gauche caviar: :D Valahogy úgy.
Néha már tudom, hogy egy-egy mondatomra mivel reagál a másik, mit húz elő a tarsolyból. Mint például a fent unalomig idézett cikk.

gauche caviar 2009.12.07. 15:20:56

@Sátán meg a Jocó: hat, elég öregnek már elég öreg lehetsz. de hogy bölcs az nem vagy, az fix.
annyira látványosan tereled a lényegi választ arról amit a vitapartnered mond, hogy felmerül a kérdés, hogy érted-e a nyelvet amin íródott.
A szalmabáb-érvelésed meg véresen ciki :)

A 'kiírtani'-n való merengésed volt a legszebb bizonyítéka, hogy igazából mondandód nincs, csak úgy írsz azért valamit, mert szoktak.

orvian 2009.12.07. 15:21:23

És mi van most:mocskolódás,rablás minden oldalon.Ide jutottunk.
Mi.büszke magyarok.

Közöd?? (törölt) 2009.12.07. 15:23:24

Jellemző poszt a magyarországi állapotokról, még ilyen hagymázos baromságot a liberalizmusról. Méghogy szeresd az embert! és hasonló csacsiságok. Ebből látszik az szdsz világnézeti és politikai hordaléka.
A liberalizmus mindenek előtt szabad fegyverviselést jelent. Másrészt egy ilyen csóró és tehetségtelen nép mint a magyar, meg se próbálja a liberalizmust, ilyeneknek jó valami cselédsor vagy bérrabszolgaság azt majd ha fejlődnek még 200 évet lehet belőlük valami.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.12.07. 15:25:32

@Sátán meg a Jocó:
Véleményem szerint is érdemesebb az "én vagyok"-ból kiindulni.
Minden más csak ezután.
Persze ezek sorrendje aztán eldönti is, hogy ki milyen, és milyen a képe a világról, de ha csak sokadrangú dolog az emberség, akkor hogy várhatjuk el bárkitől is, hogy ehhez méltón viselkedjen velünk szemben?

Zahal 2009.12.07. 15:29:46

zsidó vagyok és magyar.
akik erre felhördülnek, azok azt sem tudják megfogalmazni, mit jelent a magyar (én tudom, magamban főleg), azt meg, hogy mit jelent a zsidóság, pláne nem, csak tudatlanul és rosszindulatúan fröcsögnek.
Attól függetlenül, hogy az aktivizálódott, pattanásos-beesett arcú, cérnakarú jobbikos nyikhajok miket hazudoznak össze a zsidóságról és Izraelről az interneten, ez mind nem számít.

orvian 2009.12.07. 15:30:25

@Közöd??: Ha ide is benéztél,tán máshol is megosztod magvas gondolataid.
Terelj oda.

Zahal 2009.12.07. 15:34:47

@fájni fog: 1867-1920 és még utána is kis ideig: rengeteg dolgot a magyar zsidók vittek véghez Magyarországon: kultúra, építészet, művészetek. Ezt aztán az ide fröcsögő gyűlölködők elődei meghálálták 1944-45-ben egy kis deportálással, kirablással, Dunába-lövéssel. Jellemző a fotó a két kisfiúról az Auschwitz-i rámpán, akik Attilában álltak a fotós elé. Még akkor is azt hitték, hogy ők magyarok, pedig hamarosan a kéményen át szálltak ki..

Ianas 2009.12.07. 15:36:05

@Sátán meg a Jocó: Te tényleg nem érted. Sok hozzád hasonló, ún. nemzeti érzelmű (vagyis elavult gondolkodású) emberhez hasonlóan képtelen vagy felfogni, hogy az ELSŐ és legfontosabb, hogy ember vagy.

Ha a Te logikádból indulunk ki, akkor irtanunk kellene minden nem magyart, mert erőforrásokat vonnak el tőlünk, magyaroktól. És ugye fontosabb, hogy valaki magyar legyen, mint hogy ember.

Nos, Hitler pontosan ezzel a... gondolattal indította el a 2. világháborút.

És a szánalmas, emberutánzat pondrók pedig masíroztak érte a halálba...

xenuka 2009.12.07. 15:37:27

Har minden zsidó, cigány, kommunista, buzi, pederaszta és liberális a Dunába lesz már lőve, akkor hipp-hopp megérkezik ide az örök béke, a shangrila, a kánaán, a jólét?

Nem rajongok ezekért az emberekért, de nem hiszem ezt.

Majd ha gyökerestül kiirtottuk a liberális, cionista, zsidó, bolsevik eszméket és a képviselőiket szép hazánkból és minden javaikat visszavettük akkor talán...

Tehát ez lenne a megoldás?
1. belelőni az idegenszívüeket a Dunába
2. elégetni a könyveiket
3. felgyújtani a kereskedelmi tv-ket, az index szerkesztőségét és a seggnyaló sajtót
4. azonnal újra életbe léptetni a zsidótörvényket
5. a cigányokat minden joguktól megfosztani és ketrecekbe zárni

Nem hiszem, hogy ez megoldás.
Nem támogatom.

Szerintem békességben éljünk együtt velük és szelíden tűrjük, ahogy ellopnak mindent tőlünk.

Ezt diktálja a felebaráti szeretet.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 15:38:54

@Zahal:

nincs őszinte kettős identitás.

azt skizofréniának hívják - talán ezért van annyi pszihiáter és kereskedő-maketinges a zsidók között

Ianas 2009.12.07. 15:41:10

@xenuka: Fura, amit írsz, a gond az, hogy nem látom az értelmét. OK, felsoroltad, mi a nem lenne jó megoldás, majd adtál egy cinikus ellenérvet, amivel mintegy megindokoltad, hogy miért lenne MÉGIS jó megoldás.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.12.07. 15:41:21

" a cigány, a zsidó, az amerikai, a muszlim és a magyar is – ember."
De azért jó, ha a társadalmi normákat is betartja.

ZX 2009.12.07. 15:42:18

@xenuka: Kétlem, hogy tőled életedben bárki bármit is ellopott volna.

ZX 2009.12.07. 15:43:43

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: a skizofrénia egy másik betegség. Te a disszociatív személyiségzavarra gondolsz nem?

blah 2009.12.07. 15:43:47

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: régen rossz neked ha nemzeti alapon határozod meg a saját identitásodat. És mekkora ostobaság is amit írtál...

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 15:44:16

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t:

ehh fordítva akartam:

talán ezért van annyi zsidó a pszihiáterek és a tőzsdés-kereskedő-maketingesek között

fourgee 2009.12.07. 15:46:48

@Poros Julcsi: Julcsi, te is gondolkodhatnál, sőt, szét is nézhetnél a világban. Ez nem egyedi jelenség, mindenhol ez van. Ha Amerikában egy fehér elkövet valami bűncselekményt, akkor azt ő követte el, viszont ha egy fekete, akkor úgy veszik hogy az összes fekete. Ha Franciaországban egy francia, akkor azt ő, ha egy arab, akkor úgy veszik hogy az összes arab. Ha Németországban egy német, akkor úgy veszik hogy ő, ha egy török, akkor úgy veszik hogy az összes török. Ha Angliában egy angol/skót/ír/walesi, akkor azt úgy veszik hogy egy angol/skót/ír/walesi, de ha egy cigány, úgy veszik hogy az összes cigány (azért írtam őket, mert ők régebb óta ott vannak, mint a többi bevándorló). Ha Izraelben egy zsidó elkövet bűncselekményt, akkor úgy veszik hogy ő követte el, ha viszont egy palesztin, akkor úgy veszik hogy az összes palesztin...
Viszont van egy jelenség, amely kizárólag Magyarországon van jelen: ha valaki büszke magyarságára, azt egyből ezren leszólják...

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 15:49:42

@blah:

régen rossz, hogy dekonstruálni akarják az identitás fogalmát

csak kiss jános van

nincs külön
kiss jános tanár
kiss jános magyar
kiss jános férfi
...

mert ezek átszövik egymást folytonos egymásrahatásban vannak

ÁkiBáki (törölt) 2009.12.07. 15:53:21

Tetszik ez a gondolat,l hogy liberális minimum, csak az a baj, hogy talán egy kicsit elkéstünk vele.
Nem lehetett volna ezen irányultságnak talpazatát egy kissé korábban letenni? Hogy nem ezen izmus nevével visszaélve tegyék tönkre,l amit tönkretettek?
Ahogy elnézegetem a kommenteket, talán nem rakódott volna rá megannyi szebbnél szebb gondolat.

blah 2009.12.07. 15:57:01

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: akkor nem értem mibe kötöttél bele? A zsidó miért nem lehet magyar? Ez olyan mintha egy mérnök profi nyelvész is egyben pl...

xenuka 2009.12.07. 15:58:47

Sajnos nem tudom mi a jó megoldás.

Ha valaki megírná szépen megköszönném neki.

Én úgy látom, hogy a feszültség csak nő. A hatalom egyre idegesebb és erőszakosabb, ami viszont újabb radikalizálódáshoz, intoleranciához vezet.

Angela Merkelnek így magyarázta ezt az EU-ban egy képviselő:

www.youtube.com/watch?v=yq_6e1A7gzA&feature=related

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 16:02:59

@blah:

a zsidó miért nm lehet magyar?:

az atomban sincs két egyforma kvantumállapotú elektron

a zsidó és a magyar ugyannak a "minőségnek" a két megnyilvánulási formája

egy szín nem lehet egyszerre kétféle

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 16:06:55

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t:

na és én ezzel nem azt akarom mondani, hogy az identitás az valami predesztinált dolog, de csak egyféle lehet

aki könnyen váltogatja, anank az identitása nem ér többet, mint a háromnapos húgyos-szaros gatyája

blah 2009.12.07. 16:07:40

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: na ok, ez szép magyarázat volt. Akkor hadd tegyek fel mégegy kérdést. Ki a magyar, a keresztény vagy a pogány?

Ianas 2009.12.07. 16:09:14

@fourgee: És az, hogy nem egyedi jelenség, azt jelenti, hogy jó dolog csinálni???

Na EZ csúsztatás. Meg az is (bár inkább Gyurcsányi magasságokba emelkedve hazugságnak nevezném), hogy az emberek arra fujjolnak, hogy büszke vagy a magyarságodra.

Amire fujjolnak, az az a "büszkeség", ami leginkább az épp e büszke nagymagyarok által lenézett és elítélt Meleg Büszkeség napi felvonulásra emlékeztet...

Ez nem büszkeség, hanem látványos showműsor hőzöngésből, gyűlölködésből és alja ösztönök utcára engedéséből.

Erre nem vagyok büszke.

Arra, hogy magyar vagyok, igen.

Sajnálom, hogy a politika beszennyezte ezt is bélsárral, de nem érdekel.

ZX 2009.12.07. 16:11:36

@blah: Miért ne lehetne kettős identitása valakinek?
Ha mondjuk itt születik, itt nő fel, magyarul beszél (nem is tud más nyelven, max. angolul).
vagy ha egyik szülője ilyen a másik meg olyan akkor miért kellene választania?
Mint mondtam a zsidó ráadásul lehet vallási alapon vagy származási alapon zsidó. Ha vallási alapon az, akkor pedig olyan, mintha azt mondanád, nem lehetsz egyszerre magyar és keresztény.

Ianas 2009.12.07. 16:12:19

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Ez a tipikus hazug, csaló jobboldali duma, amivel ezt az országot szakadáshoz vitték, és amivel a félművelt, gyenge akaratú embereket az orruknál fogva vezetik.

Attól, hogy valaki zsidó vagy cigány vagy budapesti vagy alföldi vagy földmunkás még lehet magyar.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2009.12.07. 16:12:55

De talán mégis az lenne a legjobb, ha a liberalizmust szorítanánk a minimumra...

Kravver 2009.12.07. 16:14:39

@mokas_gizi:
te tényleg mókás vagy!

ez is a világsajót előtt "lett kijelentve":

index.hu/gazdasag/magyar/2009/12/07/kina_magyar_tokeexport/

Most hogy reszkethetnek szegény kínaiak..

Ezt érted?

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 16:16:08

@blah:

kereszténynek kell lenni ahhoz, vagy elég csak embernek lenni ahhoz

hogy másnak se kívánd azt amit magadnak sem kívánnál?

blah 2009.12.07. 16:16:41

@ZX: na ezzel megleptél mert nem tudom hogyan kapcsolódik ez ahhoz amit kérdeztem meg mondtam. Nem tudom követni a logikádat, bocs.

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2009.12.07. 16:16:45

@Sátán meg a Jocó: > Nem prejudikáció, hisz
> előítélet olyasmiről alakul ki az emberben,
> amit nem ismer. Mivel a Rózsadombon
> túl is járó ember bizony találkozik ezzel-azzal, így
> kialakul benne egyfajta tapasztalati ítélet.

Ó, dehog nem az. Bár abban igazad van, hogy "előítélet olyasmiről alakul ki az emberben, amit nem ismer.", én még hozzá tenném azt is, hogy vagy amit nem ért, illetve hogy amit nem akar érteni mert az az érzelmeivel, ösztöneivel ellentétes. De alapvetően a nem értés a lényeg (szándékos vagy sem, az most mindegy). Ugyanis ha kicsit olvasgatnál meg gondolkkodnál a dologn (nem sértegetni akarlak ezzel) akkor azért legalább egy picit bizonytalan lennél abban, hogy a tolvaly tolvalysága (a példa kedvéért) cigányságából vagy a szociális helyzetéből következik. Hogy mivel korrellál valójában.

Persze kényelmesebb bőrszín alapján ítélni, mert az ösztöneink ezt diktálják (lásd csoport agresszió) na meg az olyan látványos. Csak tudod mivel a kemény valóság az, hogy a jómódban élő cigány nem bűnözik többet, mint a hasonló körülményekközt élő magyar (és a magyar sem kevesebbet, mint a cigány), ezért ez mégis csak a helyzet nemismeretéből adódó előítélet - pont ahogy írod.

> Erdélyben barangolva az elém toppanó kifejlett
> barnamedve láttán sem az egyébként
> vehemens zöld állatszerető énem bújt ki először.

Ennél sántább hasonlatot aztán neház lett volna találni. Szerinted mekkoa a genetiaki különbség közted és más népcsoportok között? Vagy inkább hasonlítsunk téged is valami egyszerűbb élőlényhez? :D

> Ezt megpróbálni elnyomni enyhén szólva lilagőzösségre
> utal, ez az emberi túlélési ösztön része és kész.

Elnyomni butaság, ugyanakkor rossz okokat azonosítani egy jelenség mögött ugyanannyira az - egyik sem vezet megoldáshoz, mindkettő a probléma szőnyeg alá söprése. A túlélési ösztön meg baromság, a nagypofájú ciganyozók közül a tbbslg az életben nem került konfliktusba cigány származású emberrel (na nem mintha abból lehetne értelmes következtetést levonni), viszont folyamatosan hergeli magát amikor meglát egyet.

Ianas 2009.12.07. 16:18:24

@"the dragon": És gyerekeket dolgoztatnának mondjuk... Bányákban, ugye? Már, miközben minimumra szorítják.

TH 2009.12.07. 16:19:04

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: hát akkor kapaszkodj: én Magyarországon születtem, és jelentős részben zsidó származású vagyok. Családom egyetlen tagja sem követi a zsidó vallást viszont. Én sem. Semmilyen vallás nem hoz lázba. De ettől még a származásom zsidó, és közben mégis magyar vagyok. Így vagyok zsidó magyar. És elég sokan vannak ezzel így, hidd el.

ZX 2009.12.07. 16:20:17

@blah: Bocsesz, ezt nem is neked szántam, csak félrekatt eredménye.
az eredeti címzett @Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t:

blah 2009.12.07. 16:21:06

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: ejj, nehezebb eset vagy mint gondoltam, egy épkézlább választ nem tudsz kinyögni... Hogy válaszoljak is, minek ahhoz kereszténynek lenni?

TH 2009.12.07. 16:21:38

@Sátán meg a Jocó:
"Ne haragudj, de szemenszedett valótlanságot állítasz.
Te először is család tagja vagy. Aztán ahogy bővítjük a kört, a ház, utca, város, ország/nemzet tagja vagy. Ha önnönmagad mégis szimplán, csupasz "mber"-ként definiálod, akkor egy gyökérvesztett, sehova sem tartozó, így sehova sem tartó lény leszel."
Én elsősorban ember vagyok. Ez a legfontosabb. Azon belül európai - hiszem, hogy ez szintén igen fontos lesz rövid időn belül. És ezen belül vagyok magyar és zsidó, azon belül budapesti. Kb. Nekem ez a saját preferenciasorrendem. És ez nem szemenszedett valótlanság.

blah 2009.12.07. 16:24:01

@ZX: volt egy ilyen sejtésem :)

TH 2009.12.07. 16:26:50

@Sátán meg a Jocó: ez nem azt jelenti, hogy nem fontosabbak nekem a barátaim/ismerőseim/rokonaim, mint vadidegen emberek mondjuk. De jelenti azt, hogy pl. egy másik embernél elsősorban nem a származása érdekel. Az egy paramétere, de nem az fogja meghatározni a viselkedésemet vele szemben.

Kravver 2009.12.07. 16:27:09

@xenuka:
"Har minden zsidó, cigány, kommunista, buzi, pederaszta és liberális a Dunába lesz már lőve, akkor hipp-hopp megérkezik ide az örök béke, a shangrila, a kánaán, a jólét?
Nem rajongok ezekért az emberekért, de nem hiszem ezt.
Majd ha gyökerestül kiirtottuk a liberális, cionista, zsidó, bolsevik eszméket és a képviselőiket szép hazánkból és minden javaikat visszavettük akkor talán..."

Á! Akkor sem. Akkor még mindig itt lesz az a sok bunkó, egymást könyöklő igazmagyar, akik miatt lassan élhetetlen ez az ország, akiket saját magukon kívül senki és semmi nem érdekel. Aki 10 centi előnyért átgázol rajtad, aki saját főőődbutaságát az erőszakosságával igyekszik pótolni. Nézd meg a közlekedést, az ügyintézést, az utcákat, a boltokat stb hadd ne soroljam!
Szóval ha a fentieket elvégezted, akkor ne álljon le az ipar, irtsd a bunkómagyart is gyerekestül lehetőleg. Ja és a végén ne felejts el rituálisan a kardodba dőlni, nehogy írmagot hagyj a fajtádból.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 16:27:25

@blah:

Téged miért zavar, ha valaki kereszténykényt cselekszi a felebaráti szeretetet?

csak nem kriptokomcsi vagy?
gulaggal a a nagyabb testvériségért (felebarátiságért)? csak a szeretetről persze közben megfeledkezünk - úgy nehéz lenne táborba zárni azt, aki nem ÚGY akar tetsvéri lenni, ahogy gondoljuk ugyi-e

:)

jaj ez sok képmutató ballibsi

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 16:27:55

@huvosvadasz:
"a tolvaly tolvalysága (a példa kedvéért) cigányságából vagy a szociális helyzetéből következik. Hogy mivel korrellál valójában."
Hogy jön ide a szociális helyzet? Nem emlékszem olyan történetekre, hogy a kisemmizett nagyszüleim (még megvan a 48óra/50kg papír) elkezdték volna a szomszédoktól összelopkodni a megélhetéshez szükséges dolgokat.

A macis példám, kár, hogy nem ért célt :) Pedig azt hittem, világos.

A többi állításoddal (leginkább az utolsó bekezdésben foglaltakkal) nem tudok vitatkozni, mert nem bizonyítható tételeket tartalmaz, illetve erősen szubjektív. De legyen ez a véleményed.

Poros Julcsi 2009.12.07. 16:27:56

@Ianas: Köszi, h válaszoltál helyettem a nekem szóló kommentekre :) De tényleg, örültem, h nekem már nem kell begépelni ezeket az alapdolgokat... Viszont abban nem értek egyet, hogy a gyűlölködve-magyarkodókat egy kalap alá veszed a melegfelvonulókkal, mivel a melegfelvonuláson nem egy embercsoport ellen vonulnak föl az emberek, hanem azért, hogy jobban elfogadja őket a társadalom. A gyülölködve-magyarkodókat viszont más népek lenézése köti össze, és azért mennek az utcára. Ez szerintem fontos különbség.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2009.12.07. 16:28:12

Ez liberális minimumnak már foglalt, ez a keresztény minimum.

TH 2009.12.07. 16:28:51

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak megjátszod magad? mi lenne, ha a leírt kérdésekre/válaszokra reagálnál?

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 16:29:16

@TH:

jaja meg is látszik szegény országon, hogy sokan vannak így itt ezzel

Ianas 2009.12.07. 16:29:26

@TH: Nem az. De őt zavarja, mivel fél attól, hogy esetleg az olyan emberek, akik nem úgy gondolkodnak, mint ő esetleg nem az ő általa magyarnak titulált érdekeket tartja majd szem előtt.

Ha mondjuk veszek egy példát, a környezetszennyezés... mi van, ha az országunk gazdasági érdeke az lenne, hogy erősen növelje a szennyezőanyag-kibocsátást? Akkor a MSZP* barátunknak vajon magyar-, vagy ember-valója kerekedik felül?

Ianas 2009.12.07. 16:30:02

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Olvasd el az előző hozzászólásom második felét.

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 16:31:18

@TH: ezzel teljesen egyetértek, szerintem ott különbözik a véleményünk, hogy én tágabb értelemben véve bizonyos népcsoportoknál felkészülök a védekezésre is - a másság kritika nélküli elfogadása öngyilkosság, klasszikus etnomazochista viselkedés, mely Amerikát és Európát igen-igen nagy mértékben sújtja.

EMP 2009.12.07. 16:31:29

Azon gondolkozom milyen lehetseges szovegkornyezetben lehet ma relevans magyarorszagon az hogy valaki zsido-e vagy sem.
Mert azon kivul hogy uszitasra van hasznalva (ahova egyebkent csak az uszitas szempontjabol relevans), vagy a konkret vallassal kapcsolatban megemlitve, nem jut eszembe semmi mas.

Miert olyan fontos az hogy valaki zsido-e vagy sem?

Oszinten, kit erdekel hogy a bankar aki csodbe vitte a kis vallalkozasomat zsido volt-e vagy sem? Abszolut nem fontos szerintem... Egy *ember* vitte csodbe, akit lehet hibaztatni. Ha megemlitik hogy mellesleg zsido volt (amely informacio egyebkent nem kapcsolodik a cegem csodjehez egyaltalan) az maximum rosszindulatbol lehet, mintegy probalkozaskent, hogy a felelosseget attereljek egy konkret emberrol egy konkret csoportra kiszelesitve a felelosseget.

Nem mellesleg az ilyen tipusu eloiteletesseg mar nem egy haborunak volt az okozoja.
Nemzeti oldal. Persze. Meg a nemzet mindenek folott. ugy van...
Beszukult gondolkodasmod, az van, nem nemzeti oldal.

TH 2009.12.07. 16:31:30

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: kifejtenéd esetleg, hogy mi a bajod ezzel? és szerinted mit kellene tenni a magunkfajtáknak?mármint, hogy te elégedett legyél!

Ianas 2009.12.07. 16:33:22

@Sátán meg a Jocó: De akkor miért nem mészároljuk le őket? Le lenne a gond...

Ez marhaság. Ha valaki megtámad, akkor az önvédelem során nem fogom figyelembe venni, hogy cigány vagy magyar. Esetleg utána kíváncsiságból megnézem.

Semmivel sem javítja a túlélési esélyeidet, ha rasszista vagy, legfeljebb egy Jobbik gyűlésen.

TH 2009.12.07. 16:34:10

@Sátán meg a Jocó: "a másság kritika nélküli elfogadása öngyilkosság"
ha az adott másság veszélyt jelent a te fizikai vagy anyagi biztonságodra, akkor az óvatosság indokolt. tehát ha jobban figyelsz a pénztárcádra, amikor átvágsz a gettón, az indokolt, és okos. de amikor valaki nem vesz fel valakit dolgozni csak azért, mert ez utóbbi bőrszíne sötétebb, akkor az már súlyos probléma.

Ianas 2009.12.07. 16:35:18

@Poros Julcsi: Félreértettél. Olvasd el figyelmesen a mondatot. Azt mondtam vele, hogy épp az a gond, hogy azt a viselkedésformát folytatják (függetlenül a céltól), amit egy általuk elítélt csoport folytat.

Ez nem konkrétan a melegekre vonatkozik, csak tükröt akartam vele mutatni.

TH 2009.12.07. 16:36:18

@Ianas: hát azért ez nem teljesen igaz. bár mondjuk az én bizalmamat elsősorban nem a bőrszín, hanem a másik társadalmi helyzete határozza meg. De ez egy összetett kérdés, hogy kiben mennyire bízunk meg, és miért...

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 16:41:31

@TH: az valóban, korábbi hozzászólásaimban is világosan leírtam.

Sátán meg a Jocó 2009.12.07. 16:42:26

@Ianas: bocs, de erre a szintre már nem követlek.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 16:43:21

@TH:

neked nem fejtegetem

már belesüppedtél a paranoid, passzív-agresszív áldozati szerepbe

jó szórakozást hozzá

bár az ilyen tényleg elhúzhatna innen, terjessze máshol az önbeteljesítő sorstalanságát

TH 2009.12.07. 16:43:27

@Sátán meg a Jocó: akkó' viszont egyetértünk alapvetően.

blah 2009.12.07. 16:44:47

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: ostoba e vagy e? Téged zavar ha ezt nem egy keresztény teszi. Nálad nagyon nincs rendbe valami, eddig egy magadnak ellentmondó választ sem tudtál adni. Nagyon elvesztél valahol, nem is vagyok kíváncsi a válaszodra meg lejárt a bérkommentelő munkaidőm is, megyek haza torát olvasni.

TH 2009.12.07. 16:44:58

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: na jó, kifejtem. semmilyen áldozati szerepbe nem süllyedtem, nem is érzem magam annak.

TH 2009.12.07. 16:45:52

@blah: igen, sajnos van a sötétségnek az a foka, amivel a kommunikáció mindenféle formája tökéletesen felesleges és értelmetlen. :)

blah 2009.12.07. 16:49:19

@TH: csávóval nagyon nincs rendbe valami :)

ZX 2009.12.07. 16:49:34

@TH: Legalább valamennyire lehet vele értelmesen beszélni. Más fórumokon 2 bites droidok kommentelnek, akik "ha nem vagy velem akkor te egy zsidócigánykommunista bérkommentelő vagy és megdögleszkisköcsög" stílusú verebek vannak.

ZX 2009.12.07. 16:50:22

@ZX: Na ezt most jól megasszondottam :D:D:D

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 16:51:47

@blah:

"Téged zavar ha ezt nem egy keresztény teszi."

Hol panaszoltam én ilyet?

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 16:53:30

@blah:
"Nálad nagyon nincs rendbe valami, eddig egy magadnak ellentmondó választ sem tudtál adni."

Még jó nem! :DDDDDD

TH 2009.12.07. 16:53:50

@ZX: hát sztem ő pont ez a szint. te nem baj, derűt és vidámságot csempész a komor estbe. ;)))

Poros Julcsi 2009.12.07. 16:55:40

@Ianas: Szerintem nemcsak a céljaik közt van különbség, hanem a viselkedésükben is. Bármennyire nem tetszett nekem se a "Jézusnak is két apja volt" felirat a melegfelvonulók táblái közt, mégis úgy ítélem meg, hogy ez egy egyedi jelenség volt, a legtöbb felvonuló (amennyire a tévében láttam) békésen vonult, nem bántottak senkit sem tettel, sem szóval. Többek között pl. nem akartak megdobálni senkit. Ez nem mondható el azokról, akik a magyarságukra való büszkeséget úgy értelmezik, hogy az jogot ad nekik más embercsoportokat lenézni vagy gyűlölni.

ZX 2009.12.07. 16:58:16

@TH: Hát nem tudom. Ennél sokkal de sokkal agresszívabb állatokkal találkoztam, akiknek a legfőbb érve "a kurva anyád" volt.

TH 2009.12.07. 17:00:36

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: még egy kérdés: ha szerinted valaki nem lehet egyszerre zsidó és magyar (bár nem definiáltad, hogy a "zsidó" származást vagy vallást jelent ez esetben), akkor lehet-e valaki egyszerre keresztény és magyar? lehet-e valaki egyszerre szlovák és magyar? svéd és német? hogy van ez?

TH 2009.12.07. 17:01:19

@ZX: ok, ok, ez jogos. rövid nickű barátunk finomabb stílusban olt és aláz. :)

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 17:07:23

@TH:

nincs külön zsidó vallás meg származás - akkor sincs ha a zsidó identitást szeretik így dekonstruálni

csak zsidó identitás van, és a zsidó identitás csak a valás felől közelítve is zsidó identitás és cak származás flől közelítve is zsidó identitás - innentől kezdve pedig tökmindegy hogy vallásrúl vagy származásról beszélünk, az identitás kavntumállapota kitöltött, aszínskálán meghatároztatott a hely

Ianas 2009.12.07. 17:09:30

@Poros Julcsi: Sajnos a gondolkodásom általában gyorsan eltávolodik a konkrét példáktól, vagy a konkrét cselekményektől.

Nem azt akartam mondani, hogy a melegfelvonulással van baj, ez nem is tartozik ide, hanem azzal, hogy ennek a jobb oldali társaságnak az a problémája, hogy van egy csoport, akik hangosan kiállnak a saját identitásukért. Látványosan, figyelemfelkeltően.

Eközben ugyanezt teszik ezek a jobbosok is. Látványosak, figyelemfelkeltőek, harsányan hirdetik a "másságukat" a "nemmagyarokhoz" képest.

Nem az a lényeg, hogy mik a konkrét cselekmények, hogy az egyik kukákat borogat, a másik színes ruhákban mászkál. A lényeg, hogy az egyik csoport elítéli a másikat azért, amit (más módszerekkel, más célokkal) ő maga is megcsinál.

TH 2009.12.07. 17:10:09

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: ezt jogod van így gondolni, de nincs igazad. Én nekem konkrétan 0 közöm van a zsidó valláshoz, ettől még ez nem változtat a származásomon.

Ha valakinek magyar ősei vannak szlovákiában, az magyar vagy szlovák vagy is?

Ianas 2009.12.07. 17:10:14

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Gondolom, korábban gyakorló zsidó voltál, innen tudod jobban, mint egy zsidó.

Ianas 2009.12.07. 17:11:34

@Ianas: Bocsánat TH, zsidó származásút akartam írni.

TH 2009.12.07. 17:13:25

@Ianas: semmi probléma nincs a "zsidó" szóval, nem kell túlságosan "píszí"-nek lenni. :)

TH 2009.12.07. 17:15:35

@Ianas: @TH: úgy értem, hogy a "zsidó" és a "zsidó származású" az szinoníma is lehet adott esetben. :)

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 17:18:02

@TH:

"Én nekem konkrétan 0 közöm van a zsidó valláshoz, ettől még ez nem változtat a származásomon."

Nos, ezzel ugyanazt mondod mint én:

a vallás és származás teljesen független egymástól - külön-külön is zsidó identitást "eredményeznek".

:)

TH 2009.12.07. 17:20:24

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: ha izlandiak lettek volna a felmenőim, akkor meg izlandi származású magyar lennék. egyszerre lennék izlandi és magyar. nem válaszoltál egy pár kérdésre az előző kommentjeimből, pedig nem véletlenül tettem fel őket neked.

Ianas 2009.12.07. 17:25:49

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Te vissza tudod veszetni Árpád atyánkig a színmagyar vérvonalad?

Mert az alapján, amit mondasz Te török, sváb, horvát, román, zsidó, kun vagy üzbég identitású legyél. NEM vagy magyar, ha a származás határozza meg az identitást.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 17:31:25

@TH:

ha ŐSZINTÉN izlandinak tartod magad, miért rángatod elő és köpködöd bele saját magad a világba a származásod?

:)

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 17:35:54

@Ianas:
"Te vissza tudod veszetni..."

Akarok én ilyet tenni?

:D

Ianas 2009.12.07. 17:39:53

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: Nem tudom, meglehetősen epikus genealógiai kutatás lenne...

TH 2009.12.07. 17:52:20

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: én ŐSZINTÉN érzem magam magyarnak és zsidónak is. És egyiket se szoktam reklámozni, se köpködni sehova. de akkor ugye elvárod a szlovákiai magyaroktól, hogy teljesen szlováknak érezzek magukat ugye? legalább mondjuk azok, akiknek apukája v. anyukája szlovák...velük mi van?

TH 2009.12.07. 17:53:32

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: és ŐSZINTÉN nem hiszem, hogy az lenne a normális, ha valakinek meg kéne tagadnia az őseit vagy a múltját stb.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 17:54:27

@TH:

"ugye elvárod a szlovákiai magyaroktól, hogy teljesen szlováknak érezzek magukat ugye?"

Miért várnék el ilyet?

:D

TH 2009.12.07. 17:56:27

@Ianas: Mszmkjm nem a vérvonalra gondol, hanem szerinte az ember vagy magyarnak érzi magát vagy nem, semmiféle keveredés nem helyénvaló. Vagy magyar valaki, vagy nem, de nem lehet egyszerre ez is, az is. Ezt mondja ő.
De hova álljanak a belgák?

Poros Julcsi 2009.12.07. 17:56:47

@Ianas: Rendben, így már értem, s egyetértek. :)

TH 2009.12.07. 17:57:44

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: akkor fejtsd ki a véleményedet rendesen, ne félmondatokat böfögj ide. ha szerinted a szlovákiai magyar érezheti magát magyarnak (ad abszurdum magyarnak és szlováknak), akkor ezt egy magyarországi zsidó miért nem érezheti ugyanúgy? mi a különbség?

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 18:04:27

@TH:
ahogy egy szlovákikai magyar magyar

úgy egy magyarországi zsidó az meg zsidó, nem?

szerintem ez nyilvánvaló.

te mit nem értesz ezen?

:D

TH 2009.12.07. 18:12:55

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: szerintem az, akinek az apja szlovák, anyja magyar, az éppúgy szlovák is, mint ahogy magyar is. Mit nem éretsz ezen?

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 18:15:21

@TH:

"az éppúgy szlovák is, mint ahogy magyar is."

szerintem meg tőle kellene megkérdezni, nem?

:DDD

TH 2009.12.07. 18:17:16

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: megtörtént. képzeld, beszéltem ilyen emberrel, most mit szólsz! persze nem kérdeztem végig mindenkit.... és ismerek olyan leányzót, aki norvég és olasz egyszerre, mert apja norvég, anyja olasz. és ő egyszerre érzi magát norvégnak és olasznak is.

TH 2009.12.07. 18:32:06

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: nem, képzeld, ez semmiféle tudathasadt állapotot nem jelent. na jó, ez a vita értelmetlen, részemről befejeztem.

Zzoorroo 2009.12.07. 18:32:59

Idehaza nincs liberális párt. Talán volt, mondjuk úgy 1994-ig.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.07. 18:37:24

@TH:

és a lány is azzal foglalkozik, hogy állandóan azt köpködje a világba:

"ilyen származású olyan vagyok"

vagy

"olyan származású ilyen vagyok"

:D

TH 2009.12.07. 18:43:33

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t:
részletesen nem tudom, de róla 5 perc beszélgetés után megtudtuk ezt, mint kollégák. míg én csak annyit mondok magamról pl., hogy magyar vagyok, és ha csak valamiért releváns, akkor említem, hogy igen sok zsidó van a felmenőim között. tehát én ezt a kérdést csak akkor érintem, ha ennek van valamilyen jelentősége. a lánytól azt kérdezték, hogy honnan jön, erre mondta, hogy olasz, de norvég is.

2009.12.08. 00:17:37

nagyon jó írás. a liberális minimum mellett szükséges lenne még valamilyen keresztény minimum is, bár ahogy a szavakból kiveszem, a kettő nagyon közel is állhatna egymáshoz

Csomorkány 2009.12.08. 08:29:24

Na, és a liberális minimumba beletartozna, hogy nálunk épülhetnek minaretek? Mert akkor én kimaradnék...

Másrészt a "liberális" jelző kicsit elhasználtnak tűnik. Ha viszont tovább visszük, akkor ilyesmik adódnak: szociális minimum, nemzeti minimum, konzervatív minimum, keresztény minimum, üdvözülési minimum...

Nincs ebben az egészben valami szentségtörő?

TH 2009.12.08. 14:33:55

@Csomorkány: már a vallásszabadságba is beletartozik a minaret építésének a lehetősége. Aztán az már más kérdés, hogy az ott élők mennyire tolerálják esetleg az onnan kiabáló müezzint. De ha egy vallási közösségnek van pénze és igénye egy új épületre - vagy ez esetben egy toronyra -, akkor milyen alapon lehetne megtiltani?

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.12.08. 17:55:51

ezt a kérdést elég sokáig fog tartani "lezárni" sajnos...

Sturm und durung 2009.12.09. 06:33:44

@xenuka:

Érdekes, nálunk pont minden fordítva volt, nagymamám az első világháború után özvegyen maradt, egy szövőszékkel kezdte, majd mire elvitték auschwitzba 5 szövőszéke volt, amin négy másik nővel együtt perszaszőnyegeket szőttek, aztán mindenét elvették, és felrakták egy halálvonatra és megölték.

Családom 41 tagjától, akiknek iparos mesterségük volt (szabó, cipész, hentes) mindenét elvették az életüket beleértve, úgyhogy ez pont a fordítottja annak, mint amit itt előadsz. A zsidóktól vettek el mindent, amit két kezükkel megteremtettek, és még ideológia is volt hozzá, amit sajnos most is ismételgetsz. A zsidók nem elvettek, hanem hozzátettek! Nézd meg az Andrássy utat, amely a világörökség része, a legtöbb házat ők építették ott, és odaadóan gyógyitottak mint orvosok, úgyhogy miután elvitték a zsidókat megölni, nagyon sok alföldi járás eljesen orvos nélkül maradt!

A lánchidat, a parlamentet ők építették. A magyar Nobeldijas tudósok többsége zsidó származású.

Kicsit meg kellene fordítani a szemléletedet, kezd el azt nézni mit tettek hozzá! És aztán a hozzád hasonszörű emberek meg mit vettek el, hogyan rombolták le ezt a kultúrát.

Csomorkány 2009.12.13. 16:41:36

@TH: Már miért tartozna bele a vallásszabadságba, hogy bárki bármilyen épületet építhessen? Városképről, mint értékről hallottál már? Továbbá ha annak az épületnek az a célja, hogy onnan valaki jó hangosan tudjon kiíbálni, és az a többséget zavarja, akkor engem kevéssé hat meg az olyasfajta liberális minimum, ami szerint ez a minimum.

TH 2009.12.15. 14:18:06

@Csomorkány: nem kell mindenre építési engedélyt adni. Nyilván arra gondoltam, hogy ha az épület az összes helyi szabálynak megfelel (elhelyezkedés, magasság stb.), akkor milyen alapon lehet megtiltani? arra meg, hogy onnan kiabálnak, a megoldás egyszerű: építsék a városon kívül valahova. Vagy csak suttogjanak, ne kiabáljanak. Tehát nem azt mondom, hogy szerintem bárhol, bármilyen épület felépítését engedni kell, vagy hogy bárki bárhonnan üvöltözhessen, de elvi tiltást megfogalmazni egy vallási célú épület v. épületrész ellen, minimum fura. Az normális lenne, ha megtiltanák az evangélikus templomok építését mondjuk?

Csomorkány 2009.12.16. 18:43:36

@TH: Egyrészt a minaret nem a templommal, hanem a harangtoronnyal analóg.

Másrészt mint említettem, a legkevésbé sem érdekelnek a liberális minimumok. Amit szabad az evangélikusoknak, azt nem feltétlenül szabad a muszlimoknak.

Ez nem elvek, hanem társadalmi alkuk és hagyományok kérdése. Majd ha a muszlim világ megengedi a szabad keresztény templomépítést náluk, akkor fölmerülhet a szabad minaretépítés nálunk.

TH 2009.12.17. 09:56:00

@Csomorkány: köszönöm, tisztában vagyok azzal, hogy mi az a minaret.

Senki nem kérdezte, hogy téged érdekelnek-e a liberális minimumok.

Vallásszabadságról van szó, és semmi másról. Ha szerinted normális dolog az, ha az állam különbözően kezeli a különböző vallásokat, akkor a vita nyilvánvalóan értelmetlen, számomra ez teljesen elképzelhetetlen. Az én elveim szerint az állam semmiféleképpen nem szólhat bele az emberek vallási ügyeibe, mert semmi köze hozzá.

Csomorkány 2009.12.17. 12:58:04

@TH: Örülök, ha tisztában vagy vele, de akkor a hozzászólásod volt tisztességtelenül hangulatkeltő. Azt kérdezted, hogy megtiltható-e a templomépítés egy evangélikusnak.
Ha tudod, mi az a minaret, akkor így kérdezni teljesen inkorrekt.

Szerintem hibás, ill. ideológiavezérelt a vallásszabadság-fölfogásod. Én, mint magánember fönntartom a jogot arra, hogy beleszóljak azok vallásos szokásaiba, akik életmódomban konkrétan zavarnak.

A magánemberek többsége megtilthatja pl. a magánemberek kisebbségének, hogy akár vallási okoból is utcai ordítozást szervezzenek napjában ötször.

A vallásszabadság arra vonatkozik, hogy ha engem nem zavar, akkor azt csinál, amit akar. De hogy zavarhasson-e, abba bele akarok szólni, bele is fogok, és ha valaki a vallásszabadság miatt hápog, akkor peche van.

A muszlimok minimum fizessenek a zavarásomért azzal, hogy engedik a keresztény templomépítést a saját országaikban. Alku. Nem elvek, és nem libsi minimumok.

TH 2009.12.17. 13:44:34

@Csomorkány: esetleg figyelj arra, amit írtam.
De leírom még egyszer: az épületre nyilván vonatkoznak az általános törvények, meg a helyi szabályok. Ha ennek megfelel, akkor lehet szó arról, hogy felépüljön.
A kiabálásról meg csak idézem magamat:" arra meg, hogy onnan kiabálnak, a megoldás egyszerű: építsék a városon kívül valahova. Vagy csak suttogjanak, ne kiabáljanak... de elvi tiltást megfogalmazni egy vallási célú épület v. épületrész ellen, minimum fura."
Itt direkt írtam, hogy "épületrész", de mindegy.
Én egyetértek veled, hogy pusztán vallási meggyőződésből nem lehet egy adott település nyugalmát ordibálással zavarni.
Próbáld megérteni, amit leírtam, és akkor írj újra, ha sikerült.
És akkor viszont arra reagálj, amit leírtam, ne a megakadt lemezedet ismételd, kérlek szépen.
Én nem veszekedni akarok veled, de kurvára felbosszant az, hogy megpróbálok normálisan érvelni és indokolni, erre te lenyomod ugyanazt a süket dumát ezredszer is, aminek semmi köze ahhoz, amit én mondok.

Csomorkány 2009.12.17. 14:39:41

@TH: Normális érvelés az, hogy a svájciakkal az a probléma, hogy olyan minaretek építését is megtiltották, ahonnan csak suttognának, vagy ahonnan senki nem hallja a kiabálást?

Megbocsáss, de ez síkhülyeség. Jó példa arra, hogy szavakat értelmes sorrendbe tenni tudó, IQ teszten föltehetően egészen elfogadható eredményeket elérő emberek mennyire el tudnak szállni a valóságtól, ha megszállja őket az üres ideológia. Bocs.

A minareteket nem azért építik, hogy suttogjanak róla. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy véka alá rejtsék. Akinek ez nem nyilvánvaló, az egy másik bolygón él, nem azon, amelyről véleményt formál.

Ezeket a szövegeidet azért hagytam eddig figyelmen kívül, mert tökéletesen elvakultnak, értelmes megvitatásra alkalmatlannak találtam őket. Ha ragaszkodsz az értékelésükhöz, hát tessék.

TH 2009.12.17. 15:07:50

@Csomorkány: OK, azt hiszem, a további vita tökéletesen értelmetlen.
szerintem igenis van értelme
- rendeletben szabályozni a megengedett hangerőt és annak idejét
- lakóövezettől távolabb felépíteni ilyen jellegű intézményeket
és akkor nincs vita arról, hogy mikor, mennyire ordítozik onnan valaki.
Azt gondolom, hogy a problémák többségére lehet értelmes megoldást találni, a teljes tiltás viszont erősen meglepő.
Az adott helyszín és környezet dönti el, hogy egy müezin üvöltése mennyire zavaró. De egyszerűen megtiltani a minaretek építését nem a liberális minimumot sérti, hanem a józan ész elvét...szerintem.

Csomorkány 2009.12.17. 16:52:57

@TH: Ember! Ez itt a Föld nevű bolygó! Itt azért építenek minareteket, hogy látható és hallható lehessen a tetejéről a müezzin. Egy minaret a lakóövezettől távol...

Hihetetlen vagy. Komolyan, ezt a hozzászólásodat archiválni fogom. Jószándékúnak tűnő, érvelni tudó arc, akinek az élettapasztalatait tökéletesen fölülírta a steril ideológia.

És ezekkel a mély élettapasztalatokkal tavasszal elmégy választani, meg minden?

Csomorkány 2009.12.17. 16:57:42

@TH: A Hollószínháztól az a jelenet megvan, amikor féllábú színész jelentkezik Tarzan szerepére? Feltétlen nézd meg, nagyon élvezni fogod!

TH 2009.12.17. 17:02:33

@Csomorkány: Nos, megpróbálok a személyeskedésedre nem reagálni.
Azt gondolom, hogy az emberek nyugalomhoz való joga az nehezen vitatható. Miért olyan abszurd ötlet a lakóövezettől távol rakni a mecsetet és a minaretet? Ha valakiknek fontos, akkor majd utaznak érte. Nyilván nem elvárható, hogy a többség alkalmazkodjon a kisebbséghez, de a teljes tiltás nem tükröz nagy toleranciát sem...
Nem hiszem, hogy bármilyen ideológiát vadul követnék, de azt igenis hiszem, hogy a vallásszabadság fontos dolog. Nevezheted ezt idealizmusnak, ha akarod.

TH 2009.12.17. 17:03:41

@Csomorkány: ismerem, köszi. ha azt hiszed, hogy valami szélsőséges, harcos liberális vagyok, akkor tévedsz, de ez nem jelenti azt, hogy a vallásszabadságot ne tartanám fontos vívmánynak.

Csomorkány 2009.12.18. 07:55:07

@TH: Tudod egy minaret arra való, hogy az embereket emlékeztesse arra, hogy imádkozni kell. Ezért ordít a müezzin.

Ha valaki elutazik a fenébe, hogy imádkozhasson, annak már eszében van a dolog, tehát nincs is szüksége müezzinre.

Tarzan szerepére pedig hagyományosan kétlábú színészek szoktak jelentkezni.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.12.18. 16:16:44

@TH: @Csomorkány:
Isteni a vitátok!
Komolyan! Csak kissé egyoldalú...
Engem spec az szokott zavarni, hogy kora reggel már megy a környék összes harangja, mint az állat, mert az mindenhol kivétel a csendrendelet alól, de vasárnap jószerivel fingani sem lehet, hogy elég nyugodt legyen a környék. Zenét gyakorolni, mosni porszívózni meg végképp csak hétköznap. Legalábbis jogilag. Meg ha szemét a szomszéd. Márpedig ez magyarország.
A müezzin halkabb, mint egy harang. (tapasztalatból mondom) Jóval halkabb. De halkabb a részeges szomszédnál is. Vallásüldöző műbalhé!

TH 2009.12.18. 16:39:23

@maxt: én is azt gondolom, hogy a müezzin ordítása az csak egy kifogás, és a háttérben teljesen egyértelműen a más kultúra elfogadásának a problémája van. Amit én teljesen meg is tudok érteni, hiszen ez valóban nem egy könnyű dolog, de egy ilyen tiltás szerintem egy nagyon béna lépés, és maximum arra jó, hogy szítsa a feszültségeket. Nem akarom viszont azt sem mondani, hogy a bevándorlók ne okoznának problémát, hiszen ez hülyeség - rengeteg nyugati országban komoly problémákat okoznak. De attól még nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő válasz. Persze egyszerűbb, mint elgondolkodni azon, hogy hogyan lehetne valóban javítani a helyzeten.

TH 2009.12.18. 16:40:06

@maxt: és miért érzed úgy, hogy egyoldalú a vita?

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.12.18. 17:27:32

@TH:
Mert mindketten abból indultok ki, hogy a müezzin zavaró, és a két "megoldás", hogy ne is legyen illetve csak városon kívül, egyformán rossz. Ha vallásszabadság van, akkor azonos elbírálásban kell részesülnie, mint mondjuk egy harangtoronynak, vagy ez utóbbit is zajszintekhez igazítani.
Én nem érzem problémásnak a dolgot. Bármely vallás hívei azt csinálnak a templomaikon belül amit akarnak, de amint onnan kilépnek olyan átlagemberek, mint bárki más, tehát tőlem semmiféle képzelt lényük tiszteletét ne várják el.

Egy hangyányi következetesség kellene.
Egyháztól függetlenül.

TH 2009.12.18. 17:35:05

@maxt: igazad van, hogy a harangtoronnyal egy elbírálásban kell részesülnie. OK, jogos a 2 pont, te nyertél. ;)

Csomorkány 2009.12.18. 21:29:39

Én meg begyöpösödött konzervatívként azt gondolom, hogy a vallásszabadság nem steril elmélet, hanem az európai társadalomfejlődés egyik alkufolyamatokban kikristályosodott terméke. Teljes egészében azoknak jár, akik ezekben az alkufolyamatokban részt vettek.

A muszlimok teljes egészében elutasítják ezeket a társadalmi folyamatokat, saját országaikban nem hogy minaret, templom sem jár szabadon a keresztényeknek, tehát röviden szólva toll a fülükbe minaret-ügyben.

Nem jár nekik annyi szabadság, mint az európai kultúrát megalkotó keresztény felekezeteknek.

Ha szabadon építhetnek mecseteket (amit egy percig sem vitatok tőlük), akkor bevándorló státuszuknak megfelelő, ésszerű mértékben részesednek az európai vallásszabadságban, ami azt illeti, sokkal nagyobb mértékben, mint amit ők biztosítanak a keresztény őslakosságnak a saját országaikban.

Mondjuk ezt csak afféle deklarációként írom, vitatkozni teljesen fölösleges, ha valaki el tud képzelni egy lakóövezeten kívüli minaretet. Vesszen a valóság, éljen az ideológia.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.12.19. 15:46:27

@Csomorkány:
Természetesen a disznók mindig egyenlőbbek!
Egy frászt!
Ezzel a kanalas f*szsággal etették meg a Svájciakat is, hogy a teljes jogrend importálásra kerül egy-egy templom által.
Hogy egy könnyed és érthető párhuzamot hozzak:
Romboljuk le az összes keresztény templomot, mert ide hozzák az országba a teljes olasz maffiát, meg drogkereskedelmet.
Sértő?
Nem jobban, mint az általad követelt kirekesztés...

Csomorkány 2009.12.19. 16:04:36

@maxt: Nem arról van szó, hogy mi sértő és mi nem. Az a kérdés, mit szavaz meg a többség. Ha a többség leszavazná a napi harangozást, sírhatnék én, hogy milyen szép régi szokásról van szó. Ez meg a demokrácia hagyománya.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.12.20. 02:27:58

Csak ámulok és bámulok, milyen trollpörgetésből maradtam ki. Jó, azért mondjuk nem sajnálom, elég fárasztó volt csak átolvasni is.
süti beállítások módosítása