El Mondo blog

„Látni tanulok. Nem tudom, miért, de bennem most minden mélyebbre hatol, és nem marad ott, ahol eddig leülepedett. Erről a belső tájról nem tudtam eddig” (Rainer Marie Rilke).

Bővebben (rólunk)

Ha tetszett...

Egyébként...

Szeretjük az értelmes vitát, bírjuk az őszinte kérdéseket és elviseljük a beszólásokat. Kulturált, intelligens olvasóink iránti tiszteletből moderáljuk a durván személyeskedő, tahó kommenteket.

Utolsó kommentek

Kontakt

Olvasói leveleket: a bloggal kapcsolatos metsző kritikát, netán baráti vállveregetést, netán kéziratokat az elmondo.mekdsz kukac gmail.com címre várunk.

2010.04.11. 18:11 ficus

Egyhetes kampánycsendet!

A kampánycsend olyan, mint a zsidóknak a sabbat, vagy a keresztényeknek a vasárnap. Vagy olyan, mint egy hétvégi családi kirándulás, amikor végre kiszellőztethetjük a fejünket. Vagy mint egy tisztítókúra.

Egy kiadós fejszellőztetés után általában úgy érezzük, tisztábban látunk, hirtelen könnyebb lesz távlatokban gondolkodni, és ugyanaz a probléma, ami a mókuskerekében hánykódva megoldhatatlannak tűnt, egyszerre érthetetlenül könnyűvé válik.

A kampánycsend természetesen soha sem lehet tökéletes, ám lényeges különbség van aközött, hogy zúdul a csapból a lé, vagy pedig csak itt-ott ereszt. Hogy a honlapok címoldaláról ordít a politikai bulvár, vagy csak néhány kattintásnyi kereséssel juthatunk hozzá. Kampánycsend alatt már nem lehet újabb botrányokat kelteni, mert nincs csatorna, ami közvetítené. A kampánycsend mutatja meg a média igazi erejét is.

A kampánycsend továbbá olyan, mint az apály. Amikor a tenger visszavonul, és a parton nyugodtan böngészhetünk az otthagyott lomok, kagylók, és kavicsok között. A kampánycsend különosen fontos ma, amikor politológiai terminussal élve permanens (vagyis négy évig tartó) kampány zajlik, és a politika végletesen mediatizálódott. Négy évben két nap kampányszünet biztosan kell.

A keresztény hagyomány tisztában van a csend erejével. Ha egyes behatásokat kiszűrünk, jobban tudunk figyelni arra, ami fontos. Ha rajtam múlna, egyhetes kampánycsendet vezetnék be. Legfeljebb a politikusok még jobban rákapnának a facebookra.


2 komment

Címkék: politika választás 2010 kampánycsend


A bejegyzés trackback címe:

https://elmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr371912496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.04.11. 19:10:02

Az idei az egy tűrhető kampény volt. Szerencsére a Fidesz nem adott támadási felületet, így a sok kis sakál kussolt.

Kartal (rezervált) 2010.04.11. 20:40:36

szerintem kapánycsendre a 4 év lenne az ideális időtartam...
süti beállítások módosítása